Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

heltinne no masz donoszona ciaze wiec sie nie dziwie.
Taka Norwegia niby socjalnie rozwiniete i najchetniej by kontrolowali opieke nad dziecmi ale chyba dla nich dzieci to sa jak sie urodza, przynajmniej ja to tak odbieram.
Slyszalam ze na nfz sa 3 usg wiec porzucilam mojego gina dla prywatnej i tak 2 ciaze mam co 2-3 tyg z racji problemow. W pierwszej bardziej panikowalam jak nie widzialam a teraz syn sie tak wierci ze przed zadnym usg nie balam sie. Wzmozony apetyt tzw wilczy to niby tez objaw porodu, ja mialam tak przed swietami a na swieta malo jadlam. Tzn wilczy apetyt jedno ale nie jadlam duzo bo mi jedzenie tak sobie teraz smakuje.
Ale smiesza mnie te opisy objawow mozesz miec apetyt ale nie musisz, odejda Ci wody ale niekoniecznie, czop zobaczysz lub nie a jak tak to zaraz ur albo za 3 tyg. Zglupiec mozna;))

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

Oby tak było jak u Ciebie Vena, czekam aż się wyciszy ale jestem trochę juz skolowana. Żeby zadzwonić po karetkę musze być 100% pewna ale jak tu mieć pewność...
Mały tez jakoś inaczej się zachowuje,jakby i jemu te skurcze dawały popalić, rozciąga się na maksa.Czy jego coś ściska podczas takiego skurczu?
Wzięłam juz prysznic,próbuje to rozchodzi i nic,tylko uda mocniej dretwieja :/

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

Chyba na te noc wystarczy, ostatnia przerwa prawie 25 min. Mały się uspokoił, a teraz ma czkawke ;) Idę się położyć, i liczę na przespane 5 godzin., no dobra, 4 tez będzie ok
Dobrze ze nie zbudziłam Ślubnego....
Dam znać po ewentualnym nagłym zwrocie akcji ale teraz już się go nie spodziewam :)

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

Gość Czarna23789

Nat stwarzasz zagrożenie, tymi swoimi tekstami:) jak przeczytałam o tym szukaniu gluta w gaciach to myślałam że mi szew po cc sie rozejdzie, tak się śmiać chciało. A śmiech to ból w moim przypadku :)
Oczywiście, grunt to mieć zdrowe podejscie do sprawy.

A tak poważnie, to mi do śmiechu nie jest. Co zmiana dyżuru to słyszę nowe cudowne porady na temat karmienia dziecka. Zwariować można. Jestem juz zmęczona tym szpitalem. Mysle że w domu byloby mi lepiej. Tylko że tu mierzą malemu bilirubinę.

A ogólnie to taki news :
Ja mam grupę krwi 0 rh -
Przez cala ciążę nie wykryto przeciwciał. Miałam wiec po porodzie dostać immunoglobulinę żeby zabezpieczyć się na przyszłość.
Po porodzie raptem przeciwciała są i immunoglobuliny nie dostanę! Bo nie ma juz co stosować profilaktyki przy obecnych przeciwciałach.
Z tego co wyczytałam w necie to wg mnie w moim przypadku mogli dojść do tego właśnie podczas cc...
Olalabym to gdyby nie fakt, ze przy kolejnym dziecku może być konflikt serologiczny i maleństwo będzie bardzo cierpiało.
Czy któraś z was ma podobny problem??

helitnne ty to masz przeboje z tymi skurczami. Współczuję. Pierworódka chyba by dawno zwariowała..
Ale wierzę że jak przyjdzie co do czego to będzie szybko i bezpiecznie. :*

Vena mąż nigdzie nie dostał wczoraj lanoliny. :( byl w 7 aptekach. Mam inne maści ale średnio to wszystko pomaga.

Mam pytanie jeszcze do Ciebie, od kiedy można używać tych pasów na brzuch po cc?
I jakby któraś mogla polecić mi jakiś.
Wiem ze temat byl, ale wtedy nie myślałam ze będę miała cc. No i to niby dopiero kilka dni ale brzuch mam minimum jak w 5 miesiącu..

Czarna ja tez mam ta grupe co Ty i ewentualny konflikt, poki co twz noe mam przeciwcial, myslalam ze oni od raz po podaja ta immunoglobuline, tj w ciagu godziny, wiec kiedy tu czas na dodatkowe badania? Moze wez dopytaj innego lekarza? Dziwne to.. i wpolczuke Ci bardzo tego nie jedzenia.. masz racje ze w domu byloby lepiej.. eh.. trzymam kciuki byscie szybko wyszli ibys szybko wrovila do sił
Nie wiem z jak duzej jestes miejscowosci, ale moze masz jakis zielarski oni czesto dobrze sa wposazeni w takie masci albo drogerie ktora ma ziaji duzo kosmetykoe, u mnie to zaija ma swoje firmowe butiki, poza tym moze w rosmanie nawet cos maja niekoniecznie apteki..

Heltinne normalnie czytalam te strony w napieciu... faktycznie prxy tak bolesnych skurczach ciezko myslec nie o porodzie... :/ ciesze sie zedalej w dwupaku witasz dzien.
Mi dzis w nocy snilo sie ze rodzilam w domu i maz odbieta porod a pozniej tylko czekalismy az przjedzie karetka by jakos przeciac pepowine.. sen byl realny bolesny i przez to niesamowity.. az zachcialo mi sie takiego scenariusza. Najlepsze - opowiadam mezowi a on na to ze chcialby tak ale tak sie raczej nie da.. i to cakiem powaznie mowil! No przytkalo mnie...

Heltinne dzisiaj prosze bez emocji;))

Hh99 masz termin dwa dni po mnie, dla mnoe to daleko, ludze sie ze uda sie wczesniej.tak czy siak to 24 dni tylko u mnie.
Od nastepnego.tyg juz chyba wszystkie kwietniowe mamy beda mialy donoszone ciaze.;))
Czarna no ja tez sie wkurzalam na porady w szpitalu tylko u mnie co osoba to nowe rady co do ubioru.

A ja po 1 nocy po powrocie od mamy, masakra corka sie obudzila ale zasnela niedlugo tyle ze sie denerwowala, ja tez niewyspana obolała. Musze nowa kanape. A poza tym w naszym pokoju wszystko slychac i padam. Jestem zla. Nawet maz powiedzial ze zbladlam, a co sie dziwic jak sie noe wyspalam.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

Dzień dobry dziewczyny:-)
U mnie noc taka sobie. Coś mnie pobolewa, ale raczej to nic wskazującego na poród. Dziś mam termin z USG który od samego początku utrzymywał się :-)

Heltine dobrze, że wszystko uspokoiło się. Silna jesteś kobieto! Ja zapewne bym już spanikowała. Dobrze, że miałaś Vene na nocnym dyżurze :-)

Czarna jeszcze troszkę i będziecie w domku. Wcale Ci się zresztą nie dziwię, że chcesz już do domu. Wiadomo, że tam najlepiej. Polecam maść Alantan. Kosztuje grosze a moja koleżanka była nią zachwycona. Co do grupy krwi to niestety nie pomogę. Wiem tylko że we Wrocławiu chyba każda dostaje zastrzyk tak na wszelki wypadek (przyjemniej moje znajome tak miały, które urodziły)

Melly spróbuj odespać trochę w dzień. Może jak córka pójdzie na drzemkę? Ty również musisz być w pełni sił dla samej siebie i dla swoich bąbelków.

Ciekawa jestem czy dziś któraś z Nas rozpakuje się :-)

Miłego dnia

http://www.suwaczek.pl/cache/ebe45947a3.png

Cześć dziewczyny,

U mnie noc fatalna, mam tak dość, że chce mi się krzyczeń po prostu. Mam cholerny skurcz na skurczu - dalej wg mnie co 3 min, ciągnie i pobolewa brzuch, w nocy nie mogłam sobie znaleźć miejsca no i oczywiście co 1,5-2h siku :P rozbolała mnie od tego wszystkiego głowa i biedny mąż jak wstał rano do pracy to pierwsze co usłyszał, że zdechne do poniedziałku i że już nie mam siły.

Heltinne zdam relacje jak ta Alphanova, Secondtry też się na nią decydowała.

Nat jak tam?

Magda1010 spokojnie na razie czy coś widzisz więcej z objawów porodowych?

Poniżej na focie wiosenny prima aprilisowy żart :)

Co do skurczy: dobijające jest to ze nie mogę sobie pozwolić na fałszywy alarm jeszcze przez min tydzień
Ani by jechać do szpitala zbyt późno,to jednak 40 km. Liczę na odejście wód,bo inaczej jestem gotowa zbagatelizowac skurcze w przypadku gdy większość jechałaby już na porodowke....

Czarna jesli chodzi o grupe krwi itd.to ja jkompletnie nie mam pojęcia co i jak...Mam tylko nadzieje, ze wszystko u Ciebie będzie dobrze.

Oprócz maści, probowalas silikonowych nakładek?

monthly_2016_04/kwietnioweczki-2016_45874.jpg

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

Ja to mam podwojny zestaw sylveco, tak mi sie spodobal ze kupilam po drugim opakowaniu jestem zadowolona i myslalam ze sama tez bede tego używała przynajmniej w szpitalu, by dziecko czulo mnie a nie jakies obce zapachy, mam tez wode z alphanova ale widze ze to mleczko zamiast chusteczek tez jest ciekawe, a woda niby w tym samym celu.

Wlasnie mnie olsnilo ze dzis mam wizytę kontrolna u gin..

Miłego dnia wszystkim!!!!
Ja też po bezsennej nocy, ze skurczami, które już bolały, brzuchem jak kamień i kręcącą się Madame=jeszcze większe bóle. A muszę wytrwać do wtorku i próby obrócenia małolaty, ewent.nagłego cc, ewent.planowanego cc.
Czarna- ja myślałam, że immunoglobulina jest automtycznie podawana po porodzie przy rh (-). Ale mam taką ciekawostkę: mam rh (+) i po 28 tc wykryto u mnie przeciwciała ( wcześniej było wszystko ok), mam kontrolę każde 2 tygodnie-jest ok, miano nie rośnie, "nieślubny mąż" ma rh (+/-) w zależności czy jest dawcą czy biorcą krwi i do dzisiaj niewiadomo skąd te przeciwciała :O

Heltinne to piąteczka, ja jeszcze nie wyszłam z piżam dziś i chyba wracam do łóżka, bo przy tych skurczach nie daję rady siedzieć na kanapie, bo tak rozpychają mi żebra, muszę leżeć :( wizyta z ktg (mam nadzieję, że i usg) o 16.30, na pewno dziś będzie decyzja w sprawie CC, dziś na pewno mi już nie zrobią, bo jadłam itd. ale może przełoży na jutro, nie wierzę, że na niedziele.