Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Miila w dzien sikam czesciej niz przed ciąża, mimo ze pije duzo mniej. W nocy budza mnie mdlosci glownie ale tez 1 wizyta w toalecie jest potrzebna.
Ja wlasnie zaliczam dzis z waga 70 kg przy moim 180 cm... w pierwszej ciazy mialam na starcie 10 kg mniej i ladnie wystajace kosci biodrowe. Moze jak kupie wozek do biegania to cos z tych wspomnien ocaleje;)

Co do bikini to ja sie boje o jedrnosc ciala raczej i celulit ktorego w ciazy dostalam troche w prezencie:(( Cudownych zabiegow bedzie potrzebowac po porodzie i połogu. Ale to jeszcze pieśń przyszlosci ponad półrocznej:(

Zuzienko witaj na swiecie! 53 cm 2800gr godz.8.25 24.03.2016!

secondtry
Miila w dzien sikam czesciej niz przed ciąża, mimo ze pije duzo mniej. W nocy budza mnie mdlosci glownie ale tez 1 wizyta w toalecie jest potrzebna.
Ja wlasnie zaliczam dzis wagę 70 kg przy moim 180 cm... w pierwszej ciazy mialam na starcie 10 kg mniej i ladnie wystajace kosci biodrowe. Moze jak kupie wozek do biegania to cos z tych wspomnien ocaleje;)

Co do bikini to ja sie boje o jedrnosc ciala raczej i celulit ktorego w ciazy dostalam troche w prezencie:(( Cudownych zabiegow bedzie potrzebowac po porodzie i połogu. Ale to jeszcze pieśń przyszlosci ponad półrocznej:(

właśnie u mnie ten sam problem - galaretka na udach i dupsku, także zobaczymy kiedy ja się w to bikini potem wbiję :)

To nie wiem czy u mnie ok, że tak mało sikam?
Cycki - u mnie też trochę większe, ale już bolą ciut mniej niż 2 tyg temu, po domu w ogóle nie noszę stanika a jak wychodzę to taki z samej koronki - bez jakiejkolwiek gąbki i drutów. Przed ciążą miałam B/C a teraz myślę, że baaardzo pełne C :)

Najważniejsze to jak najwięcej pić, bo wraz z luźnymi stolcami organizm traci dużo płynów i może dojść do odwodnienia, a to jest niebezpieczne. Trzeba pić często, małymi porcjami, co najmniej 2 litry płynów w ciągu dnia. Najlepsza jest przegotowana, letnia woda, ale można również pić słabą gorzką herbatę lub herbatki ziołowe, np. miętową. Jeśli chodzi o jedzenie, na początku biegunki prawdopodobnie w ogóle nie będziesz miała na nie ochoty, ale pewne produkty są wskazane, bo mogą złagodzić przykre objawy. Szczególnie korzystnie działają: gotowana marchewka, gotowane jabłko i banany. Polecane są też czarne jagody, spożywane np. w postaci naparu z suszonych owoców. Często można usłyszeć, że pomaga też gorzka czekolada, ale to nie jest dobry pomysł: owszem, czekolada ma właściwości lekko zapierające, ale tylko u osób z właściwą perystaltyką jelit, a nie w czasie biegunki.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj44j81ysxl6n.png

Biegunki ja miałam pierwsze dwa tygodnie po tym jak się dowiedziałam o ciąży - o matko, jaka to była masakra, nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić, wstawałam nawet w nocy. Pomogło jedzenie błonnika (wszelkiego rodzaju przekąski), teraz mnie to już absolutnie nie męczy.

Ruchy maluszka - ah już tak bardzo bym chciała poczuć!

Wow ale wy dziewczyny macie figury i wzrost modelek.ja tylko nieco powyżej 160.
Ale za to co do biustu......zawsze miałam czym oddychać przed 1 ciąża 75 E po ciąży 75 H a teraz. ......80 J w ciazy z synkiem dobilam do K......z ciekawostek powiem ze staniki są do M.....to u mnie dziedziczne po babci. Ja mam figurę typowej klepsydry.

GABRYSIA ur. 18.03.2016r. CC o godz. 13.30.waga 3030g 50 cm.

O wow, Flawia wiele kobiet chciałoby mieć większe piersi, ja swoje lubię i nigdy nie chciałam jakoś specjalnie większych, też mam figurę klepsydry - wielkie wcięcie w talii i szersze biodra. Ciekawa jestem właśnie jak to z tym biustem, czy zostaje ciut większy po ciąży :)

No to powiem, jak ja je czuję. Porównanie do ruchów jelit w moim przypadku to zupełne nieporozumienie. To raczej takie pukanie i kopniaczka w ścianę macicy. Moi chłopcy byli zawsze duzi i ruchliwi, więc bardzo szybko Tato też mógł czuć maluchy. Niektóre koleżanki mówią o trzepotaniu u mnie nigdy nie byli delikatni ;)

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)

kumi gratuluję zdrowego dzieciaczka! Straszny słodziak z Twojego synka.

Flawia zazdroszczę piersi. U mnie po ciąży wraz ze spadkiem wagi wracają do typowej postaci zaniku, jedynie sutki sterczące zostały w spadku po karmieniu. Mąż mówi, że lubi takie małe, ale teraz trudno mu ręce od tych większych utrzymać ;)

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)

Witam wszystkie Mamy :)
@Kumi - śliczne zdjęcie
też mam nadzieję, że jednak będzie synek, choć na razie dziewczynkę obstawiają, zobaczymy

mi na razie brzuch się w ryzach trzyma, w ciuchy się jeszcze mieszczę, choć najlepiej z rozpiętym guzikiem mi się siedzi, biust od początku odmówił mieszczenia się w stare biustonosze :D mam nadzieję, że brzuch poczeka z rośnięciem jeszcze min. 3 tygodnie, bo mamy ślub i się w suknię nie wbiję ;]

Moja znajoma\miala duzy biust kiedys faceci sie napalali a po dziecku juz ma taki maly nawet. Mi akurat wrocily jakie byly tyle ze juz sie przyzwyczailam do pelnych mleka. Tez mi sutki stercza ale od zawsze i tez nie moge sie opedzic od komentarzy męża.
Co do ruchow to w kolejnych ciazach matka wie juz co czuje, ja na poczatku poczulam cos kilka razy i mowie do męża ze moze wczesniej zaszlam. Ale to musialo byc cos w brzuchu bo ciaza tak jak jest na kwiecien.
W pierwszej na poczatku takie fajne pluskanie jak motyle w brzuchu a pozniej dopiero sa kopniaczki i kopniaki. Teraz tak bardzo na to czekam.
Co do wozkow to mamy juz po corce, co do poscieli tak jak ktoras powiedziala nie kupujcie narazie ani koldry ja dopiero teraz zaczelam uzywac jak corka ma 13 miesiecy, i jeszcze mi troche nie pasuje. A na poczatek to w rozku pozniej kocyk. Wiec nie ma sensu.
Vena ale bedziesz stroic corcie, ale i tak skradnie serce tatusiowi;)) moja to corunia tatunia ale jak krzywda to do mamy;D

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

wow Flawiaaaa, wow kurcze moze bys sie podzieliła i wspomogla moje A:) Ja po poprzedniej ciazy wrocilam do stanu cyckowego "przed" :(((
Tylko sutki sie troche wyciagnely. Vena moj mąż tez twierdzi ze uwielbia male, no nie ma wyjscia;)

Ide spac, bo juz mdlosci mam mega i sen troche pomoze, choc na 2 godziny... do jutra!