Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe maluszki 2016

Gość Dżastaa

Rekomendowane odpowiedzi

Babyjaga...wow...niesamowity prezent, niesamowita przyjaciółka:) wzruszyłam się...
Ja już po wizycie wszystko książkowo jak mówi lekarz...a ja mam ochotę walnąć łbem o ścianę...siedzę na tym słońcu bo pies jest w domu (nie nasz) i prosił o wyjście a tylko ja jeszcze jestem póki co...I normalnie jak w czarnej dziurze. .
goherek ciąża to naprawdę nie przelewki:( przestaje się czuć jak kobieta powoli...jeszcze mój P. dowali nieraz . .. a po co obcasy a po co pazury a po g...! Tak jak to we mnie uwielbiał to teraz mnie traktuje jak jakąś ... mamuśkę?! Tylko na wszystko słyszę" Przecież w ciąży jesteś" Jakby mi miało od tego osobowość zmienić:/ Zaczyna mnie to dobijać coraz bardziej.

No ja od kolezanki uslysalam "a po co sie depilujes jak sama w domu siedzisz". Na moja odpowiedz "jestem w ciazy, nie w trumnie" , zrobila obrazona mine. Niestety chyba tylko my widzimy w sobie siebie. Reszta swiata traktuje nas jak inkubatory chodzace.
Choc uslyszalam od znajomego 9statnio, ze wygladam slicznie i taka seximama to mile bylo. Od obcego oczywiscie ;-)

Robmy swoje i walczmy o siebie i swoje nastroje. Juz niedlugo (potem nam sie zmienia powody do dola...).

babyjaga z tą depilacja to nieźle pojechała koleżanka. Ja też od obcych i dalszych znajomych słyszę że super wyglądam, gdzie ja w ciąży jestem itd zaraz się inaczej człowiek czuje...a w domu tak jak mówisz...inkubator:/ Niby też wiem że takie problemy to nie problemy ale...

Nie dziwię się Marzi, że się wkurzyłaś..Też bym zjebała taką kobitę. Nerwy ma, bo do pracy musiała przyjść pewnie.
Dziewczyny, możecie mi napisać co pakujecie do szpitala dla Dziecka? Przyjmując, że zostaniemy w szpitalu te 3 dni. Ile par śpiochów, kaftaników, bodów itp. ? Kompletnie nie wiem czy śpiochy, czy pajacyki.
Pranie się już suszy, więc jutro pojutrze będę się pakować, bo chyba jestem z pakowaniem do tyłu :P A no i czy bierzecie jakieś kosmetyki, czy tylko pampersy i chusteczki.
Cieszę się, że Wam się podoba Nasz kącik :-)

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49df9h1by0oenb.png

kamilaaa_n
Nie dziwię się Marzi, że się wkurzyłaś..Też bym zjebała taką kobitę. Nerwy ma, bo do pracy musiała przyjść pewnie.
Dziewczyny, możecie mi napisać co pakujecie do szpitala dla Dziecka? Przyjmując, że zostaniemy w szpitalu te 3 dni. Ile par śpiochów, kaftaników, bodów itp. ? Kompletnie nie wiem czy śpiochy, czy pajacyki.
Pranie się już suszy, więc jutro pojutrze będę się pakować, bo chyba jestem z pakowaniem do tyłu :P A no i czy bierzecie jakieś kosmetyki, czy tylko pampersy i chusteczki.

Powtarzam się więc wybaczcie. U nas życzą sobie 3 śpioszki, 3 kaftaniki, 2 skarpetki i 2 czapeczki. Coś do czesania, 5 pieluch tetrowych,małą paczka jednorazowych, opakowanie chusteczek nawilżanych.
I zaznaczają żeby nic ponad to nie pakować.
Właśnie też z nowych mam pajace a bratowa mi poradziła żeby kupić te spioszki i kaftaniki bo łatwiej się to ubiera, poza tym jak przebierasz malca to kaftanik ma zawsze na sobie i nie marznie . Tak w sumie też nam mówili na szkole rodzenia.

kamilaaa_n

Ja do szpitala mam w wyrazie 3 komplety dla dzidziusia. Wiadomo kombinacja jak kto woli jedni śpiochy i kaftaniki inni pajace body. Poza tym tylko pampersy i chusteczki mokre mam wymagane. Wszystko zależy od szpitala. Ja biorę jeszcze dla małego podkłady ze 2 żeby na przewijaku położyć do zmiany pieluchy. Z córcią byłam 2 doby to jest takie minimum jak jest wszystko ok. Mam nadzieję że tym razem też się tak uda. Moja siostra siedziała 5 dni bo mały miał naświetlania z powodu żółtaczki. Masakra!!!

Kasia123456
Dziewczyny wlasnie wrocilam od ginekologa , moj chłopczyk wazy juz 1,600kg , troszke nam urósł od ostatnirj wizyty . Tylko strasznie mnie martwia liczne bakterie w moczu , juz od miesiaca staramy sie ich pozbyc i nam nie wychodzi z lekarzem . Mialyscie bakterie w moczu ? Co stosowalyscie ? Bo mi naprawdę nic nie pomoga ...

ja walczę z bakteriami w moczu bardzo licznymi od połowy ciąży. Mam receptę na drugi już antybiotyk, bo po pierwszym nic się nie zmieniło. Dziś idę do dentysty, bo podejrzewam, że to może być coś od zębów (jedne mi się w ciąży zwyczajnie rozpadł). Zobaczymy co powie dentysta na ten temat.

Dziewczyny,ja biore:
pieluszki tetrowe i flanelowe,ile sztuk??
- podkłady do przewijania i pod swoją du... ze 5 szt
-mała paczka pieluszek
- moke chusteczki
- jakaś maść na pupe,np sudokrem
-oliwka
- coś do mycia dziecka
-3 szt. kaftaników +3szt. śpiochów, 2 czapeczki,2 pary rękawiczek – niedrapek, 2 pary skarpetek;
-recznik dla dziecka
- szczoteczka do włosków
- smoczek,na godzine W
- octenisept
- gaziki sterylne
buteleczki też na godz W,bo nikt mi szybko nie przywiezie.
A takie pytanko mam, mówi się ze noworodki co rusz się karmi,przebiera,karmi przebiera. Starczy 1komplet na 1 dzień?

http://www.suwaczek.pl/cache/0636c7f1be.png

Goherek, to zależy czy się nie uleje dziecku, czy nie wymsknie "coś" z pieluszki... Ciężko stwierdzić. Można mieć jedne komplet na zapas, ale w szpitalu też mają ubranka na pewno. Ja jak rodziłam w Sosnowcu, to nie kazano nic brać poza pampersami i chusteczkami. Jednak były mamy, które miały swoje rzeczy i ja teraz też popakuję. Wiem w czym mam prane itp. Zresztą, swoje to swoje :)

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49df9h1by0oenb.png

Dokładnie jak braknie to w szpitalu mają ubranka. Pierwsze ubranie to przeważnie i tak szpitalne. A w niektórych to nawet tylko na wyjście dziecko ubierają w domowe. Żadne ręczniki mydełka do dziecka itp. duperele też są zbędne. Jeśli ktoś się naprawdę uprze na jakieś kremy na odparzenia to przeważnie i tak w szpitalu dostałem próbki więc też szkoda brać z domu bo wielka walizka by nie starczyła. Ewentualnie jak któraś chce się czuć pewniej to jakąś butelkę bo laktatory też w szpitalach mają i do tego te profesjonalne.

Kurczaczek, czytam opinie o szpitalach no i miałam wstepnie wybrany szpital we wro.ale przez pozytywne opinie zrobił sie popularny i boje sie ze mnie odeśla.wiec chyba odrazu jak coś uderze o mniejsza miescine(mam najbliżej)
No ale jak się nawet przygotuje do porodu,tzn odwiedze odziały, zapytam co musze mieć to i tak się okaże ze np w tym szpitalu nie urodze.I jak tu coś planowac?Najlepiej to się spakować,wybrać szpital i głowy sobie nie zawracać oglądaniem,dzwonieniem do pielęgniarek itp.
A na końcu cię zrypią ze w du...się wszystko miało:/

http://www.suwaczek.pl/cache/0636c7f1be.png

Gość Justa2016

Ładne macie te pokoiki dziecięce dziewczyny :) ja niestety będę miała małego ze sobą w sypialni... Dobrze,że chociaż jest duża... Czy którąś z was też męczy ból kręgosłupa? U mnie dziś to jakaś masakra nie mogę siedzieć tylko chodzić lub leżeć na plecach...

Gość Justa2016

KASIA ja też nie mam poprane ubranek... Czekam na proszki. Zamówilam ze strony jelpa pakiet za 215zl. Mam nadzieję,że na chwilę wystarczy :) ale przeglądam te ubranka i nie mogę się doczekać kiedy swoje maleństwo zacznę w nie ubierać ;)