Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe maluszki 2016

Gość Dżastaa

Rekomendowane odpowiedzi

A ja wróciłam od diabetologa, nie jest źle. Powiedziała mi Pani dr, że te wahania cukry powyżej 90 na czczo, to nie tragedia i ważniejsze są te po posiłkach. Doradziła konsultację z dietetykiem, w celu omówienia diety. Ale mi ulżyło, bałam się trochę.
Goherek ja mam to samo z tym biustem. Pakuję stanik, jak tylko wstanę po znieczuleniu cesarki od razu zakładam, nie będę nimi pastować podłóg w szpitalu :-) jeszcze jak dojdzie mleko to w ogóle, przecież musze do czegoś przykleić wkładki laktacyjne, bo pokarm "wylatuje" z piersi... To bez stanika, musiałabym mieć chyba z 20 koszul albo łazić z plamami na sutkach :D

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49df9h1by0oenb.png

Aga albo obie jesteśmy nie normalne:p
Kamila,oczywiście ze pakuje,nie ma innej opcji.3 lata temu podczas operacji reki kazali mi ściągnać ale też chciałam być w staniku.Ale tu nawet przy porodzie nie wyobrażam sobie łazić tyle godzin bez stanika:/Ten szpital o którym pisałam to w rodzinnej miejscowości,tam już nie mieszkam wiec naszczęscie sie nie dowiem ile się pozmieniało.
A co do nie normalności w sobie to chyba najbardziej martwie się tym czy bede mogła iść po porodzie wziąć porządny prysznic i wyszorować sie od stóp po sam czubek głowy

http://www.suwaczek.pl/cache/0636c7f1be.png

Aga...poprasowalam te sterty różu ...I wierz mi ze raczej mój wzrok wyraża coś w stylu...zejdźcie mi z oczu niż rozczulenie:) chowam to do szuflady i nie chce na razie tego oglądać;) a to dopiero 56...ja Cię ...:( ale ok, jedno z głowy.
Goherek nabywaj:)ja wyszperałam w hm ostatnio za grosze, czarna, pólprzeźroczysta z sexownym rozcięciem z boku :)

Ktoś mi może przyjedzie zrobić obiad bo juz mi się nic nie chce:(
A Mała szaleje w brzusiu, ostatnio jest dużo bardziej odczuwalna i częściej widać jak się brzuszek rusza:)

kamilaaa_n
A ja wróciłam od diabetologa, nie jest źle. Powiedziała mi Pani dr, że te wahania cukry powyżej 90 na czczo, to nie tragedia i ważniejsze są te po posiłkach. Doradziła konsultację z dietetykiem, w celu omówienia diety. Ale mi ulżyło, bałam się trochę.
Goherek ja mam to samo z tym biustem. Pakuję stanik, jak tylko wstanę po znieczuleniu cesarki od razu zakładam, nie będę nimi pastować podłóg w szpitalu :-) jeszcze jak dojdzie mleko to w ogóle, przecież musze do czegoś przykleić wkładki laktacyjne, bo pokarm "wylatuje" z piersi... To bez stanika, musiałabym mieć chyba z 20 koszul albo łazić z plamami na sutkach :D

Ale sie ciesze! czekałam na wieści jak po Twojej wizycie:) mi ostatnio nawet rano cukier sie unormował i 90 nie przekracza, wiec jestem bardzo zadowolona:)) no ale dieta i dieta:(
ja tak samo kupiłam już stanik i zabieram do szpitala, zresztą babka na szkole rodzenia mowiła, żeby go zabrać, a nie "chodzić z piersiami jak w afryce" :D nawet były cwiczenia wzmacniające mięśnie barków, żeby nie opadały za bardzo, bo wiadomo, że stanik stanikiem, ale waga robi swoje:)

http://s9.suwaczek.com/201606087248.png

ja mam mały biust a też nie wyobrażam sobie latać z cyckami na wolności przez cały pobyt w szpitalu :P
spódnica maxi też mi się marzy, może poczuje się bardziej kobieco, bo wyczuwam że to lato będzie ciężkie :) tyle że niska jestem i nie wiem czy nie bd wydawała się jeszcze krótsza -.-
ja jeszcze nie poprałam, tylko sortowałam na rozmiary na razie i mam dosyć. a tak się jarałam jeszcze z tydzień temu :P

gosiakzk dziękuję :) Ja też się cieszę, bo bałam się włączenia insuliny. Ale widocznie musi być okej ;)
Babyjaga, no to się musiało pozmieniać i dobrze, bo leżeć 24 godziny z tym cewnikiem, bólem brzucha to nie fajnie jest... A po 8 godzinach na pewno szybciej dojdzie się do siebie. Ciekawe czy w Katowicach tak będę mogła wstać po 8h :-) Fajnie by było...

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49df9h1by0oenb.png

Widzę, że falami u nas idzie :-D ja wgl nie mam weny na prasowanie i pranie także wszystko na razie leży odłogiem, no tam raz wyprałam, ale w zwykłym proszku.

Co do humorów ciążowych to już myślałam, że mnie to wszystko ominie, ale UWAGA oststnio się rozbeczałam, bo mąż zrobił mi płatki z mlekiem, ale mleko było za gorące... :-D

https://www.suwaczki.com/tickers/3jgxs65g12tlxjhu.png]Tekst linka[/url]

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yzbmhm2h6i2ua.png

Mnie po cc pionizowali właśnie po ok. 8h. Rodziłam po 19 a już ranna zmiana kazała wstawać i iść pod prysznic, oczywiście pani mnie ubezpieczała żebym nie finęła. Ogólnie po cc to jeszcze przez kilka dni miałam problemy z rownowagą i zamknięcie oczu i umycie włosów na stojąco było niewykonalne bo skończyło by się na podlodze:-) na szczęście pod prysznicem był taboret :-) Generalnie na początku ciężko było mi też schylać głowę bo od razu zawroty i pryskalam szew okteniseptem tak na czuja:-)
Co do stanika to pierwsze słyszę. U nas wszystkie dziewczyny nosiły.
Większe kontrowersje są z tymi siatkowymi majtkami. Wiem ze są szpitale w których są one zabronione bo podobno rana się źle goi i biedne dziewczyny muszą chodzić z tymi podpachami między nogami przytrzymując je tak tylko udami. Dziewczyny i tak je noszą bo jak tu chodzić ale jak idzie obchód to szybko zdejmują bo jest ochrzan.

Sylwia.mi
Babyjaga
Sylwia nie przepraszaj, wytrzymaj i nie zabij, może się jeszcze przydać

Tylko się tak zastanawiam do czego? Chyba zeby wyprowadzić mnie z równowagi i ciśnienie podnieść.

ojj, uwierz mi, że jak nie masz się na kim wyżyć i nie ma Cię kto wkurzyć to tez wcale nie jest fajnie. Wiem co mówię, jak sobie sama to za gorace mleko robię to tez nie za bardzo, a tak bym sobie kogos zje... ochrzaniła.

no i tak jak pisze Goherek- na porodówkę i z powrotem autobusem nie ebdziesz jechać ;-)