Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Człowiek znika na pół dnia by spędzić miłe popołudnie z mężem w kinie i wieczór ze znajomymi a tu takei rzeczy! Paulinaa! Gratuluje maleństwa! mam nadzieję,że minęło w miare bezboleśnie![;
Motylka90 - wow! mobile cudne! ja myślałam, że może też coś stworzę z tego filcu, ale jakoś nie mogę się zdecydować na nic, a tu trzeba jak coś szybko działać[;
Magda - zaraz będziesz mogła hurtownie tych bucików otworzyć, sprawnie Tobie idzie! czekam na kolejne [;

http://fajnamama.pl/suwaczki/gu590el.png

Majtynka naprawde uwazasz ze to szybko? Wsxystko zaczelo sie chyba ok 18, urodzila o 5 a pozniej jeszcze skora do skory rodzenie lozyska i obserwowanie jak sie obkurcza macica, przeciez to jeszcze ze 2h!
Anawee, Motylka gume juz sprawdzilam ale o tym by sprawdzic filtr nie pomyslalam.. ide tam pogrzebac :D

Paulina GRATULACJE!!! Spory króliczek z Wiktorka!

Dziewczyny to już na prawdę blisko. Wiec proszę się sprężac z ostatnimi przygotowaniami! Ja się cieszę źe ze wszystkim zdążyłam ale zajęło mi to ok 2 tygodni. Nie wiem czy teraz dałabym jeszcze rade popracować wszystko.

GABRYSIA ur. 18.03.2016r. CC o godz. 13.30.waga 3030g 50 cm.

Unatu, Ataa mój kocyk z wczoraj też jeszcze wilgotny, nie mam dwóch suszarek, a przydałyby się, trudno, jakoś to porozkładam, boję się, że serio mogę nie zdążyć, to już nie są żarty :D dziś prasuje koszule i szlafrok i dorzucam do walizki i można powiedzieć, że będę spakowana.
Colorstories się własnie pierze - rożek i kocyk z kapturkiem, puściłam na programie wełna, bo ma wirowanie 800 obrotów i 40 stopni, a było napisane, żeby w programie delikatnym, to chyba będzie ok. Poofi się super wyprał :)

Ataa pewnie ze szybko! Przy pierwszym dziecku?
Ja na przyklad urodziłam synka o g 5.15, zaczęło się też ok 17-18..
Ale cała akcja z bolesnym skurczami trwała może ze 3-4 h,a te naprawdę bolesne parte to zaledwie parę chwil....Wg położnych szybko poszło. ..

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

Ataa ja tez skurcze kilka godzin a 3faza 15 min. Takze ile bys nie rodzila to lekarz i tak moze powiedziec Ci ze szybko bo 3 faza czyli parte to moze byc chwila. A lozysko to doslownie za chwile rodzisz. Prawie nie czujesz ze je rodzisz.
Tylko tez patrzmy ze Paulina odrazu pojechala do szpitala. Niektore to jeszcze czekaja i czekaja.

No ja tez niby sie wystraszylam, ze trzeba sie sprezac ale czekam co powie lekarz dzisiaj a od dzis za bardzo nie mam kiedy poprac.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

Gość Angeletta

Wystarczy zostawić Was na chwilę, a tu takie wieści :-) Paulina gratuluję :-) odpoczywaj, a jak znajdziesz chwile opowiedz nam co i jak. Ucaluj Wiktora od cioc kwietnioweczek :-*
U mnie juz po praniu i prasowaniu. Mam wypchana całą duża komodę ciuchami dla Poli i druga z szufladami na drobiazgi. Nawet torbę częściowo przygotowałam, ale to dlatego że mąż mnie poganial nauczony doświadczeniem z poprzedniego porodu (urodziłam równo trzy tygodnie przed terminem). Ale niech Pola jeszcze posiedzi w brzuszku, bo łóżeczko nie gotowe, schnie po malowaniu i chce jeszcze zrobić przemeblowanie w garderobie i pokoju syna, a meble dotrą dopiero przed świętami. Wicie gniazda zalaczylo mi się na maksa. Mam ochotę nawet ściany w domu przestawiać :-)
Piękne rzeczy robicie dziewczyny :-) ja mam plan zrobić własnoręcznie albumy ze zdjęciami, ale wciąż to odkładam, bo boje się rozczarowania swoim antytalentem :-)

Ja dziś zaczynam 36tydzień, więc to najwyższa pora myślę. W weekend kończymy kącik małego, siły mam coraz mniej przez tą rwe, więc nie chce dłużej zwlekać, bo potem się okaże, że nie mam nawet jak wstać do durnej pralki.

Paulinka serdeczne gratulacje! A pomyśleć, że jeszcze wczoraj zastanawiałaś się czy zapas pieluszek robić;) Chciałam cię pożałować, że tak długo to trwało, ale widzę, że heltinne pisze, że to szybko jak na pierwsze dziecko, więc pewnie wie co mówi:) Wiktorek spora kluseczka, musiało być ci już ciężko. Odpoczywajcie:*

Wiedziałam, że niektóre z nas ruszą do prania i prasowania;) Bardzo się cieszę, że ja mam to z głowy, bo jest mi już naprawdę ciężko gdy za długo stoję lub siedzę. Unatu ty się bierz do roboty, nie znasz dnia ni godziny:D

Tymon Franciszek ❤ 10.04.2016

Chyba jestem daleko za Wami, niby sobie obiecalam po pierwszej ciazy ze tym razem wszystko bedzie zrobione a tu nic.

A jeszcze dzisiaj corka zbila lampke z pokoju dzieciecego. Pozwalalismy jej wlaczac a dzis za bardzo kabel pociagnela;( niby lampka ale kupilam ja dla niej majac ją w brzuszku, ah sentymenty poszly do kosza.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

Paulina gratuluje:))) i buziaki dla malenstwa:) az sie poplakalam ze wzruszenia.

Dzis rozpoczelam 37 tydzien i wiadomosc od Pauliny zmobilizowala mnie zeby dokonczyc pakowac torbe;) Ciuszki, kocyki i pieluszki poprane. Na ta chwile mam 2 paczki chusteczek Babyderm Calendula i jeszcze dokupimy pampersy.

Wczoraj przyszly chmurki i maz bedzie ozdabial sciane:)

Milego dnia :-)

Malaga nam na szkole rodzenia mówiła, że od co 7 min, więc nie wiem jak jest faktycznie, może Magda skomentuje :)

Heltinne jak tam Twoja waga? dziś mija tydzień od mojego ostatniego ważenia i jest dokładnie tyle samo, a ostatnie dni jem dużo i często, czasem aż mi niedobrze :(

Miila u mnie bez zmian. Ale trzeba się pocieszyć, że nie spada. To juz coś. A też tucze się jak gęś, mam dość :/

Ja też dostalam przyspieszenia,ale przy maszynie ;) Wkurzam się bo brzuch boli od samego rana, mały w nocy się kręcił i teraz główka napiera na szyjke,aż siedzieć ciężej niż zwykle....Marcelek nie współpracuje a to przecież to wszystko dla niego, niewdzieczny... ;)

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

Heltinne, Melly skoro tak mowicie to Wam wierzę, w koncu doswiadczone w temacie jestescie, ale widze ze nie tylko mi sie wydawalo ze to długo :) ja to tylko mam nadzieje ze nie spanikuje i nie pobiegne od razu do szpitala.. jakos w domu jest bezpieczniej, przynajmniej w mojej głowie...
Moja mama dzwonila i powiedialam jej ze czuje sie znobilizowana :D smiala sie ze mnie ale przytaknela ze faktycznie pora juz.

Znalazłam niedrapki! Maz pomagal wieszac pranie i prosilam by dobrze strzepywal ubranka by latwiej bylo prasowac.. no i znalazly sie w ciemnym koncie.. miedzy pudlami a ściana w strefie rzutu ze tak powiem :D

Kochane kwietnioweczki dziękujemy za miłe słowa i wszystkie życzenia :)
My juz na oddziale poporodowym, synuś poprostu przecudny i w pełni zdrowy. Maz był przy mnie i pomagal w porodzie, zapamiętam to do końca życia.
W szpitalu byliśmy o 18.30 a wszystko zaczynało sie powoli chyba ok 22. Do 4 było do wytrzymania ale tylko 2-3cm rozwarcia. Anestezjolog juz szedł ze znieczuleniem gdy nagle poczułam ze musze przeć,ona mowi ze nie bo musi sprawdzić, patrzy a okazało sie ze tam juz full rozwarcie. Najgorsze to chyba były ostatnie 1,5 godziny. Ale teraz juz jestem wykapana, synuś spi i czuje jakbym nie rodziła. Oczywiście cieknącego i bolącego krocza nie da sie nie zauważyć.
A oto on :)

monthly_2016_03/kwietnioweczki-2016_45012.jpg

Heltinne zobacz co właśnie znalazłam "Twoja waga od początku ciąży powinna wzrosnąć o 12-13 kg. W ostatnim miesiącu zwykle nie ulega już zmianie. To nie znaczy, że maluch przestaje już rosnąć – rośnie nadal, ale za to od 36. tygodnia w macicy zaczyna się zmniejszać ilość płynu owodniowego."

Flawia no to może jeszcze się załapiesz na podium Kochana, choć kto wie kiedy Secondtry? :)