Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Sevenka ja za każdym razem myje pupę woda, w ogóle nie używam chusteczek. Tak pomyślałam ze to może przez pieluchy bo pilnuje jego pupci żeby nie cierpiał niepotrzebnie. A jakie było moje zdziwienie jak zobaczyłam te zmiany.... Zmieniłam pieluchy smaruję linomagiem i jak narazie jest ok:-)
Charlotte współczuję sytuacji męża....

Charlotte mój mąż też miał ten problem rok temu. Tyle że jemu na 6 miesięcy zabrali za potracenie pieszego. Troszkę niesłusznie bo pieszej nic nie było. Padał deszcz było ślisko wyszła mu pod koła i nie dał rady wyhamować mimo że jechał bardzo wolno. Masakra to była. Myśmy jakoś przeciągneli, adwokat podpowiedział jak... A mąż samochodu do pracy też potrzebuje wiec było kiepsko. Całe szczęście pracodawca spoko i poszedł mu na rękę.
Maaaag ja karmiłam prawa piersią przez nakładkę a jak krwawila to ściągalam laktatorem.
Moja dzidzia jest kochana ale wieczorami jest masakra bo strasznie płacze. Pomaga tylko to obwiazywanie żeby rączkami nie mogła machać. Wtedy śpi prawie całą noc od 22 do 4 rano. I zaczęła mi ulewac :/ Narazie się nie martwię bo pięknie przybiera.

Padme strasznie ci wspolczuje my dzisiaj idziemy do lekarza i zobaczymy jak to u nas bedzie a duzo ponad norme miala tej bilirubiny ? U nas wyglada to tak ze przy wypisie byl lekko zolty ale w notmie to bylo ale organizn nie moze tego zwalczyc i ciagle kest zolty a ma juz miesiac boje sie strasznie co powie lekarz trzymam kciuki zebyscie jak najszybciej wyszli z tego szpitala ;)

Charlotte współczuję z tymi wieczornymi przebojami.
Padme trzymam za Was kciuki.
Co do prezenia i stekania to moja ma tak samo. W ogóle dzisiaj płacz po każdym jedzeniu. Napina się i sinieje czyli to problemy brZuszkowe. Ja daję już diclofor kilka dni i szczerze poprawy nie widzę. Ale u mojej jeszcze dochodzi nietolerancja laktozy buzia cała w krostach. A podobno żeby trochę się to oczyscilo to musi od zmieniania jedzenia minąć co najmniej tydzień. I tak to u nas wygląda. Ja dzisiaj padnieta. Głowa mocno nie boli.

[/url]]Tekst linka[/url]
http://suwaczki.maluchy.pl/li-72743.png

Padme bardzo mi smutno ze musisz znowu wracać do szpitala bo tyle już byłyście i teraz znowuz:/ życzę Ci aby przeszła ta żółtaczka raz na zawsze i jak najszybciej. My z Hanusią mamy jutro wyjść a i tak sie boje żeby mi nie powiedzieli ze ma żółtaczkę i trzeba zostać. Chciałabym być w domku juz...
Malutka nakarmiona wyłupana i przebrana śpi sobie grzecznie :) a ja chyba skorzystam z okazji i pójdę sie kimnac bo w nocy zapewne będzie wstawanie:)

agarek
AnkaAnka ja też ostatnio miałam problem z odparzeniem dupci mojego maluszka. Stosowalam mąkę ziemniaczaną, bephanten ale zero poprawy. W aptece kupiłam linomag zielony i zmieniłam pieluszki z dady na pampersa po kilku smarowaniach prawie śladu nie było. Szczerze nie wiem czy to dzięki tej maść tak szybko zniknęło czy zasługa pieluszek. Może go te dady zaczęły uczulac, chociaż od początku używałam i nie było problemu przez trzy tygodnie. Teraz robię test, założyłam mu na dzień dady i zobaczę czy coś się będzie działo....
Ja mojego synka kładę na bok p/l na zmianę. On bardzo ulewa i strach mi nie pozwala kłaść na plecy. Kiedyś tygodniowa córeczka brata tak się zadlawila mlekiem całe szczęście że to był wieczór a oni jeszcze nie spali bo nie wiem jak by się to skończyło....

Dziś byliśmy ns USG bioderek i wszystko git. Ale dobrze, że poszliśmy (prywatnie), bo kilka wskazówek dostaliśmy. I z tym kładzeniem na bok ze względu na bioderka właśnie ortopeda odradza - poleca główkę na bok.
Linoderm zielony polecam - póki co Tormentiol tylko w szufladzie wylądował.

http://www.suwaczki.com/tickers/qdkkvcqgdgdqdv4a.png

Padme,przykro mi ze znowu wyrywaja cie do szpitala:((Czlowiek chcialby miec juz swiety spokoj w zaciszu domowym a tu nadal zmagania ze szpitalna rzeczywistoscia.Ale ty mega silna babka jestes i dasz rade,szybko minie ten czas i zabierzesz Pole do domu.A jak twoj synek,co u niego,jak sie odnalazl w roli starszego brata takiej malej Kropelki?:)Sciskam mocno i trzymam kciuki!

http://fajnamama.pl/suwaczki/9vxecmt.png

Padme bardzo bardzo Ci wspolczuje ;// zycze, zeby szybko jej ten pozuom bilirubiny spadl i żebyscie wrocily do domku.

My bylymismy wczoraj na pierwszej wizycie u pediatry. Staś wazy 4100! Czyli od wyjścia ze szpitala przybral 800g w 11 dni ;) jestem przeszczesliwa, bo dla mnie to znaczy tyle, ze mleko jest ok nasze kp zmierza w dobrym kierunku :)

I jeszczr info dla bezmlecznych mam. Dziewczyny lekarz powiedzial mi ze skaza białkowa pojawia sie dopiero w 2-3 mcu, także to co pojawia sie na buzkach naszych noworodkow to na pewno nie nietolerancja laktozy. Wczoraj cala szczęśliwa wsunelam jogurt zaraz po powrocie. Dam znac czy skora Stasia jako s zareagowała ;)

Witam Mamusie :) my już od 6 na nogach. A raczej ja bo Hania to śpi jak susel i nie można jej w ogóle dobudzić. Dopiero jak ja rozbiorę to coś tam sie budzi a tak to spałaby pewnie po 4 godziny. Niby super ale moje piersi tego nie wytrzymują :( muszę jednak zakupić jakiś laktator żeby odciągać troszkę co by ulżyć bólowi. Myślicie ze ręczny wystarczy ??

No nie wierze. Ucielo mi calego posta co sklejalam 15 minut. :)

Padme gdzie idziecie do szpitala?
U nas nie jest fajnie. Ciagle jestesmy w szpitalu. 5 mala konczy miesiac a jeszcze nawet nie byla w domu. Ciagle czekamy na wyniki z wa-wy. Moje malenstwo to normalnie 2w1. W ieczorami potrafi drzec sie od 19 do 23 a w nocy i w dzien aniolek. Jak juz zasnie to spi 6 godzin bez przerwy. Przez 3 tyg tu przybrala 700g juz jest sliczny pączek.
Poza tym w naszym szpitalu dzieja sie cuda. Najpierw epidemia rotawirusa. Pozamykali oddzial i do dzieci moga wejsc tylko maki karmiace wiec moj maz nie widzial malej juz ponad poltora tyg. A nadomiar zlego wyszlo skazenie wody w calym szpitalu i nie mozna jej uzywac do niczego za wyjatkiem splukania toalety. Na pewno o tym slyszalyscie bo przed szpitalem stoja rozne telewizje. Ogolnie paraliz calego szpitala. Mialysmy miec przeswietlenie i nam odwolali.
Pozdrawiam wsztstkie nowe mamy i zycze dużo zdrowia i cierpliwosci.
Ps. Maag jestes przegigant. Ja bym chyba padła.

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvzp07wkpxbts1b.png

Maaag ja myślę że ręczny ci wystarczy jak chcesz tylko troszkę odciągnąć :)
Madzikcz współczuję objęcie szybko wyszły, ale cyrki z tymi szpitalami.
Markocyk ja karmię tylko mm. W ogóle nie przytsawian. Ja wiedziałam że się tak skończy ale mam chyba coś nie tak z głową I po prostu jakaos nie bardzo chciałam. I tak mi lepiej.
Stefanek je tak 70 ml co trzy godziny mniej więcej oczywiście. I dopajam gi woda.
A poza tym musimy dzisiaj podjechać do szpitala na dyżur bo ma chyba zapalenie spojówek w oczku. Obudził się rano i lewe oko całe w żółtej mazi i takie zaschniete.

http://www.suwaczki.com/tickers/mhsve6yddajp3o3a.png