Skocz do zawartości
Forum

Majóweczki 2016

Paulii

Rekomendowane odpowiedzi

Co do zastrzyków to też na początku byłam przestraszona czy nie zrobie krzywdy dziecku ale lekarz mnie uspokoił że nie ma takiej możliwości więc tego sie trzymam.

Wózek mamy jeszcze po córce firmy tako, gondola, ze spacerówka i bardzo fajnie go wspominam, sprawdził się w wielu ekstremalnych warunkach m.in. w śniegu, koła na szprychach i pompowane.

A do szkoły rodzenia drugi raz nie będziemy chodzić, wiele pamiętam mam też notes z zapiskami, poza tym u nas jest płatna szkoła a do Warszawy nie chce mi się dojeżdżać.

Sporo moich znajomych ma x-landera i nie narzeka ale prawda jest taka że ile ludzi tyle opinii :) więc się zbytnio nie przejmuję opiniami i sama wyrobię sobie zdanie :) moja bratowa kupiła wózek na allegro bez oglądania, jeden z tańszych i byla zadowolona a z kolei kuzynka zjeździła wszystkie hurtownie, wybrała jeden z droższych i okazało się, że ze spacerowki jej dziecko wypadało i musiała kupować drugi wózek.. Więc nigdy nie wiadomo na co się trafi..
Ja akurat nie napalałam się na jakiś konkretny model, zależało mi na sporej, stabilnej gondoli bo niektóre są z samego materiału bez usztywnienia.. A dzidziuś jednak trochę czasu w niej spędzi w tych zimniejszych miesiącach.. No i że trafiła się okazja to skorzystaliśmy. :) w sklepie to samej gondoli w tej cenie się nie kupi..

Ja już też powoli zaczynam segregować i prać ubranka :) pewnie wiele Was stwierdzi że jeszcze sporo czasu ale Nas przed porodem czeka jeszcze remont mieszkania i przeprowadzka i nie wiem czy zdążę ze wszystkim :P w ogóle nie wiem czy zdążymy do konca kwietnia i może być tak że urodzę na starych śmieciach jeszcze :P

Kornelka ❤ ur. 2.05.2016, 3460 g, 53 cm ❤

Hej dziewczynki:*
J jeszcze wyleguje się w łóżeczku a mąż obok chrapie hehe ;)
Póki co czuje suchość tam ma dole a nadzieję, że się poprawi.
Miałam dziś koszmar taki najgorszy z możliwych ech widać, że strach i martwienie się robi swoje...
Ja z mężem jedziemy do jego siostry i jej męża także sylwester zupełnie na spokojnie.
Ewa witaj nie jesteś sama z clexane :) ja zastrzyki mogę robić tylko po bokach brzucha bo tam jeszcze chwycę skórę. Też miałam takie obawy ale przecież ta igła jest krótka i na pewno lekarz musiałby ostrzegac gdyby była taka opcja. Co do porodu cc to uważam, że najlepiej słuchać swojego lekarza, dopytaj go o szczegóły dlaczego tak sądzi może Cię to uspokoi :) a jakbyś miała cc to pociesze Cię że ja też będę mieć i to druga ;)
Olcia no faktycznie też ciągle musisz się z czymś męczyć :( oby od nowego roku było już tylko lepiej. Zdrówka x100000 Ci zycze!

No i oczywiście nam wszystkim w tym 2016 roku, roku narodzin naszych skarbów życzę dużo zdrowia, żadnych zmartwień i problemów, łatwych i szczęśliwych porodów i zdrowych maluszków :*

http://www.suwaczki.com/tickers/j4x9g8ddtfc3h0jt.png[url]
http://www.suwaczki.com/tickers/74diiei3pjhtpmm7.png

Ja kupiłam Polski nowy wózek - tani. Baby Fant Lupo chyba. Jestem super zadowolona - do tej pory w nim jeździmy. Pompowane duze 4 kółka, wygodna gondola i solidna spacerowka. Jeśli nie planujecie wydać na wózek 4-5 tysięcy, to różnica jakościowa między tymi za 1500, a 2500 jest żadna. Tak przynajmniej nam doradzono i u nas się sprawdziło. Z wózka jestem bardzo zadowolona, nie mogę się nachwalic. :) Jest z tych cięższych, ale nie najcięższych, a pompowane koła dają radę w każdym terenie.

Co do fotelika, to pamiętajcie, że te najmniejsze mają tylko dwa lata homologacji i często nie mają żadnych crash testów. Ja bym się bała używanego i teraz też kupimy nowy dla młodszego dziecka. Jak się mało jeździ, to spoko, ale jak jakieś dłuższe trasy, to bym się bała.

Adam 01.07.2014
Łucja 05.05.2016

Udanej zabawy sylwestrowej dziewczynki:) i oby ten Nowy Rok był lepszy od poprzedniego i każdej z nas przyniósł szczęśliwe rozwiązanie!
Fajnie po świętach rozmowy się zaczęły na naszym forum aż miło poczytać co u Was. Wszystkim chorym zdrówka życzę.

Madzia ur.06.09.2018, 3280g, 51cm szczęscia :)
Marysia ur.25.04.2016, 2960g, 50cm szczęścia :)

szczesliwego nowego roku dziewczynki !
my jedziemy na dwa dni do resortu z aqua parkiem ze znajomymi. ale wolalabym zostac w lozeczku :- P
co do wozka to my juz upatrzylismy sobie wozek Peg Perego book pop-up. mam nadzieje ze sie sprawdzi :) mamy auto suv to moze byc wiekszy. a fotelik kupimy Peg Perego Primo Viaggio 4-35 wraz z baza na pasy :) ale zamierzamy kupic jakos w marcu coby zdarzyl sie wywietrzyc :)

http://lmtf.lilypie.com/FfsCm5.png

My z mężem dzis imprezujemy w domku :) gdyby polnoc byla o 21 to pewnie skorzystalibysmy z jakiegos zaproszenia a tak w domowych pieleszach bedziemy popijac picolo ;)
Duza macie wiedze o wozkach, fotelikach a ja taka zielona :D mysle ze jak zaczne od lutego wiedze poszerzac to i w marcu zdaze kupic =]

Wszystkiego dobrego w nowym roku Wam zycze! Aby druga polowa byla juz tylko przyjemniejsza, chore sie wyleczyly, zestresowane rozwiazaly wszystkie problemy :) i oby wszystkie nasze dzidziusie byly z nami w maju zdrowiutenkie :)

http://www.suwaczki.com/tickers/thgfkrntqwyr5dkp.png

Cześć dziewczyny! Do do wózka, to ja się naoglądałam już mnóstwo modeli w internecie i nie wiem, co wybrać. Postanowiłam, że pojedziemy z mężem do sklepu, poprowadzamy, będziemy się pochylać nad każdym, żeby zobaczyć, czy nie za niski i co nam spasuje, to weźmiemy.

Jestem w ogóle u kuzynki i okazało, że inna moja kuzynka (w moim wieku), jej siostra, też rodzi w maju :) a bratowa, żona ich brata, rodzi w lipcu, jak moja siostra. Ależ ten rok obfity dla mojej rodziny będzie :)

Kochana, życzę wam wszystkiego najlepszego na ten Nowy Rok! Lekkich, bezproblemowych porodów, pociechy z naszych skarbów i powodzenia w każdej dziedzinie życia :)

Majka jestem w Krynicy Zdroju. Na szczęście za bardzo nie ma warunków i mąż nie jeździ, nie mam co zazdrościć ;)

Gość agata magda

co do wozkow to ja mam wozek tako, forma z czestochowy wozek super kolka pompowane wiec na tereny lesne super jest amortzacja.
anka a jesz jogurty to bardzo poprawia flore bakteryjna plus dicoflor
olcia przychodzi mi jeszcze do glowy tantum verde w sprayu na gardlo
wszystkim dziewczynom zycze cudownego czasu oczekiwania na dzieciaki bez zadnego problemu.
odkrylam ostatnio swietego Dominika, to swiety ktorym polecaja sie mamy ktore oczekuja dziecka. u siostr z krakowa mozna zamowic pasek sw. Dominika z modlitwa.

Cześć Dziewczynki :) jak tam po Sylwestrze? Ja spędzałam go w kameralnym gronie sześciu osób a czuję się co najmniej jak po całonocnym balu.. Zupełny brak mocy..

Odczuwacie już te skurcze Braxtona? Ja od kilku dni zauważyłam je ale narazie mam je tak 2-3 razy na dzień i trwają z 15 sekund.. Niezbyt przyjemne uczucie :P a jak to u Was wygląda?

majowa86 czuję jak mi sie powiększa macica, robi się dużo większa i twarda i do tego jest takie uczucie rozpierania które zaczyna sie od góry brzucha i schodzi w dół.. Po 15-20 sekundach wszystko wraca do normy.. Nie czuje przy tym żadnego bolu tylko takie nieprzyjemne uczucie rozpierania.. Z tego co mówi wujek Google to wygląda to na właśnie takie skurcze :) pierwszy raz mnie to troche przeraziło :P

Gość agata magda

a propos wozkow i parasolek do wozkow to mam takie przemyslenie ze czarny kolor wozka, a takie ostatnio widze nie bedzie dobry zwlaszcza gondola na lato bo bedzie sie nagrzewac i bedzie sauna w wozku tak samo parasolka cArna chyba ze z filtrem bedzie przyciagac wiecej slonka

Ja o wózku nie do końca myślałam. Mam propozycję kupna teutoni i messiny czy jakiś tak. W ogóle się zastanawiam nad kupnem rzeczy dla małej , teraz jest tyle promocji,może powoli zacząć kompletowac. Nie jestem przesadna, ale to jakoś tak nie wiem czy już czas,po poprzedniej ciąży został mi jakiś strach.

Gabrysia, 09.05.2016

Hej mamusie. Witam w nowym roku ;)
U mnie Sylwester na spokojnie z chłopakiem i jeszcze jedną para i 2 ich dzieci, także polal się szampan Piccolo ;p
Niestety choroba mnie nie opuszcza. Byłam u internista i nrazie dostalam same takie witaminowe, ale jeśli się do środy nie poprawi to może wiedzie antybiotyk ;\ jak naradzie jest lepiej pod względem kataru, już nie mam zakochanego nosa tylko wszystko spływa, z kolei gardlo i kaszel dramat... Aż gorączka mi dziś się pokazała, więc wszystko schodzi niżej ;( ahhh a we wtorek mam połówkowe, mam nadzieję, że w miare będę się czuć. Już nie mogę się doczekać.. Mały daje o sobie znać, ruchy są coraz mocniejsze, no i waga mimo choroby nie spadła tylko wręcz odwrotnie +1 kg na plusie i to mnie pociesza ;)

Co do wózków to ja nie mam zielonego pojęcia. Więc jak możecie wypiszcie kilka marek tylko w przystępnych cenach, to zaczne się oglądać.

Karola_Kraków, a w którym tyg te skurcze się pojawiają ? Ja to raczej ich jeszcze nie mam, tylko czuje jak się mały przekręca i tak mi się brzuch wypina, twardnieje i zaraz wraca do normy, w środku takie dziwne, ale nie bolesne uczucie ;) także do skurczów to pewnie nie podobne ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3dqk3febfp1bd.png

Olcia93 wyczytałam, że takie skurcze mogą być wyczuwane po 20 tygodniu ale też nie każda kobieta je odczuwa.. Ja je mam od 3-4 dni i są bardzo rzadko.. Wczoraj pytałam bratowej, która urodziła dwójkę dzieci i stwierdziła że to raczej to :P

Właśnie oglądałam "moje 600 gramów szczęścia" i urodził się dzidziuś w 23 tygodniu ciąży.. :(

Współczuję Wam tych ciągłych chorób.. Mnie (odpukać ) jakoś omijają te wszystkie wirusy.. Na szczęście.. Choć mąż co chwilę zasmarkany lub z bólem gardła :| dziś postanowiłam zrobić sałatkę z dużą ilością czosnku - tak profilaktycznie :P

Gość agata magda

bylam na polowkowym i wszystko okey, bedzie dziewczynka, maz mowi ze do mnie podobna :) tylko te nudnosci i problemy z zoladkiem:( zjem czy nie zjem niedobrze mi :( lekarz powiedial ze w zoladku tez sa hormony i pewnie dlatego ten problem z zoladkiem ze nie wszystko trawe tak jak powinnam itd.

Na wstępie wszystkiego najlepszego w Nowym Roku. Ja u siebie skurczów jeszcze nie zauważyłam. Lubię chodzić do ciuchlandów i dzisiaj po raz pierwszy kupiłam coś dla malutkiej. Wiem, że niektórzy nie są przekonani do takich zakupów, ale szczerze to kupiłam 2 fantastyczne body, spodenki i spodenki z zakrytymi stópkami jak śpioszki za całe 5 zł wszystko razem , a stan idealny (jedne z metką). Jak ktoś nie ma strasznych oporów to polecam zacząć szukać w takich miejscach:) W najbliższym czasie będziemy urządzać pokoik dla małej. Wprowadziliśmy się półtorej roku temu i wtedy pomalowaliśmy na żółto, więc teraz dla złamania będą białe pasy i jedna ściana na biało i powoli trzeba przygotowywać. Do końca stycznia będę na pewno pracować, może do połowy lutego, ale plan jest taki by do końca marca mieć już gotowy pokój i wyprawkę gotową. By w kwietniu już czekać na wybuchu:)

Buziak81 Co do mutacji to nie wiem, mój lekarz pokazywał mi takie tabel krzyżowe z każdą mutacją na wizycie i jaki to ma procentowy wpływ na jakiś enzym, ale o co chodziło to już nie pamiętam.
agata magda Super, że wszystko w porządku.
Olcia93 Współczuję choróbska, tym bardziej, że jak już się coś złapie w ciąży to nie chce puścić.
Blacky Zgadzam się co do wózka, tym bardziej, że ten będzie dobry i dla chłopca i dla dziewczynki jak Wam się zachce następnego malucha:) Ja otrzymam w spadku po siostrze, oliwkowy, ale jakiejś dobrej firmy, więc nie wybrzydzam, bo i tak tyle wydatków będzie, więc wolę skorzystać.

http://www.suwaczek.pl/cache/32a5239a22.png

Witam w tym Nowym Roku :-) na wstępie wszystkiego dobrego i oczywiście zdrówka i szczęśliwego rozwiązania dla nas wszystkich :-)
Mój synek bardzo ruchliwy całe dnie stuka puka i smyra :-) a brzusio jak faluje... Nie spodziewałam się że tak szybko będzie widać. Super :-)
Jeśli chodzi o wózek to biorę pod uwagę tylko wózki na paskach i pompowanych kołach. Będę mieszkać blisko lasu więc na takie spacer będzie idealny. Zresztą przy pierwszym dziecku taki miałam i sprawdził się super.
My pokoik będziemy urządzać w kwietniu, ciuszki kupię i zacznę prać może od marca raczej też kwietnia. Przesądna nie jestem ale za szybko nie chce tego wszystkiego robić.
Zaczęłam mieć arytmie i duszności, w pon idę na wizytę ale na NFZ i ciekawe czego się dowiem...

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgimul4pjv.png