Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe maluszki 2016

Gość Dżastaa

Rekomendowane odpowiedzi

Marzi, przyzwyczaj się do tych boli bo to skurcze przepowiadające i będą się pojawiały coraz częściej. Ja niestety też mam je coraz częściej.
Łóżeczko też mam 120 x 60 a i tak wydaje się wielkie na takiego maluszka.
Z zakupów do szpitala muszę dokupić jeszcze szlafrok i stanik do karmienia, ale to juz zamówię przez internet, bo nie nogę się ruszać z domu...

Mnie też bolą biodra od spania na boku, a jak wstaję w nocy na siku to podnieść się z łóżka masakra :-) Jak jęczący czołg :-)
Ja też mam 120/60.
Marzi, ja wstrzymałam się jednak z kupnem tych bajerów łóżeczkowych. Znalazłam pościel po starszej, 2 komplety. Jeszcze jeden (ten ładniejszy) chciałam wyprasować tak cudnie, że odbiłam żelazko :| na poduszce... Ochraniacz dokupię w razie potrzeby, o ile takowa będzie. Organizer na łóżeczko mi nie potrzebny, rożek kupię jakiś najtańszy, bo po co mi na lato.

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49df9h1by0oenb.png

Cześć dziewczyny!
Melduję się po weselnym weekendzie :) wytańczona, objedzona, wygadana i paaadnięta. a dzisiaj wybywam znowu, bo dostałam zaproszenie na urodziny dwuletniej córki przyjaciółki :)
łóżeczko mamy 120x60, ale kołderkę i podusię kupiłam do większego, myśląc ze na dłużej nam starczy :)
co do krwi pępowinowej, to na majówkach jest to teraz aktywny temat, więc może niech zainteresowane tam poczytają :)
ja o tej krwi to nawet nie myślałam, teraz ciągle mi w głowie te szczepionki ;/ to niełatwa decyzja

~liwka
Marzi, przyzwyczaj się do tych boli bo to skurcze przepowiadające i będą się pojawiały coraz częściej. Ja niestety też mam je coraz częściej.
Łóżeczko też mam 120 x 60 a i tak wydaje się wielkie na takiego maluszka.
Z zakupów do szpitala muszę dokupić jeszcze szlafrok i stanik do karmienia, ale to juz zamówię przez internet, bo nie nogę się ruszać z domu...

Wiesz co to nie boli tylko średnio przyjemne jest takie rozpieranie od środka i jakby skóra się naciągała do oporu i wiecie co nawet miałam 1,5 -2cm więcej w obwodzie w okolicach pępka bo zmierzyłam z ciekawości brzuch przy tym twardnieniu. Dziś już jest ok 99 cm. Czyli normalnie. Wiesz też o to chodzi że bardziej się zmartwiłam czy z dzidzią jest ok, jeśli o mnie chodzi niech sobie twardnieje:) w sumie tylko czekam żeby już mi lekarz powiedział ze cos tam się dzieje powolutku bo bardzo bym chciała urodzić najpóźniej w terminie:) ale na razie podobno wszystko się trzyma. Nast wizyta za 2 tyg to będzie skończony 35tc także już mogłaby siè skracać powoli ta szyjka;)
Kasiu oglądałam ostatnio to łóżeczko 140 u zaprzyjaźnionego 3 latka na żywo, oj spore. Przy tym ze my mamy te skosy i jeszcze stoi tam komoda kąpielowa plus kanapa to te dodatkowe cm sprawiłyby, że nie byłoby jak się tam obrócić:) Ale moja córeczka nie ma po kim być bardzo duża więc chyba też troszkę pośpi w tym 120.

kamilaaa_n
Mnie też bolą biodra od spania na boku, a jak wstaję w nocy na siku to podnieść się z łóżka masakra :-) Jak jęczący czołg :-)
Ja też mam 120/60.
Marzi, ja wstrzymałam się jednak z kupnem tych bajerów łóżeczkowych. Znalazłam pościel po starszej, 2 komplety. Jeszcze jeden (ten ładniejszy) chciałam wyprasować tak cudnie, że odbiłam żelazko :| na poduszce... Ochraniacz dokupię w razie potrzeby, o ile takowa będzie. Organizer na łóżeczko mi nie potrzebny, rożek kupię jakiś najtańszy, bo po co mi na lato.

No właśnie też zrezygnowałam z tego, tyle że nie mam nic w domu , ew z tego małego łóżeczka zawsze mogę przełożyć i myślałam żeby spróbować z tym śpiworkiem na początek . Mamy klimatyzację wiec lato nie lato nie powinno być problemu z utrzymaniem stałej temperatury w całym domu a my raczej lubimy chłodek. Nieraz mamy po 20 st i tak nam pasuje a przy dziecku też nie powinno być chyba więcej niż 22, 23?
Na początku to miałam wybrany pościel z baldachimem i wszystkimi głupotami:) potem już tylko z o ochraniaczem i organizerem a teraz już optykę za oo czekanie z kupnem haha się pozmieniało. Rożek też jak Ty...niedrogi no nie wiem ile użyje w ogóle.

co do wstawania z łóżka to ja się chyba nagram i wrzucę na youtuba. Najczęściej niestety wstaję jak przy robieniu brzuszków i wtedy się napinam jak cholera, więc staram się napinanie brzucha ograniczyć. Co za tym idzie, bokiem, ale boli. Z "na wznak" podkurczam nogi i następuje rozbujanie jak kołyska i za trzceim razem chuuuuuzia udaje się. Mówię Wam, kino z tym bebzolem taka biedronka upadła na pancerzyk.

Cześć, dziś znowu pochmurno ale przynajmniej nie pada. Wstawiłam pranie, potem jadę kontrolne pobrać krew - mam nadzieję że dziś te płytki będą wyglądać lepiej (bez zgłębiania się - jest to możliwe), na 15. jadę zobaczyć dzidzię w Katowicach i skonsultuj się jeszcze co do mojej kuracji sterydowej. Mam nadzieje że dzień bedzie ogolnie pozytywny, oby.
Ja jeszcze nie poprałam ubranek, zabiorę się za to jak pogoda się trochę poprawi. No i musze zrobić na nie miejsce w szafie... Pomyślę o tym jutro:-)

Marzi, tak temperatura przy dziecku to 22-23 stopnie maksymalnie. Nie powinno się przegrzewać dziecka. Powiem Ci, że ja przy Zuzi rożka nie używałam prawie w ogóle, wydawało mi się (był styczeń), że ubranko+ palenie w piecu i do tego rożek to ona mi się rozpłynie z gorąca... Do tego jakoś było mi nie wygodnie. Wolałam ją czuć na ręce, tak mi łatwiej jakoś było. Teraz na ten rożek skłaniałam się właśnie ze względu na Zuzię, aby mogła potrzymać siostrzyczkę, bo będzie bezpieczniej. Jak mi najdzie potrzeba to kupię, teraz wystarczy wejść do sklepu i jest wszystko :-) Mi się bardzo podobają te pościele i komplety z jednej strony bawełna, a z drugiej minky. Nabyłam taki, i nie jest jakiś mega gruby więc na lato akurat, szczególnie na wieczory. Faktycznie, to Ty nawet w maju możesz się rozpakować :-) Fajnie :-) Miło się czyta kwietniówki, jedna po drugiej już ma swoje skarby w rękach :) jeszcze majówki i my :D

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49df9h1by0oenb.png

Ja czytam marcówki i to prawdziwa skarbnica wiedzy o maluszkach.
Kamilaaa_n byłoby fajnie w maju urodzić ale wg wyliczeń moich prywatnych to raczej będzie później niż wcześniej...chyba ze organizm swoje postanowi ale na razie się nie zapowiada...nie wiem ile cm ma szyjka ale gin zawsze mówi ze wszystko super wiec chyba pozamykane na razie na 4 spusty. A najbardziej nie chce przenosić bo marcówki te ostatnie to już szału dostawały po terminie, stres i ciężko już...wiadomo.
Z różami itd to racja wszystko jest w sklepie w razie co idzie się i kupuje nie ma co panikować.
Justy też 3 mam kciuki, daj potem znać co i jak i ile dzidzia waży;)

Cześć laseczki,widze ze od rana jak zwykle gorąca dyskusja a jak ja wstałam to zaraz wszystkie pouciekają:)
Marzi wyjaśnij mi prosze jakie ty masz te bóle.Boziu aż mi gęsia skórka wyszła ze to już sie powoli zaczyna.jestem kompletnie nie przygotowana, a mój niemąż to już wogóle...Mowiłaś o jakby dziecko się wypinało,jakby skóra się naciągała,brzuch rósł. Brzuch twardy się robił,cały?
Ja mam zaraz po przebudzeniu bóle jakby na okres,tak jak babyjaga od dawna.Brzuch twardszy cały czas od pępka w dól, w góre dość miekki.no i ostatnio z boku jakieś takie dziwne...myślałam ze to dziecko tyłek swój wypina i się przegina na jedną str ale po kilku dniach zwątpiłam czy to dziecko czy jakieś dziwne twardnienie miejscowe,a to mi nie daje spokoju bo nie wiem co to jest.
A pozatym to łóżeczko 120x60 bo sypialnia malutka, juz wiem o czym mówicie jak biodra was bolą:/
A ze wstawaniem to tez u mnie śmiech na sali,ja niemam łóżka tylko materac na podłodze wiec wogóle ciężko sie podnieść bo bardzo nisko.a do tego obracam sie jak do robienia pompek i z tej pozycji cuduje:p

http://www.suwaczek.pl/cache/0636c7f1be.png

Cze dziewczyny. Wiem, że często nie pisze ale teraz nie mam zbytnio czasu na to bo mam mały remont w domku. Ale jak wchodzę na forum to mam zawsze nie zle zaleglosci, tak się rozpisujecie ale to i dobrze :) Mam do was pytanie: wiem, że już ono było ale nie mogę teraz tego znalezc, tyle jest stron aż czasami się gubie w nich :) A mianowicie: gdzie kupiwalyscie rzeczy dla swoich maluszków?? W sklepach normalnych czy w sklepach internetowych. Jak możecie to napiszcie co i gdzie kupowalyscie??? Będę bardzo wdzięczna. Trochę gotowalam ale niestety nie wszystko :( a teraz by mi się to przydało. Dzięki wielkie za Info. Miłego dzionka. Pzdr :)

gohereknie mam bólu, to nie boli tylko brzuch robi się twardy jak kamień dosłownie i uczucie takiego ściągania, rozpierania od środka. Właśnie nie od dołu bo od dołu to mi się zdarzało i puszczał zaraz tylko cały brzuch aż pod sam górę . Strasznie dziwne uczucie. Jakbym nagle miała głaz zamiast brzucha trochę to wczoraj trzymało tak, jak leżałam to było lepiej ale jak wstałam znów to samo. Dziś też jest trochę twardszy niż zazwyczaj ale już bez takiego uczucia ciężkości tylko jak dotknęła to czuję że bardziej napięty. Nic się więcej nie dzieje wiec chyba ok. Na wszelki wypadek zaraz łykam drugi magnez, tankujè wodę i leżę sobie przed tv. Sprzątanie chwilę może poczekać. Nie martwię się, w końcu musi się kiedyś zacząć coś dziać. Córcia daje znać o sobie wièc jestem spokojna.

kasia36
Cze dziewczyny. Wiem, że często nie pisze ale teraz nie mam zbytnio czasu na to bo mam mały remont w domku. Ale jak wchodzę na forum to mam zawsze nie zle zaleglosci, tak się rozpisujecie ale to i dobrze :) Mam do was pytanie: wiem, że już ono było ale nie mogę teraz tego znalezc, tyle jest stron aż czasami się gubie w nich :) A mianowicie: gdzie kupiwalyscie rzeczy dla swoich maluszków?? W sklepach normalnych czy w sklepach internetowych. Jak możecie to napiszcie co i gdzie kupowalyscie??? Będę bardzo wdzięczna. Trochę gotowalam ale niestety nie wszystko :( a teraz by mi się to przydało. Dzięki wielkie za Info. Miłego dzionka. Pzdr :)

Generalnie prawie wszystko w internecie z allegro łóżeczko i kilka pierdółek jak podgrzewacz, majtki siateczkowe itp, z olx regał kąpielowy, łóżko dostawkę i nianię elektronicznà ze sklepu to chyba tylko pieluchy jednorazowe w auchan bo były na promocji, tetrowych też tam, flanelowe i kocyk kupiłam w biedronce były niedawno fajne kolorowe miły materiał za 25 zł koc 17 pieluchy. Tam też kupiłam chusteczki nawilżanie, podkłady do przewijania patyczki i waciki...przy okazji zakupow:) reszty jeszcze nie mam.za koszulami będę siè rozgladałam jutro a jak nie znajdę to allegro.

Ja zrobiłam sobie liste co potrzebuje i wypisałam sobie ceny z allegro co za ile moge najtaniej dostać.A że był to 3 miesiac to miałam czas "wybrzydzać".
I tak przy okazji jak byłam w jakimś markecie to patrzyłam co ile kosztuje,jak było coś w cenie listy to kupowałam.
wiadomo dużo tego nie byłoale dostałam pare rzeczy w auchan i tesko np.chusteczki nawilżone,pieluchy jednorazowe, wanienke,płyn do mycia,zasypka, szczotka dowłosków, reszta to allegro.polecam sprzedajacego hubiWorld, u niego uzbierało mi sie sporo rzeczy,chyba 18 pozycji.Częśc kosmetyków z aptek internetowych.Nowe ciuszki do szpitala tez allegro, a inne śliczne w lumpie i od siostry

http://www.suwaczek.pl/cache/0636c7f1be.png

Tak w ogóle to jest mi niedobrze i to już tak 3 dzień coś mnie mdli...zastanawiam się czy może mi szkodzić żelazo...w sensie zmieniłam tabletki bo nigdzie nie mogłam dostać tych, które brałam wcześniej. . A wydaje mi się ze to po połknięciu tabletek zawsze.