Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Magda2600 pytałaś o plastry po cc to dziewczyny pisały o plastrach i zelu Sutricon i ja to kupiłam.
Ja mam wrażenie że mam luźniej pod biustem i nie mam już takiego ucisku na żołądek a więcej brzucha mam na dole. Więc może powoli zaczął mi się brzuch obniżać bo mały jest głową do dołu i chyba się wpasował idealnie. No nic wizyta po świetach.

Jakub Piotr urodzony 19.04.2016r. :)

Hej.
Kodomogratuluje. Duzo zdrowka dla Ciebie i Dzidziusia ;-)

Co do ubierania, kazdy musi wyczuc wlasne dziecko. My na wizycie poloznej slyszelismy 21 st w pomoeszczeniu. Niestety zaraz lato a u nas czy zaslona czy wiatrak to 30 st w pokoju. Eh. Nie wiem.wtedy zobaczymy co zrobimy w nocy. A ja sie nauczylam corke uboerac tylko w dlugie body i spodenki (połspiochy). Jak kichala albo miala zimne raczki to sie nasluchalam ze zimno dziecku a ona zgrzana. Tesciowa zaczela grzac w domu az mi sie miesieczne dziecko PRZEGRZALO. zapchany nos, kaszel jezdzilam w weekend po szpitalach wszedzie kolejki, w koncu.po.znajomosci przyjal nas lekarz z noworodkow i sie uspokoilam. Od tamtej pory zakrecamy grzejniki jak tesciowa grzeje, do.21-22 st bylo teraz jak wieksza to w zime 22,5. U tesciowej do 25 to wtedy.nie dawalam corki do niej. W cieple dni dziecko lezalo.czasem w pieluszce a na.lato bym wogole w pieluszce na dwor dawala. Lepiej niech dziecku bedzie troche chlodniej niz za cieplo. Ochrzanilam ze nie chce slyszec o zimnych rekach, ze wiem jak ubierac dziecko.
Na swieta pelno ludzi u dziadka i nagrzane i wszysykie dzieci przegrzane, moja corka byla.porozbierana ale zanim 4mies dziecko.sie ubierze w te wszystkie warstwy a na dworze zima to pozniej chora, takze odetchne dopiero jak syn bedzie wiekszy.
Sprawdza sie karczek a nie konczyny.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

Hej! Jaki spokój na forum...Nie było żadnych nocnych porodów?

Bryka Marcelka przyjechała o 2.00 w nocy. Ten wózek to strzał w 10tke!
Jest wspanialy:) Oprócz lekkich zabrudzeń nie widać śladów użytkowania... Okazuje się ze babka odsprzedala bo właśnie przeprowadza się tam,gdzie musiałaby targac wózek po schodach a on do lekkich nie należy. Kupiła jakaś lekka spacerowke.
Tym sposobem mamy bardzo dobry i jak nowy wózek w świetnej cenie.
Chyba powinnam podziękować koleżance ;)

Magda 1010 ja juz wczoraj obalilam mit ;) Umylam 1 okno i nic się nie dzialo...

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

Melly dokladnie, sprawdzamy karczek, nie rączki.
Przegrzanemu maluszkowi szybko wyskakują potowki, wtedy odrazu wiadomo, że ubiera się go za ciepło.
Takie małe leżące mimo wszystko trzeba cieplej ubierać niż to,które już raczkuje/biega, z wiadomych względów.

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

kodomo gratulacje!! Niech ladnie rosnie! :)
.secondtry trzymam kciuki za dzisiaj! Duzo zdrówka!

Vena super wyglądacie dziewczyny. Ojj będziecie mialy wesolo bo rzeczywiście widac charakterek u Klary :D

heltinne uff! Super ze bryka na wypasie ;) niech sie dobrze wozi ;-)

Nat dzieki za linki.... dobrze czytac historie z hapoy endem, nawet jeśli jest troche inny od oczekiwanego. Ale to co zauwazylam tez po sobie... to to ze spokojem i odpowiednim nastawieniem naprawde wiele mozna zdzialac ;)

Melly Ty to masz przeboje z ta tesciowa... dobrze ze nje dajesz sie zwarowiac

Ja mialam ostatnie dwie nocki kiepskie ale za to dzisiaj lepiej. Tylko ze jak się budzilam siku to dlatego że miałam akurat skurcz. A brzuch sie obniżył w zeszly weekend. Nadal jednak dzielnie czekam do kwietniowej pelni. Jeszcze tyle do zrobienia ! ;-)

angi ja tez mam wizyte po swietach wiec razem musimy sie trzymac w dwupaku :)

♡ Anielka♡ 04.05.2016

VenaKlara przesłodka!
U mnie ciśnienia juz ok 130-120/70-80.schodzą z dawek leku.juz o połowę. Od wczoraj już bez pompy z magnezem.dziś pobrali krew do badania i liczę ze dziś mnie wypisza do domu.....dusze się tutaj.
Jedyny problem to kompletny brak pokarmu......cycki puste.....poleciało trochę siary.....była stymulacja itd i NIC!. Gabryśka na mm....wcina pięknie i dzięki temu nie spada z wagi i nie ma zoltaczki. Nie wyczaruje sobie tego mleka.położne tez są sceptycznie nastawione i dyskretnie dają mi do zrozumienia żebym nie liczyła na kp. Mój mąż na szczęście uważa że Franek był na mm to Gabryśka tez może być i nie widzi problemu......no cóż musze chyba skapitulowac.

GABRYSIA ur. 18.03.2016r. CC o godz. 13.30.waga 3030g 50 cm.

Heltinne tylko pamietajmy ze w lozeczku jest nakryte a w rekach w rozku wiec kolejna warstwa. A potem to juz lato. Jak bedzie goraco to wezme w pieluszce na dwor a jak zasnie to pielucha nakryje.
Super ze wozek jak nowy. W sumie u mnie tez jakbym sprzedawala to ktos by trafil jak Ty ale syn skorzysta.
Ewee tesciowa to w polarze w lato wrocila z pracy a moja corka byla w basenie eiec jak ja mam jej sluchac;( masakra. A rodzina meza obok grzeja 30 st w domu i jak ubiore do dziadka na swieta gdzie temperatura to loteria to u kuzynki za drzwiami juz 30st i taki przeskok. Szkoda slow. Ciotka wpierala ze od poczatku uczyla w 30 st a teraz my zrowi a oni ciagle chorzy, bo rozgrzani lataja na dwor.

A co do zwariowania, hmm juz jestem u progu hehe ale jak juz naprawde by mi sie wtryniala tak ze moje by nic nie znaczylo to bym poszla do mamy mieszkac szkoda ze wtedy nasze malzenstwo by ucierpialo.
To nie jest normalne ze 2 m od nas naprzeciwko ma sypialnie i laziebka obok takze jak chcemy uprawiac seks to rownie dobrze moge wywiesic tabliczke bo przeciez slychac troche skrzypniecie albo jak sie podmywam. Porazka.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

Flawia słodki spioszek :)
Co zrobić,probowalas i to pewnie wiele razy,ale jak piszesz, mleka nie wyczarujesz..
Może sa jakieś sposoby aby uruchomić produkcję mleka jednakże im dłużej karmi się mm tym mniejsze są na to szanse.
U mnie zabrakło pokarmu po 2 mies,jakby ktoś kurek zakręcil. Tez trzeba było przejść ma modyfikowane, młody rósł zdrowo....

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

Flawia rozumiem mam podobnie. Liczę że dobre wyniki krwi i dziś wyjdę, mimo wciąż wysokiego ciśnienia. W domu będzie o tyle łatwej wydać do formy.
U mnie na odwrót cyce jak donice, Klara nie zjada wszystkiego.
Może jeśli Ci zależy na karmieniu to przystawiaj Gabrysię, później mm i powoli wystymulujesz. Przy pierwszym dziecku nie miałam pokarmu 7 dni, rozjechaliśmy się na tydzień ale po 6 tygodniach dograliśmy się dopiero.

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)

Heltinne, to hit z tym wozem!Kolejny problem z bańki :)

Pierwszy raz mnie ktoś przepuścił w kolejce w przychodni :D

Pochodziłam wczoraj po górach klika kilosów na spacerze i co?Nic :P
Dziś usłyszałam od ciotki słowa krzepiące, że brzuch mam tak wydoko, że fo potodu to jeszcze hohohoho.Jak się domyślacie własnie to chciałam usłyszeć :P

Magda2060, obracają w Pyskowicach, to nie jest az tak daleko od Kraka, zadzwoń i popytaj.Ja bym się chyba zdecydowała na taką rotację...

Secondry, daj znaka czy cięcie będzie, bo ja już zaczynam kciuki trzymać :)

Helenka❤️Ziemowit❤️Jagódka❤️

Flawia, słodka Gabi!
Nie zrażaj się co do kp tak jak pisze Vena, mleko przyjdzie, może organizm jeszcze nie doszedł do siebie po cc.Naprawdę ułamek procentowy kobiet nie ma mleka, to nie takie proste.Daj szanse coreczce ;)

Vena, trzymam kciuki za domek dziś ❤️

Helenka❤️Ziemowit❤️Jagódka❤️

Flawia i Vena córuchny prześliczne :)
Ewee tak trzymamy się w dwupaku, chociaż tak do 37 albo 38 tyg. Lekarz w czwartek u mnie sprawdzał że głowa małego jeszcze odbijała, ale po tej wizycie na drugi dzień od razu w dół. Widzę w którym miejscu mały się wypycha swoją ulubioną częścią ciała i jest ona niżej z 5 czy 7 cm. No nic Święta trzeba na luzie przeżyć, wytrzymamy :)
Heltinne fajnie że wózek super!

Jakub Piotr urodzony 19.04.2016r. :)

Heltinne mowilam ze dobro ofiarowane do nas wraca :) ciesze sie ze masz piekny wozek w dobrej cenie :D
Melly mysle ze kazda z nas bedzie ubierala takjakbedzie czula, ja np mam przygotowany spiworek bez rekawow wiec nie bede miala przykrytych raczek czyli cos jednak nanie ubiore :p a drugie ze u mnie w domu zawsze temp byla powyzej 26 stopni i zadno z trojki niechorowalo itd. Mi samej jednak lepiejw nizszych temp iu siebie juz mam inaczej, prawda jest taka ze kazda matka czuje po swojemu i tak zrobi, ale nie krytykowalabym tego. Nie wyobrazam tez sobie nie dac dzeci do dziadkow tylko dlatego ze nie podobaja mi sie warunki u nich. Zawsze mozna inaczej sie ubrac i dostosowac do nowych warunków.

Bry,

Dzięki dziewczyny za wsparcie, miałam ciężką noc, jak już udało się zasnąć to na godzinę,a potem z boku na bok do 4 i tyle spania. Przeziębienie się rozkręciło na całego, ale nie chcę już narzekać. Mąż wczoraj widząc mnie płaczącą powiedział 'wytrzymaj do piątku, proszę', także przejmuje teraz wszystkie moje obowiązki, a mi kazał leżeć dziś cały dzień w łóżku i udawać, że nie widzę bałaganu. Chwała, że obiad znów mamy z wczoraj.
Jutro mam wizytę, więc poradzę się co mogę stosować na te podrażnienia, tak jak radziłyście dziewczyny, zdjęłam bieliznę i jest lepiej - same luźne spodnie od piżamy. Luteina do piątku, potem niech się już dzieje co chce.

Anawee - nawet nie wiesz jakbym chciała dotrwać i mieć wszystko wg. planu, że cięcie rano, że ja sobie tam na spokojnie jadę, wcześniej nawet nie myślałam o innej opcji, ale jak widzę co się ze mną dzieje to zaczynam mieć wątpliwości. Trzymajmy się tego 4.04, musi być dobrze.

Ansta - dziewczyno! skończony 39tc? :D

Heltinne - cudnie, że jesteś zadowolona z wózka, jak widać tak miało być, ludzie są wstrętni, ale nie ma co się poddawać :)

Czarna - to kciuki za zajączka! :))

Marta - no właśnie ja też wczoraj o to pytałam, o te z krótkim i Vena w sumie dobrze tu poradziła, że można na nie sweterek założyć i ciepło, a jak pogoda super to zdjąć, ja na to nie wpałam wcześniej i mam głównie z długim. Pod pajacyk na noc myślałam, że nie zakłada się nic, choć nie wiem?

Magda2600 - wszystko wszystkim, ale to serio jest nie fair wobec Ciebie, że akurat Ty masz maluszkę nieobróconą, mi by było wszystko jedno jak leży, bo CC, ale Ciebie rozumiem w 100% i wierzę, że się jeszcze uda :* a w temacie tych plastrów - ja też kupiłam Sutricon i dodatkowo ten żel.

Melly - słyszałam po prostu setki razy, że babcie przykrywają dziecko co chwile i przegrzewają, położna na szkole rodzenia się śmiała, że babcia z dzieckiem na placu zabaw - ona krótki rękaw, a dziecko w czapce i kurtce.. masakra. Sąsiedzi mieli też niezłą jazdę z teściówką, bo mała spała w rożku, było jej ciepło, to babcia kocyki na to jeszcze dwa i dziecko całe mokre, za chwile katar..

Flawia - nie martw się, wiadomo, że najlepiej swój pokarm, ale ja mam luźne podejście do tematu, zobaczymy jak będzie i jeśli by coś miało się nie udać to nie będę płakać, Gabrysia jest piękna :O jaka czarnulka!

Vena - trzymam kciuki za wypis :*

Nat - no najlepsze są takie komentarze, ale nie przejmuj się, bo myślę, że to kwestia najbliższych kilku dni i już będziecie rozpakowane :)

Secondtry - myślę od rana o Tobie, daj znać czy CC dziś, jak się czujesz? kciuki zaciśnięte tak czy inaczej :**

Flawia s na jednym ze szkolen rozmawialam z przedstawicielem Humana, maja nowisc ktora podobno super pomaga przy laktacji z trudnosciami szczegolnie po cc, sa to saszetki, jedna dziennie sie bierze a juz podobno po pierwszej jest laktacja, bazuja na jakims innowacyjnym podejściu, moze warto sprobowac? Z tego co?sprawdzalam sa zupelnie inne niz herbatki i srodki na laktacje ktore widzialam. Moze warto sprobowac? Nazywa sie to piulatte plus i dostępne tylko w aprekach

Ataaja kiedys nawet o tym nie myslalam o temperaturze. Przyszla polozna i odrazu termometr i ze ma byc 21 st. My marzlismy troche wiec 22.
Wiem to Twoja decyzja, mi sie dziecko przegrzalo majac 1 mies i bylo 25 st u tesciowej na dole i ja po tej nocy na pogotowie i szpital i leksrstwa bo nie wszedzie sa nocne apteki to ja niestety ale patrzylam gdzie ide z dzieckiem. Jak ciotka chciala u siebie grzac to niech grzeje zawsze moze wpasc do nas, a poza tym oni wpadaja i wiecznie slysze ze im zimno. Na szczescie moja mama tez lubi 21-22.
Nie wiem zobaczysz i wg siebie zrobisz. Ja pierwsze dni bede zawijala.w.kokonik i rozek wiec u mnie dlugie body wystarcza i polspiochy.
Ja nigdy nikomu nie narzucalam jak widzialam zdjecia jak byl ukrop w lato i kazdy by najchetniej nago chodzil a kolezanka ubrala w gondole corke gdzie w gondoli duszno to jej sprawa ja sie nie odzywalam. Ja sie nie wtracam.do wychowywania chyba ze ktos uderzy przy mnie dziecko.wtedy sie odzywam

Melly chyba niezrozumialam co napisalas, po wpisie Miili przyznaje racje ze jesli jest goraco a babcia dodatkowo cieplo ubiera to przesada i tego juz trzeba pilnować. Akurat mojej mamy w tym temacie sie nie boje, na szczęście :)
Flawia z tym karmieniem to racja ze mm to nic zlego dobrze ze w ogole jest! Takie moje zdanie, ale z tym suplementem o ktorym wyzej pisalam wczytywalam sie spiro i piwiem Ci ze nie zaszkodzi sprobowac, bo caly proces stymulacji jest sensowny logiczny i naprawfe inny niz wszystko.

Dokladnie Miila ja dalam raz tesciowej to corka opatulona wrocila w gondoli masakra. Babcie takie sa.
Ja pojechalam na spacer moja corka bluza i czapeczka ubrana moim zdaniem ok a patrze lekarz ktory byl przy porodzie tez wiozl takie malenstwo lzej ubrane i bez czapeczki, az mi sie goraco zrobilo jak zobaczylam moja corke odrazu jedna warstwa w dol. I z ta czapeczka to kilku lekarzy mi gadalo ze nie trzeba jaknie wieje. Ja jednak sie boje bez i cienka zakladam, naogladalam sie mojej mamy z zapaleniem ucha i sie boje.
Z racji wczesniaka czesta wizyta w przychodni zeby spojrzeli na dziecko i za kazdym razem albo scoagali mi warstwe albo skarpetki spod spiochow. Zawsze bylo za cieplo. I tak metoda prob i bledow jakos poszlo.szczerze wole corke teraz bo jak jej niewygodnie to pokazuje a poza tym szaleje wiec lekko ubrana.

Hej matrioszki;) Hej rozpakowane mamusie;)
U mnie również ciężka noc, tak tu sobie wczoraj wesoło planowałam wasze porody, a tak mi się brzuch boleśnie napinał aż pomyślałam, że "za karę" to mnie weźmie. Ból spojenia łonowego osiąga nieznane mi dotąd rozmiary, naprawdę ledwie chodzę i zaczynam się bać, że coś mi się tam rozejdzie podczas porodu. Możliwe to? Czy przesadzam? Bo słyszałam o dziewczynach, które z bólu muszą chodzić o kulach albo nie chodzą prawie wcale aż do porodu, no to u mnie aż tak źle nie jest...

Flawia śliczna Calineczka!:) Mam nadzieję, że coś się jeszcze poprawi z tym kp... Nie łam się:*
Heltinne cieszę się, że wózek okazał się fajny!
Marta myślę, że mój holenderski klimat jest najbardziej zbliżony do Twojego, no może latem trochę cieplej (a wiem, bo pomieszkiwałam odrobinkę w Irlandii), a w domu nie ustawiam pieca wyżej niż 19,5 w dzień. Dla synka zaplanowałam zestawy body na długi rękaw + śpioszki lub body na krótki/bez rękawków + pajacyk. W rożku cały dzień nie będę trzymać. Ale to tylko moje plany, tak jak dziewczyny napisały, wszystko zależy od maluszka i wyjdzie w praniu;)
Miila kuruj się bidulko. Wytrwasz do ustalonej daty, zobaczysz:*

Tymon Franciszek ❤ 10.04.2016

Ciezko mi sie w nocy spi, bo co godzina pobudka na siku, i cala juz dretwieje od spania na tym lewym boku. Normalnie odlezyny mi sie zaraz zrobia. A tak sie wewnetrznie boje spania na prawym, ze jak zdaza mi sie na sekundke polozyc i zasnac to na prawym snia mi sie koszmary. Hehe
2 tygodnie, od dzisiaj tak niewiele czasu zostalo. Odwiedzilam juz malego syncia szwagra i szwagierki i jest taki przecudowny i malutki. Tez juz chcialabym, aby Tymus, byl po drugiej stronie brzucha. Ale z drugiej strony wiem, ze tam jest mu najlepiej i niech jeszcze te 2 tyg tam posiedzi.

Tymon Jan ur 04.04.2016

Gość Marty leb obdarty

Wielkie dzieki dziewczyny,
Ja juz w nocy mialam szalone sny, ze sie dziecku rekawy podwijaja bo ma dwa dlugie i ze piszczy a ja nie wiem co zrobic i nie mam zadnych bodziakow - podkoszulek. To chyba troche ten baby brain mnie zaatakowal, ze sie nie skapnelam, ze potrzeba bedzie podkoszulek i krotkich rekawkow... Dzisiaj polece i kupie chociaz paczke dla wlasnego spokoju.
Z tymi pajacami to ja wlasnie myslalam, ze cos sie zaklada pod spod, boze co za dylematy :)
Jesli chodzi o temperature to tutaj duza wage sie przyklada do nieprzegrzewania i mowia, ze optymalna temperatura w domu to 17-20. Chociaz moze sie okazac, ze dziecko zmarzluch i trzeba go bedzie opatulac...
Miszka, ja chyba podobnie jak Ty, do przykrywania raczej kocyk, rozek mam tylko jeden i kupilam po to zeby dziecko latwiej bylo nosic na poczatku (jesli to bedzie jedno z tych gumowych noworodkow ;))
Miszka, probowalas masowac wewnetrzna strone ud? Od kolan az do spojenia, ja uzywam takiej malej pilki z wypustkami, ale mysle, ze mocniejszy nacisk rekoma wystarczy. U mnie pomoglo bo sie okazalo, ze ten bol spojenia byl miesniowy a nie kostny.
Heltinne - bardzo sie ciesze, ze udalo sie z wozkiem. Mam rowniez kontrowersyjne poglady na okna - myj kobieto:) Po troszke, jedno dziennie, tylko moze jak ktos jest w domu, tak na wszelki wypadek. Troche sie rozruszasz i lepiej sie poczujesz jak zobaczysz takie czysciutkie :) My mieszkamy bardzo blisko morza wiec razem z wiatrem ciagle nam sol morska nawiewa i okna sa szare takze ja macham sobie raz na 5-6 tygodni, powolutku i bez cisnienia, ale przynajmniej widze co za oknem :)