Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Hehe, u mnie same wypadną… tak po 8 tygodniach karmienia zaczynam wyczesywać całe pasma :( Na szczęście już wiem, że dorastają jak tylko mogę zacząć pić biotynę.

Mi już czasem chce się zjeść coś niezdrowego i słodkiego, ile można. Nawet pączek mnie w tym roku ominął :(

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)

Bbbbb właśnie chyba mam zamiar rodzić u malarkiewicza. Choć teściowa i rodzina męża mi odradzają bo to 70 kilometrów i mój mąż będzie miał daleko a przecież w Iławie też ludzie rodzą. patrzą tylko na męża a nie tego czego ja chce ale mam to już gdzieś. Ale szczerze to się jeszcze nie orientowałam czy muszę się tam stawić wcześniej czy jak dostane skurcze.

Zonia00 ja mam kołyskę, ale bujać maluszka nie planuję, to bardziej moje widzi mi się :) Zamówiłam z Northome, drewniana, cudna.

Vena ale Ci mąż dowalił, hehe. Mój dziś jak pojechaliśmy po zasłony powiedział 'ale się zrobiłaś powolna', to mu mówię, że ja mogę iść szybciej, ale mam skurcz i to raczej niedobrze, echhhh.

Z tą siłą a raczej jej brakiem, męczę się szybko, co pochodzę to zaraz brzuch kamień i tak ciągnie, że się czuje jakbym z 10 kg niosła, śpię nawet nieźle, nie budzę się w nocy jakoś bardzo, mam wrażenie, że a astmą nawet nie jest najgorzej.

Pajacyki ja też myślę, że na początku to jednak najwygodniejsze, ja kupiłam głównie pod kątem spania w nich nocnego jako piżamka, ale zobaczymy :)

Co do farbowania włosów to tez mam już takie dorosty ze aż wstyd... zawsze farbowalam się na taki intensywny rudy a swój kolor mam taki mysi blond i szlak mnie jasny trafia, taka jestem nijaka... do tego jeszcze przetluszczaja się jak szalone. Zazwyczaj mylam je co 2 dzień ( bo takie do pasa ciężko się suszy ) a teraz ścielam do łopatek i chodzę jak dziecko w 2 warkoczykach bo jak je rano umyje to już wieczorem są tak tłuste jak bym z tydzień prysznica nie brała. Zresztą cera tez mi się strasznie przetluszcza, do tego trądzik jakiego w życiu nie miałam ;)
Stwierdziłam ze juz dłużej tak nie wytrzymam, zwłaszcza ze po porodzie pewnie też czasu na fryzjera nie będzie, wiec jak tylko nasz kochany ZUS przeleje mi wypłatę to je pomaluje. Tez myślałam o takiej farbie naturalnej...
dzisiaj robiłam zdiecia dla mamy więc i wam wstawię moje pierwsze dzieło ;) bardzo prostu kocyk ale i tak frajda ze sama zrobiłam ;) niestety koloru nie widać a to taki pastelowy miętowy ;)

monthly_2016_02/kwietnioweczki-2016_44067.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73tqywbca4srr2.png

Dziewczyny nie katujcie sie, ja od pierwszej ciazy farbuje bez amoniaku i to czarna i dziecko zdrowe, gin gadala ze bez amoniaku moge. Jeden lekarz na patologii mnie ochrzanil i ze karmiac tez nie farbowac hehe ja za to nie maluje paznokci ale tez dlatego ze nie mam czasu i za duzo robie wiec bylyby straszne.
Ja mam kupione farby tylko nie mam sily a mam wlosy do pasa.
Do fryzjera zal mi czasu.

Moj maz akurat mimo ze 2 ciaza to prawi komplementy, na walentynki kwiaty i toffifee ulubione. Lody tydzien wczesniej. A on z kolei jak chodze w bluzce od pizamy rano to gada dobrze wentylku: ja co? Bo Ci tak sutki fajnie stercza. Hehe. Tesciowa tez zauwazyla chyba bo nie raz patrzy ale ja sie meczyc nie bede.
Ja wlec sie nie moge bo.corka ruchliwa ale potem padam ze zmeczenia.

Z tymi zabrudzeniami przy jedzeniu to tak te warzywa jak spadaly to nic a teraz jak ma poltora roku i dam spagetti lub kotleta z ziemniakami.i surowka to je ale podloga tez nakarmiona.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

Gość Marty leb obdarty

Och najdrozsze moje emerytki, biadaczynki, dolaczam sie do was. Coraz wolniejsza jestem i ociezala. Hrabia sie jeszcze dzisiaj ulozyl tak niefortunnie, ze caly brzuch mnie boli. Tracam go, tlumacze, mowie badz dobrym synem, ale on jest nieusluchany.
Dzieki wielkie za odpowiedzi na temat Hemnesa, pewnie kupie te wyzsza, zamiast 3-szufladowej.
Wracam wlasnie z miasta i padne jak dojade do domu, na szczescie juz jutro piatek juhu. Jezu jeszcze 6 tygodni w robocie, jak ja sobie dam rade!!
TrZymajcie sie, dobrej nocy
Marta

Zonia, jeśli SN to nie musisz się tam pojawiać wcześniej, no chyba ze chcesz obejrzeć szpital, to codziennie po południu jest taka możliwość. Tylko pamiętaj ze bez względu na to czy SN czy CC to oni przyjmują porody od 36 tygodnia, jeśli akcja porodowa rozpocznie się wcześniej to i tak odsyłają do Wojewódzkiego. W którym jesteś tygodniu?

Mila Przepiękna ta kołyska:) powiedz mi tylko jak u nich zamawiałaś bo nie widzę sklepu tylko facebooka. I czy droga była bo już się strasznie napaliłam.
Poza tym czytałam ostatnio odnośnie bujania dziecka, że ciężko przyzwyczaić dziecko do czegoś co ma od poczęcia we krwi. przecież bujamy je przez 9 miesięcy w ciąży. Do mnie to stwierdzenie przemawia. Ja też byłam wychowana w kołysce i podobno nie było problemu ze mną

Bbbb 33 tydzień więc już nie dużo zostało. Zastanawiam się jeszcze jeśli będzie sn na poród z Dulą bo mojej siostry przyjaciółka jest w Olsztynie ale jeszcze się zastanawiam czy to do mnie przemawia. Bo jednak mieć wybór znieczulenia to komfort psychiczny. Za tydzień mam z nią spotkanie to się zdecyduje. Ty jak dobrze pamiętam cc?

Zonia00 tania nie była, bo 750 zł (ale uznałam, że zostanie na drugie i zawsze potem mogę ją sprzedać, na allegro ktoś miał za 650 zł + wysyłka i im się sprzedała, oczywiście używana). Zamawiałam przez maila : kontakt@northome.pl - ja wzięłam z zaokrąglonymi tymi 'rogami', szarą. Kolor zrobią jaki chcesz, przelewałam zaliczkę 150 zł, reszta za pobraniem.

Magda2600 super kocyk, gratulacje!

Ja nie farbuję włosów, robiłam 2 razy hybrydę w ciąży i to tyle :)

Ataa ja zamykam zwykle drzwi od sypialni, bo mam wszystkie koty od razu w łóżku, taak, całe mieszkanie, mnóstwo miejsca a one i tak najbardziej lubią tam gdzie nie wolno, więc teraz jak będzie mały, będę zamykać, żeby tam nie łaziły, a kołyskę mam w salonie, żeby go odkładać i mieć na niego oko :)

Gość Takaonaa

wiecie ze do tradycyjnego lozeczka mozna dokupic plozy i mamy funkcje kolysania?

Ja wlosy farbuje regularnie-farba bez amoniaku.

Hemoroidy- moj jeden jest ale przestal bolec. Gin przepisal masc i czopki. Na razie jest ok.

Mam dzis dziwne uczucie jakby mala chciala reke wystawic przez moja piczke. :))) az sie zastanawiam jak objawia sie skracanie szyjki.?

Jeszcze taka dziwna glupia moze mysl... jak wyglada depilacja do porodu? Nie wyobrazam sobie ze ktos mi to robi. Oczywiscie sama w domu zajme sie soba. I ja zazwyczaj jestem na zero tam cala. Czy to normalne czy dziwne moze byc dla personelu?nie wiem co zazwyczaj kobiety tam maja?;) nasza Magda pewnie sporo sie naogladala. Wiem moze glupi temat ale trapi mnie to

Takaona ja kiedyś też miałam takie uczucie, aż myślałam, że nie wysiedzę :P
Z tą depilacją, ponoć trzeba mieć do porodu zrobione na zero, ja mam tak zawsze, także to akurat dla mnie żadna nowość. Póki co jeszcze sobie bez problemu z tym radzę, ale słyszałam właśnie, że czasem trzeba kogoś poprosić, żeby pomógł Oo.
Do szpitala zalecają nawet wziąć maszynkę.

No wlasnie, pytanie do Magdy, jak już jesteśmy w temacie depilacji. Jk to jest przed cc, wolałabym to zrobić sama, ale z drugiej strony to pole operacyjne i gdzieś mi się obiło o uszy ze nie można się ogóle samemu.

Takaona ze skracaniem szyjki to jest tak ze ja kompletnie tego nie czuje, chyba jeśli nie ma gwałtownego przebiegu to nie da się tego wyczuć

Gość Takaonaa

Ja preferuje na zero. Lekki odrost to dyskomfort dla mnie. Moj szpital na str www podaje taka informacje

Drogie Panie pamiętajcie o:
• pozostawieniu cennej biżuterii w domu,
• zmyciu lakieru z paznokci u rąk i nóg (kolor płytki paznokciowej jest ważną informacją o Waszym zdrowiu),
• skróceniu paznokci – będzie Wam łatwiej zajmować się maleństwem,
• nie goleniu skóry podbrzusza i krocza w okresie poprzedzającym poród z użyciem maszynki do golenia
i żyletek (malutkie rany powstające w czasie golenia zwiększają ryzyko poważnych infekcji).
Zaleca się skracanie owłosienia nożyczkami lub trymerem.

Jak ja słyszę o zmywaniu paznokci to mnie szlag trafia i mam wrażenie ze żyjemy w średniowieczu. Jest XXI wiek i są inne sposoby na sprawdzanie saturacji. Ja nie mam zamiaru niczego zmywać, przed porodem planowałam się umówić na hybryde, chyba jestem uzależniona od zadbanych rąk i stóp a po porodzie pewnie nie będzie na to czasu. Może to egoistyczne co pisze, ale dla mnie też jest ważne moje samopoczucie a nie tylko to żeby komuś było łatwiej coś sprawdzić

Magda to w końcu ja będę mogła coś Ci doradzić za te wszystkie Twoje razy kiedy nas uspokajałaś. Na trądzik i problemy z włosami spróbuj czarne mydło afrykańskie. Kiedyś kupowałam w mydlarni na Stradomskiej… nie wiem czy wciąż tam jest ale na pewno znajdziesz. Jest genialne, nie wysusza, ma witaminę E, A, żelazo, właściwości antyseptyczne …

Co do depilacji przy cc to i w Polsce i w USA robiłam sama ;) też zawsze mam na gładko. Zresztą myślę, że tyle fryzur już w szpitalu widzieli, że ich nic nie dziwi ;)

I takie wnioski z korzystania z szatni fitness w Stanach gdzie wszystkie babki bez względu na wiek chodzą nago bez żenady to wariantów jest masa i spokojnie zakładam, że 20%też wybiera moją ulubioną, czyli na zero :D

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)