Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe maluszki 2016

Gość Dżastaa

Rekomendowane odpowiedzi

Mój mąż też z maja i też super facet, ale ja mam termin na koniec czerwca więc może zrobię mu prezent na dzień taty :-)
Babyjaga ostatnio dostałaś ocenę na uczelni dla córki, w każdym razie jakieś tam fory z tego powodu miałaś, ja dzisiaj też :-D zaliczenie przedmiotu w 3 minuty <3 <br /> Ja stety niestety mam sukienki dopiero od rozmiaru 68, ale może na lumpie coś wynajdę mniejszego, a tak to mam sporo bodziakow i do tego zakupiłam takie mini legginsy/getry jakby się chłodniej robiło, nie szaleje z mniejszymi rozmiarami, czekam, bo może mała coś dostanie co cioć i wujków :-D

https://www.suwaczki.com/tickers/3jgxs65g12tlxjhu.png]Tekst linka[/url]

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yzbmhm2h6i2ua.png

Sukienek to mam chyba ze 30 i to różnych rozmiarów od najmniejszych do 68 to szkoda byłoby nie wykorzystać tego bo są taaaakie słodkie...:)
Coś musi być w tym maju w takim razie, skoro sami świetni faceci... :)
Mimina gratuluję zaliczenia:)
A wiecie że kolejne 2 majówki urodziły..oj jak ja czekam aż się w naszym kręgu tutaj ruszy :)
Dziewczyny a jak to jest z ruchami u Was? Ja jestem chyba z aga najdalej ale gonicie. .. bo moja mała jest albo bardziej aktywna albo po prostu bardziej odczuwam bo juz kawał baby.Ciekawa jestem czy u Was też tak jest. Teraz to praktycznie cały dzień ja czuję bardzo wyraźnie od kilku dni. Myślałam że ruchów mniej przy końcu a tu dużo więcej.

Babyjaga
Marzi, u mnie tu tez rosmanow mnostwo, samo centrum Wrocka, ale w tym rosmanie zawsze tak, jest w skytowerze, najwyzszym budynku miasta, tu zawsze pielgrzymki, bo poza normalnymi klientami jeszcze zwiedzacze. Dzis byla wycieczka, co czekala na wejscie na punkt widokowy... A przy regalach z promocja ciezko sie dopchac do regalu.
Aga u mnie podobnie z prezentami, rodzice sie dopytuja czy w ogole jest cos.co moga kupic. Mowie, ze artykuly biezace typu pieluchy, waciki bedziemy przyjmowac w duzych ilosciach chetnie, ale kreca nosem, ze chcieliby cos konkretnego, a ja wszystko mam :-)

Kochana, poproś o kurs prawa jazdy :D

http://www.suwaczki.com/tickers/010ivfxmbvwwh243.png]Tekst linka[/url]

Marzi u mnie z ruchami też właśnie podobnie. To znaczy cały dzień daje o sobie znać wczesniej bardziej wieczorami rano albo jak coś zjadłam słodkiego w ciagu dnia. Teraz cały brzuch się rusza, czasem tak się rozpycha że mam wrażenie że zaraz wyskoczy. Teraz wystarczy że córcia dotknie brzuszka to braciszek chyba się cieszy bo rusza się jak szalony.
Właśnie mnie przerażają te majówki ja bym chciała chociaż do połowy maja dotrwać. Choć powolutku dochodzę już do ladu i składu w domu.

Witajcie widzę ze nie sama nie śpię :) na pewno i u nas rozpakowania sie wczesniej zaczną. Bo cesarki to wiadomo wczesniej a i my sn rodzace tez roznie jest. Ja juz prawie spakowalam torbe a jeszcze 1.5 miesiąca do konca ale niech leży gotowa na czarna godz.. Wkurza mnie bo ciuszki po córce mam poprane szwagierka obiecuje ze przyniesie po swoim synku ciuszki a do dzis jej niema pewnie jak będę na porodówce to się z nimi wybierze.a i mi tez nogi do tył...a wchodzą bo tez sprzatanie u siebie po poludniu do mamy i tak mam caly dzień zajety. Nauka z mloda choc juz i tego maja coraz mniej.dosc jojdania. Ładny dzień sie zapowiada... Może na szmatki jaki wyskoczę pochwale się jak cos kupie.

goherek
Kamila, ja kupiłam w rosmanie puste buteleczki po 100ml i do nich wleje kosmetyki, nie kupowałam mini kosmetyków bo to drożej wychodziło a i tak lubie inne niż tam są.
Moim rodzicom sie nie przelewa wiec oni szału nie maja by coś kupować.Mama pokupowała mnustwo ciuszków w lumpie i dostała zakaz kupowania już by za dużo tego nie było.Teściu zrobił najlepiej, dał kilka stówek bo my najlepiej wiemy co potrzeba kupić małemu.Teściowa? ma chorą mame z która jest coraz gorzej ale i bez tego sprawia wrażenie ze nie cieszy sie na wnuka:(-ale jak to mówi mój niemąz "przesadzasz jak zawsze".Także "prezenty mam z głowy:p

U nas raczej nikt się nie pyta czy cos potrzebujemy jeszcze. Sami ogarniamy zakupy. Mama dała nam na nowe łóżeczko. Ale poza tym cisza. Musimy dac rade jakoś. Żadnych mat czy misiow szumisiow nie mamy. Może potem jakoś. Wózka tez nie mamy narazie. Myślę ze do 19.06 zdążymy ze wszystkim

Czarownicavip, ja też się zbieram do włożenia wszystkiego do walizki... Narazie naszykowałam na fotelu... Też się zbieram na łowy jakieś szmatkowe, ostatni raz przed porodem chyba już :-)
Goherek My również wszystko kompletowaliśmy sami, po Zuzi mało co nam zostało ( na szczęście wózek 3w1 więc największy wydatek odpadł), ale darów od znajomych brak, bo wszyscy mają już dzieci większe ;). Daliśmy radę, tak jak pisałam kilka razy olx, allegro i ciucholandy ;)
Babyjaga, trzymam kciuki żeby wszystko było bosko, dawaj znać na bieżąco... ;) Ściskam Cię mocniutko, szerokiej i spokojnej drogi!

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49df9h1by0oenb.png

Halo halo! Rany Wy naprawdę chyba nie sypiacie;)
Babyjaga miłego oglądania i samych dobrych wieści...
Oprócz ciuszków my też sami wszystko ale co tam. A nie, wózek teściowa obiecała ale jeszcze się tym nie zajęliśmy:) ale to dużo w obliczu zbliżającej się komunii i kasy na położną. A co do prezentu dla chrześnicy to myślimy o takiej konfiguracji smartwach albo aparat i do tego złoty łańcuszek. Oczywiście nie taki aparat za tysiaka ale można w rozsądnej kasie coś fajnego kupić.
Ja dziś noc taka sobie bo 2x wstawanie na siku a poza tym po wczorajszym fiku miku w łóżku miałam trochę krwi na papierze i mi się śniły jakieś krwotoki i że lekarza szukam...brrrr
Babyjaga pisze o ładnej pogodzie a w Krk leje i jest szaro jak pod wieczór.
Miłego dnia Dziewczyny !

Babyjaga czekamy na szczegóły.
U mnie od rana a raczej od nocy leje. Do tego wczoraj miałam jakiś przypływ energii poszłam spać przed 1 i nie nastawiłam budzika. A moja Majka jakoś cudownie nie wstaje ostatnio o 6 tylko nawet przed 8 . Także ledwo do przedszkola zdążyłyśmy. W planie na dzisiaj lepienie pierogów do mrożenia na zapas. Wczoraj nie dotarłam do lumpka więc może dzisiaj. Po południu Majka zaprasza koleżankę także dzień zaplanowany.

hej laseczki,a raczej zombiaki bo widze ze nie które z Was wogóle chyba nie śpią:)
Justa ja mam femibion natal 2 plus, kupuje przez net bo wychodzi nawet połowe taniej.Ma wszystko co lekarz powiedział ze powinno sie znajdować czyli dha, kwas foliowy,jod i jakies jeszacze 2 rzeczy istotne
Marzi przyłaczam sie do grona kobiet co pieką torta w maju:).Chciałas urodzić w dzień ur. juz kiedyś pisałam o tym ze zdarza sie tak jak bedziesz tego bardzo chciała.Ja tak jak mimina planuje dać memu prezent na dzień tatusia i tego dnia urodzić.
Dzis też wybieram sie do lekarza, wiec babyjago dziś oglądamy razem swoje maleństwa:)

http://www.suwaczek.pl/cache/0636c7f1be.png

~Justa2016
Hej... Skończyły mi sie witaminy dla kobiet w ciąży i zastanawiam się jakie teraz kupić... Jakie Wy stosujecie?

Hej. Stosowałam prenatal duo, ale po pierwsze sa drogie, bo ponad 50zl za 30szt, czyli na miesiąc, toa po 2 czułam się po nich otumaniona jakaś.. Ostatnio kupilam dopelhertz mama i wydalam 32zl,tabletek 60. I czuję się ok. Nie wiem czy to witaminy mogły tak na mnie otumajaco działać, ale odkad mam inne to jest lepiej :)

http://www.suwaczki.com/tickers/010ivfxmbvwwh243.png]Tekst linka[/url]

Jaka okropna pogoda dzisiaj o masakro. Jade wlasnie na zajecia.
Babyjago trzymam mocno za Was kciuki:) malutka pokaże się w całej okazałości i pomacha do Ciebie:)
My troche rzeczy dostaliśmy wiec sporo większych wydatków odeszło ale i tak kasy na dziecko idzie jak woda xD ostatnio ciuszki dostałam to juz komoda zajęta a jeszcze 2 siostry cioteczne maja pożyczyć. Haha nie wiem gdzie to schowam ale lepiej za duzo niż za mało.
Ściskam Was mocno:*

http://s1.suwaczek.com/201606257448.png

Justa ja mam Vitamin plus Mama z olimp labs i osobno Pregna DHA.
Nieźle 1/3 z nas ma małżonków/niemałżonków z tego samego miesiąca, ładny zbieg okoliczności...śmiem twierdzić że dobrze trafiłyśmy :) goherek to ja mocno wizualizację od dziś ten 23 :)
A tutaj leje wciąż...brr

Cześć dziewczyny, ja dziś jestem nieszczęśliwa. Nie spałam pół nocy, miałam krwotok z nosa, boli mnie gardło i chyba chorobsko się czai i musiałam zrobić dziś badania, a biorąc pod uwagę powyższe, wartość diagnostyczna mojej krwi i moczu może być lekko mówiąc zafalszowana. Ktoś pytał o witaminy, no więc po wielkich bojach z moim doktorkiem (przeciwnik suplementacji) od dłuższego czasu stosuje omega med optima forte z dha, a to tylko dlatego bo zawiera tylko te witaminy, które jest mega ciężko pozyskać z diety. U mnie chodziło o to, że tarczyca mi na początku swirowala i przy rozszerzonych badaniach wyszło mi, że mam niedobr Wit D na poziomie krytycznym!! no i zaczęło się... Stosowany wcześniej femibion miał tylko 400 jednostek, a endokrynolog krzyczał, że ma być 2000! W optima tyle jest, ale co się naszukalam...wiadomo jakby było słońce, ciepło to organizm sam by kumulowal a tak do dupa. Resztę witamin (optima ma kw foliowy, żelazo, jod, Wit D i kwasy DHA)liczę na to, że przyswajam z dietą... A jeszxze co do tych kwasów to inna pani ginekolog pow mi, że ma być minimum 500mg i znów w femibionie tego nie było. Z drugiej strony femibion jest popularny i widocznie daje rade u większości dziewczyn, ja musiałam szukać jednak czegoś innego.