Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Miila moje dziecię nie zaśnie inaczej niż przy cycku, a ostatnio po odbiciu zsuwa mi się na klatkę i brzuch i tak się wtula i zasypia. Jak za szybko odłożę do łóżeczka to się rozbudza i jest krzyk. I chociaż trochę się boje, że później jeszcze trudniej będzie mi ją nauczyć zasypiać w łóżeczku, to rozpływam się kiedy tak cala się we mnie wtula i najchętniej wcale bym jej nie odkładala ;) takie przytulaski widać z naszych dzieci :)

http://www.suwaczki.com/tickers/43ktgu1rrbb8avjd.png

Vena chyba skorzystam z pomysłu z listem, bo w rozmowie rzeczywiście połowy nie powiem, zacznę płakać i już nie zbiorę myśli. Co do twojego synka, to w Stanach mają jakieś upodobanie do terapii wszelakich, w Polsce pewnie nikt by nie uznał, że on takiej potrzebuje.
Czarna musi ci być ciężko samej, ale świetnie sobie radzisz, to może dlatego mąż wydaje się zbędny? Nie jest też łatwo żyć z kimś na odległość kiedy akurat jest tyle nowych obowiązków!

U nas dziś najgorsza, jak do tej pory, kolka. Cztery godziny to trwało i dobrze, że był mąż, na którego tak tu dziś nagadałam, bo ja nie umiem spokojnie tulić i uspokajać małego kiedy tak cierpi. Siedzę i płaczę z nim, a tu trzeba zimnej krwi.

Tymon Franciszek ❤ 10.04.2016

Miszka biedactwo z tymi kółkami... wiem co czujesz a raczej mogę sobie wyobrazić. Moja mała tylko trochę marudzi i płacze tak max z godzinę a ja już wysiadam i łzy same mi napływają do oczu.
Anawee Vena Czarna zazdroszczę ze wam tak zasypiaja same malychy. Moja Milenka nie chce, jak dobrze nie usnie a ja odkładam do łóżeczka to zaraz się obudzi. A od kilku dni wogule jest no niemożliwe bo śpi max 10 min i jest płacz. Śpi więc na rogalu albo przytulną do mnie. Kurcze nie chciałam spać z małą żeby jej nie przyzwyczajać ale ostatnio się nie da. Próbowałam walczyć 2 noce i odkładam ja co chwile ale byłam nie przytomna bo nie zdążyłam nawet na chwilę usnac a ona już była rozbudzona i krzyczała. Raz nawet byłam tak padnięta ze usnelam a ona biedna krzyczała a ja się nie obudziłam dopiero mąż mnie obudził co się dzieje ze ona tak krzyczy. Trochę mnie martwi to jak sobie potem damy rade jakoś trzeba będzie ja przecież odzwyczaja od spania z nami...
Jutro wielki dzień mojego męża ;) ja idę do fryzjera a on zostaje sam z małą pierwszy raz na tak długo ;) jakoś sobie będą musieli dać radę ;) a mama oderwie się chociaż na chwilę i w końcu pomaluje włosy bo juz na siebie patrzeć nie mogę ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73tqywbca4srr2.png

A jeszcze miałam powiedzieć coś odnośnie proszków. Ostatnio moja mała strasznie wysypalo na policzkach takie brzytkie gęste ale drobne kosteczki szorstkie i jak by suche (?) Podejrzewam ze to właśnie od proszku a konkretniej od tego ze mała spała z nami w naszej pościeli uprawę w zwykłym proszku. Dziś już położyłam jej rożek rozłożony zobaczymy czy będzie jakaś różnica rano. Wiec jak na razie myślę że z zwykłym proszkiem zrobię pierwsze próby najwcześniej jak.mala.bedzie miała właśnie pół roku ( chociaż znajoma przeszła na zwykły jak syn miał 3 miesiące i nic mu nie bylo)
Nawiasem macie jakieś sprawdzone środki na takie zmiany skórne u maleństw?

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73tqywbca4srr2.png

Magda ja też się mecze z wysypka na policzkach u Synka i juz nie mam pojęcia od czego to może być, aczkolwiek podejrzewam lovele, bo żeby się nie pocil przy piersi zaczęłam mu podkładac pieluszke pod buzke. A na ta wysypka chyba najlepiej działa bepanthen

Gość Takaonaa

Moja też na buzi wysyalo. Policzki I czoło. Jak się rozgrzeje to aż czerwone potem blednie i znow... Skąd wiecie że to relacja uczuleniowa A nie trądzik? Ja podejrzewałam że może zjadłam coś mleko pomidory

Hmm ale lovela niby hipoalergiczna no chyba ze za duzo i sie nie wyplukalo, ja dodaje nakretke na pralke prania i lenor dodatkowo i maly nic na szczescie nie ma. Nasza posciel tez ok jak lezy. Moze to pot zmieszany z czyms, moze to calowanie, hm ja to bym ciagle u lekarza byla:D

Eh noc w nocy 2 duxe kupy i dwa przebierania bo 2 razy sie osikal a ja szybko bo glodny i plakala corka by sie obudzila. Eh raz w nicy przysnejlam z nim w lozku potem di lozeczka a teraz znowu bo inaczej juz po spaniu. Masakra od wczoraj glowa peka. Wczoraj drugie pranie malego wieszalam ojerwsze wyprasowalam a dzis znowu oranie niby ciuchow duzo a jednak,

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

Mój synek stwierdził że spanie jest przereklamowane :)

Wkładki laktacyjne, ktoś pytał, nie pamiętam kto, wypróbuj johnson&johnson, tylko te mi nie pocą cycków, są dość grube ale chyba najbardziej naturalne ze wszystkich. TT jak dla mbie jakieś nieporozumienie

Gość Magda10 10

Jejku jak moj synio męczył sie cała noc..... Kupki nie mógł zrobić dopiero teraz mu sie udało a śmierdzi strasznie.... I jakaś taka mało luźna jest..
Teraz w końcu usnął..

Co do mojego karmienia.. W dzień staram sie nie podawać mm ale w nocy .. Nie mogę sobie poradzić z karmieniem.. Ciagnie i ciagnie i co go odłożę do łóżeczka to płacze.. Normalnie nie było z tym problemu, maluch spi cały czas u siebie..jestem lunatykiem i boje sie ze mu zrobię krzywdę

Witam w ten piękny leniwy sobotni poranek. Oto jak go spędzamy (fota), czego chcieć więcej. ..no może śniadanko dla mamy do łóżka,kawkę i mleczko juz wypilismy :)

Nat może jednak lepiej skonsultowac się z lekarzem niż z wujkiem guglem, nie warto nakręcac się historiami z netu...
Teraz masz niepotrzebnie dola, bez żadnej diagnozy

monthly_2016_05/kwietnioweczki-2016_47707.jpg

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

Jakie słodkie są Wasze okruszki :) ! W klejcie foty jak najczęściej, super, gdy mozna "obserwowac" jak rosna...
Najpierw zdjęcia usg i brzuszków, potem takich nowonarodzonych pisklaczkow a teraz np.bobaskow ćwiczących z mamusiami jogę ;)

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

Nat nie wiem czy Cię pociesze czy nie, masz rację ze to krtań, mój synek ma to samo, niczym się nie leczy, do 9 miesiąca wszystko się normuje, wiec się nie stresuj.
mój synek tez wypryszczony na maxa

Z zazdrością patrze na włosy Waszych dzieciaczków :) mój co prawda urodził się z włosami i miał ich całkiem sporo ale z dnia na dzien mu ich ubywa i co dziwne, pierwsza wylysiala mu grzywka :)

No dobra, pora zwlec się z wyrka, zjeść coś i zabrać się za robotę. Musze uszyc sukienkę dla młodej na wtorek, 17.05 święto narodowe i obowiązkowe pochody z orkiestra Hip hip hurra!
Wczoraj szyłam patchworkowa kolderke/pled/mate dla mlodego, która skroilam juz jakiś czas temu, mam jeszcze zaległości do nadrobienia z listy nr 3.

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆