Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Paulina Noo

Ja mam śpiworek do spania ze smyka. Komplet poszewek dostałam w prezencie ale kołderkę i poduszkę kupie pózniej jak mały podrośnie :)
Heltinne kwiecień w Norge potrafi byc chłodny wiec myśle ze sweterek sie przyda :) moja mama w zeszłym roku była u nas od 12 do 29 kwietnia i kurtka zimowa była jeszcze w uzyciu przez nas :)

Ja kupiłem, bardziej dla mojego poczucia dopełnienia pokoik a niż dla maluszka od razu. .. ale jest ha kupiłam 120/90 i tak jest duża moim zdaniem. Mam też woombie i rożek przyjdzie ale czego będę używać to wyjdzie w trakcie. To moje 1 dziecko i ciężko mi się podeprzec doświadczeniem innych bo każdy mówi coś innego. Dzieci mojej siostry dały z nią w łóżku pod kołdra gruba. .. ha bym jednak wolała nauczyć spać w lozeczku ale jak wyjdzie -zobaczymy. ..

jak zwykle Wasza pomoc jest nieoceniona :) zaraz popatrzę na allegro, a pościel - poszewki będę wymyślać później. Póki co walczę z rzygiem mimo wzięcia dziś tylko dwóch dawek luteiny, ciężko mi strasznie, próbuje się zająć i nie narzekać, ale wiecie jak to jest, leżeć się nie da, siedzieć też nie, a co chwile mnie ciągnie do łazienki.

Miila ja bie kupuje na razie poscieli, na razie rożek, spiworki, izobacze jak to bedzie sie sprawdzalo, ale masz racje ze te wymiary troche spore, ja nawet sie nie orientowalam jakie sprzedaja..

Poduche pod brzuch klade bo mi ciagniego w dol i to srednio prztjemne jest.
Tak jeszcze wspomne ze ostatnio czytalam ze wazne by w 3 trym nie spac na prawym boku, bo uciska sie zyle główna i mozns spowodowac niedotlenienie maleństwa, i ze teraz jest to bardziej mozliwe bo dzidzius jest juz duży, moze Magda bedzie mogla cos wiecej powiedziec w tym temacie...

heltinne jestes, jak milo! Uffff! Nie znikaj juz tak nagle, bo tu stresu napedzilas niedobrzyco;)

Miila wspolczuje rzygawki, ja musialam odstawic w grudniu luteine bo zolądek wypluwalam. Jakos gorzej nie bylo z brzuchem. Nospa pomagala. Teraz tez mam brac dopoki dramatu nie bedzie.

Magnez b6 max biore 3x dziennie. Tu wiekszosc lekarzy wskazuje ten wlasnie.

Flavia do planowanej cesarki dostaniesz tu zoltą szpitalna koszulke:)

Tu na oddziale na spanie podaja ciezarnym hydroksyzyne bo inaczej od 3.00 rano same zombi na korytarzu. Ja dostalam wczoraj, bo mialam mega kolatanie serca po tych sterydach. Spalam dobrze i bez mdlosci, cudnie bylo:)

Dzis juz czuje ze 3:00 bedzie moja.
Dobranocka

Zuzienko witaj na swiecie! 53 cm 2800gr godz.8.25 24.03.2016!

co do spania na lewym boku to prawda że w ten sposób odciążamy żyłe główną która zaopatruje macice i dziecko. tylko że to jest tak jak z każdą inna żyłą, nawet przy dużym ucisku przepływ nie ustaje całkiem więc można się przekręcać z boku na bok swobodnie. Zaleca się w ciązy spanie na lewym boku bo to oprucz lepszego przepływu krwi do dziecka zapobiega też hemoroidom i żylakom a nawet obrzękom nóg. Ja staram się zasypiac na lewym ale i tak z przyzwyczajenia w nocy sie obracam i budzę sie na prawym najczęściej.
jak juz mówimy o magnezach :) ja biorę slowmag też z wit B6. oprucz tego że też jest lekiem a nie suplementem dodatkowo ma osłonke i wchłania się dopiero z jelit co podnosi jego skuteczność i nie obciąza tak zoładka.
Strasznie mi isę podobają te okcyki minky al ezastanawiam się czy to nie za sztuczny materiał i czy nie bedzie się mała pociła pod tym...
zastanawiam się też czy nie przesadzam z miejscem do spania dla niej. Chc duże łóżeczko w pokoju obok i kosz mojżesza obok łóżka na początek (mamy je dostac od rodziny i chcą jeszcze kupić nam turystyczne łóżeczko,czy to nie za dużo ?? )

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73tqywbca4srr2.png

Magda2600, te minky są całkiem ok, i nie są jakieś sztuczne. Moim zdaniem jakośc bardzo adekwatna do ceny. Polarek + bawełna, z wypełnieniem w środku. Są różne grubości. Ja zamierzam kupic jeszcze tzw. light, czyli z wypełnieniem tylko 0,5 cm. Na cieplejsze dni mam kocyk bambusowy , który ma super właściwości termoregulacyjne, i pieluchy bambusowe. Ze spaniem uważam że nie przesadzasz. Ja na razie będę miec łóżeczko w sypialni, nie mam osobnego pokoju dla dzidziusia. Łóżeczko turystyczne-kojec też zamierzam kupic, do salonu.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjg1g1k9nhx.png

secondtry jestes w szpitalu... nie wiedzialam...
Zreszta czego ja sie spodziewalam, skoro tak dlugo mnie tu nie bylo.
Tak sobie teraz mysle,ze moglam uprzedzic ze na jakis czas musze zniknac,ale nie mialam do tego glowy,
a czas dni mijaly tak szybko...
Dobra, nie ma co sie rozczulac, pewne sprawy trzeba wziac na klate i do przodu!

magda Minky to pewien rodzaj polaru,przyjemniejszy w dotyku. Polar jest sztuczny,wiadomo...

A lozeczko turystyczne przyda sie juz przy starszym maluszku, jesli bedzicie nocowac poza domem czy na wakacjach

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

No niby tak, kupiłam nawet bluze i sukieneczkę z polaru dla małej więc chyba przesadzam z tą sztucznością materiału.
Anna205 my mieszkamy w 2 pokojowym mieszkaniu z aneksem kuchennym a w pokoju gdzie bedzie dziecko mąz miał swój gabinet/pracownie ( długo pracował zdalnie z domu więc potrzebował) teraz trochę przemeblowanie zrobił i wygospodarowła odrobine miejsca dla małej a my śpimy w pokoju z aneksem ( taki salon). wiec miejsca ogólnie mało mamy... do tego jeszcze mamy kota i niewidomego psa znajdę ( sami to byśmy się chyba nie zdecydowali na niego gdyby nie to ze szwagierka go nam podrzuciła- swoją droga ta to ma gest przygarneła 5 kotów i ostatnio 5 szczeniaków, szkoda tylko że zwala wszystko na głowe rodzinie- ale my już więcej nie bierzemy napewno!!). mieszkanko małe ale myślę że spokojnie pomieszkamy tu jeszcze do czasu aż mała bedzie miała z 2-3 latka. zobaczymy :)
Juz nie moge się doczekac kiedy mi ta poducha przyjdzie... strasznie mi niewygodnie już z tym brzuszkiem spać i siedzieć... może poducha trochę pomoze :)

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73tqywbca4srr2.png

Secondtry heh, nie mają trochę tej hydroksyzynki dla kwietnióweczki z Wrocławia? :) powiedz mi proszę kochana, od kiedy Tobie zaczynało być źle po luteinie, od razu czy po jakimś czasie? Ja mam kombo 3co dzień a w poniedziałek miną 2 tygodnie jak to biorę. Chciałabym na chwile choć zapomniec o mdłościach.

My łóźeczko też będziemy mieć w sypialni ale planuje tu fajnie zagospodarować małemu przestrzeń :)

Miila motywujesz mnie do rozejrzenia się za jakimiś, ogólnie mówiąc, okryciami, bo póki co mam dwa kocyki i poszewki na poduszeczki zrobione samodzielnie na szydełku i raczej będą pełnić funkcje ozdobne, niż grzewcze.
Do tego mamy kołyskę, a ona ma mniejsze wymiary niż standardowe łóżeczko, ale myślę, że oprócz tego, że materac i prześcieradło będą musiały być dopasowane rozmiarem, to na większe kołderki popatrzę. W pierwszej kolejności śpiworka poszukam :)
Ja mam tego dużego banana do spania i jego można wykorzystać też do karmienia dziecka, ale wydaje mi się, że taki mały rogalik będzie wygodniejszy - nawet do zabrania ze sobą z domu, bo ten banan jest olbrzymi.
Co do podkładania sobie poduchy pod brzuch, to ja już od jakiegoś czasu podkładam, mimo że brzuch nie jest jakiś olbrzymi, ale jednak jakoś ciągnie, a od kiedy mam skurcze, to muszę mieć ten luz psychiczny, żeby sobie nie wkręcać, że to ciągnięcie to tez skurcz ...
Dzisiaj zmieniamy z mężem konfigurację spania w łóżku. Mam nadzieję, że to pomoże, bo te bezsenne noce okrutnie się dłużą.
Magda my też mamy małe mieszkanko i będziemy się reorganizować - z sypialni zrobimy bardziej pokój dla Izy, ale już mam wyrzuty sumienia, że wszystko będzie na głowie męża, bo ja leżąc plackiem, to tylko dyrygować mogę :/ i też zakładamy, że na 2-3 lata starczy :)
Poducha na pewno Ci ulży, ja sobie bardzo chwalę banana, choć dzisiaj właśnie będzie rekonfiguracja w łóżku, to bananem będzie mąż - tak na próbę ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/010ipc0z29zaqrhk.png

Magda, u nas też z miejscem szału nie ma. Mamy 2 sypialnie, w jednej jest starszak, w drugiej my i u nas będzie łóżeczko. Oprócz tego jest salon z kuchnią z ogródkiem. Ale ja nie chcę tam spac na razie, tam cały dzień sobie wszyscy siedzimy. Jakby się uparł, to by wykroił jeszcze jeden pokój, ale szkoda mi tej przestrzeni w salonie... Raczej myślimy o własnym domu. Ale to przeprowadzka nie wcześniej, niż za 4-5 lat.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjg1g1k9nhx.png

Jest dopiero wieczór, a ja jestem nieprzytomna… czwarty dzień braku snu daje się już dobrze we znaki … do tego poleciało FT4 i wzmogła się arytmia. Jak tu mówią "dzięki Bogu już piątek"… mąż załatwił w między czasie przedszkole dla małego… kolejnego poniedziałku.
Kolejny tydzień mija i cieszę się, że coraz bezpieczniej dla Klary, ale dziś wszystko mnie przerasta. Oby jutro wróciło pozytywne nastawienie, bo z nim o tyle łatwiej …

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)

No i ja zaczęłam cierpieć na bezsennosc:(
secondtry tak myślałam że w Zośce coś dają do cc. Chociaż koszulka brzmi krotko;) mam paradowac z gołą pupą na salę operacyjną? Jestem w środę w poradni na wizycie to się wypytam:)

miila my rodzimy na wiosnę wiec kocyk i rozek wystarcza. Kołdrę możesz kupić na jesieni. Mój syn lato przespal pod samą pieluchą w bodziaku. Jeju Franek mi za miesiąc kończy 5 lat......ale zlecialo!

vena mi też Ft4 leci i jest na granicy. Juz 75 euthyroxu biorę. .....i pewnie do 100 dojdę. Tsh w normie bo 1.5.ale dla dziecka podobno najważniejsze jest ft4. Ale jak piszesz z każdym dniem jest bezpieczniej i ten stres jest odrobinę mniejszy.

U nas tez się zrobi ciasno jak się Gabryśka urodzi.....ale póki dzieci małe to pomieszczą się razem a my w międzyczasie kupimy dom. Franek ma obiecane łóżko piętrowe i oczywiście spanie na gorze;) wiec zgadza się na wszystko bo perspektywa kuszaca;)

Moja mama mnie goni ze najwyższy juz czas na pranie i prasowanie ubranek bo nigdy nic nie wiadomo......hmm.....w sumie termin z synkiem miałam na 7.03.2011 a od 09.02. Juz leżałam na patologii I to bez żadmych oznak ze mogę zostać. .....zwykła wizyta i juz nie wypuścili. .....wiec kiedy się za to zabrać?

GABRYSIA ur. 18.03.2016r. CC o godz. 13.30.waga 3030g 50 cm.

Flawia u mnie ft4 już 9 (dolna norma 10) no i też 75mg 6 dni, a jeden dzień 112,5.
Zobaczymy za 5 tyg co to dało.
Padam ze zmęczenia, a ból przy skurczach nie daje usnąć :/ już chyba każda pozycję wypróbowałam … najlepiej sprawdza się kolankowo-łokciowa tylko dla odmiany ból kolan daje czadu, ale rozumiem już czemu wiele rodzących wybiera tę pozycję, naprawdę przynosi ulgę...

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)

Dziewczyny wspolczuje bezsennych nocy, mi na szczęście rzadko sie zdarzają..
Vena trzymaj sie dzielnie dziewczyno! Juz tak malo czasu zostało.. Razem z Flavia troche mnie zmartwilyscie tym ft4, mi ginka ani razu tego nie zlecila, a lek dawkuje na podstawie tsh, ale juz niedlugo tj za w tyg niecale mam wizyte u endokrynologa. Robilybyscie na moim miescu same badania jeszcze przed wizytu u niego?

ataajak bierzesz euthyrox to tsh i ft4 powinnaś mieć robione co miesiąc jak krew i mocz. Ważny jest poziom ft4 bo to jest dla maluszka a tsh dla nas. Zrób koniecznie badania ft3 ft4 i tsh przed endo bo i tak Tobie zleci zrobic. Tylko przed badaniem nie bierz euthyroxu.

GABRYSIA ur. 18.03.2016r. CC o godz. 13.30.waga 3030g 50 cm.