Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Nat moze Cie to zdziwi, ake ja sie uspokoilam po podaniu mm, caly czas duzo przystawiam, wychodzi na to ze dwa eazy na dobe dokarmiam po moim karmieniu, ale cycki wiecej produkuja bo dzuecko juz dluzej wytrzymuje na samym cycku i mnidj dojada mm. I wg mnie to glownie zasluga tego ze pracuje nad moja głowa. I wierze ze nam sie uda.

Miila Klara idealnie zniosła szczepienie, płaczu było 30 sek zanim mama nie wzięła na ręce. Ech, już po mojej kruszynce składki śladu nie ma… a takie patyczkowate chude nóżki miała :D

Melly odpuść sobie, mała do tej pory mogła robić co chciała, teraz już robi się większa i przychodzi więcej nakazów i zakazów to normalne. W końcu tak by się stało nawet bez Wojtusia.

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)

Ataa bardzo dobrze ze się na to zdecydowałas, ja zrobiłam podobnie i teraz mam pewien komfort psychiczny.Laktacji nie zaburzylam, w sumie podalam mm 3 razy. Teraz tylko musze nad Flipem wiecej popracować i będzie super..
No i to dramatyczne ulewanie...W pt zaczynamy z Nutritonem

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

Tak, żeby cię pocieszyć to Ci powiem, że moi chłopcy mają ograniczenia na zabawy głośnymi zabawkami do 9 rano… i to nawet nie z uwagi na Klarę, a na sąsiadów… mam czasem tego dość, bo np fajnie się bawią w wannie wieczorem, ale pisku przy tym tle, że muszę ich uciszyć, a w między czasie przygotować wszystko dla nich plus Klara. Z drugiej jednak strony chce myśleć że w ten sposób uczę ich szanowania potrzeb innych.

Nat dziękuję! <3 staram się jak mogę :)<br /> A z karmieniem łatwo nie było, gdyby nie Twoje wsparcie to nie miałabym tej siły, by o to walczyć :)

Heltinne właśnie dziś zamówiłam woreczki do mrożenia, bo chciałabym mieć choć mały zapas na w razie W. lub jakiekolwiek wyjście jak mąż miałby zostać z małym sam.

Vena super, że tak sprawnie poszło, ja się bardzo boję tych szczepień, a mamy 24tego.

Ataa, czemu ma mnie to dziwić? Sama jesteś Panią własnej głowy, nikt Ci nie powie jak się uszczęśliwić.Cieszę się, że znalazłaś ku temu drogę :)

Zamiast woreczków polecam Wam pojemniki do przechowywanua pokarmu, są wielorazowego użytku i jakoś wg łatwiejsze w obsłudze.

Kozieradka to te ziarenka? Czy co pijecie?

Mój bezmleczny detox trwa.Choć chyba nigdy nie przekonam się do kawy z mlekiem migdałowym buuuu :(

Co do tego refluxu jeśli faktycznie taki występuje to ten zagęszczacz złagodzi jedynie objawy a warto wyleczyć przyczynę.Jeśli lekarz stwierdza faktycznie reflux przepisuje leki na to nie tylko zagęszczacze.

Melly Kochana, jesteś super Mamą nie zadręczaj się, jeszcze chwila i wszystko wróci do względnej normy ❤️

Helenka❤️Ziemowit❤️Jagódka❤️

Heltinne spróbuję nazbierać z dwóch ściągań na to wieczorne karmienie i będzie mniej godzin róźnicy względem zlewania. Dziś np. Mały długo jadł cyca przed myciem i z butli zjadł tylko 60 ml, ale dużo leciało z piersi, a wczoraj np. Cycki puste przed myciem i zjadł 140ml z butli ściągniętego.

Nat ja ostatnio piłam z sojowym tak żeby spróbować i da się wypić choć specyficzny smak, może takie? Albo kokosowe? Jest tego trochę jeśli chodzi o roślinne, w biedronce jest też zwykłe bez laktozy (ciekawa jestem czy ono zawiera kazeine?).

Czarna obydwie wersje są razem w zestawie, wymienia się tylko części :)
Ewee ja po odpadnieciu pępka czysciłam tylko ślady krwi zwilżonym wodą patyczkiem do uszu i do sucha. Tego białego nie ruszałam, zaschło jakoś na drugi dzień. Kąpaliśmy się normalnie.

Pierwsza póba podania odciągniętego mleka w butelce totalna porażka :( mleko leciało za szybko, mała się krztusiła i połowę wypluła. Proby przystawienia do cycka po tym jeszcze gorsze, bo piersi po poprzednim karmieniu i ściąganiu puściutkie jeszcze były, mała chwile pociumkała, ale nie słyszałam przełykania, po chwili była już

http://www.suwaczki.com/tickers/43ktgu1rrbb8avjd.png

Urwało posta
po chwili była już tak wściekła, że nie mogła złapać sutka, nie mogliśmy jej uspokoić... po długiej walce usunęła ze zmeczenia, teraz śpi na mnie, mam nadzieję, że pospi na tyle długo żeby nazbieralo mi się wystarczająco pokarmu żeby mogła spokojnie zjeść, bo mało mi serce nie pękło przy jej płaczu, że nie mogę wlasnego dziecka nakarmić :(

Polecacie jakieś butelki, z których nie leci tak szybko mleko? Ja próbowałam avent natural, ale jak już wspomniałam- tragedia...

angi ja właśnie przeczytałam (też na stronie ministerstwa zdrowia) coś takiego:
"Można mieszać ze sobą porcje pokarmu odciągniętego w ciągu ostatnich 12 godzin, jeżeli zostały one uprzednio schłodzone do tej samej temperatury. Nie należy dolewać świeżo odciągniętego mleka do pokarmu, który został już wcześniej schłodzony."

Paulina moja corka miala pleaniawki. Nie da sie temu zapobiec jak ma miec to beda tak czy siak. To lekarz powinien stwieerdzic co podac. Nam przepisal cos i nie pomoglo. Pomogla gencjana to kolejne ci polecil, to fioletowe co tez do pepka. Oczywiscie ciuszki fioletowe bo slina fioletowa i sliniak nie uchronil. Po kilku dniach zniknely na zawsze.

Dziewczyny dzieki tyle ze ona ma 21 mies i strasznie wydoroslala przy malym, gdyby go nue bylo to dalej byn tulila bo malutka wesolutka, u nas w domu glosno sie bawi bo to dom jednorodzinny. Jest znudzona. Zaraz 4 i maz wstaje a ja bede nasluchiwac czy ona tez a ze tesciowa wejdzie na gore to ja przebudzic moze. Eh i tak czuwam zamiast spac jesscze h, masakra. A potem ona wpada, ja karmie lub klade malego i juz cicho cicho i w koncu bajka tesciowa pojdzie to zaczynamy dzien ale wh malego to corka juz tak znudzona ze jak maly spi to juz sie ze mna nie chce bawic a jak przyjdzie maz i teaciowa to ona nawet sama sie bawi byleby wszyscy byli. Nie lubie tego jak zwroce jwj uwage bo maly bo ma wyjsc bo ja sie spiesze i ona placze. Eh byle przetrwac lato i potem maly juz bardziej do zabawy przy niej.

Jeju on naprawde strasznie urosl nie wiem czy nie pobad norme. Corke tez takkarmilam ale byla nizsza waga ur.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

Paulina przykro mi, żadnych pleśniawek, poza tymi które sama miewam … pomaga mycie ust po jedzeniu, żeby nie było pożywki dla grzybków i drożdży. Później to już chyba tylko pędzlowanie budzi przypisanym specyfikami…

A tu trochę o tym dlaczego warto pić lub choć włączyć trochę do diety kozieradkę https://portal.abczdrowie.pl/kozieradka-ziolo-dla-zdrowia-i-urody

Niestety po 5h od szczepienia Klara dostała dużego odczynu w miejscu wkłuć… musieliśmy pojechać do lekarza sprawdzić czy nie ma tam infekcji

Melly corka wydoroslala bo juz nie jest najmlodszs w rodzinie i widać różnicę między nia a niemowleciem. U mojego brata bylobtak samo gdy pojawil sień dzidziuś. Nagle, starssy synek okazal sie byc juz dużym chlopcem ;-)

kingullek dlatego doradczyni zalecala sciaganie po karmieniu i to z tej piersi co bylo jedzone, max 20-30 ml.... po to by uniknąć sytuacji ze nie ma dla dzieciatka. Minus tego taki, ze gdy probowalam po wieczornym karmieniu cos odciagnac to juz nic nie zlecialo. Ale musze nto jeszcze sprawdzić bo nie wiem czy dobrze lktator przystawilam

Co do butelki to w szpitalu polozne pokazywały jak k a rmic bo to wcale nie takie proste ze butelka w dziub ;-) moze jakies filmiki na yt pomoga?

Ja mam lovi z dynamicznym smoczkiem. Gdy przychylił sie butle tak ze mleko wypelnia cały smoczek to jest trudniej dla dziecka.

Dzisiaj bbylam na ip z ta gulą przy bliznie i okazało sie ze to; podskorny krwiak. Na szczescie od razy wycisneli zawartosc i juz jest ok :)

Pozdrawiamy z nad cyca :D

♡ Anielka♡ 04.05.2016

Nat ja mam ta kozieradke jako zmilone nasionka.

Dzis pierwszy raz udalo mi sie nakarmic w nocy bez krzyku :D nswet mąż pytal czy karmilam. :)
TerAz jest po 5 i to nasze drugie nicne karmienie teoretycznie, ale jesli maly nie będzie chcial spac to tez dam rade :) chociaz gdyby sie udalo to szybciej minie mi czas do powrotu meza z pracy :) tak teraz wyglada moje zycie ze odliczam czas do jego obecności. To jest moj sposob na stres i lęk.