Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Gratulacje wszystkich dobrych badań! Niech tak będzie dalej :)
Nat to już wiadomo, gdzie będzie kolejna wojna o Helenę :)

Ataa to tylko zasługa mojej ginekolog. Jest niesamowita. Mówię, że jestem zmęczona, kręci mi się w głowie jak szybko wstanę i pewnie to przez anemię, a ona bach zestaw 10 pytań i mówi kochana kardiolog tu jest poważny problem. To samo z endokrynologiem, musiała dać mu znać, bo właśnie dzwonił, że jak trzeba kardiologom pomóc w opanowaniu tachykardii to możemy coś jeszcze z jego strony z lekami podziałać. Miałam ogromne szczęście, że trafiłam na takich specjalistów. Myślę, że to też zasługa tego, że oni tylko prowadzą zagrożone ciąże jest specjalna przychodnia i nie każda kobieta może tu być prowadzona.

U mnie cera bez zmian, nawet zaskórników nie mam, włosy teraz bardziej wrażliwe już kolejny szampon powoduje łupież, ale zmiana pomaga. Paznokcie szybko rosną i mega twarde. Za to jak będę karmić to włosy mi polecą, ale mam już sprawdzony zestaw ratunkowy ;)

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)

Mysle ze w Polsce rez jak sie trafi na fajnego ginekologa to tez sie super zajma ale gin to nie jasnowidz wiec jak nic noe powiemy to co zrobi. Jak lezalam na patologii to byly i ciezkie przypadki i takie ze nie\wiedzialam\ze\mozna\na\to do\szpitala. Byla dziewczyna ktora codziennie wysylana byla do kardiologa.
A co do wlosow ja w tamtej ciazy piekne mialam, w ogole ladna bylam a teraz przy synu masakra, i tak nie jest zle czasem\cos wyskoczy, wlosy mi sie placza i\duzo\przy rozczesywaniu wypada. Co prawda odkad od 2 lat ponad uzywam farb bez amoniaku to wlosy odzyly.
Znowu\od 3 nie spie bo\corka\od kilku dni wstaje w nocy, bawi sie i pada pozniej. Jestem sama bo maz musi sie chociaz dzis wyspac, nie bede ryzykowac zeby zasnal za kierownica.
Ja na święta z racji ze mieszkam z tesciowa a jest duza rodzinna wigilia to nic nie robie, 25tego do mamy a tam mi nie kaza nic. Mam manie ze musze cos zrobic, bo od zawsze robie nie potrafilam nawet jako dziewczyna meza noc nie przywiezc ale w tym roku odpuszczam. Nie ryzykuje zdrowia dziecka. I tak codziennoe\robie\duzo i jeszcze male dziecko.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

Hej!
No to 22 tydz czas zacząć :) heh, ale ten czas leci.... Dopiero wszystko się dłużyło.... 5 tydz, 6 tydz... Ciągły strach czy nie powtórzy się sytuacja z lutego....
A dziś kończę 21... :) I nawet nie wiem kiedy ten czas minął ...Poczatki były trudne, dla mnie wręcz na miarę zdobycia Mount Everest, ale dałam radę... :)
A teraz czuję cudowne kopniaczki, coraz częściej udaje się je również wyłapać gdy dotykam ręką brzucha :) Coś niesamowitego :)
Starszy synciu już też nie może się doczekac braciszka :) i co najśmieszniejsze, już planuje najbliższą majówkę z nim :D Cytuję: "jak Bartuś się urodzi to już będzie wiosna, prawda? :) a jak będzie wiosna i będzie już ciepło, to będziemy do babci na grilla jeździć! Bartuś zobaczy jak tam fajnie jest! Pokażę mu ogród babci i basen i głupiego Tofika (red. wrednego psa babci) :D"
Ale mnie wzruszają takie sytuacje :)
Mam nadzieję, że rola starszego brata nie znudzi mu się zbyt szybko :)

http://www.suwaczek.pl/cache/2155b714fb.png
Trzy Aniołki 07-2014, 02-2015

Cześć dziewczyny. Dawno mnie nie było.. U mnie wszystko w porządku, remont idzie do przodu ze szkoła też jakoś nadążam. Po weekendzie mam wizytę u lekarza. Dziś właśnie jadę do Poznania, pierwszy raz sama w ciazy autobusem 2 godziny bedzie jechal i zostaje na weekend. Jestem trochę przerażona..
Jejku... Wy już macie całą wyprawkę A ja nadal nic. .
Co mnie ostatnio zaskoczyło to moje ciśnienie, zdecydowanie za niskie było bo 100/60 ale i pogoda nie była ciekawa.
Vena, widzę ze u Ciebie znów nieciekawie ale już nam zostało bliżej niż dalej !
Secondtry trzymaj się, ja luteiny nie moglam przyjmować doustnie bo wszystko lądowały w porcelanie.

Vena dobrze, ze masz taka super opiekę, mam nadzieje ze leczenie pomoze Tobie i Klarze.
Dzieki tez za propozycje skypa, bardzo doceniam, Kochana jestes. Podejrzewam ze przy moim stresie i tym jak kazde ukucie czy naciagniecie mnie nakreca ze cos sie dzieje to pewnie jeszcze skorzystam z rozmowy leczniczej z Toba;)

Melly dobrze ze badania ok! Szyjka zmierzona? oszczedzaj sie i wypocznij w swieta, w nastepne cos przygotujesz. Wszystkie bedziemy mogly poszalec na wigilie 2016.
Juz sobie wyobrazam Gwiazdke z dwojka Dzieciaczków, bedzie cudnie:)

Nat gratulacje Pieknej Heleny!

Magda1010 ciesze sie ze u Ciebie dobrze sie dzieje. A luteine musisz brać? Czy to z poczatku przygody ciążowej?

Milla dziekuje Kochana, leze caly dzien wstajac tylko na siusiu, bardziej oszczedzac sie nie da:)
Ciesze sie ze Jeremiś tak rosnie, duzy chlopak z niego. Jesli czujesz ze potrzena Ci lepsza opieka, ja bym nie czekala tylko szukala kogos na tzw druga rękę, najlepiej jakiegos ordynatora czy lekarza z dlugim stazem i super opinią ze szpitala w ktorym chcesz cc. Nie zaszkodzi napewno dodatkowa wizyta, a Ty bedziesz spokojniejsza. W pierwszej ciazy tez chodziłam do 2 lekarzy, bo pierwszy z luxmedu jakos tak bardzo ogolnie o wszystkim mowil. A jak zaczelam miec twardnienia brzucha to nie bardzo wiedziala jak prowadzic nas dalej.
Nie daj sobie wmówić, ze dlugosc szyjki jest nieważna. Trzeba wiedziec jak sie zmienia w czasie i czy nie rozwiera sie od wewnatrz, bo tego czesto nie czuć jesli kobiety nie maja skurczy czy ewidentnych twardnien.

ps. Ciuszki slodkie, ja do Twojej listy dorzucilabym wiecej 62.
Co do spiochow bez stopek moj synio zrzucal kazde skarpetki w 10 sekund, wiec bezstopkowe rzeczy u nas lezaly nieuzywane.
Na sam poczatek w rozmiarz 56 przydaja sie jeszcze kopertowo zakladane body, idealne dla niewprawnej reki mlodych rodzicow. Po pierwszych 2 tygodniach juz mi bylo latwiej wsadzić body przez glowke, wczesniej kopertowki i spiochy lub pajac rozpiany na obydwu nóżkach.

Zuzienko witaj na swiecie! 53 cm 2800gr godz.8.25 24.03.2016!

Secondtry ja to chyba wyczerpalam swoj limit stresu w tamtej ciazy, urodzilam wczesniaka i lezalam w szpitalu a teraz mimo ze intensywna opieka nad corka to szyjka ładnie sie trzyma. Kto wie moze wtedy przed terminem a teraz bedzie po.Dlatego tez ja nie biore na siebie\nic czego nie musze. Juz tesciowa wie ze nic nie robie, pewnie jak ona bedzie robic na ostatnia chwile z ciotka plus jeszcze sama robi do nas cos (mimo ze my raczej w domu to tylko spac bedziemy) to zacznie sie wkurzac ze my siedzimy a ona robi. Na Wielkanoc mam nadzieje dalej bede z brzuchem to zrobie ile sie da ale tez spokojniej bo wtedy moesiac przed terminem jeszcze bedzie. Ciesze sie ze skonsultowalas luteine\z lekarzem swoim.
Ensueno niby zleci szybko do majowki, ale z drugiej str za tydzien swieta i jak ktos mowi majowka to tak odlegle sie zdaje. Ja mam termin na 25 kwietnia wiec 6 dni przed majowka wiec raczej u mnie\bez ekscesow no chyba ze synek przenoszony to jeszcze kielbaske zjem. Czasami jak goraco to wszyscy powkuja a mi sie wtedy marzy piwo z sokiem lub owocowe a ja juz w sylwestra 2014/2015 jie pije nawet szampana i tak moze jeszcze ponad rok hehe.
Magda ja tez nie mam\wyprawki dla Syna, mam tylko lozeczko po corce a jej najpoerw trzeba lozko kupic. Malowac pokoj musimy no\i ciuszkow nic a jeszcze sprzadac po corce ale to po porodzie bo na sezon jesien zima.
Co do cisnienia ja cala ciqze takie mialam i teraz w tej tez lekarze mowili ze normalne czasem mozna kawe ale ja nie\pije, gorzej jak jak za wysokie.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

Vena127 dziękuję za ten artykuł o termoregulacji. Naprawdę fajnie, rzeczowo napisany i już wiem, że przeczytam tam wszystko!
A Tobie życzę dużo zdrowia, naprawdę dobrze trafiłaś z tym ginekologiem. Na opiekę w Holandii, zwłaszcza okołoporodową, narzekać nie wypada, jest wspaniała, ale czasem aż nie chce się człowiekowi żalić tej położnej, bo i tak powie, że wszystko jest normalne;) Może to i lepiej niż miałaby histeryzować, mimo wszystko jednak wolałabym aby od czasu do czasu sytuację kontrolował ginekolog.

Tymon Franciszek ❤ 10.04.2016

Co do artyluku to pkt 3 mowi zeby spr raczki nozki kark itd. Te pierwsze suche i cieple, sama Vena pisalas ze na raczki i nozki noe, ta Pani\tak pisze. Mi tez lekarka mowila ze jak dziecko spi to moze moec zimne nozki i raczki bo stagncja czy cos tam i tylko kark sprawdzac.
Wlasnie przypomnialam sobie ze zanim wiedzialam w 1 ciazy ze bedzie corka kupowalam rozne ciuchy i tak znalazlam ciuszki dla chlopca, ktorych corka noe nosila i tak syn bedzie mial juz kilka rzeczy. Uzbierala sie gora ciuchow, ale niektore nie nadadza sie na maj a pozniej beda male. Czesc nie byla noszona, jeszcze dokupimy. A jeszcze wczoraj mialam dola ze noc dla syna nie kupilismy.

monthly_2015_12/kwietnioweczki-2016_41104.jpg

monthly_2015_12/kwietnioweczki-2016_41105.jpg

monthly_2015_12/kwietnioweczki-2016_41106.jpg

monthly_2015_12/kwietnioweczki-2016_41107.jpg

Kolejny raz przegladam ubranka dla Klary ktore dostalam. Chcialam spisac co w jakim mamy rozmiarze i stwierdzam ze trzeba spogladac jak dany ciuszek wyglada bo rozmiar rozmiarowi nierowny. Niektore moje 50/56 wygladaja na 62 i odwrotnie.

Glowa mi dzis peka...ta pogoda

ataa ja czesc rzeczy kupowalam w pepco. Ceny spiochow od 15 zl. Jakosc moze troche gorsza ale na smyka mnie nie stac a dlugo i tak nie beda potrzebne. Jeszcze trafily mi sie w carefourze spiochy po 9 zl bardzo fajne. Jednak najtansze ciuszki i ladne to kupilam w realu.
vena dobrze, ze problemy wykryte. Duzo zdrowia zycze.

Bartuś 14.04.2016 r. :-*

http://www.suwaczki.com/tickers/zem36iye9v5ivesn.png

U nas imię też jest tajemnicą. Nikt w obu rodzinach go nie miał, a moja teściowa lubi krytykować, więc powiedziałam jej, że będzie ujawnione dopiero wraz ze zdjęciem informującym o narodzinach młodej :D z mojej strony wszystkie babcie i prababcie to Apolonie i Antoniny do 4 pokoleń wstecz ;)

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)

Dziś widzę ze temat imion i ciuszkow;)
Ja właśnie wpadła do domu po 12h nieobecności. ......mam dość. ...padam.
Dostałam od kuzynki ciuszki 68-74.tylko musze body dokupić i juz mam komplet;) wlacznie z kombinezonami, czapkami itd. Ciuszki to Zara, h&m i Ralph L. Po stopniu użycia stwierdzam że zdecydowanie wygrywa Zara i co mnie cieszy to kolorystyka biel, szarość i pudrowy róż ale rzadko.

GABRYSIA ur. 18.03.2016r. CC o godz. 13.30.waga 3030g 50 cm.

My nie mogliśmy dogadac sie z imionami, padlo na Wojtka. Dziadek dziecka mial tak na imie ale nie dlatego to imie ale wszyscy tak sadza. Tak czy siak wszyscy juz wiedza. Podoba sie wszystkim.
Gdyby miala byc druga corka to bylaby Nela.
W dzien porodu nie wysylamy zdjecia rodzinie poza najblizsza bo znowu zjada sie ciotki ktore raz sie pokazaly tydzien po porodzie gdzie wyszlam do domu po 2 mies w szpitalu takze wlosy dlugie niepofarbowane itd zero ogarniecia ale tesciowa nie umiala odmowic, wiec juz jej zapowiedzialam ze ma\nie zgadzac sie.
W ndz tez kupimy jakies body moze w drugim tesco\dostaniemy nasz rozmiar, a moze w sieciowkach cos sie trafi.
Co do pepco to ja kupuje dresy corce na dwor i miala do raczkowania, nie bylo mi zal. Body czasami ktos mi da z pepco i raz sa waskie a raz takie fajne tez trzeba trafic.

Flawia super, no to masz wyprawke z glowy.

Moj Synek wrocil od lekarza, rano bol gardla i temperatura. I wszystko jasne... paciorkowiec w gardle. Antybiotyk na 7 dni. Teraz bidul znowu goraczkuje i ma ostry bol gardla. Pierwszy raz od 4 lat antybiotyk bierze. Trzesie go zimno.... bidulek moj kochany!

Zuzienko witaj na swiecie! 53 cm 2800gr godz.8.25 24.03.2016!

Hey dziewczyny ;)
secondtrymój mały też już od pon chory. Niby jakiś wirus... ale kaszle przerazliwie ;(
Melly ooo u nas niestety babcie Aniela, Maria a dziadki Kazimierz takze nie podoba mi sie ;p hmm ja mam dylemat dla chlopca teraz imie szukac...;/ bo dla dziewczynki mialam Sandra
Flawia oo swietnie ;) ja od kolezanki bede miec wsparcie z ubrankami ;)Vena127masz racje... ja chyba tez nie bede mowic az do narodzin ;)
Może jakieś propozycje imienia dla chlopca? ;p

http://www.suwaczek.pl/cache/2d8128e9b3.png
http://www.suwaczek.pl/cache/126e1436de.png

secondtry biedny Adaś. Ale do świąt jeszcze chwila wiec wydobrzeje. Mój Franek dziś był ostatni raz w przedszkolu przed świętami żeby mi niczego nie złapał. Jedziemy do rodziny męża a tam małe dzieci wiec bylibyśmy uziemieni.
My w zeszłym roku od września do kwietnia musieliśmy podać Frankowi 8 antybiotyków.był dramat.
Zdrówka dla Adasia!

GABRYSIA ur. 18.03.2016r. CC o godz. 13.30.waga 3030g 50 cm.