Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,
podczytywałam Was od kilku dni i postanowiłam się odezwać ;) Termin mam na 14.04 ale zobaczymy, jak to będzie :)
Mam nadciśnienie jeszcze sprzed ciąży, także cały czas biorę leki i dotąd było dość niskie w ciąży ale ostatnio się zwiększyło. Lekarze mówią, że jak się utrzymuje 140/90 to już trzeba obniżać ale jak 130/80 to jeszcze nie jest źle. Warto oczywiście zgłosić swojemu lekarzowi prowadzącemu.
U nas już prawie wszystko kupione, a ostatnio zaczęłam prać i prasować ubranka. Walizka do szpitala już prawie skompletowana, żeby później się tym nie spinać.
Czekamy jeszcze cierpliwie...

Vena racja, dobre tłumaczenie dla syna, mnie przerażają ówczesne bajki, poważnie :(

Dziewczyny, miałam Wam pisać, kupiłam wczoraj na próbę dwie małe paczuszki pieluszek Babydream z rossmana - jedne za 9,99 zł drugie za 14,99 zł - nie wiedziałam czym się róznią. W pierwszym 30 szt. w drugim 28. Wzięłam te Newborn 2-5 kg. Po wyjęciu - mięciutkie... miększe niż Dada i Pampers, który wypada najgorzej w moim odczuciu. Mają dodatkowo wycięcie na pępuszek i z tego co przeczytałam te droższe za 14 pasek, który pokazuje czy już zmienić pieluszkę :P jeśli będą ok - czyt. nie będą przemakać to chyba ja stawiam na te, pampers śmierdzi i jest sztywny.. no i dużo droższy.

Ataa[/b przy takim ciśnieniu to normalne że już czujesz się dziwnie. Symptomy alarmujące to ból głowy, ból po prawej stronie brzucha w okolicy wątroby, dziecko rusza się mniej niż 4 razy na godzinę. Jeśli ciśnienie wzrośnie powyżej 140 dzwoń i pytaj czy masz jechać na IP czy czekać do rana

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)

Nat, Miila dziekuje za info, dobrze, ze nie musze sie tym martwic,
Ale normalnie nie radze dzis sobie z sobą, caly czas boli gliwa i tabletka nie pomaga, gardlo pobolewa i plucze je, nie chce byc chora :(
Mimo to,udali mi sie poprasowac wszystko co mialam, zostaly mi dwa prania ubranek i luz :)

Vena dzięki, tobefe siejwdnak pilnować, maly na szczescie normalnie aktywny, a brzuch poki co caly obolaly od jego kopniakow i przeciagania. Dobrze ze jutro mam wizyte kontrolna :)
Miila dzieki za test pieluszek :) to z karta rossne beda heszcze tansze :) wogole te rosmanowskie produkty dla dzieci maja wiele dobrych opinii

Vena moja przyjaciółka z lat szkolnych jest nauczycielem w przedszkolu Montessori, często wysyłają ją na różne konferencje i warsztaty psychologiczne. Opowiadała mi kiedyś o jednym wykładzie, na którym udowadniano, że taki przedszkolak bez problemu wierzy np. w istnienie superbohaterów czy wróżek, a niedowierza gdy opowiada mu się o trzęsieniach ziemi, tsunami i innych tego typu, zupełnie realnych sprawach. I niby wniosek był taki, że lepiej od początku pilnować, by dziecko wiedziało co jest prawdziwe, a co nie, zatem fajnie, że twój maluch już ten temat ogarnia:) Postaram się, by i mój był szybko "uświadomiony", choćby dla własnego bezpieczeństwa (jak w przypadku superbohaterów), chociaż będzie mi trochę przykro tak jakby psuć świat marzeń i baśni;)

Tymon Franciszek ❤ 10.04.2016

Jutro jadę do szpitala, zobaczymy co tam z Marcelkiem . Jestem coraz bardziej zeshizowana, pepowina, ruchy, waga itd.... Dzisiaj zrobiłam małemu chyba z 5 lodowych testów...
Musze się opanować bo powoli popadam w paranoję.

Niestety musze jechać sama i to bardzo wcześnie rano. Załamka.
Nie wiem jak ja dotrę na przystanek,a co dopiero do szpitala :(

kingullek dla mnie wszystko powyżej Oslo to za daleko na północ. ..Jedyny brany pod uwage kierunek: południe. Zupełnie inny świat. Na północ mogę jechać latem góra na kilka dni. W większym mieście są rzeczywiście większe możliwości jeśli chodzi o pracę itp.

magda1010 jeśli podobają Ci się leśne klimaty (chociażby ze względu na sowki) to może zainspiruja Cię te fotki

monthly_2016_03/kwietnioweczki-2016_45302.jpg

monthly_2016_03/kwietnioweczki-2016_45303.jpg

monthly_2016_03/kwietnioweczki-2016_45304.jpg

monthly_2016_03/kwietnioweczki-2016_45305.jpg

monthly_2016_03/kwietnioweczki-2016_45306.jpg

monthly_2016_03/kwietnioweczki-2016_45307.jpg

monthly_2016_03/kwietnioweczki-2016_45308.jpg

monthly_2016_03/kwietnioweczki-2016_45309.jpg

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

miszka tu co drugie przedszkole w systemie Montessori ;)
No właśnie mój syn rozumie, że duchy na Halloween są wymyślone, ale powie, że tę zabawkę przyniósł mu święty Mikołaj :D
Staram się znaleźć złoty środek: uczyć zagrożeń i mówić o trudnych sprawach jak śmierć, ale też pobudzać wyobraźnię i robić to bez szkody dla świata fantazji… ostanio mamy dużo zabaw na "niby". Och dopiero teraz odkrywam prawdziwą frajdę z zabaw, jednak z dwu latkiem to wciąż nie ma tego uroku ;)

No to Dziewczynki trzymajcie za nas kciuki, wygląda że od mojego spotkania z Klarą dzielą mnie raczej godziny a nie dni … nie chciałam Was martwić, ale z KTG trafiłam od razu na IP bo mam oznaki stanu przedrzucawkowego… mała ma się bardzo dobrze, ale zapada decyzją czy to dziś zaraz czy będą czekać jeszcze trochę …

heltinne rozek super, podziwiam Twoj talent :-) powodzenia jutro.
Flawia trzymam kciuki za cudowne spotkanie i czekamy na fotki :-)
Vena poważna sprawa, niech podejma szybko decyzje. Bedzie dobrze.

Mi ciśnienie wczoraj szalalo, zwykle mam niskie a wczoraj ponad 130 na ponad 80 później trochę spadlo, ale tętno mialam chwilami ponad 110 i trochę sie przerazilam, wiec głównie staralam sie lezec, dzis juz ok.

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6anliryno1zd8.png

Heltinne tak ma serio,serio… jaja zwykle tu działają bardzo powoli i zachowawczo to zamieszanie jakie dziś zrobili robi wrażenie na mnie … mają duże obłożenie, więc sprawdzają kiedy będą mieli wolną obsadę… ale wygląda, że jedynie Flawia może mnie prześcignąć… ale mam głupawkę… dzieci w przedszkolu, mąż w pracy …

Czekają na wyniki krwi żeby ocenić wydolność wątroby i nerek, ale w tym momencie najpóźniejszy termin o jakim mówią to jutro. Pewnie decyzja będzie do godziny … czy można czekać, czy nie. "Najlepsze" że wczoraj czułam się dużo gorzej… zobaczymy, dobrze że Klara ma idealne wyniki, najlepsze od kilku dni.