Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Butelki tak samo jak smoczki wymienia się co jakiś czas . Smoczki wymienilam co miesiąc a na początku nawet co 2 tygodnie. Do wyparzania polecam zwykły sterylizator parowy do microfali. Z wyparzaniem wrzątkiem za każdym razem jak się karmi co 3h to masa roboty. A tak na wieczór wkłada się umyte butelki do sterylizator 2 min i przez 24h są sterylne bez otwierania.
Lepiej jest mieć mniej butelek ale częściej je wymieniać.

Bbbbbb skurcze nie powinny być bolesne. Jeśli taki się zdarzy to bez paniki się położyć wziąć no spe magnez. Na wizycie powiedzieć o tym gin albo jak się zdarzy kolejny a do wizyty daleko to zadzwonić.

Miila ja chyba kupie Braun elektroniczny z miękką końcówką. Ja mam bezdotykowy Microlife który jest w 3 miejscu rankingu 2015......porażka. jak Franek teraz miał 38.6 to wskazywał mi 37.3.

GABRYSIA ur. 18.03.2016r. CC o godz. 13.30.waga 3030g 50 cm.

Miila ja to mam jeszcze cala dluga liste rzeczy do kupienia a z takich najpotrzebniejszych to chociazby wanienka, łóżeczko, przewijaki - chce dwa jeden na lozeczko i jeden na pralkę, otulacze i wklady bambusowe z babyetta, prześcieradla, polspiochy, spiworki, i lezaczek do salonu. To tylko toco mi od razu przyszlo na mysl..

Miila wlasnie wiem, ze kazda ma slabsze momenty dlatego nie zalilam sie. Moze z jednej strony dobrze, ze jest ta tesciowa bo po 1 pobawi sie z corka po 2 nie odpuszczam i udaje twarda. Ona sama kaze mi lezec jak gin mi kazala odpoczywac ale nie zale jej sie.
Cathleen ja mam chyba taka presje ze jak ja nie dam rady to kto, ze jakos sobie poradze. Mama zostala wdowa z 3 dzieci, wiec nijak mi narzekac. Poza tym jak sie dowiedziala ze planujemy 2 dziecko to mowila ze sie wykoncze, zebym narazie pomyslala o sobie a potem 2. Tylko wtedy zamiast 3,5 roku w domu siedzialabym dluzej wiec nie wiem czy nie gorzej. Nie zaluje 2 ciazy ale musze znalezc motywacje.
Moja siostra jest kilka lat mlodsza, teraz ma wolne dzwoni ale narazie nie wpadnie, ja jej sir nie zale to ja bardziej ją wspieram, tylko jej problemy to takie troche na wyrost.:))
Ja tam psychicznie jestem i silna i slaba, np nie ruszy mnie to jak ciotka znowu az Tydzien po porodzie powie ze zostal mi brzuch hehe albo ze 2 dziecko w brzuchu. To nie moja cootka wiec ja olewam swojej bym dogadala ale moje sa kochane.

Jutro maz bierze wolne, wizyta u gina, zakupy dla Synka a pewnie i Corce cos sie dostanie. Bylismy w reserved i smyku i nic nas nie ruszylo a moze jutro. Chcialabym zlapac wiatr w zagle i nadrobic wszystko.

Miila ja Ci zazdroszcze tej kondycji przy depilacji bo ja mam dosc, wczoraj musialam sie tak z lekka ogarnac a jutro poprawie przed ginem bo naraz to bym chyba padla. heh. Buty botki wkladam stojac. pozniej beda balerinki. w tamtej ciazy mialam sandaly ktore musial zapinac maz wiec obcielam paski:D
Dzieci moga podwoic wage ale my mozemy stac w miejscu, ja w 2 ostatnie miesiace w szpitalu lezac o objadajac sie orzechami w czekoladzie nic nie przytylam, teraz doswiadcze 9 miesiaca wiec ciekawe czy przytyje. Narazie przytylam tyle co w 1 czyli 9 kg a trzymam wage od miesiaca.
Sama chcialam szklana butelke w 1 ciazy teraz nie kupuje zadnej.
Co do skurczow, czasemcos tam mnie zlapie ale poki nie krwawie (bo byc moze oznacza to odklejanie czegos np. lozyska) albo nie odchodza wody to sie nigdzie nie wybieram.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

Melly :*

Flawia jak się zdecydujesz na któryś to pokaż linka, dla mnie to póki co temat rzeka te termometry ;s

Ataa - nie działa link :(

wczoraj miałam dobry dzień, mimo kataru z krwią i innych cudów na prawdę super, słońce spowodowało powrót dawnej energii, aż mi się chciało coś robić, wieczorem jednak tak zabolała rwa, że nie mogłam wstać z dywanu i się popłakałam, oby to przeszło, bo się czuje jak staruszka :P

Ataa jeśli chodzi o wanienkę to ciężko mi coś powiedziec, bo w życiu takiej nie widziałam :) myślę, że dla maluszka fajne rozwiązanie, bo zawsze schylasz się mniej, ale nie wiem jak z większą wagą dziecka - do ilu kg to wytrzymuje, może gdzieś zawarli taką informację. Ja się zdecydowałam na taką na stojaku i mogę kąpać w zasadzie wyprostowana, a stojak jest mocny i masywny.

Maz kupil duza wanienke w sklepie dzieciecym za 30 zl i kapalismy na stole a potem jak juz wiecej.wody to trzeba bylo kupic mala ktora zmiesci sie do wanny, za 25 zl w tesco. ta mniejsza to teraz jest nadal uzywana mimo.ze corka ma 1,5 roku. Nie chce do duzej wanny mimo ze u mojej mamy sie kapie w normalnej. Synkowi kupimy jakis "meski" kolor zeby sie zdjec nie wstydził ale odrazu mala bo jak maz na 2 zmianie to wloze wanienke do wanny bo nie widze siebie.noszacej wody. Kobieta powinna na sibie uwazac a i tak sie nadzwigamy w zyciu.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

Miila mnie tez zastanawia wytrzymalosc tego plastiku.. jesli chodzi o stojak to kolezanka mi zaproponowala ze pozyczy, ale ja nie mam gdzie ustawic tego.. moze da rade zmiescic miedzy wanna a pralka ale nie wiem jak z dostepnoscia wtedy.. a noszenie wanny z woda po mieszkaniu jakos mnie odrzuca.. nastawiam sie na mycie nakleczka przy wannie.. i raczej to bedzie obowiazek męża głównie..

Hej dziewczyny, chyba wracam do żywych :)
Jutro wizyta, mam nadzieję, że wszystko będzie super i dostane jakieś fajne fotki :)
Jeśli chodzi o termometr to ja na razie kupiłam zwykły alkoholowy z polecenia położnej, później może dokupimy jakiś bezdotyk i przypuszczam, że będzie to Braun. Liczę, że Mały będzie zdrowy i nie będzie trzeba często używać :)

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6anliryno1zd8.png

Tak z innej beczki. Czy ktoras zastanawiala sie nad wynajeciem indywidualnej poloznej do porodu? Sama nie wiem jak wyglada standardowa opieka w panstwowych szpitalach. Czy cie zostawiaja sama, na jak dlugo czy co. Chyba bym wolala zeby jakis fachowiec byl caly czas przy mnie jakby cos. I za kase beda uprzejme. Tylko te koszty znow. Ale jak mam miec traume do konca zycia to pal licho koszty...sama nie wiem

Bartuś 14.04.2016 r. :-*

http://www.suwaczki.com/tickers/zem36iye9v5ivesn.png

malaga ja zależy gdzie będę rodzić, jeśli w Tarnowie to nie wynajmuję, bo moja ciocia jest tam położna, o tego jest tam jeszcze jedna, która dobrze się zna z moją mamą i mnie też już kojarzy, jeśli natomiast lekarz karze mi przyjechać do niego do Krakowa i będę o tym wiedziała wystarczająco wcześniej to raczej wynajmę położną, tam koszt to 900 zł.

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6anliryno1zd8.png

Majtynka - zdjęcie rewelacja. Muszę chyba sobie u męża też sesję zamówić [;
malaga - moja siostra miała prywatną położną i była zadowolona. Wiadomo, jak jest nawał porodów to nie będzie żadna położna z Tobą cały czas siedziała w pokoju, a tu była. Musisz się zastanowić czy będzie Ci to odpowiadać, czasem niektóre z nas nie lubią "tłumów", że tak się wyraże ;P Ale to zawsze fachowa pomoc dbająca o Ciebie. Mi się wydaje,że dużo też od szpitala zależy ile mają położnych, ile porodów będzie. Ja się tak zastanawiałam, tylko ta kasa...
Zdaję relację z wczorajszej wizyty: brzdąc ma 2100g, ja natomiast 11kg na plusie. Wszystko inne w porządku i kolejna wizyta za 3 tyg. A no i się pochwalę..

monthly_2016_02/kwietnioweczki-2016_43695.jpg

http://fajnamama.pl/suwaczki/gu590el.png

Unatu !!!!!!!!!!!! wow! jakie masz genialne zdjęcie, można by zachwalać po stokroć, ALE jakiego Ty masz pięknego dzidziusia!! no idealny, jaki nosek, usteczka, przepiękny! <3 2100? cudownie, już tak dużo! który tydzień? jeeej ciesze się z Tobą tak bardzo!<br />
Agula wyglądasz cudnie, sam brzuszek piłeczka, reszta szczuplutka :))

Cathleen dzięki! zaraz zobaczę :)

Majtynka Agulaaa.....piękne brzuszki! !!
Miila ok dam znać jak kupie. Jak na razie kupiłam termometr pokojowy do pokoju małej bo pilnuje żeby nie było więcej niż 21 st.

Ataa wydaje mi się ten plastik cienki.....ja kupiłam ten przewijak najtańszy z ikei i na nim będę kąpać małą w tej ikeowej wanience.....tak na prawdę to jest tylko na parę miesięcy bo jak dziecko siedzi to u mnie sprawdziła się mata do wanny z siedziskiem....super sprawa! Dziecko jest w miejscu stabilne i sobie chlapie ile chce.

Nie ma co wydawać za wiele na wanienki bo od tych płynów do kąpieli wanienka blaknie rysuje się i na pewno przy kolejnym trzeba kupić nową. To tak jak z butelkami. To tylko plastik.

GABRYSIA ur. 18.03.2016r. CC o godz. 13.30.waga 3030g 50 cm.

Ja zaraz pedze do Biedry po te chusteczki, mam nadzieje, ze beda w regularnej sprzedazy, bo ja wlasnie takich chcialabym używac dla maluszka. Przejrzalam blog Sroki i poczytalam o chusteczkach dla dzieci i ich sklad jest przerazajacy. Jest kilka fajnych produktow, najczesciej sa to marki wlasne sklepów i te wlasnie kupilam.
Ja jeszcze nie mam fotelika, lozeczka i komody. Wszystko mam juz wybrane, ale jeszcze nie zamowione. Zastanawiam sie jeszcze nad nawilzaczem powietrza, ale czy takie nawilzacze nie przyczyniaja sie do powstawania grzyba i wilgoci?

Tymon Jan ur 04.04.2016