Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe maluszki 2016

Gość Dżastaa

Rekomendowane odpowiedzi

Tak to jest z tymi facetami. Z nimi źle, bez nich jeszcze gorzej... Ja dziś mojemu dałam zadanie, tzn rozkaz w sumie. Ma sobie popisać jakie formalności ma załatwić po urodzeniu dziecka. Żeby mi nie marudził, że nie wie, że coś tam. Jak krowie na miedzy, ma spisać co, gdzie, i jakie dokumenty. Ciekawe czy spisze, pewno zapomni, ale wtedy to go chyba uduszę :-)

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49df9h1by0oenb.png

mimina jesteś najlepsza :) to siè uśmiałam sylwia nie zabijaj... przychodzi mi na myśl kilka powodów do czego jeszcze chłop potrzebny;)
aga ja mam gryka kokos z danapolu. Był w pakiecie z łóżeczkiem. Ze zdejmowanym pokrowcem. Wygląda porządnie. A na dostawce mam piankowy i chyba go nie będę wymieniała. W końcu nie jest tak, że będzie cały czas na tym piankowym spała, tylko trochę tu trochę tam:)

Mimina doskonale CIę rozumiem z tym mlekiem. Mój mąż jak zjadł mi do końca nutelle też się popłakałam, bo chciałam żeby starczyła na dłużej xD albo że lampka w dekoderze się pali i mnie budzi w nocy.
Dzisiaj miałam taki zły dzień, że ehh przeziębienie mnie bierze, głowa pęka a na dodatek pies się mnie nie słucha... Mam nadzieję, że równowaga w przyrodzie zostanie zachowana i jutro będę w euforii ucząc się do środowego egzaminu.
Bez stanika to jak bez ręki też zapakuje a co będzie okaże się. No ale bez tych majtek to już sobie nie wyobrażam na ale sorry brochą świecić nie będę...
odnośnie materacyka to do łóżeczka była możliwość to wzięłam kokosowo-piankowy.
Cieszę się, że jeszcze siostry cioteczne nie dały mi tych ubranek, bo na samą myśl o praniu i prasowaniu chce mi się płakać.
Wybaccie za moją złą energię :(

http://s1.suwaczek.com/201606257448.png

Apropo brochy, przypomniało mi się jak dali mi koszulkę do szpitalną, żebym w niej wjechała na salę operacyjną. No okej, ubieram się i tak, za mała. Jak naciągnę z przodu to zad na wierzchu, jak przesuwam do tyłu do brocha, cyce wyłażą. Ani w tą ani w tamtą. W końcu pojechałam z zadem na wierchu, z dwojga złego chyba to lepsze hehehe a w koło latali robotnicy, bo ocieplali szpital. Teraz się śmieję, a wtedy ładnego buraka spaliłam ;]

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49df9h1by0oenb.png

kamilaaa_n
Apropo brochy, przypomniało mi się jak dali mi koszulkę do szpitalną, żebym w niej wjechała na salę operacyjną. No okej, ubieram się i tak, za mała. Jak naciągnę z przodu to zad na wierzchu, jak przesuwam do tyłu do brocha, cyce wyłażą. Ani w tą ani w tamtą. W końcu pojechałam z zadem na wierchu, z dwojga złego chyba to lepsze hehehe a w koło latali robotnicy, bo ocieplali szpital. Teraz się śmieję, a wtedy ładnego buraka spaliłam ;]

poprawiłaś mi humor ;) ale wtedy to faktycznie mało przyjemne było i krępujące.

http://s1.suwaczek.com/201606257448.png

Kasia123456
Dziewczyny będziecie stosować sudocrem u swoich maluchow ?
Czy macie jakieś inne kremy ?http://www.suwaczki.com/tickers/m3sxdqk33qrwp0v5.png

Sudocrem tylko przy odparzeniach, dostałam mały słoiczek na szkole rodzenia i powinno wystarczyć.normalnie kazali smarować tylko Alantanem, bephantenem czy czymś w tym stylu pachwiny i tyłek.

Kasia123456
Moja znajoma sudocremem smarowala lekko przy każdym przewijaniu , czy cos sie moze stac jesli będziemy go tak często używać ?
A co do szkoly rodzenia , powiedzcie mi jak tam jest ,co fajnego robicie , o czym gadacie , chcialm sie zapisać ale niestety nie wyszło bo w moim pobliżu nie ma szkoły rodzenia , musiała bym długą drogę dojeżdżać :(
http://www.suwaczki.com/tickers/m3sxdqk33qrwp0v5.png

Sudocrem ma w składzie cynk, wysusza, nie ma sensu go stosować profilaktycznie. A szkoła rodzenia to takie standardy. Zasady przyjęcia do szpitala, dieta, karmienie, laktacja. Nic czego nie mogłabyś przeczytać. Ja dużo od początku ciąży szperałam informacyjnie w necie i z takich zagadnień to niewiele nowego mi wniosła szkoła rodzenia. Podobały mi się bardzo zajęcia z kąpieli i pielęgnacji noworodka. Jakiś tam schemat mam, który mi na początku na pewno pomoże. Także wiele nie straciłaś;)
Ok ja do łóżka bo tak jak dziewczyny wcześnie wstają to ja chyba najpóźniej chodzę spać;) dobranoc

a niektóre wcześnie wstają, wcześnie idą spać i i tak w nocy przy kompie :-)
ja tez mam sudocrem na odparzenia, poza tym linomag zielony.

Jola, ciesze się, że wszystko ok na usg :-)

wczoraj tak pomyślałam, że jak ostatnio między badaniami moja Mała urosła 0,5kg w 2 tygodnie, to w takim tempie do czerwca... strach liczyć ;-)

Co do miny męża, to jakby miał dziewiątki (zęby) to pewnie bym je zobaczyła :-D

Goherek ze stanikiem mam to samo, śmieje się, że w ciąży taką nudystką się zrobiłam, bo jak tylko mogę to zrzucam wszystko z siebie albo chodzę w rozpiętym biustonoszu

Co do kremów, to ja na co dzień mam bepanthen (chyba w niezapominajce jest teraz na niego promocja), a na odparzenia penaten - ktoś mi go poradził, że niby lekarz mówił, że trzyma się na tyłku lepiej niż sudocrem, zobaczymy jak w praniu wyjdzie

Jak któraś z Was potrzebuje loveli to w Tesco jest promocja 29,99 za 3,6 kg :-)

Pojechaliśmy z mężem w rodzinne strony, co prawda moi rodzice na wycieczce, ale zobaczymy się z nimi jutro wieczorem. Za to spędzamy dzień z tesciami mymi :-) i od razu mówię, że są bardzo fajni więc szykuje się fajny dzień. Nawet teściowa dzwoniła co chce na obiad więc menu pode mnie ułożone :-D

Miłego dnia dziewczyny, odpoczywajcie, ja w zaleceniach od gina mam "polegiwać" więc tego się trzymam :-D

https://www.suwaczki.com/tickers/3jgxs65g12tlxjhu.png]Tekst linka[/url]

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yzbmhm2h6i2ua.png

Marzi82
Jola AN bardzo się cieszę, wiedziałam że będzie ok:) Który masz tydzień? Moja w skończonym 31 miała 1800, idę jeszcze na usg 18 kwietnia, ciekawie ile do tego czasu przybierze:)

Skonczony 30 +4dni
I nowa przewidywana data porodu po tym USG to 4.06, czyli tak samo jak po pierwszym pprenatalnym - 9 dni przed tym z OM

Hej, deszcz od samego rana:( Dół od samego rana:( Wczoraj byłam u gina i oczywiście jak zawsze mnie zdołował. Niby jestem na to nastawiona ale zawsze jak mi gada ze trzeba kłaść się do szpitala to mnie to tylko podkurza. Płytki spadły do 41 - bezpieczna w miare norma przy porodzie to ponad 50, inaczej trzeba podac sterydy zeby wzrosly bo co jak maly zdecyduje się wcześniej oposcic brzuchol - to się im jeszcze wykrwawie, a na pewno będę musiała mieć przetaczane plytki. Dobija mnie zawsze to ze przy moich płytkach jie mogę leżeć w swoim mieście tylko wysyła mnie do wa-wy lub na Śląsk. A tam zawsze jestem sama bo ciężko mnie odwiedzać zwłaszcza jak mały urwis w domu. I znowu to samo kombinowanie żeby jakoś miał opiekę po przedszkolu A jak się znowu rozchoruje to w ogole padaka. Ehhhh... idę robić śniadanie żeby o tym nie myśleć

babyjaga ja identycznie 160 cm wzrostu i w takim razie wyszperam coś w necie :D
co do smarowania pupy to mam sudocrem na ewentualne odparzenia, a bepanthen tak na codzień :) ale też nie co każde przewijanie. słyszałam że po każdej kupie, a tak to co któreś tam i tak spróbuję :)
mój ukochany ciągle dostaje opieprz, także ... przywyczaił się już chłopak i cierpliwie czeka na rozwiązanie ^^
justy u mnie słoneczko, więc przesyłam kilka promyczków na poprawę humoru :*

A ja lubię jak pada. Świat smutniejszy ode mnie, niebo płacze, jakoś mi wtedy raźniej. Przy dołku dołuje mnie słońce, mam ochotę wtedy popatrzeć w niebo i wrzasnac "i z czego się tak k... cieszysz". Wiem wiem, dziwaczka ze mnie ;-)

Justy trzymamy kciuki za Ciebie, Twoje płytki i Malenstwo. Kurczę, niechby już ten ostatni kawałek wytrzymały na przyzwoitym poziomie. Życie nas testuje ciągle. Gdziekolwiek by Cię wysłali, bierz Internet, będziemy Cię zabawiac całodobowo glupotami, żeby szybciej zlecialo.

Niestety ale przy takich wartościach i gdy jest już stosunkowo blisko do porodu tak się postępuje. Tylko mnie samej źle z tym i tyle. W pon jadę do Katowic i tam będę jeszcze rozmawiać a potem zobaczymy. Wkurza mnie taka nieprzewidywalność bo ciężko coś zaplanować . Dwa tyg temu było jeszcze w miarę dobrze a teraz zonk. A ja na ten tydzień umówiłam się do fryzjera i kosmetyczki i miałam dalej sprzątać w szafie. We wtorek mam wizytę z synkiem u lekarza, i po co tu cokolwiek planować.
Dobra biorę się w garść, generalnie to ja raczej rzadko narzekam ale dziś taka pogoda ze tylko wyć się chce