Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Hej Dziewczyny, gratuluje pomyślnych wiadomości po wizytach.. ciesze się! [;
Mnie mąż zabrał dziś na galę stand up, super dla poprawienia humoru i rozluźnienia, tylko śmiać się za mocno nie mogłam, bo mi się zaraz siku chciało.. ciekawe dlaczego ;P
U mnie na wizytach jest tak, że najpierw jest badanie gin i wchodzę sama, później pani dr woła męża na resztę.

http://fajnamama.pl/suwaczki/gu590el.png

Bbbbb masz rację ;) maluchy mają coraz mniej miejsca i powoli możemy zapomnieć o wyraźnych silnych kopniakach teraz maluchy bardziej się przeciągaja i rozpychaja co nie znaczy ze nie potrafią ( jak moja mala) wbić nam pięty pod żebra olbo walnąć pięścią w pęcherz ;) Miila jak małych mniej się rusza to możliwe ze poprostu kopie w łożysko albo jest obrucony plecami do ściany brzucha. Jak mówiła Bbbb najlepiej zjeść coś słodkiego i położyć się ( najlepiej tak jak maluch nie lubi wtedy na pewno da o sobie znać ). Na lewym boku dotleniamy dziecko. Ja polecam jeszcze pozycję kolankowo łokciowa- wypinamy pupę do góry i popieramy się na łokciach ;) maluchy wtedy mają więcej swobody ruchu i wystarczy tak na chwilkę zrobić a maluch przesunie się w macicy i pewnie go to zmotywuje do ruchu. To też pomaga maluchom które jeszcze się nie obrucily głowa do dołu.
Unatu ja dzisiaj co chwile do kibelka latam ;) mała naciska mi na pęcherz i mam wrażenie że zaraz popuszcze;) a mój mąż ma dzisiaj taki humor i pomysły ze rozbawił mnie do łez :D pokazał mi filmik na którym jakaś łaska chciała pobawić się z chomikiem i delikatnie upuscila go z małej wysokości na taką piłkę do siedzenia/skakania i ten biedny chomik odbił się od tej piłki i poszybowal poza kadr ;D to smutne szkoda mi chomika ale tak mnie to rozbawiło a mina tej dziewczyny... bezcenna ;D ale ja durna jestem ;)
Byłam dzisiaj w pracy zawieść L4 i wszyscy chcieli głaskać mój brzuszek ;) śmieszne ze wpadłam na chwile a miałam ochotę zostać na dłużej, no ale po 20 min brzuch zaczął mi twardniec a kręgosłup boleć eh juz nie dała bym rady tak zasuwac;( ale tęsknię za praca i chyba szybko będę chciała wrócić ( chociaż pewnie jak mała się urodzi to oszaleje na jej punkcie i nie będę chciała się z nią rozstawać )

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73tqywbca4srr2.png

Gratuluję Wszystkim badań i dobrych wiadomości.

Miila i dobrze, i nie dobrze...samo życie ;) z Klarą spoko, ale od piątku młodszy zafundonował mi taką jazdę, że nie widziałam na jakim świecie żyję. Chwała Bogu, że dziś już jest lepiej.Poszedł do przedszkola, nawet coś je i nie wyje przez cały dzień. Jakoś tak paskudnie ząbkował, że szło się powiesić przez te ostanie dni, z czego wieszał się to on na mnie...No nic, jeszcze tylko ostanie dwa trzonowe i z głowy na parę miesięcy. Zobaczymy jak najmłodsza będzie się zachowywać.

Czytałam Was hurtowo na koniec dnia i nawet parę razy próbowałam coś napisać, ale takie ponure klimaty mi wchodziły, że szkoda było postować. Niestety piąty tydzień bolesnych skurczy daje mi ostro w d..., szczególnie w nocy.

W temacie lęków, macierzyństwa, wolnego czasu to jakoś rodzicielstwo nieodzownie mi się kojarzy ze schizofrenią... hormony w ciąży to pikuś przy tym, jak moje dzieci potrafią mi zgotować jazdę emocjonalną, w 10 minut od euforii do bezdennej rozpaczy. Z tymi ograniczeniami to fajnie próbować sobie radzić, bo nie oszukujmy się, że ich nie ma... wszystko tak na prawdę zależy od dziecka. Życzę wszystkim prostych w obsłudze!
U mnie model jest taki, że w tygodniu po pracy zostaje wieczorami z dziećmi mąż i 1-2x sam je kładzie, czasem wystarczy mi tylko chwila dla siebie, czasem chcę już wrócić do cichego domu i dać śpiącym potworkom buzi ;)
My mamy z mężem umowę, że minimum raz w miesiącu niania, a my w celu utrzymania higieny związku kolacja, jakiś teatr itp.
Miłość do dzieci na pewno jest równie mocna, ale nie taka sama... nie wiem, jak to dobrze opisać, ale trudno to porównywać. Każdy z moich synów ma inną osobowość i przez to każdy z nich potrzebuje ode mnie innego rodzaju miłości. Niezależnie od wszystkiego każdy ma mnie na tyle, na ile mnie potrzebuje.
Smoczki..., hmmm... powiem tak choćby nie wiem, jak drogi i mamie się podobał, musi dziecku się spodobać. U mnie każdy przerabiał kilka rodzajów zanim trafił na ten jego konkretny. I co najzabawniejsze nie wymieniali się mimo, że mieli parę miesięcy, kiedy obaj korzystali ;)

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)

A tu fajny tekst z Matai mówiący o tym, gdzie tatusiowie się lepiej sprawdzają http://mataja.pl/2015/01/matki-chwalicie-ojcow-nie-znacie-w-czym-ojcowie-sa-lepsi-od-matek/
I muszę przyznać rację, że wszystkie niebezpieczne zabawy są zawsze z tatą i budzą nieodmienne zachwyt: wszystkie rollercoastery, skakanie do wody na główkę… och dużo by wymieniać. Ja jestem ta od zabaw artystyczno-naukowych i bardzo mi to pasuje :D

Flawia, Miila znalazłam kilka propozycji bielizny po porodzie, firmę Orirose znam i jest spoko. Ale faktycznie w Polsce ciężko jest z takimi pasami poporodowymi typu body…
http://pieknamama.pl/gorset-super-talia-25486.html (ładne wykonanie aż mnie kusi)
http://pieknamama.pl/body-modelujace-06914-28800.html http://pieknamama.pl/body-modelujace-06918-26544.html http://pieknamama.pl/body-wyszczuplajace-06209a-26880.html

Hej dziewczyny :)
Ja wlasnie wyprawiłam męża do pracy, zrobiłam herbatkę i tak was czytam. Gratuluje wszystkim pomyślnych wieści od lekarzy i ze wszystko z nami i naszymi dzieciątkami gra :) chociaż ja osobiście wizytę mam dopiero 11.02.
Ogolnie to dzis w nocy cos dziwnego mnie złapało, ze wymiotowałam a zaraz potem miałam biegunkę (sorry za bezpośredniość..) siedząc w łazience myślałam ze zemdleje, oblały mnie zimne poty i jeszcze jakieś dziwne skurcze brzucha.. Przez chwile sie mocno przestraszyłam ze cos nie tak jest.. Ale jak juz tak wszystko wydalilam to mi przeszlo a to były jakieś skurcze żołądka myśle. Chyba cos mi zaszkodziło potężnie..
Taka nastawiona pozytywnie na poród byłam i jestem ale po tych nocnych skretach to sie przestraszyłam troche tego bólu. To moje pierwsze dziecko wiec wyobrażenia o porodzie miałam takie moje, ze jak inne kobiety dały radę to ja tez, a teraz przyszedł lekki strach, ehh..
A co z tych pozytywów to my z mężem tez weekend zaliczyliśmy Ikea, pomierzylismy wszystko co potrzeba. Dobrze ze mamy w mieście u siebie bo nie musimy nic kupować za każdym razem bo zawsze można podjechać. Ja sie wzięłam za pranie i prasowanie jako zadanie na ten tydzien :)
Zamówiłam koszule i szlafrok z Italian Fashion, jak tylko przyjdzie to chyba bede mogła zacząć pakować torbę. Wczoraj zaczęliśmy 32 tydzien :)
PS. Czy uważacie ze rożek jest niezbędnym zakupem? Bo nie mam i sie zastanawiam czy sie bez niego obejdę :)

Ale sie rozpisałam, ooo :) miłego poranka :)

Vena naprawdę fajne te body i przystepne cenowo, nie wiem czy sama sie nie skusze po porodzie :) stronki sobie zapisalam
Paulina No ja stwierdzilam ze bede pewniej sie czula majac rozek, takie male dziecko jest bardzo delikstne i chyba tak latwiej bedzie je trzymac nosic czy usypiac, kupilam dwa jeden za 100 zl i drugi za 17 z obu jestem bardzo zadowolona, moge dac Ci linka do tego tanszego, koszt noe duzy a wtedy sama sie przekonasz czy Ci latwiej z czy bez

PaulinaNo jak dostaniesz ten szlafrok z IF to napisz prosze czy jest z tskiej samej bawelny co koszula czy moze grubszej, ja wzielam dwie koszule i zobu jestem bardzo zadowolona ale liczylam ze bawelna bedzie jednak nieco grubsza/gestsza, jedna mam rozpinana a druga z zakrywanymi dziurkami na cycki :) i obie sa fajne ale ciekawe ktora bardziej sprawdzi sie przy karmieniu..

A ja polprzytomna.Franek chory. ...gorączka pow 39 co 3h.......wiec na zmianę nurofen i pyralgina bo paracetamol na niego nie działa. .....wstawałam co godzinę. .....chore dziecko to masakra; (

A dziś mam urodziny ;)) dobrze ze w niedziele byliśmy na obiedzie urodzinowym bo dziś to najwyżej tylko do apteku;).....i 37 stuknęło;p

Vena dzięki za linki.widzę ze na allegro tez mogę dostać.dziś kupie.

Miila Ufffff. ..bo już sobie wyobrażałam. Ze Twój mąż tak czynnie uczestniczy w badaniu;)

GABRYSIA ur. 18.03.2016r. CC o godz. 13.30.waga 3030g 50 cm.

Na początek gratuluję udanych wizyt! Super sie czyta dobre wiesci od Was:)

Takaona odczuwam podobny bol. Boli krocze ale nie narzady - bardziej wlasnie jakby kosc. Podczas odwodzenia nogi w bok lub przenoszenia ciezaru ciala na dana noge czasami boli bardziej.

Wczoraj pokusilam sie o przymierzenie swoich najwezszych przeciazowych spodni i... o dziwo weszly na tylek ale do zapiecia sie wiele brakowalo :)

Mam naturalnie waskie biodra i wychodzi na to, ze nie poszerzyly sie jakos znacznie. Czy moze to byc przewskazanie do sn? Chcialabym rodzic naturalnie... ale obawiam sie ze fizycznie to moze byc trudne właśnie ze wzgledu na wąskie biodra.

Czy zamawialyscie cos ze smyka? Zlozylam zamowienie juz tydzien temu i nadal je kompletuja :/
Daje znac, ze maja bawelniane podklady do lozeczka motherhood w dobrej cenie :)

MillaMoj maluszek roznie sie rusza... sa dni gdy jest bardziej aktywny a czasami leni sie i tylko raz na jakis czas kopniaczka sprzeda :)

Wczoraj nastal wielki dzien i kupiliśmy wozek.... tak wiec mieszkanie juz zaczyna sie zagracac ;) trzeba powoli zaczac to ogarniac, bo juz kartony stoja i zle na mnie dzialaja. Wole wieksza przestrzen z jak najmniejsza iloscia rzeczy..... no ale niestety lozeczko dopiero w przyszlym tygodniu przyjedzie, a dopiero wtedy bedziemy kupowac komode etc. Tak wiec pewnie dopiero w maraca uda sie ogarnac... tym bardziej ze malowanie dopiero na początku marca.

Magda ja tez wczoraj w pracy bylam i nawet nie myslalam ze tak zatesknie ;)

Atta ja tez stronki zapisalam, bo rzeczywiscie fajne... ale na razie jeszcze nie planuje zakupowo bo mam nadzieje ze uda sie dzieki cwiczeniom wrocic do formy:)

Milego dnia Dziewczyny!

♡ Anielka♡ 04.05.2016

Przypomnialo mi sie jeszcze odnosnie stanikow do karmienia do spania. Za podpowiedzia Veny popatrzylam za takimi sportowymi... no i tesco mozna kupic za 20 pln dwa bawelniane, nie za scisle (bialy i czarny). Ja tam nie jestem jakos szczegolnie hojnie obdarzona - 70c/d wiec mam nadzieje ze do spania te wystarcza. No a na dzien jeszcze bede szukac... ale to jakos w marcu planuje.

♡ Anielka♡ 04.05.2016

Vena ja podziwiam po stokroć, bo jednak oprócz ciąży masz w domu dwójkę małych dzieci, na pewno jest co robić, ja tu marudzę i narzekam, a tak na prawdę sobie sprawy nie zdaję jak mogłoby być. Z tymi wyjściami, że bierzecie nianie i idziecie to mega pomysł, coś będę myśleć, żeby też tak robić, o małżeństwo trzeba dbać, a randka na kanapie nigdy nie będzie taka sama jak wyjście z domu, gdziekolwiek.
Dziękuję za linki! na pewno któryś z nich zamówię, Flawia na który Ty się decydujesz?

Flawia sto lat! spełnienia marzeń, dużo radości i uśmiechu na co dzień :*

Magda2600 ostatnio właśnie czytałam, że ruchy mogą być inne niż wcześniej i zauważyłam to kilka tygodni temu, że już tak nie pływa mały z jednej strony na drugą, a rozciąga się, rozpycha bardziej. Wczoraj się trochę zmartwiłam, bo cały dzień nic, nawet po jedzeniu/piciu, dopiero wieczorem, jaka to ulga... dziś od rana go czuję, więc jestem spokojna.

PaulinaNo - ja pierwsze tygodnie ciąży takie miałam, że wstawałam w nocy i nie wiedziałam, którą stronę najpierw mam ratować, poważnie... na szczęście szybko przeszło. Może coś Ci zaszkodziło, może zjadłaś coś 'nowego'. Pij dużo wody.
Co do rożka - ja mam jeden, nie kupuję więcej, ale uważam, że potrzebny, nawet jak goście na ręce będą brać - każdy pierze i pryska się czym chce, taki maluch ma wrażliwą skórkę i po to jego ciuszki pierze się w specjalnych detergentach, chciałabyś, by każdy się o niego bezpośrednio 'ocierał'? ja nie..

Dziewczyny, a skąd to Italian Fashion? z allegro? ja jeszcze nie kupiłam żadnej koszuli, a i szlafrok jakiś cieńszy by się przydał, bez tego nie mogę się spakować.

Ewee wiem, że wąziutkie biodra są często wskazaniem do cc. Zależy jak duży będzie dzidziuś.

Flawia pomyślności i duzo zdrowka bo ono najważniejsze, no i dla synka tez!
Miila Italian Fashion jest sporo na allegro, to mala polska firma spod Wawy, ale popularna, w malych miejscowosciach gdzie rzadkoscia sa firmowe sklepy tylko takie po prostu z bielizną, sa czesto spotykane produkty tej firmy,
Tez mam zagwostke z szlafrokiem, bo w domu uzywam takiego puchatego i atlasowego, szkoda mi ich do szpitala, e mam jeszcze jeden z frote i musze go odkopac i go pewnie wezmę, bo taki bawelniany cieniutki, jakos mnie nie przekonywuje do konca.. a co do klapek, myslicie ze japonki pod prysznic to glupi pomysl? Zawsze takich wszedzie uzywam.. a co do chodzenia po szpitalu mam takie kapcie skorzane i chyba je wezmę.

Cześć kochane kwietnióweczki :)
wczoraj byłam u lekarza - Jaś ma się dobrze, waży ponad 1.200 gramów, Pani doktor mówi, że "zdrowizna" i taką mam nadzieję.... Ja mało czuję ruchy, trochę mnie to niepokoiło, że Jasiu ma ulubione dwie pory dnia, kiedy trochę dokazuje, a tak ... albo śpi, albo ma inne zajęcia :) Pani jednak pokazała mi na usg, że Jaś się rusza i to dużo. Pewnie jestem albo z tych mniej wrażliwych na ruchy, albo Jasiu rusza się delikatnie. Poza tym szyjka ok, wody ok, trochę hormony tarczycy za wysokie i muszę zwiększyć dawkę leków.

Nasze dziecko, jak kiedyś obejrzy swoje zdjęcia z USG to pomyśli, że rodzice to dewianci. Tata za każdym razem każe sobie robić zdjęcie Jasiowego siusiaka... niby dlatego, żeby się upewnić, bo kupujemy mu chłopczykowe ubranka :) Mamy już kolekcję chyba z 4 siusiaków.

Co do bielizny to kiedyś kupiłam koszulki Italian Fashion i byłam bardzo zadowolona, bardziej niż z np. Intissimi, bo lepiej się pierze, jest trwalsza - przynajmniej ten asortyment, który kupiłam.... staników nie kupowałam, bo udało mi się kupić staniki laktacyjne w Mark& Spencer na przecenie. Uważam, że jakość jest bardzo dobra, choć design nieco "starobabowy", ale chyba dzieci póki co nie rozglądają się za koronkami :)

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wl20mme3ge8eho.png

Flawia sto lat i pomyślności przy nadciągających zmianach w życiu :)

Miila ja też nie chce żeby wszyscy tak dotykali mi mojego maluszka. jakoś tak zdawałam sobie sprawę że bedą nas odwiedzac goście i ogólnie tak ale jakoś chyba zapomniałam że to będzie pewnie na samym początku od razu po szpitalu i że mały jeszcze będzie moja taka kruszynką ohh. chyba się zdecyduje na jakiś rożek jak już tak mówicie :)
Ogólnie to na początku ciązy czegoś takiego nie miałam, a że jest to juz 32 tydzien bałam sie o mojego maluszka.

A jeżeli chodzi o ten IF to ja zamówiłam z allegro ten zestaw http://allegro.pl/komplet-ciazowy-szlafrok-koszula-italianfashion-l-i5948489620.html
bo w domu mam tylko szlafrok frotte którego nie chcę brać ze sobą bo jest za gruby.