Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

anawee
Podczytuje was juz od bardzo dawna ale dopiero teraz odwazylam sie napisac. ciagle zyje w strachu ze cos moze byc nie tak. Poronilam juz 2 ciaze, teraz jestem juz w 14 tyg 4d. Jestem juz po prenatalnych i wszystko jest ok, serduszko bije. A ja i tak kazdego dnia sie boje, wrecz umieram ze strachu czy wszystko jest dobrze... dopieto niedawno powiedzialam rodzinie o ciazy, gdy minal 3 mc i poczulam sie nieco pewniej.
Lecze sie na niedoczynność tarczycy, teraz ths jest wyrownane i mam nadzieje ze juz bedzie dobrze. Podejrzewam ze wczesniejsze ciaze stracilam przez chora tarczyce

Rozumiem Twój niepokój jestem w podobnej sytuacji tez straciłam 2 ciaze wcześniej a teraz jest w 14tc i 4 dniu tylko ze u mnie nie wiadomo dlaczego straciłam te ciaze Nie mam tarczycy ale za to toksoplazmoze wiec znam to uczucie strachu każdego dnia paniki przed kolejną wizyta u lekarza

http://www.suwaczki.com/tickers/w4sq3e3k617pkqzf.png]
http://s9.suwaczek.com/201604042750.png
http://www.suwaczki.com/tickers/bfaru6bdogya69q4.png

Cześć dziewczyny, nie wiem kiedy ja dzisiaj nadrobię te strony, ale zaraz do tego przysiądę :)

My po prenatalnym, dziś równo 13tydzień tak jak wg. ostatniej miesiączki.

Dzidziuś zdrowy, ryzyko wystąpienia zespołu downa 1:1012, przyzierność karku 2,5mm więc to mnie trochę zdziwiło, bo wydawało mi się dużo, ale chyba ok :) czekamy jeszcze na wyniki Pappy, bo robiliśmy test podwójny.
Maluch ma 7,09 cm i Pani nie widziała dokładnie ale stawia na... chłopca - tu nie chcę się jeszcze nastawiać, bo powiedziała, że 50/50% więc w sumie mogła ot tak palnąć no i trochę mi się jednak zrobiło przykro (wiem, jestem durna, ale strasznie chciałam dziewczynkę.)

Kolejna rzecz, która mnie zastanawia, jak dużo uderzeń serduszka na minutę mają Wasze maluszki? nasz 172 i ponoć to dużo - mam nadzieję, że serduszko w porządku. Niby wszystko ok ale jednak mnie to zastanawia i nie wyszłam z tego badania jakaś super ucieszona. Wzruszyłam się jak wiergał nóżkami i się przeciągał, bo to było takie piękne, zobaczyć tak wyrażnie! ciężki dzień mam dziś ogólnie.

Dziewczyny, tak dla Waszej informacji dzisiaj w H&M nabyłam "ciążowe jeansy" i powiem Wam, że jestem zachwycona. Nie były tanie 229 zł, ale .... mają super strecz i są b wygodne, a ten pas bawełniany nad niskim stanem jest po prostu świetny .... nawet nie dla kobiet w ciąży, ale dla takich, które lubią ciepło na nereczkach :)
Inne ciuchy ciążowe w H&M nie wzbudziły we mnie cienia zachwytu - no może jakieś pojedyncze modele były względne - reszta wyglądała beznadziejnie jakościowo i design jak dla starej baby. Widziałam leginsy, które potencjalnie jeszcze kupię, ale to jak brzuch mi podrośnie, że nie będzie się mieścił w leginsach, które już mam. Na razie potrzebowałam jeansów, bo w dotychczasowych spodniach po zapięciu czuję już dyskomfort i ucisk na podbrzusze....
Zakupiłam jeszcze rajstopy zimowe dla ciężarnych i widziałam normalne, bawełniane, ale dość "schludne" i ładne figi dla ciężarówek. Może też na nie też przyjdzie kiedyś czas ;-) Ale jeansy w H&M z działu ciężarówkowego, polecam. Mam dość masywne udka i bez mierzenia w sklepie internetowym, spodni co do zasady nie kupuję...
Poza tym, jakoś nie mam ochoty na zakupy ubraniowe. Powodują u mnie jakąś formę depresji i generalnie chodzenie po sklepach z ubraniami wprawia mnie w zły nastrój....

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wl20mme3ge8eho.png

miila wiem jaka to ulga. Az spojrzałam na swoje wyniki i tez mi ułożyło jak zobaczyłam proporcje 1:16000. Juz sama nie wiem czy naszym matkom nie było łatwiej znosić ciazy bez tych badań usg itd.....na pewno mniejszy stres miały
hh99 ja mierzył te spodnie ale mnie uciskalo łączenie między jeansów a strechem.ale najważniejsze że na Tobie dobrze leżą i się w nich dobrze czujesz.ja chyba gdzieś miałam jeansy z guzikami po bokach z pierwszej ciąży. .....idę szukać. ....

GABRYSIA ur. 18.03.2016r. CC o godz. 13.30.waga 3030g 50 cm.

Ja też muszę się już koniecznie wybrać na zakupy, bo dzisiaj przyszło mi iść w sukience na badania bo żadne spodnie nie dą już ok w pasie :(

Dziewczyny, może któraś z Was zna się na tym temacie - otóż wiadomo, że w tym etapie ciąży tj. 13 tydzień męskie i żeńskie narządy wyglądają niemal tak samo czyt. odstają ale wg. tego linka co wrzucała któraś z Kwietnióweczek (przepraszam teraz za brak pamięci), co obstawiacie? to screen z filmiku naszego dzidziusia podczas dzisiejszego badania, starałam się uchwycić dość dobrze :D

monthly_2015_10/kwietnioweczki-2016_37103.jpg

Oj Ciociu Vena chciałabym, żebyś miała rację :) gdybym nie wiedziała o tym, że płeć wygląda w tym wieku podobnie to bankowo dla mnie chłopak - coś dynda między nóżkami i tyle, ale z mojej rozkminki teraz wynika, że na owym dyndolku jest od początku do końca podłużna kreseczka zakończona dziurką - chłopcy mają tak samo, ale dziurka jest dalej :D

Moim zdaniem jak sie nastawicie, na plec to sie mozecie rozczarowac a tak i tak albo juz kochacie swoje dzieci albo jak zobaczycie po porodzie, caly swiat przestanie istniec.
Gin pytala jakie nastawienie a ja ze jak dziewczynka to ładnie sie beda bawic ale jsk chlopiec to tez fajnie a ze maz sie nastawia na corke i tak wyedy pomyslalam ze zabrzmialo jakby nie chcial syna. A wiadomo ze bedzie go kochal. Chcial w 1 syna wyszla corka i pozniej wszystkim rozgadal szczesliwy a teraz oczko w glowie maskotka juz gada jak to bedzie chlopakow gonil.
A u Ciebie Vena to juz pewne ze nic nie wyrosnie corce? To poczatki dopiero. Ja mam prenatalne niedlugo i nawet nie slucham o plci az do 20 tyg.bo pomaluje pokoj a wyjdzie 2 dziewczynka;D

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

Melly ja zawsze chciałam chłopaków, nie umiem dogadywać się z dziewczynkami, drażnią mnie kokardki, różowe ubrania i wróżki… mój mąż też ostatniego chciał syna. Jak dowiedzieliśmy się że będzie dziewczyna to obydwoje byliśmy bardziej wzruszeni niż przy chłopcach i u nas nie ma mowy o rozczarowaniu. Choć wiem, że niektórzy maja silne preferencje …my jesteśmy szczęśliwi.
U mnie nic się nie może zmienić, bo my o płci wiemy nie z usg, tylko z badania krwi, gdzie określili jakie chromosomy ma dziecko: wyszły XX ;)

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)

miila ja robiłam jeszcze jedno usg po prenatalnym i to był równo 13tc u mojego gina i on mi wyraźnie na usg pokazał co ma dziecko miedzy nóżkami i pokazał tez kursorem jak powinno wyglądać gdyby miał być chłopczyk. Przy synku nie pomylił się i już w 11tc na prenatalnym wiedziałam. Mi wygląda na to ze bedzie u Ciebie synek.....chociaż faktycznie może to być pepowina

GABRYSIA ur. 18.03.2016r. CC o godz. 13.30.waga 3030g 50 cm.

Miila gratulacje dobrych wyników, bobas słodki! Co do plci daj sobie jeszcze czas:)
Ja wczoraj przeplakalam caly dzien, bo juz mam tak dosyc tego ze sie caly czas zle czuje, mam dosyc jedzenia, odruchu wymiotnego. Chce sie dovrze poczuc.
Mam tak dosyc, ze chce zeby to sie wszystko poprostu skonczylo, nie nawidze sie za to, ale jeszcze bardziej nienawidze byc w ciazy!!!!!!
Juz niczego innego nie chce tylko, dobrze sie poczuc juz wszystko mam w dupie.........

Zuzienko witaj na swiecie! 53 cm 2800gr godz.8.25 24.03.2016!

Secondtry Skarbie, nie miej do siebie pretensji, że masz wszystkiego dość. Przy tym jak się czujesz masz prawo.
Spróbuj odnaleźć w sobie siłę, żeby mieć choć jedną rzecz, która pozwoli Ci się cieszyć, że będziesz miała drugie dziecko. Nie wiem…jakieś przyjemności, kosmetyczka lub masaż kiedy tylko będziesz miała ten lepszy dzień. Rozpieszczaj wtedy siebie, żeby łatwiej było w tych ciężkich chwilach. Kobieto twarda z Ciebie zawodniczka zdecydowałaś się przejść to wszytko jeszcze raz, dasz radę jeszcze miesiąc i będzie połowa ciąży.

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)