Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Natkrólowa! przekonałas mnie do pierwszej w życiu lewatywy i to wykonanej samodzielnie! Wygląda na to, że będę miała przy tym niezły ubaw, przerywany skurczami ;)
Tyle że ja musze zapodać to sobie wcześniej,bo do szpitala mam daleko.
Kupię kilka zestawów na wszelki wypadek,gdyby miałby to być fallstart. , a do jakiej wprawy dojdę przy okazji...;)

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

hahahahhaa sikam!!!! zimna woda na ostudzenie emocji przed porodem prosto w tyłek, zestaw DLA MĘŻA, hahahha no płaczę ze śmiechu!!
A tak serio, jeśli 150 ml to za mało to ile tego trzeba? :O jak sobie to wcisnę to zacznie wypływać po chwili tak? szybka akcja, na kibel i już? zrobię to chyba w tajemnicy przed mężem, bo przecież on nie uwierzy co się dzieje!

Gość Czarna23789

No błagam Cię z tym wrzątkiem :) Zamykam komputer i idę coś robić , bo zaraz południe, a ja oprócz zakupów, gdzie miałam się wybrać po mleko, a kupiłam całą torbę różnych rzeczy tylko NIE mleko, to nic nie zrobiłam jeszcze dzisiaj.
Uzależniające jesteście :)

No i nie wiem co mam myslec....

Caly czas moja pani dr twierdzila ze trzymamy sie tygodni z OM i przy pelnym 37 robimy cc. Przy przyjeciu do szpitala przeliczyli wszystko i wyszlo ze 37 tc to Wielkanoc, wiec cc 29 lub 30 marca. Juz sie oswoilam z tym.
Dzis stwierdzono, ze bedziemy trzymac sie terminu z usg i CC bedzie 21 lub 22 marca. Jakos to dla mnie troche za wczesnie, tym bardziej, ze przeliczam to sobie wszystko biorac pod uwage 30-31 dniowe cykle... Wolalabym jednak donosić Zuźke maxmalnie jak sie da, a nie w niepelnym 37 urodzic. Skoro juz doczekalysmy tak dzielnie prawie do koncowki.
W piatek mam mieć dokladne usg Zuzi i stanu lozyska. Zobaczymy co tam wyjdzie.

Kodomo doczytalam, ze w szpitalu leżysz. Trzymaj sie tam mocno. Dobrze ze sterydy dostaniesz i juz niewiele do 37tc zostalo. Bedzie dobrze, zobaczysz.

Flavia az sie dziwie ze Cie nie zostawili, jest kilka wolnych lożek... i jakis wzgledny spokoj byl w dzien i w nocy. Bylabys tez spokojniejsza pod kontrolą.

Co do spania, to ja tez coraz gorzej, z resztą rytm szpitalny nie pomaga. zasypiam po badaniu tętna ok 24. Co godzine pobudka, bo mi oczywiscie niedobrze. O 4:00 ktg ktore trwa 25 minut. Potem o 5.30 cisnienie i temp. O 7:00 plukanie welfonów i tabsy. O 8.00 wstaję nieprzytomna bo juz paw pod gardlem i potrzebuje sniadania. Jeszcze tylko 3 tygodnie męki. Potem bedzie szansa na 2-3 godz snu i bez mdlosci nocnych:)

sex nieistnieje u nas od lipcowego urlopu... najwczesniej pewnie w majowkę uda sie wrocic do tematu... ja zero libido... maż, no cóż lekko nie ma.

miszka nie pomoge z tym czopem, bo ja w poprzedniej ciaży nie poznalam go osobiscie. Wyszedl na lozku porodowym. Przyjaciolka mowila ze to twardsza matowa galareta zabarwiona żywą krwią, wyszla jej przy skurczu krzyzowym w 38 tc. A dzien pozniej pekł pecherz plodowy.
Mysle, ze warto pogadac jakos z polozną skoro masz mozliwosc.

Miila dla mnie drugi

Paulina biodra mam juz w ciezkim stanie, jak zasypiam to mi sie sni ze ktos mnie biję w biodra, albo ze uspadam na beton wlasnie na biodro...

heltinne a z klinem, czy bez;)

Czekolady nie zjadam, mąż mi podprowadza i goscie jedzą:) Za to na topie u mnie jest lawendowe ciasteczko z "greencaffe" z bezkofeinowym latte;)

Melly usmialam sie z tego jaja wielkanocnego!

Zuzienko witaj na swiecie! 53 cm 2800gr godz.8.25 24.03.2016!

Mężowie powinni sobie trzasnąć razem z nami, taka jest prawda! po pierwsze solidarność - dlaczego tylko my mamy mieć lipę, a po drugie, nie wierzę, że MÓJ MĄŻ nie będzie miał sraki z nerwów jak ja będę cięta :) a tak.. poszedłby elegancko i się nie przejmował, hahaha może mu poddam myśl!

Miila, nie zmuszaj mnie żebym to napisała no ale sama tego chciałaś...:D
Jak sobie to zaaplikujesz od ciebie zależy ile 150,200 na raz to musisz zacisnąć zwieracz na chwilę a już za 1o sekund poczujesz mega parcie na kiszkę i kibelek.I to nie będzie jednorazowo , czasem pogoni cię jeszcze tak do max 3 razy, aż poczujesz mega oczyszczenie :D

Helenka❤️Ziemowit❤️Jagódka❤️

hahahahaha Nat to przed porodem trzeba na drzwi od łazienki przyczepić kartkę z rezerwacjami terminów na lewatywe, żeby się z mężem wymienić czasowo :)
Dobra, zamówię to z gemini, mniejszy wstyd, ale zamówienie mam mistrz :
- termometr
- krem na rozstępy
- LEWATYWA
- gumy na po połogu
- linomag i syrop na gardło
przecież padną :P

Miila, ja dla pikanterii kupiłabym to w osiedlowej aptece :D ;)

Z tą opcją dla męża to pomysł przedni, tylko oni są tacy przewrażliwieni na "tamtym "punkcie...Mojego już nie raz namawiałam na oczyszczanie, to nie chciał niewiedzieć czemu :P

Helenka❤️Ziemowit❤️Jagódka❤️

hahaha Nat rozwalasz mnie dziś :)) 'poproszę lewatywę dla MĘŻA i wiadro żelu'.
Mój mąż też MEGA przewrażliwiony pod tym kątem, on by w życiu sobie lewatywy nie zrobił, nawet w bardzo intymnych sytuacjach jak schodzę na dół i się bawię to on zaciska poślady jakby się bał, że coś mu tam zrobię, hahaha.

Magda dziękujemy! zaraz zerknę :)

Hahahahahaha :D nat! jesteś moja królowa poprawy humoru! Tak sie wystroiłam, wymalowałam a tu poryczalam sie ze śmiechu i musze od nowa. Ale nie żałuje, Haha! :D maz tylko dopytuje z czego tak sie śmieje. Tak jak flawia byłabym bardzo ciekawa jego miny jakby wpadł w miedzy czasie do kibelka a ja na kleczka z rurka w tyłku :D
Heltinne ja to słyszałam ze tutaj nawet nie robią lewatywy wiec chyba faktycznie trzeba bedzie sie zaopatrzyć w sprzęt i jazda :D no Twój ślubny na bank bedzie zadowolony z pogody, co za słońce!
Miila dobrze by było jakby w aptece spotkać jeszcze jakaś wścibska sąsiadkę przy kupowaniu 'magicznego zestawu dla męża' Hahaha!
Dziewczyny ja pierworódka proponuje 0,5l wrzątku tak na zachętę! :D

Nat mój pewnie myslalby ze sobie z niego jaja robie...

Czy nie uważacie. , że to wyjątkowo nie fair ze tylko my musimy chodzić z brzuchami. , rodzic itd? I pod tym względem powinno być równouprawnienie. Może kiedyś uda poprawić się ten błąd natury..
Ja juz nie raz mówiłam mężowi. , że przydałby mu się chociaż jeden dzień z życia jego ciężarnej zony...

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆