Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Czarna właśnie dlatego SF, że raczej nigdzie indziej w USA bym nie chciała mieszkać … w ogóle ponad rok zajęło mi przyzwyczajenie się do nowych warunków i generalnie nie traktuję tego miejsca, jako ostatecznego zamieszkania … to jest plan na kolejne 5 lat, a później zobaczymy.

Nat u mnie smoothie przy pomocy magic bullet ukryje wszystkie podstępne składniki. Chia jest ok, sałatka z pokrzywy i jajka też, ale czekolady moi faceci nie oddadzą bez walki :D

Hmmm…, sobie biorę 2 koszule (pierwszy dzień cc w szpitalnej), młodej jeden komplet na dobę, jak coś to mąż doniesienie. Ostanio było tak ciepło, że młodego trzymałam zawiniętego w flanelowy szpitalny kocyk w samej pieluszce.

Zobaczę z tą pełnią w marcu, ale ja generalnie bardzo dobrze reaguję na nią. Zawsze mi się śpi najlepiej właśnie przy pełni, więc reakcja może być odwrotna od spodziewanej. No i dobrze, bo opiekunka do dzieci już zaklepana na poniedziałek 28 marca ;)

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)

Gość Czarna23789

Nat ja od lat w pełni nigdy nie przespałam spokojnie nocy. Zazwyczaj albo nie mogę zasnąć wcale, albo budzę się po dwóch godzinach snu. Co najlepsze następnego dnia zupełnie tego nie odczuwam. I w sumie nie miałabym nic przeciwko temu żeby urodzić te dwa tyg wcześniej.

Dzięki dziewczyny za poradę z tym Asparginem, odpukać chyba ciut lepiej.

Co do miłych teściowych i koleżanek... tak jak mówi Vena temat rzeka. Mnie też bardzo straszyli, żebyśmy się za szybko nie cieszyli, bo można poronić,żebym się szykowała na lewatywe bo KAŻDEJ robią tylko niby o tej co mówiła zapomnieli, śmiać mi się chce jakie to jest żałosne. Mam się też nie cieszyć z małego brzucha bo jeszcze mi strasznie urośnie i będę miała rozstępy, ot takie miłe historie.

Ataa zdrówka dla męża, mój się właśnie wykurował, pomogły końskie dawki witaminy C, vicks na plecy i klatkę, scorbolamid, acc do picia i akatar. Oprócz całej tej chemii herbaty z miodem, sokiem malinowym i świeże soki (pomarancza i grejfrut).

Marta oh zazdroszczę tego spa! Odpoczywajcie :)

Ja dla małego planuje wziąć do szpitala 3 komplety ubranek, dla siebie 2 koszule - liczę, ze do CC mi jakąś dadzą.

Secondtry jak wózki? Wybrałaś coś?

Flawia daj znać jak po urodzinkach Franka :)

Moja torba do szpitala nieruszona!!! Nie mogę się za to zabrać, dla małego nic nie wyprane, sypialnia w proszku, a czasu coraz mniej :s

Muszę się Wam pochwalić, że wylicytowałam torbę skip hop w kropki za 10 euro. Używaną, ale w stanie idealnym. Brawo ja:D

Nat, Vena pisałyście o tych nasionach chia, nie miałam pojęcia co to, więc sprawdziłam i takie pytanie mam: w jaki sposób mogę je "potajemnie" dodać do owocowego koktajlu? Coś czytałam o moczeniu, ale to chyba jakaś wyczuwalna galaretka się zrobi? I co ze smakiem? Dodam, że nie mam wypasionego blendera, taki podstawowy tylko.

Tymon Franciszek ❤ 10.04.2016

Gość Czarna23789

To ja też wezmę 3 komplety dla Małego, a więcej przygotuję w domu, w razie czego mąż doniesie.
I dopytam w szpitalu w tym tyg co dokładnie trzeba, a co nie, bo obiecałam sobie, że się spakuje do końca miesiąca...

Miszka jeśli słabo miksuje blender to może się nie udać zupełnie zakamuflować ich obecność. Musisz wypróbować na sobie: namoczyć na 2h w mleku, czy co tam będzie płynną podstawą koktajlu . Wzięłabym na 1 łyżkę chia 1/4 szkl mleka, powstałą galaretkę miksowała na początek z samymi owocami. Dopiero później dodać resztę płynu, bo suchych nasion może nie rozdrobnić blender. Ja właśnie uwielbiam tą galaretkę powstałą z namoczenia. Miniam :)

Gratuluję łupów, dobra licytacja :)

Miszka, tak jak Vena pisze.Możesz też takim moim sposobem zmielić najpierw nasiona w młynku do kawy i potem zslać płynem.Będzie trochę inna konsystencja.Chia jest pyszna.Sama w sobie nie ma smaku.Zalana jakimś mlekiem lub sokiem calkowicie przejmuje jego smak.Polecam Ci na poczatek ten przepis:
http://www.jadlonomia.com/przepisy/kokosowy-pudding-chia/

Super z tą torbą, uwielbiam takie okazje :D

Helenka❤️Ziemowit❤️Jagódka❤️

Co do torby do szpitala... to ze wzgledu na wyjazd na szybko mam spakowana... ale poniewaz tez mnie to przerazalo, wyciągnęłam wszystko co trzeba i poprosilam meza zeby spakowal i od razu zobaczyl co jest co aby w razie czego wiedzieć :)

Poszlo gladko i mam juz za soba... pozniej moze tylko pobawie sie by podzielic ubrania na moje i maluszka

♡ Anielka♡ 04.05.2016

Dzięki dziewczyny! Jak tylko kupię nasiona, mężulek dostanie je w koktajlu. Szkoda, że z nutellą nie da się tego zmieszać, bo zjadłby na pewno:D On to raczej spazmatycznie reaguje na zdrowe dodatki, jego motto to "golonka, flaki i inne przysmaki";) A jeśli ugotuję jakiś bezmięsny obiad, mam jak w banku, że po godzince, dwóch spotkam go w okolicy lodówki. Ręce opadają.

Okazyjne licytacje uwielbiam! Choć przyznam, że tu u mnie jakoś łatwiej, ludzie nie są przywiązani do przedmiotów i marek. Kiedyś któraś z dziewczyn pokazywała na forum lampki nocne w kształcie grzybka, piękne, ale niedorzecznie drogie, więc sobie upatrzyłam kilka używanych i też nie zamierzam dać więcej jak dychę:)

miszka mówisz, masz : pudding chia z butelką:
3/4 szkl. mleka
2 łyżki syropu klonowego/ daktylowego lub z brązowego ryżu,
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
4 łyżki nasion chia
1 łyżka kakao
1/4 łyżeczka cynamonu
1 kopista łyżka Nutelli,

Wszystkie płynne składniki wymieszać, dodać Nutellę (można delikatnie podgrzać w mikrofali, żeby lepiej się połączyła) wymieszać z chia. Wstawić do lodówki na noc lub min 6h i voila!

Moi faceci wylizują do czysta miski, a ja przymykam oko na Nutellę ;)

Aniag61 pewnie każda z nas ma inne odczucia, ja od czasu jak mój synek się odwrócił glowka do dołu czuje ruchy po prostu inaczej, dostaje więcej kopniakow pod zebra i w okolicach żołądka, a mniej w okolicach pępka jak kiedyś, chociaż i w okolicach pachwin i spojenia łonowego czasem jestem poobijana, chyba rączkami... a jeśli chodzi Ci o częstotliwośc ruchów to dzień do dnia nie podobny, mój synek wczoraj miał strasznie leniwy dzień, a dziś nadrabia. Mój lekarz mówi ze dopiero od 34 tygodnia można mówić o jakiejkolwiek regularności jeśli chodzi o ruchy

~Bbbbbb
Dziewczyny czy Wasze maluszki tez maja regularnie czkawke? Mój Synek ostatnimi czasy ma codziennie wlanie w okolicach 21

Mają, mają a jakże ;)

aniag61, możliwe, na tym etapie ciąży ruchy też się zmieniają, nie są już tak częste i intensywne.Są inne po prostu i z każdym tygodnie się zmieniają.Dzieciak też może być pleckami albo brzuchem odwrócony to też ma wpływ na odczuwanie ruchów.

Vena127
Nie źle pudding chia z butelką … miało być z Nutellą ;)

Jak mężowi nie zasmakuje może popić butelką...piwa :D

Miszka, zgadzam się że u nas trafić okazję jest ciężko.Nawet używane produkty są w cenie zwłaszcza markowe.Najbardziej rozwalają mnie osoby, ktore kupują dzieciom super drogie ciuchy, buty a potem np używane buty ecco ( używane buty to już generalnie słaby pomysł)sprzedać chcą za kwotę 20% niższą od tej sklepowej, śmiech na sali...

Ach Vena, super przepis! Teraz to i u mnie micha będzie do czysta wylizana! I nawet się biedaczyna nie połapie, że coś zdrowego zjadł:) Dziękuję:*

Bbbbbb mój synek też ma czkawkę codziennie, czasem nawet kilka razy.

Milla dokładnie tak, o Heico mi chodzi. Zatem to Ty pokazałaś ją na forum:) Boska jest. U nas będzie czerwona, ale widziałam gdzieś w necie aranżację z czarną i mało nie padłam z zachwytu.

Vena zaintrygowal mnie ten przepis na pudding, moze nawet sama. Się skuszę tylko musze jutro poczytac o tych nasionach chia bo pierwsze slysze... poza tym tak sie zastanawiam a propo tego zdrowego jedzenia czemu nagle wszyscy odrzucaja mieso, ryby czy tłuszcz ktory tez potrafi byc zdrowy na koszt tych roznych dziwnych nasion i innych roslin.. i jak sie do naszych upodoban ma grupa krwi, bo ja np mimo ze jestem w wielu kwestiach bardzo swiadoma nie potrafie zapychac sie ziarnem owocami i tym zdrowym zielstwem no odrzuca mnie smakowo no i zaraz jestem glodna wiec jadam te rzeczy ale raczej w formie deseru ale nie głównego posilku, a krew mam z tych miesnolubnych wlasnie...

Wlasnie odkrylam ze zajebiscie dalam ciala... z karty ciazy wypadlo mi L4 ktorego zapomnialam dostarczyc i jak na zlosc jutro jest to niemozliwe do nadrobienia.. nawet nie wiem ile czasu ma sie na to.. a jutro dostane kolejne.. normalnie brak mi slow do wlasnej glupoty... :(

Miszka ja się w nich zakochałam, do nas chcę ze złotym, pasuje do sypialni. Powiesz mi gdzie można upolować używaną? szukałam na allegro i olx ale nie ma nic.

Używane rzeczy dla dzieci czasem można fajnie trafić, ale ja nie jestem tego dobrym przykładem, pamiętacie pewnie jak mnie koleś oszukał na wózek, kupiłam też kilka używanych ubranek - nie tanio, bo np. 20 zł za sweterek Newbie z Kappahla (+ przesyłka), to wychodzi jakieś 3 dychy i przychodzi mi cały zmechacony, poplamiony.. no szlak może człowieka trafić - w aukcji napisane, że stan idealny. Napisałam maila, że to jakieś jaja i więcej nie szukam takich 'okazji'.

Ataa, primo co do odrzucania mięsa i pochodnych to pomijając względy etyczne i estetyczne, najlepsza jest dieta nie przekraczająca 20% produktów odzwierzęcych w dziennej diecie .Tłuszcz owszem ale bardziej olej niż smalec;) Widziałaś nową piramidę żywieniową? Została zupełnie zweryfikowana :)

Secudno, co do L4 masz tydzien aby dostarczyc je do pracodawcy.