Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć mamusie za mną ciężka noc, teraz Oleńka śpi ale budziła się często z płaczem i była taka jedna konkretna przerwa półtoragodzinna ale może to wszystko dawało znać, że się wkrada przeziębienie, katarek i kaszelek, który póki co po inhalacji ustąpił. Dziewczyny, których dzieci to przechodziły, jak oprócz inhalacji mogę jej pomóc? Jakaś witaminka c czy coś jeszcze, poradźcie, chce to zdusić w zarodku. A wieczorem mam iść na kabaret ale jak będzie dalej taka marudna to nie wiem czy nie zrezygnuję ale czuję też, że bardzo potrzebuję odreagowania, zrelaksowania, jakaś dętka bez życia jestem :/ a za oknem słońce :)
Monika fajnie, że masz eko bazarek, u nas chyba nie ma i jak pomyślę gdzie mogę ewentualnie kupić dobre warzywa to nic mi do głowy nie przychodzi, bo ci wszyscy lokalni sprzedawcy z tych samych hurtowni biorą. Jutro macie wielki dzień, tatuś wraca, fajnie, razem zawsze inaczej.

http://fajnamama.pl/suwaczki/t7uie9v.png

Witam Mamunie :) my już od godziny w drodze do Krakowa !
Green wiem co przeżyłaś bo mnie tez Nusia spadła z łóżka i tak się wystraszyłam ze cala się strzeslam. Ale na szczęście nic jej się nie stało !
Życzymy Wam dzisiaj miłego i słonecznego weekendu :)
Calineczka zazdroszczę ze już niedługo będziecie w nowym domku mieszkać !
Nam zejdzie pewnie z 3 lata zanim się przeprowadzimy. Żeby nie brać zbyt dużego kredytu...
Mind także się uśmiałam czytając Twojego posta o mądrościach Twojej mamy hehe. Fasola nie ale piwo jak najbardziej :p odpoczywające sobie w Radawce :)
Nusia w nocy śpi mi coraz ładniej. Zasnęła wczoraj koło 20:30 i spala bez przerwy do 6:30. Także jestem szczesliwa i mam nadzieje ze tak się już utrzyma. Teraz tez już Kima w aucie od godziny.
Miłego dzionka Mamunie :*

Monika to moze sie wstrzymaj bo ten amarantus drogi.ja zrobie jeszcze raz i sie upewnie.a ja tez je odrywam od papieru tylko ze sa chrupiace.
Milego weekendu:))))Wyobrazam sobie jaka jestes podekscytowana ze maz wraca:)A z ta cena wozkow to tez niezle.no ale tak jest w wielu przypadkach ze jak wyczuja sezon to winduja ceny.emi kupowala paczuszke cekinow wielkosci pudelka zapalek po 2zl a teraz musialam jej kupic bo w sxkole robia te pisanki styropianowe ozdabiane cekinami i w tym samym sklepie cena juz 3.90.w jakies 2 miesiace cena tak skoczyla.

Sevenka a jak twoj wozek,dalas do reklamacji?

Lilka tez malo spi.ok 10tej 30min,na spacerze ok 13tej 30min,popoludniu ok 16 max 1h i potem na noc o 20tej.wiec juz sie skonczyly czasy ze cokolwiek w domu ogarne jak spi.a po nocach nie mam ochoty sprzatac:/

http://fajnamama.pl/suwaczki/9vxecmt.png

Ale cisza, widać, że każda z pogody korzysta, miłego wypoczywania i spacerowania chyba, że któraś się wzięła za mycie okien :)
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, my jeszcze w domu się kisimy ale po obiedzie pójdziemy na spacer i do apteki.
A wózek jeździ i ma się dobrze, jak się okazało na drugi dzień kiedy już miałam jechać z paragonem do sklepu, włączyłam hamulec i zaraz go odblokowałam i Nastała cisza, terkotanie znikło, po prostu podczas drogi jakimś sposobem ten dzyndzel od hamulca lekko odskoczył. Ot cała historia :)
Maag zazdroszczę Przespanej nocy.

http://fajnamama.pl/suwaczki/t7uie9v.png

Witamy w piękny dzień!

W końcu i my udaliśmy się dziś na godzinny spacerek po chorobie. Franus właśnie ma druga drzemkę. Ja jestem u rodziców i coś mnie boli gardło :(

Sevenka u nas tez zaczęło się katarem i kaszlem. A skończyło na zapaleniu oskrzeli... obserwuj jak Mała kaszle. Jak będzie gorzej i zacznie się swiszczacy oddech to idź do lekarza. U nas zanim się choroba rozwinęła pan doktor kazał oczywiście odciągac katar; robić 4 razy dziennie inhalacje, z soli fizjologicznej I mucosolvanu (na receptę ) i syrop z liści bluszczu 3 razy dziennie po 2 ml. Wit C oczywiście my mamy cebion. Życzę dużo zdrowia!

I ponawiam prośbę o polecenie krzeselek do karmienia i łozeczek turystycznych...

Miłego dnia :**

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72855.png

Nika,mu mamy chicco polly 2w1.kupilam uzywany bo wogole nie zniszczony.jest ok,oparcie rozkladane,regulowana wysokosc,ma kolka z tylu ale jak juz rozloze to raczej nie przesuwam.sklada sie do dosyc malych rozmiarow.tacka duza i podwojna,z wglebieniem na kubek.siedzenie z ceratki.wiem ze nie wszystkim to odpowiada.w kazdym razie czysci sie w sekunde te cudowne papki.ale czy kupilabym je za 500zl bo taka jest chyba cena nowego-raczej nie.

Nika wiedziałam, że komuś miałam odpisać! Odnośnie krzesełka. My mamy od 3 m-cy caretero bistro. Jest bardzo ładne, zobacz w necie. Co od siebie powiem, że jak dla mnie jakość super. Jak do tej pory wszystko schodzi z tapicerki. ma rozkładane oparcie, kółka z jednej strony, dzięki czemu można łatwo przesuwać. Regulowany podnóżek, podwójna tacka, koszyk na pierdoły, składane podłokietniki. Jest bardzo łatwo składane. Ja szczerze polecam. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania, pisz. Spróbuję wrzucić kilka zdjęć!

monthly_2017_04/wrzesnioweczki-2016_56243.jpg

monthly_2017_04/wrzesnioweczki-2016_56244.jpg

wjwtbxz.png

Witamy się 7-mio miesięcznie :D my już po spacerku nad morzem. Dziś tylko body na długi rękaw, leginsy, skarpetki i chusta na głowę, a i tak wydawało mi się że dziecku za ciepło. Jak widziałam niektóre dzieci opatulone w gondolach to masakra a mamusie na krótki - co z tymi ludźmi nie tak?!
Dziś na obiad pierwsze mięsko więc zobaczymy.
Mag jeny jak ja Ci zazdroszczę tych nocy. U nas min 3 pobudki a przeważnie więcej.

iv098u698jhjb01j.png

Sevenka ja robiłam ostatnią ok 17.40. Gosia o 18 była kąpana a potem kładłam ją spać. Nie wiem czy to prawidłowo. Moim zdaniem to zależy czym robisz inhalacje. Jak solą fizjologiczną to nie ma to działania wykrztuśnego. Mi pediatra pozwoliła robić Gośce na śpiocha a mieliśmy sól o wyższym stężeniu po prostu - nebu dose.
Moja mama jutro do mnie przyjeżdża na kilka dni. Cieszę się jak małe dziecko ;)
Dzięki dziewuszki za życzenia.

iv098u698jhjb01j.png

Hej kochane :*

Leos śpi to mam chwile :)

Oh jakie piękne domy!!! Cudowne :)

Co do inhalacji to nie pomogę :(

Sto lat dla naszych kochanych solenizantow, dużo zdroweczka:**

U nas dzisiaj body i na to cieniutka bluza, leginsy i skarpetki ;) byliśmy u teściów spał w spacerowce w ogrodzie :) ale jak pojechałam z nim do sklepu to zakupy jechały w wózku , a prezes oczywiście na rękach ... o mamo!!

Spokojnej nocki :)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72923.png

Witamy sie dopiero :).
Co do lozeczka to nie pomoge bo sie nie znam
A krzeselko to chyba takie samo jak monikae mamy .... Wiem zw jest napis kids play na nim i jest spoko za 150zl w komisie.

Dzis bylo intensywnie . najpierw uroczyste wreczenie dyplomow u meza na uczelnib- smiesznie w tych togach a potem gril :).
Kurka jutro to tez chyba Zosi zdejme wiatrowke.... Ale jakos sie boje :D no ale w domu w kurtce nie chodzi. I dzis tez sen na dworze trwal 2h

Ps. Szwagierla kupipa nam parasolke ale cholerka rurka od wozka za szeroka z deka :(.

Na koniec wszystkiego naj dla juz 7miesieczniakow :). I zdrowka dla chorych ;**

monthly_2017_04/wrzesnioweczki-2016_56252.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/km5srl68tmxs7z2t.png

Dziewczynki kompletnie nie mam czasu na pisanie.. :/ Staś jest istatnio bardzo absorbujacy. Przy piersi siedzi króciutko, a to był zwykle moj czas na forum.. nie ma czasu na przytulanie z mamą, w koncu cala podłoga w domu do zbadania :) a jak się znudzi to najlepiej na rękach przed piekarnikiem, bo tam czerwone cyferki i jest super :)

W ogole pisze tego posta na raty w notatniku :) takze tak..

Monikae i Green bardzo się ciesze, ze Wasi mężowie za moment wracają. W koncu bedziecie razem, super :) Green ciekawie czy dziewczynki poznają tate hehh, a tak swoją drogą to szacun dla Ciebie, tyle czasu bez męża dalas rade i to z dwójką maluchów. Wiem, ze pewnie rodzina Ci pomagała ale mąż to mąż, ani siostra ani mama go nie zastąpią..

MilaMi i Mała trzymam kciuki za terapie i Wasze małżeństwa.

Madzik Emilka jest najlepsza! Taki mały człowiek a tyle w niej siły.. wyrośnie na mądra i zaradna kobietę!

Monikae mega stół i krzesla!

My mamy krzesełko takie jak Szczęściara :) narazie mało korzystamy, bo Staś woli moje kolanka w trakcie jedzenia. Ale jak bedzie juz pewniej siedział to może bedzie bardziej zadowolony. Sam fotelik ogolniee ok :)

Domki piękne. Ja też marzyłam dlugo o domu, ale musiałam pogodzic się z rzeczywistością. Nie stać nas na dom :) ale mamy za to przepiękne nowe mieszkanie, które urzadzilismy od podstaw jak chcielismy, sami remontowalismy, jedyni fachowcy jacy u nas byl to gość od gazu i elektryk (bo zabronilam mężowi bawić się w to samemu). Hydraulike robil sam, szpachlowanie, przesuwanie drzwi, murowanie, malowanie.. sami kladlismy parkiet, sami go olejowalismy, tak samo z drzwiami, wiekszosc mebli mamy z drewna tez kupione w stanie surowym i samemu skrecane i olejowane/woskowane.. także mamy mega satysfakcję :) może nie mam wszystkiego co bym chciala jesli chodzi o jakies dodatki itp, ale i tak uwielbiam nasze em :)

U nas ostatnio wiecej marudkow.. myślałam, ze idą górne jedynki, ale juz to troche trwa a nic nie wychodzi takze czekamy..
Moj syn jest fantastyczny. Dzis już zupełnie sam zjadl dwie różyczki brokuła a z trzecią ja mu pomogłam. Bardzo mu brokuł podchodzi. Nie scieram już nic na papkę bo to bez sensu.. po prostu nie chce ich jeść. Je tylko całe warzywa.

Ja tez dziś na krotki rekaw, Staś w body i spodenkach, bez czapy. Tylko jak go wyjelam z wózka to ubralam mu czape, bo troche jednak u nas wialo. A niektore dzieciaki na placu zabaw w grubych bluzach.. najlepsza byla dziewusia w puchatej bluzie i czapce, czerwona jak burak na buzi a mama w bluzce z odkrytymi plecami.. ludzie są dziwni.. i wózki okryte tetrami tez u nas byly..

Dobra wklejam ten post bo zaraz sie odpowiadanie z tego zrobi i Was zanudze :P

Charlotte dzięki:-) a Staś super wygląda zmagając się z brokułami:-)
Calineczko współczuję!! Kurcze spod domu? Szok! Z klatki schodowej w bloku bym się nie zdziwiła ale spod domu? To jest dopiero bezczelność!!
Qarolina a tobie miłych dni z mamą:-) może troszkę odpoczniesz:-)
A mój Maciek nadal budzi się w nocy! Żeby nie było że narzekam bezpodstawnie - budzi się wielokrotnie, ostatnio pobił rekord i chyba koło 20 razy. Nie spałam godziny pod rząd. Popłakiwał, może to ząbki! Górne dziąsełka coraz bardziej napuchnięte. A już lekarz pod koniec lutego mówiła, że ma napuchnięte. Od tego czasu nic nie wyszło nowego. Ostatnie dwa miesiące to jakaś masakra. Czy ząbkowanie tak wygląda? Czy to jakiś inny powód? Łóżeczka nie przedstawię, bo nie mam gdzie. Ze mną mały śpi lepiej ale ja wtedy nie śpię, bo boję się, że spadnie (boki łóżka nie dotykają ściany a on się turla przez sen...). Mocz ok. Żadnych innych objawów nie ma. Czyżby taki egzemplarz? Kurcze, tak się nie da żyć! Ale cóż, ważne że zdrowy! Już godzinę temu była pierwsza pobudka z płaczem, teraz też coś jęczy...

wjwtbxz.png

O k....,calineczka a jak to sie stalo?nie bylo was w domu?co za patalachy.niech nogi polamia z tym wozkiem!
Charlotte,slicznie wygladacie:*Armagedon brokulowy konkretny!tez musze zrobic Lilce takiego brokulka,poki co z kawalkiem jablka i banana radzi sobie juz calkiem niezle i to juz mozna nazwac jedzeniem.no i dalam 2 dni temu skorke chleba bo kaszek nie toleruje.co prawda nie zniechecam sie i wciaz probuje:)
A to dzisiejszy spacerek po lesie:)

monthly_2017_04/wrzesnioweczki-2016_56256.jpg