Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe maluszki 2016

Gość Dżastaa

Rekomendowane odpowiedzi

Sylwia.mi
A u nas od prawie początku był Franio i tak zostało :-)
A co do humorkow ciążowych to doskwieraja wieczorem. Siedzę na L4 i cały czas w domku. Maż w pracy a mnie się nudzi. Wszystkie koleżanki juz poodwiedzane . Mąż nawet nie pomyśli żeby mnie gdzieś zabrać. Chociaż codziennie mu marudze że mi się nudzi. :-(

Sylwia mam tak samo!! Też jestem na L4 i juz nie wiem co mam ze sobą zrobić:( nie mogę się doczekać wiosny, chociaż więcej czasu na dworze będzie można spedzac, obecną pogoda jest fatalna, teraz właśnie pada:(( mąż też w pracy a ja tylko wymyślam co jeszcze można w domu zmienić haha:)) Sylwia za kilka miesięcy jak nasze maleństwa się urodza raczej na nudę już nie będziemy narzekać, więc może powinniśmy się cieszyć jeszcze lenistwem? :-)

http://s9.suwaczek.com/201606087248.png

Chuda24 Tak taki ból, że musisz wrócić do wcześniejszej pozycji ;/ Ale to chyba normalne...

Też już chce wiosnę, bo nic tylko śpię albo oglądam seriale...co jest dziwne bo nigdy nie byłam fanką tv...Muszę w końcu zrobić porządki, bo u mnie nie ma kącika wstydu, u mnie cały dom to jeden wielki wstyd, ale za cholerę nie mam weny żeby ruszyć coraz większe dupsko i ogarnąć wszystko ;/ Na szczęście mój P zjeżdża i muszę ogarnąć, bo jak to zobaczy to chyba wróci do Niemiec pierwszym lepszym lotem ^^

U nas po 1 usg miał być Maksymilian...na drugim okazało się, że może być jednak dziewuszka... na brzuchu leżała dzidzia dupką w dół, więc przy takim ułożeniu nie było to bardzo precyzyjne..czekamy do następnego żeby potwierdzić. Mąż był najlepszy, wychodzimy a on ...to co,naprawdę nie będzie Maksia...? hihi z taką załamką:) dla dziewczynki nie mam nawet jeszcze imienia nic mi się nie podoba:( a co do lenia to staram się zrobić chociaż jedną rzecz codziennie...umyć kuchnie całą, wysprzatać sypialnie itd czuje się lepiej psychicznie jak się zmusze do ruszenia dupy. Tylko do prasowania nie mogę i narasta mi sterta i narasta...brr :)

No wlasnie mnie wczoraj napadlo, ze o jeju co bedzie jakbym musiala jechac nagle do szpitala, a w domu taki sajgon jakby cos wybuchlo. Mieszkam sama, wiec ruszam sie kiedy chce. Mysl, ze ktos pod moja nieobecnosc mialby tu wejsc w ten balagan przerazila. Ale dzis nie bylo czasu, glukoza, zakupy... Nabylam rzeczy dla siebie: podklady, majtasy te siatkowe, kosmetyki rozne. Przyjda koszule z allegro to swoja walizeczke zapakuje i bede mogla kompletowac rzeczy dla krasnalki :-)

Babyjaga
No wlasnie mnie wczoraj napadlo, ze o jeju co bedzie jakbym musiala jechac nagle do szpitala, a w domu taki sajgon jakby cos wybuchlo. Mieszkam sama, wiec ruszam sie kiedy chce. Mysl, ze ktos pod moja nieobecnosc mialby tu wejsc w ten balagan przerazila. Ale dzis nie bylo czasu, glukoza, zakupy... Nabylam rzeczy dla siebie: podklady, majtasy te siatkowe, kosmetyki rozne. Przyjda koszule z allegro to swoja walizeczke zapakuje i bede mogla kompletowac rzeczy dla krasnalki :-)

A gdzie robilas zakupy? Ja ostatnio pytałam o te rzeczy poporodowe(podkłady itp) to nie było i nie wiem gdzie to kupić:(

http://s9.suwaczek.com/201606087248.png

Majtki takie flizelinkowe, podpaski poporodowe i takie duze wklady poporodowe do majtasow kupilam w rossmanie. Podklady na lozko seni w aptece. Jeszcze wkladki laktacyjne musze kupic, bo zapomnialam o nic. To chyba tez w aptece, albo w smyku.
Koszule do karmienia na allegro, bo cena 15zl mnie zawolala. Jeszcze bedzie stanik do karmienia, ale z tym czekam, bo rozmiar jest jeszcze tajemnica :-)
W rossmanie kupuje tez mazidla do brzucha. Balsam i oliwke.

Cześć dziewczyny, o rany kilka dni mnie nie było a tu tyle stron do nadrobienia:-) I dobrze, bo przynajmniej jest ciekawie:-)
U mnie drugi chłopak więc sprawa z imieniem była jeszcze cięższa, bo dla dziewczynki miałabym kilka. Ale póki co na pierwszym miejscu jest Olek.
Co do głupawych pytań to staram się nie dać sprowokować, a ludzie jak czasami nie wiedzą co powiedzieć to plotą byle co żeby tylko zagadać. Chyba że robią przykrość specjalnie to inna sprawa i wtedy trzeba reagować.
Ja mieszkam na jednym osiedlu z moimi rodzicami i teściem (teściowej nie mam) i bardzo sobie chwalę. Nigdy nie przychodzą nieproszeni a niedzielne obiadki i potem prowiant na poniedziałek jest u mnie mile widziany bo po całym tygodniu z dzieckiem w weekendy nigdy jakoś nie chciało mi się gotować:-) korzystam więc póki mogę, a to ze mama mi czasem zostanie z synkiem albo weźmie go do siebie na noc jest nieprzecenione:-)

Ja akurat się ciesze ze teściowa daleko,niestety rodzice jeszcze dalej.Jestesmy tu można powiedzieć sami,nie mamy nikogo blisko- tylko moja siostra.A wiadomo to nie babcie,jej za czesto dziecka podrzucać nie mozna,tylko w wyjatkowych sytuacjach.Powrót do pracy? Niewiem co to bedzie, opiekunki kosztują, strach myslec. Także u mnie nie zapowiadają sie wypady z koleżankami ani wieczory tylko we dwoje. Cos za coś.

http://www.suwaczek.pl/cache/0636c7f1be.png

Cześć :)

Tak czytam czytam, w sumie ja też nie mam nic dla siebie tzn. podkładów ani nic z tych rzeczy... Wybiorę się w marcu na konkretne zakupy :D U mnie też nie wiadomo jak będzie z powrotem do pracy... Nianie kosztują, pewnie pochłoną by taki luksus całą moją wypłatę, a Maleństwo średnio ma z kim zostać. Do 3 roku życia chyba zostanę w domu z dziewczynkami. Co Mama to Mama.

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49df9h1by0oenb.png

Ja zaczelam od zakupow dla siebie, bo rzeczy dla malej zaczne dostawac od kolezanek za tydzien i dopiero bede wiedziala czego brakuje i co kupowac, a nie chce wszystkiego zostawiac na koniec, zeby sie potem z kasy nagle nie wypruc.
Ja tesciow na szczescie nie posiadam, a i drudzy dziadkowie mojej malej nie zyja. Moi rodzice na drugim koncu miasta i rozsadnie podchodza i do moich humorow, potrzeb i udzielania rad :-)

U mnie zakupy idą powoli. Z grubszych rzeczy musimy kupić tylko łóżeczko i materacyk. Pościeli jako takiej nie kupuję bo poprzednio użyłam jej dopiero po dwóch latach. Synek urodził się jesienią a i tak spał bez kołdry tyło w śpiworku i bez poduszki, tylko na płasko. Więc te gadżety poczekały w sumie dość długo na użycie. Teraz tym bardziej nie będę używać bo lato, więc kupię tylko mały ochraniacz i prześcieradła.
Nie wiem co z rożkiem, wtedy mi się przydał ale teraz nie wiem czy nie będzie za gruby i tylko owijać kocykiem. Jak myślicie?