Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Flawia, Komodo trzymajcie sie w dwupaku jak najdluzej!!

Flawia trzymam kciuki za szybkie opanowanie ciśnienia

Komodonakaz lezenie i odpoczynku :)

Vena cudne te buciki!! Wspaniale!! Gratuluje talentu i wyobrazni:)

Heltinne, Miszka, Magda powodzenia w filcowaniu! Te zwierzatka naprawde super wygladaja!

Czarna nie zapomnij pokazac co stworzyliscie)

Hehehe tak patrze ze zrobily nam sie zajecia z plastyki :P

Dzisiaj maz odebral kafelki, bo zachcialo mi sie zmiany w kuchni nad blatem :D a w poniedziałek mij tata przyjezdza zeby je polozyc:) ciekawe jak wyjdzie.. ale sa piekne!!

Bylam tez w Mothercare.. no i mimo przecen i tak mozna tam majatek zostawic. Kupiłam biustonosze do karmienia... no i szkoda ze ich nie zmierzylam wczesniej :/ nie maja fiszbin i jakos tak miseczki sie rozjezdzaja :/ ale patent z odpinaniem niezly :) no nic... zobaczymy jak biust będzie wygladal po porodzie.. i najwyzej sprzedam je.

Ale juz wiem, ze takie miekkie - bez fiszbin i lekkiego usztywnienia nie dla mnie :/

Poza tym, maz kupił maluszkowi dwie pary bucikow... to jego pierwsze zakupy.. no i jak sam powiedział "latwo sie wciagnac"... no i jak my mamy się opamietac?! Kompletujemy wyprawke i caky czas jakies pokusy na nas czyhają :P

Jak wracaliśmy do domu... pod klatka lezala calkiem przyzwoita poleczka, ktora pojdzie do pokoju zajaczka :D normalnie nie poznaje swojego meza bo zazwyczaj nie lubi taki prac "remontowych" a tutaj sam sie zadeklarowal ze oszlifuje i pomaluj ja ;)

Ehh.. No ale przez to lazenie po sklepach teraz mi sie brzuch spina. .. tak wiec grzecznie siedze na kanapie i wycinam zajece z filcu:P

♡ Anielka♡ 04.05.2016

Masakra co się dzieje z moja głowa. .. wiem ze miałam komuś cis napisac/ odpowiedzieć ale już 2 raz wchodzę na forum i jak się zaloguj to nagle mózg odmawia posłuszeństwa i zapominam co miałam napisać !
Ewee ja nie umiem filcowac niestety :/ ja szaleje z szydełkiem ;) stwierdzam że mały ścieków rację dziewczyny i wcale nie jest tak ciężko opanować szydełko. Juz mi to całkiem nieźle idzie :) zobaczymy jak skończę co z tego wyjdzie :)

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73tqywbca4srr2.png

Taki post mi skasowalo((((
W skrócie. .....jestem w domu....dawka zwiększona. Mam się stawiać na ktg.szyjka 3cm ale rozwarcie zewnętrzne na opuszek.
Spalam. .......
Teraz mam 140/90 i na paracetamolu bo mi głowę rosadzalo....
Najgorzej ze Dopegyt działa po 1_2 dniach....6 tabl dziennie.
5h na IP....bosko! Dupa mnie boli od
siedzenia!
Franek u dziadków.
Byle wytrzymać do 18.03....skonczony 37tc.
I rąk mnie położa przez cc i mam dostać sterydy. .....okaże się po ktg kontrolnym w piątek. ...
KTG było takie dynamiczne bo nie wiedziałam że na czczo się go nie robi i dziecko było niespokojne bo głodne. ....

Wybaczcie lakonicznosc posta ale myślę w ograniczonym zakresie.....do tego ten cholerny katar!!

Dzięki za kciuki. .....trzymajmy do 18.03

Secondtry obiecuje się zameldować jak mnie zechcą położyć...oczywiście odpowiednio wcześniej żebyś miała czas te balony przygotowac;)))

GABRYSIA ur. 18.03.2016r. CC o godz. 13.30.waga 3030g 50 cm.

Dziewczyny co za dzien!
U mnie kolezanka z ktora wieki sie nie widzialam, miala okazje mnie odwiedzić (600km) i caly dzien przygadalysmy! Mega milo! W międzyczasie sms od przyjaciółki - termin na 26.03- ze jest po cesarce! Od poczatku taka idealna ciąża, cukierkowa poza 2 miechami rzygania, caly czas aktywna tj basen, kawka, no i na kontrolnej okazuje sie niskie tetno dziecka i na szpital! Zabraklo jej 3 dni by urodzic w szeroko pojetym "terminie" no i maly 10punktów, niecale 2,5kg i 48cm ale wszystko ok z nimi. Szok! Wchodzę na forum a tu Flawia byc moze tez.. a skoro tyle czasu cisza to kto wie.. alemawet jesli wierzę ze wszystko bedzie super! Trzymam kciuki mocno! Kodomo za Was tez! Ale jak mowia dziewczyny ten czop jeszcze nie musi nic znaczyc i tego sie trzymajmy :)
Kumi super ze juzlepiej sie czujesz,wracaj do pelni sil :)
Bbbb podobno po 32tc dziecko mozr przybietac nawet 250g na tudzien wiec jest to mozliwe, i my nie powinnysmy duzo tyc, tzn do 2 kg na miesiac to podobmo syandard, tak podaje moj podrecznik, wiec mysle ze akurat Ty nie masz co sie martwic :)
Vena no piekne te butki, bardzo zdolna i szybka z Ciebie kobieta, duze WOW! :)
Marty mi sie rzadko ale zdarzaja sie zatwardzenia, wiec ciesz sie ze Cie nie mecza, a czytalam ze faktycznie niektore kobiety maja to szczescie i w temacie wyprozniania jest wszystko super.
Czarna ja tez dzis skopana i tez czuje ze maly mi tam nisko gmera, bardzo glupie uczucie..
Ewee dzis juz nie mialam pasty :) a Tobie Miszka powiem ze mi kakao nie szkodzi w temacie zaparac ale makrela tez, niczego nie przyspiesza, za to Ty mozesz sprobowac jak u Ciebie zadziala to polaczenie :P

Gość Marty leb obdarty

Witajcie ponownie,
Dzieki wielkie Magda, hrabia jest bardzo ruchliwy stale wiec moze faktycznie to on mi poddusza jelita i tak biegam czesto (ps nie jest to biegunka, po prostu duza czestotliwosc)
Pan lodowkowy przyszedl, zajrzal i stwierdzil, ze trzeba rozmrozic. Ja mu na to, ze miala byc niby frost free, taka ladna, amerykancka; )
On stwierdzil, ze sie drzwi hacza i kilka razy musiala zostac niedomknieta i niestety lod sie zaczal nawarstwac z tylu za polka. Takze odmrazam, wszystko wywalone na balkon, niestety temperatura na plusie 3 stopnie, mam nadzieje, ze szybko mi sie uda zanim sie wszystko zacznie rozmrazac bo cholera szkoda tego miesa i lodow. ..
Marta 33t5d

Flawia jak dobrze ze sytuacja opanowana! Pewnie sporo nerwów Cie to kosztowalo.. trzymamy kciuki zatem za 18.03!

Ewee to mieliscie mily dzien :) nie ma to jak udane zakupy, przyznasz ze fajnie jak maz zaczyna szalec.. :D

Właśnie wczrsniej nie napisalamze super te filcowane zwierzaczki, nie dziwie sie ze sie wkrecilas Heltinne :) wygladaja jak zywe! Ja to zaraz siadam do sowek bo najwyzsza pora je skonczyc :D

Flawia ufff, dobrze że tylko tyłek od siedzenia boli ;) a na poważnie to bardzo się cieszę, że sytuacja opanowana.
Na plotki z Secondtry musicie jeszcze poczekać, ale i tak Wam są pisane, więc lepiej planowo się na nie wybierać.
Poza tym, ja tu już grzeje miejsce w blokach startowych od dawna więc proszę nie wyprzedzać ;)

Magda zrobię drugi do pary, sprawdzę czy nie ma jakiegoś byka i wzór wyślę Ci na priv powinno się udać z kompa, jak nie to będziemy myśleć jak inaczej.

Rany jaki senny dzień… nie dam rady oczu otworzyć może jeszcze jedna kawa pomoże bo na razie masakra.

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)

Flawia dobrze, ze sytuacja opanowana i jesteście w domku. Trzymam kciuki bardzo mocno za 18.03.
Ataa fajnie, ze miałaś taki udany babski dzien :) i gratulacje dla przyjaciółki. Juz sie zaczęłam poważnie zastanawiać ze wszystko może sie zdarzyć z dnia na dzien i nie wiem czy jestem gotowa na 100%.
Vena przepiękne buciki! Szkoda ze nie mam takiego talentu :(
Czarna Ataa mój mały tez dzisiaj gmera przy szyjce. Brzuch sie obniżył i przy jego ruchach czuje jakby ukłucia szpilka tam na dole, nie przyjemne to racja.

Ogolnie dzien spokojny, duzo odpoczynku, po za jednym praniem i obiadkiem. :)

Nakaz leżenia dziewczyny to dla mnie jakaś abstrakcja,jak mam motorek w d... hi hi Cały czas coś robię ,nawet rzadko siadam.No ale czasem leżę jak teraz i ciężko mi z tym. Brzuch się trochę wyciszył ale Szymon uparł się na moją szyjkę i mówię Wam przyjemne to nie jest. To moja 3 ciąża i ta jest zupełnie inna a i dzidziuś dużo bardziej aktywny niż pozostali synowie.To mi daje jednak komfort psychiczny że wszystko z nim dobrze.
Flawia cieszę się że w domciu jesteś ,ufff.Mam nadzieję że leki zadziałają i razem dotrwamy do końca.

Szymonek jest już z nami.
Miłość matki to siła, która sprawia, że zwykły człowiek potrafi dokonać rzeczy niemożliwych.
http://www.suwaczki.com/tickers/82do3e5emigsm8f5.png
:Aniołek: Kochamy Cię Adrianku(34tc) . Na zawsze w naszych sercach

Malaga jesli masz jakis przepis na butki wlasnie na szydełko, to ja bym poprosiła ładnie.. moze a nuz byłby dla mnie wykonalny :D co raz bardziej podobaja mi sie te wszystkie robótki :)
Paulina powiem Ci ze ja to czuje sie jakby mnie ktos obuchem strzelil.. normalnie wszystko moze sie zdarzyc i tak naprawde kazdej z nas w kazdej chwili.. i tez nie czuje sie jeszcze gotowa... :) jakby nie patrzec wchodzimy w goracy okres... :D

Hej,
Ciężko Was nadrobic po całym dniu,

Flawia kurcze, dobrze, że wszystko się dobrze skończyło, ciesze się, że jesteś w domu, odpoczywaj i na pewno dacie radę choćby do tego 18.03 :*

Kumi oszczędzaj się, już chyba wszystkie musimy trochę zluzować.

Marta ja dziś miałam szkołe rodzenia i był poruszany temat o którym mówisz, położna powiedziała, że im większy brzuszek i wyższa ciaza tym bardziej organizm nie pozwala sobie na 'gromadzenie' bo wtedy jest mniej miejsca dla dziecka, powiedziała żeby się cieszyć jeśli to w tą stronę a nie zaparcia.

My po tej szkole dziś, jutro też mamy, padłam na jape i poszłam spać jak tylko wróciliśmy.

Pochwalę się Wam moim największym szczęściem z różnych etapów życia .Najświeższe muszę pomniejszyć

monthly_2016_03/kwietnioweczki-2016_44767.jpg

monthly_2016_03/kwietnioweczki-2016_44768.jpg

monthly_2016_03/kwietnioweczki-2016_44769.jpg

monthly_2016_03/kwietnioweczki-2016_44770.jpg

Szymonek jest już z nami.
Miłość matki to siła, która sprawia, że zwykły człowiek potrafi dokonać rzeczy niemożliwych.
http://www.suwaczki.com/tickers/82do3e5emigsm8f5.png
:Aniołek: Kochamy Cię Adrianku(34tc) . Na zawsze w naszych sercach

Kodomo, co za przystojniak!!! jaka bujna czupryna tuż po porodzie :)

Miila, napisz co tam jeszcze ciekawego na tej szkole mówili :)

Marta, to ja ci zazdroszczę takiej przemiany materii w ciąży.Ja normalnie mam taką o jakiej piszesz a w ciąży z koleii odwrót w drugą stronę i masakra jak dla mnie...

Heltinne, słodkie te filcaki bardzo :) Ja bym chciała takie butki nauczyć się robić:

monthly_2016_03/kwietnioweczki-2016_44771.jpg

Helenka❤️Ziemowit❤️Jagódka❤️

Malaga to normalnie szacuneczek! Naprawde masz super wyobraznie przestrzenną, ja bym tak nie umiała.. jesli to nie problem i bedzie Ci sie chciało to mozesz sprobowac z tym schematem!
Nat niepodpuszczaj tu Heltinne bo ta zaraz nam tu zaszaleje i zrobi takie kapciochy a dziewczyna ma sie oszczedzac! :)
Kodomo faktycznie przystojniak :) dzis ogladalam mecz gdzie pilkarz mial wygolone gwiazdki w miejscu gdzie Twoj synek ma ta siec, namawiam męża :D a jak sie nie zgodzi to moze syn bedzie chcial, tylko musze poczekac az sporo urosnie :D

Hej.
Flawia dobrze ze dobrze jak narazie, to kilka dni wiec wierze ze sie uda.

Marta ja sobie wczesniej pomyslalam ze Ci wspolczuje tego latania do wc ale dzisiaj mam to samo.
Ja to powinnam miec muszle przy pupie, bo jak nie jedno to drugie. Malutki nie.oszczedza pecherza mamusi.
Nie pamietam zebym tak miala w tamtej ciazy ze czesto sie wyproznialam.

Sliczne buciki Vena.
Moja mama jest czarodziejka w robotkach. Zrobila mi dla corki sweterki, kamizelki. Na.chrzest komplet na szydelku: sukienka, sweterek i czapeczka. Slicznie wygladala i juz siedziala wiec jak ksiezniczka. Teraz mama zabiegana wiec nie ma czasu robic a ma.dwie wnusie i wnuczkq w drodze. Mojej mlodszej siostrze czapeczki na wiosne roznego koloru. Piekne. Takze ubierajcie tak.ladnie dzieci skoro macie talent.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

Nat dziś była bardziej teoria, fazy porodu, znieczulenia, sposoby na zgage np. I mleko wcale dobre nie jest jak się okazuje, małe posiłki i często, zero gazowanego i ostrego, mniej soli i produktów przerworzonych. Polecała uzupełniać na tym i każdym w zasadzie etapie ciąży dietę w wit C i potas, więc akurat grejfruty i kiwi które nałogowo wciągam dobrze mi robią. Jeśli chodzi o poród - mówiła, że nie poleca wyrazenia zgody na masaż szyjki, z ciekawostek - badanie USG dla malucha jest niczym przyjemnym bo emituje nie słyszalne dla nas dźwięki, a maluch słyszy głowicę tak jak dźwięk wjezdzajacego pociągu do metra i może się bać. Na każdej wizycie powinna być sprawdzana szyjka i wys. Dna macicy. Waga dzieci jest coraz wyższa, teraz waha się między 2.7-4.5kg ale rzadko kiedy są takie okruszki, raczej w kierunku pow. 3.5kg.
Ciekawa rzecz - jeśli odejdzie czop, zwiastuje to poród w ciągu najbliższych 48h, odejście wód oznacza, że nie wyjdziemy juz bez dziecka ze szpitala, odejście zielonych wód - na sygnale! ! Szpital i CC.
Mówiła tez o lewatywie, nie trzeba się zgodzić, ale ułatwia to poród, bo te kiszki są opróźnione i jest więcej miejsca, no i druga sprawa - mówiła, że przy parciu nie byłoby szans nie zrobić, gdyby pacjentka się nie zgodziła na lewatywe. Przy CC dochodzi cewnik, ściągają dopiero kiedy kobieta jest juz na chodzie.
Tłumaczyła tez dlaczego nie można podnosić głowy po cc min 6h- znieczulenie moze wyciec w przestrzenie międzykregowe.
Spisała listę do szpitala, nie ma nic oprócz tego co same wiedziałysmy :) przestrzegała,żeby się wstrzymać z gośćmi nawet miesiąc, że może i to okrutne ale gorąco poleca.