Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Kumi , malaga82 - dzięki dziewczyny :)
Heltinne - twarda z Ciebie babka, podziwiam Cię jak i Vene z Waszymi przejściami i życzę zdrowia i wytrwałości i żeby siostrze pomogli. pamiętam że chyba w grudniu pisałaś że chyba choroba tkanki łącznej się nasila. Powodzenia :)

Jakub Piotr urodzony 19.04.2016r. :)

Little Wonders

Ehhhh...Zglupialam! !! Kupiłabym wszystko.; )
Taki typowy show room z tkaninami i dodatkami. ....robią nie tylko kocyki ale i mufki rozki kostki sensoryczna kule tiulowe proporczyki śpiwory do wózków i takie słodkie kotki koniki żabki......
To co lubię w tym wszystkim to możliwość mieszanka tkanin faktur wzorów na żywo. .....bele są ustawione rzędami.....oszaleć można!!!!
Na zamówienie się czeka 7-10 dni ale faktycznie kolorystyka materiałów taka jak na stronie. Są też na FB i tam jest aktualna oferta.
Z rozsądku kupiłam 1 komplet i to juz gotowy z watoliną 1.5 taki ze mi starczy na przyszlą jesien/zime. Ale już wiem że na pewno zamówię u nich cienki letni kocyk.....tylko poczekam na nowy letnie wzory.
Zaraz wstawię fotkę z mojego zakupu;)
Secondtry ......można podjechać praktycznie pod sam sklep wiec śmiało ruszaj;)płatność tylko gotówką. Za mój komplet 129zl.

GABRYSIA ur. 18.03.2016r. CC o godz. 13.30.waga 3030g 50 cm.

Flawia super, że zakupy się udały :) Gabrysia na pewno się ucieszy z takich cudowności :D
Wspomniałaś o proporczykach, ja mam dla małego, zdjęcie w załączniku, na razie wisi na kołysce, ale chyba docelowo przyczepie go na ścianę przy łóżeczku.
Jak wchodzę do takich sklepów to też aż nie wiem co mam kupić :)

monthly_2016_02/kwietnioweczki-2016_43560.jpg

Flawia śliczny wzór ;)
Miila z tego ci mówisz to brzmi jak rwa niestety. Podobno pomaga trochę kręcenie bioderkami i ruchy miednicy w przód i tył ( siedzimy na krześle i ruszamy przód, tył jak byśmy chciały podkulic kość ogonowa pod siebie a potem wypłynąć ja do tyłu )
Malaga ma rację co do położnej. A te ze szkoły rodzenia chcą żeby je wybrać jako środowiskowe bo właśnie zamiast wizyt domowych zbierają nas do kupy i robią szkole rodzenia a po porodzie mają już grupę klientek do obsługi ;) ja jeszcze nikogo nie wybrałam z tym ze ja dopiero po porodzie bym chciała żeby przyszła i zerknela świeżym okiem na małą.
Ja kupiłam juz kosz Mojżesza ;) używany na olx ale w bardzo dobrym stanie. Dodatkowo ma 2 komplety obicia wiec będę miała na wymianę ;) zastanawiałam się nad stojaki em kołyska ( przód - tył ) ale stwierdziłam ze nie ma co przyzwyczajac małej do bujnia skoro chce żeby sama usypiala potem w łóżeczku ;) ja dzisiaj wybrałam się na zakupy ;) bardzo śmiesznie było bo wybrałam trochę rzeczy w h&m potem powzdychalam przy kasie ze nikt jej nie obsługuje, a na koniec wyszlam z pustymi rękami i wróciłam do domu. Co się stało? Mój mąż potrzebował mojej karty debetowej żeby coś sobie kupić w markecie z aplikacjami na zegarek i nie odłożył jej z powrotem do portfela tylko zostawił ja u siebie w pokoju na biurku... eh i tak dobrze ze się zorientowałam w sklepie a nie u fryzjera. A bo byłam dzisiaj zrobić coś z włosami ;) i tak jak zwykle planowałam drastyczna zmianę a skończyło się na niewielkiej kosmetyce ;) ;) ale dobrze ze się wybrałam, mała zmiana a czuje się jak sexy mamuśka ;) zobaczymy czy się mojemu mężowi spodoba ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73tqywbca4srr2.png

Magda faktycznie niemila niespodzianka z ta karta. Dobrze ze wiedziałas gdzie jej szukać :) przedwczoraj maz probujac zaplacic za zakupy zorientowal sie ze kartę ma niwazna a nowej nie zdazyl aktywowac i nic gotowli nie mial... wrocil wsciekly ze sklepu.. fryzjer fajna sprawa ja w Gd jeszcze swojego nie znalazłam ale w 3 tyg ciąży- jeszcze jej nieswiadoma poszłam do fryzjera w rodzinnym miescie i z włosów tak za cycki skrocilam je do 5 cm :D od tamtej pory nic nie robilam ale właśnie sprawdzony fryzjer to gwarancja ze te wlosy caly czas dobrze mi sie ukladaja :)

A tak poza tym kregoslup mi odpada... ale jedno ciacho gotowe drugie na szczęście mniej wynagajace ale efekt bedzie taki ze nikt nie uwierzy ze to drugie jest szybsze i łatwiejsze tzn Ci ktorzy beda jedli nie ogarną :D chociaz najważniejsze by bylo smaczne i nym długo nie musiala stać na nogach przy nim.

Widzę, że wypiekowy dzień dziś. Ja na jutro mam zaplanowane faworki.. mniam mniam.. Chociaż ktoś mi tu na sernik narobił ochoty.. ekhm..! ;P
heltinne - też jestem ciekawa efektu nowego kolorku pokoju [;
o kurcze.. przyszłam Was poczytać i zapomniałam, że pierogi na obiad gotowałam.. i teraz mam papkę pierogową..
Angi - śliczne zdjątko, ja dawno nic od swojej lek nie dostałam, ale muszę w poniedziałek poprosić, bo męża nie będzie akurat na wizycie /;
Jeśli chodzi o littel wonders to ja też jestem bardzo zadowolona i obsługa super. Pani sama do mnie zadzwoniła i doradzała kolor ( bo teraz go dostałą a nie było jak ja zamawiałam i tak ładniej będzie wyglądać).

http://fajnamama.pl/suwaczki/gu590el.png

No nie ma to jak sprawdzony fryzjer. Ja dziś zrobiłam test, i poszłam do zupełnie nowego. Ogulnie to zawsze miałam długie włosy bez specjalnych udziwnień a dziś wróciłam z długą grzywka na jedną stronę ;) fajnie ;) zawsze to jakaś odmiana a faktycznie babeczki mają pojęcie co robią i potrafią dobrać coś do kształtu twarzy;) tak krzesła moja próba wypaliła ;)
Biedny ten twój mąż z zakupami. Mój tak się na zawody kiedyś pod Gdańsk wybrał ;) dobrze ze byłam tam ja to zrobił przelew przez net na moje konto i jakoś wybrnelismy bo nie wiem jak inaczej zapłacił by za domek ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73tqywbca4srr2.png

Flawia uroczy komplecik!

Secondtry przykro mi z powodu tego co się dzieje między Tobą a mężem. Może rozmowa ostatniej szansy? Powiedz jak to wygląda z Twojej perspektywy … jak bardzo rani Cię jego decyzja … jeśli to nie pomoże, to trudno musisz odpuścić. Niestety takie rozczarowanie co do drugiej często długo tkwi jak kolec. Mam nadzieję, że się dogadacie, niedługo ważna chwila dla Was obojga powinnoście się nią cieszyć, a nie mieć ciche dni. Może teraz mu trudno się z twarzą wycofać… ech normalnie bym mu nagadała.
Angi śliczny bobas :)

Czy mogę się poużalać nad sobą? Od wczoraj leżę plackiem… skurcze co 50-45 min skurczybyki takie mocne, że jeśli tylko chwycą mnie na stojąco to kolana mi się uginają…jak nie urodzę w weekend to donoszę tę ciążę, ale we czwartek muszę prosić coś na sen, bo już nie daję rady.
Miila mam podobnie, to rwa… ech jak popatrzę na swoje zdjęcia sprzed 8 miesięcy to jestem załamana … z babki o super kondycji do poziomu schorowanej emerytki…

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)

Vena oj nie kracz!tfu tfu.....dasz rade....donosisz! Leż leż.......tylko wiem ze to trudne przy dwójce maluchów. .....
Miałam do Ciebie pisać bo dziś w nocy obudziłam się i serce mi tak szybko bilo jakbym miała tachykardie. ......ale oprócz tego dziwnego bicia serca czułam się ok.....
I teraz się zastanawiam czy to normalne i się zdarza na tym etapie ciazy czy powinnam zadzwonić do gina ?
Secondtry współczuję Ci kochana.ehhhh......faceci......gdyby wszystko było ok to przecież nie byłoby problemu z wyjazdem ale w takiej sytuacji kiedy masz trudną ciąże powinien siedzieć z Tobą na tyłku a Adaś mógłby pojechać z dziadkami......Twój mąż pewnie uważa że się czepiasz bo on chce dobrze dla Adasia a Ty będziesz pod dobrą opieką rodziców ale nie widzi juz tego ze to nie chodzi o tego rodzaju wsparcie. ...niestety faceci tego nie rozumieją.

Co do bóli. .....mnie dziś dopadł ból pośladków tak nieco nad biodrami.....jakbym miała mega zakwasy......dziwnie zaczynam chodzić. .....bo mnie boli jak siniaki.....

No i ta zgaga......dziś mnie mąz w nocy przyłapal w kuchni z kartonem mleka i łzami w oczach:(((

Dziewczyny a kupujecie nawilżacz powietrza? pamiętam że Vena go wymieniała jako jeden z 3 elektrycznych urządzeń przy dziecku. U mnie w sypialni jest strasznie suche powietrze a maluszek chyba na początku będzie spał w tym pokoju. Wiecie jaki najlepiej kupić nawilżać albo na co zwrócić uwagę przy wyborze?

Kurcze Angi wychodzi na to ze chyba tylko ja nie widzę zdjęcia Twojego dzidziusia? :(

Vena ja się właśnie cały czas zastanawiam co u Ciebie, nie brzmi dobrze z tymi skurczami, ale wierzę, że będzie ok i nawet nie mów o porodzie juz teraz! Pamiętaj, że jestem w pogotowiu jeśli chodzi o luteine i mogę Ci wysłać FedExem tylko daj znać, to Ci na pewno nie zaszkodzi a może pomoże!

Magda dziękuję Kochana, czytałam w necie i rzeczywiście wszystko wskazuje na rwe, zastanawiałam się nad tym, że tylko jedna strona, ale to ustrojstwo się tym ponoć cechuje. Spróbuję ćwiczeń o których mówisz.

Nawilżacz to ponoć niezbędne choć u nas nie wiem czy sypialni nie powinniśmy trochę wysuszyć, bo okna mamy szczelne aż nadto i sypialnia do suchych na pewno nie należy. Ja się zastanawiałam nad ozonatorem/jonizatorem by raz na jakiś czas zrobić, moja mama ma i bardzo chwali.

Gość Łodyszka

Dzięki za namiary na materace. Jaki polecacie wózek? Jesteśmy na etapie poszukiwań i trochę już zgłupieliśmy. Co znajdziemy jakiś fajny to zawsze znajdzie się negatywna opinia odnośnie kłopotów z użytkowaniu. Ma być 3w1, w miarę lekki, żeby nie rozwalił się po 3 miechach, terenówka do max 2000pln. Nam bardzo spodobał się Bebetto Holland, ale kobity pisały o Nin różne rzeczy.Jeśli był już ten wątek to z góry przepraszam.

Angi długo nie mogłam się przekonać do nawilżacza i wydawał mi się zbędny, ale po bardzo silnej infekcji mojego 3 tygodniowego syna zobaczyłam jaką ulgę daje mu to daje. Ja wybrałam ultradźwiękowy jest cichy, energooszczędny . Przy tym nawilżacze ultradźwiękowe są bezpieczne (te same ultradźwięki wykorzystuje się w diagnostyce medycznej ciężarnych i noworodków). Mgiełka wody jest bardzo delikatna i nie nagrzewa powietrza, dlatego tego typu urządzenia można z powodzeniem stosować zarówno zimą, jak i latem. Niestety zwierzęta domowe słyszą ultradźwięki i mogą różnie reagować, trzeba mieć rui na uwadze.
Filtry wymienia się co 2-3m i używa się wody filtrowanej lub destylowanej.

Parowy często opcję aromaterapii, ale nie jest ona wskazany przy niemowlęta i małych dzieciach. To co mnie nie przekonuje to jego działanie, te które widziałam działają jak czajnik podgrzewają wodę i dzięki temu jest para …

Natomiast nawilżacze ewaporacyjne to odparowują wodę z filtra i rozprowadzają ją za pomocą wiatraczka. Jest dość głośny, więc jeśli ktoś dzieli sypialnię z maluchem to powinien mieć to na uwadze. Dzieciom zwykle głośny szum silnika nie przeszkadza ;) Wymiana filtru Ci kilka miesięcy.

Na co zwracać uwagę:
-wydajność nawilżacza vs powierzchnia którą ma obsłużyć,
-czy jest możliwość ukierunkowania wyrzutu pary i ustawienia jej siły,
-fajny choć nie niezbędny jest higrometr w urządzeniu,
-opcja dodawania olejków aromatycznych dla mnie jest pomijalna, bo mam u siebie w sypialni specjalny nawilżacz do tego celu. Są jednak takie nawilżacze i mogą się sprawdzić przy większych dzieciach powyżej 4 roku życia.

To chyba wszystko co pamiętam czym się kierowałam kupując swój nawilżacz.

Papka pierogowa na obiad.. hmm.. ale racja ze forum wciąga i pochlania czas.
Ja juz widze koniec wypiekow a jestem umeczona jakbym weszla na Kasprowy i z powrotem w 3h!
Bardzi lubie piec ale w ciąży mojej jedt mega ekstramalne doznanie.. tez czuje sie jak staruszka i to jest dolujace..
Venatrzymaj sie i odpoczywaj ile możesz... duzo płynów pomaga pododobno na skurcze.. w sensie pij duzo..

Vena dzięki za wyjaśnienia. patrzyłam właśnie na te ultradźwiękowe i muszę się chyba wczytać w te szczegóły co podałaś żeby wybrać właściwy.
Zwierząt póki co nie mam, więc nie będzie problemu z ultradźwiękami.
Współczuję Ci tych skurczy i bóli. Obyście wytrzymały z Klarą jak najdłużej, odpoczywaj. Może jakąś nianię do pomocy wynajmij, żebyś nie musiała jeździć.
Łodyszka ja kupiłam bebeto holland ale nie czytałam opinii i mam nadzieję że nie będę mocno narzekać jeśli coś nie będzie grało, skoro piszesz że inne mamy narzekały.

Lodyszka maz dzis odebral nasz wózek ale jeszcze w kartonie spakowany bo nie mamy czasu nim sie zajac.. oboje sie w nim zakochalismy, a skoro podobal Ci sie Bebetto to ten tez Ci przypadnie do gustu, tzn Baby Design Dotty konstrukcyjnie jest jak Lupo tylko ma lepszr jakosciowo tkaniny. Zgrabny zwinny nie za ciężki no i wciax terenowy. Nie wiem tylko czy z fotelikiem wyrobisz sie w 2000 zl. Fajne i dobre opinie maja tako move city. Ten z fotelikiem na pewno ogarniesz w tej kwocie. Maja bardzo dobre opinie,ale dla mnie byl za ciezki no i gabarytowo większy, bardzo terenowy tak bym go nazwala. Jednak zdevydowanie warty uwagi bardzo zwrotny i fajnie wykonczony i bardzo bogaty zestaw (torba, moskitiera itd)

Miila dzięki, pamiętam … jak nic się nie zmieni po wizycie to będę podejmować decyzję, co do luteiny. Na razie wgrałam apkę do liczenia i śledzenia częstotliwości skurczy i jestem w kontakcie z położną.
Mąż wziął wolne, więc odpoczywam na maxa. Skręca komodę, później układać będzie ubrania dzieci, w weekend będzie że mną sortować ubrania młodej … wczoraj przyszedł jej fotelik i zamówiłam na marzec pudło pieluch 1 ;)

Szotka jak cukry?

u nas dzis ruszył remont sypialni a w niej kącik dla maleństwa.

wózek
zakup wciąż przed nami. Drogie kurcze one są.
a co sadzicie o różnicach w gondoli między tradycyjna, taka materiałową całą, a tą co maja jakby plastikowe dno, kubełek. dużo ich teraz, co brać pod uwagę?mam nadzieje że wiecie o co mi chodzi, nie wiem jak wyrazić to;)