Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Dziewczyny po połówkowych - ciesze się ogromnie, że wszystko dobrze, a maluszki rozwijają się prawidłowo :)

Brzuszki piękne! ja mam wrażenie, że mój przez ostatnie dwa dni urósł konkretnie, jutro zrobię zdjęcie żeby porównać.

Secondtry cudownie, że jesteś już w domu, ciesze się, że lepiej Ci psychicznie, dacie radę do końca razem z nami, tak jak ma być :) oszczędzaj się tylko i nie wpadnij w przedświąteczny wir.

Ensueno życzę Wam dużo miłości z okazji rocznicy :)

Vena sto lat dla synka :) jak napisałaś o tych 14 tygodniach to do mnie dotarło, że już bliżej niż dalej i zleci to strasznie!

U mnie cudowny weekend, wyjazdowy, mega pozytywny, z uśmiechem na buzi wróciliśmy do domu, potrzeba mi było chwili oddechu od pracy i spraw tu, taka odskocznia dużo daje, mimo, że to w zasadzie tylko dwa dni. Wczoraj miałam bardzo aktywny dzień i aż się zaczęłam wieczorem martwić, że mały się nic nie ruszał - ani razu przez calutki czas, ale wieczorem mi to baardzo wynagrodził i wypchał się chyba pleckami tak, że prawie go przez tą skórę mogliśmy złapać, cudowne uczucie, jak tylko się położyłam to wierzgał strasznie, więc chyba po prostu spał kiedy ja chodziłam i byłam aktywna. W takim momencie jak ten wczoraj mogę w końcu powiedzieć, że chyba go już kocham :) (wcześniej tego nie czułam, a teraz mówię do męża, że już go chcę i że jaki to nie będzie chłopczyk to nie zamieniłabym na żadną dziewczynkę). Nie wiem czy wiecie o co mi chodzi, po prostu wcześniej nie zalała mnie fala miłości do niego, aż do wczoraj :))

Cześć! U mnie ostatnio dużo spraw na głowie i nie miałam czasu usiąść nad forum..teraz mam lekturę na kilka dobrych dni :P Ale zanim zabiorę się za nadrabianie zaległości, pochwalę się tylko, że dziś udało mi się kupić wózek :) Baardzo mi się podoba, jutro się nim pobawię i może wam opiszę moje pierwsze wrażenia, jeśli któraś z was zastanawia się nad tym modelem: Camarelo Carera

monthly_2015_12/kwietnioweczki-2016_40817.jpg

Flawia ja daje corce do teraz bioaron vit D a po porodzie k+d tez bioaron dobre o sie oplaca. My chyba 3 mies dawalismy z k ale nie wiem mielismy zapisane od lekarza ile, wit d dajemy nadal i bede dawac a po porodzie to pozniej i ja jak skoncze witaminy bo w czasie karmienia tez femibion tak jak w tamtej.
U nas tez byla impreza ur meza, tort zamawialam za 80 zl wiec stwierdzilam ze nie ma sensu sie zatyrac jak pyszny, a i tak z tesciowa sie nagotowalysmy dla 20 osob. Corke wszyscy zabawiali. Oglosilismy wszystkim ze bedzie corka i sie smiali a potem sie zasmialismy ze to byly "jajka" i bedzie syn. Wszyscy wzruszeni dawno chlopca nie bylo, ja lzy szczescia mama do nas posbiegla, taka radosc. Skradlismy show mezowi;)
Ja dalej przerazona ze oprocz wozka to dla chlopca nic a nic.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

A secondtry teraz uwazaj na siebie!!! Szpital to nie dom, ja tam pokochalam swoja lazienke w domu bo zamykana i czysta;))) bo w szpitalu dziewczyny a taki brud po sobie zostawialy.
Dziewczyny ja tak kiepsko sie czulam ze przytulam itd w tamtej ciazy super ale odkad poznalam plec i stalo sie realne to poczulam sie lepiej jakas motywacja, maz dzisiaj ze ladnie wygladam ze promienieje. Dzien po imprezie i sprzataniu. Corka dala nam pospac 8h.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

Melly spokojnie, jeszcze zdążysz skompletować wyprawkę :) myślę, że na samym początku jakieś bodziaki czy piżamki nadadzą się i po córci.
Z tym ogłoszeniem jaka płeć musiało super wyjść, ciesze się, że taki fajny weekend u Was i że w końcu chwilkę odpoczęłaś jak mała dała pospać :)

A sprzedam ciekawostkę, że w USA nie ma suplementacji vit K. Akurat D to jest w moim klimacie normalne, że daje się tylko w pochmurne dni…

Dziękuję za życzenia dla Roberta. Z toru moje dzieci chciały tylko dekracje, jubilat oczywiście samolot, a straszy zjadł jedną chmurę :D

No to u mnie niniejszym zaczyna się sezon świąteczny :)

monthly_2015_12/kwietnioweczki-2016_40837.jpg

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)

Witamina D to podstawa. Teraz Franek od jesieni do wiosny dostaje tran. Zrobiłam wszystkim badania na poziom vit d i nikt z nas nie ma w normie Franek ma 20 (przed suplementacją tranem czyli po lecie) ja 26 mimo że biore preparaty dla ciężarnych z vit d. Wiec biorę Devikap. Norma vit d to 30-100. Dla mnie jest ona niezmiernie ważna ze względu na kości i żeby.
Trzeba pamiętać o tym szczególnie u maluszka bo jego układ kostny jest bardzo kruchy. Vit. K jest bardzo ważna u noworodków zapobiega wylewom i krwotok bo wpływa na krzepliwosc krwi.
Tylko jak się karmi mm to vit d jest w składzie mleka i trzeba przeliczac czy dawka jest wystarczająca a jak nie to suplementowac.
Skąd moje pytanie o jakiś fajny preparat dla noworodka.jak Franek się urodził to były takie kapsułki twist off ale niezbyt wygodne. Może jest juz coś praktyczniejszego w użyciu na rynku.

Melly Franek teraz dostaje tran mollers, sambucol Kids i entitis.

GABRYSIA ur. 18.03.2016r. CC o godz. 13.30.waga 3030g 50 cm.

Kwietnióweczki :)
podzielę się kilkoma spostrzeżeniami, bo czasem wydaje mi się, że głupieję a potem czytam w internecie, że jednak "coś jest na rzeczy".
Nienawidzę mieć tych cholernych skurczy Braxtona-Hicksa, bo mam wtedy uczucie parcia na pęcherz. Ostatnio miewam skurcze dość regularnie i latam do łazienki po 5-6 razy w nocy wydusić z siebie kilka kropel....
druga sprawa to drętwienie rąk... tu już poszłam po bandzie - w nocy non stop mi cierpną dłonie i przedramię - szczególnie prawe. Paluszki mam opuchnięte jak serdelki, co mnie wnerwia. Niby nic nie boli, niby nic to, a jestem wkurzona na maksa.
Ciągły ból gardła. Z jednej strony moja ginekolog mi mówi, że każda infekcja w ciąży jest groźna, z drugiej moja internistka patrzy na mnie rybimi oczyma jak przychodzę do niej, że od miesięcy pobolewa mnie gardło. Jest lekko zaczerwienione, nie warto brać antybiotyki, kuruję się sama, ale nikt mi nie powie, że ból gardła od 2 miesięcy co rano, to normalna sprawa...
Jeszcze na koniec wczoraj - ząb mi się obłamał i muszę iść do dentysty....
jak żyć....

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wl20mme3ge8eho.png

Ja tak jak Flawia zamierzam podawac d, to juz nie te czasy ze podaje sie d tylko zima, klimat sie zmienil, w lato juznie\jest tak slonecznie kilka dni upalow a tak to pochmurno itd lekarze mowia ze powinno sie podawac caly rok, a wit k to lekarz przepisal na iles tam to czemu mialabym nie dac, nie skonczylam medycyny i nie zaruzykuje zdrowia dziecka.
Miila wiesz juz po tej segregacji wg rozmiarow to noe mam\kiedy zajrzec do ciuszkow, w tamtej ciazy latalam po sklepach od poczatku a tesciowa tylko umierala ze strachu bo dziecko w brzuchu a my juz obkupujemy. A teraz heheh mam ledwo kilka malych bialych ciuszkow ale tez duzo bym kupilq dla synka.
Co do swiat, zamowilam jeden prezent przez Internet doszedl a drugi juz 2 tydzień i noe wiem dzwonie dzis bo zostaniemy z 1 prezentem dla corki. Dziewczyny jak u Was z prezentami dla dzieci? Pelno pod choinka? My jak dojdzie to beda 2 prezenty, my dorosli nic sobie pozniej jak corka starsza to polozymy dla siebie bo ogolnoe to my sie obkypilismy ale noe\kladziemy pod choinke. Ttak mysle czy 2 zabawki to nie malo? Nie wiem my dajemy zabawki ale sie pozniej z niq bawimy to nie tak ze byle byly. Plus od babci prezent i u drugiej babci i chrzestnych noe wiem czy jest sens tak na raz tym bardziej ze w roku tez ma dobrze a w swieta duzo sie dzieje wiec chyba noe ma co przesadzac.
A i znacie jakies fajne zabawki dla poltoraroczniaka? Na ciastoline chyba wczesnie ale chcialabym zeby trochevnad czyms sie pomeczyla.

Cześć dziewczyny :)

Ja z tymi witaminami nie mam pojęcia co i jak póki co, myślę, że na pewno powiedzą nam w szpitalu co dawać albo położna czy pediatra po porodzie na wizycie.

Dzisiaj w poofi jest -20% na wszystko, promocja trwa do jutra, w środę już -10% także jak coś chcecie od nich zamówić to najlepiej dziś :D Ja się zastanawiam nad jeszcze jednym ręczniczkiem, bo mam już od nich jeden i jest super i nad rogalem do spania dla mnie.

Hh z tym pęcherzem u mnie to samo.. wstaje w nocy i aż mnie boli, kilka kropelek i z powrotem do łóżka a uczucie jakbym nie wiem ile tego miała w środku. Ból gardła tak długo - mi się od razu kojarzy z chlamydią, robiłaś może wymaz? nie chcę straszyć, ale pewnie to jakieś bakterie, ja bym zrobiła dla świętego spokoju i komfortu wymaz z gardła. Drętwienie rąk - u mnie to samo, właśnie miałam Wam pisać, że drętwieją mi dłonie w nocy szczególnie i czytałam o tym, może to być jakiś zespół cieśni nadgarstka nawet - muszę zapytać gina w czwartek.

Gość Claudia77

A mi mały w ogóle nie daje spać.
Całą noc się wierci, kopie, wypycha !
Jeszcze jak nisko się ułoży to pobolewa mnie pochwa, takie dziwne uczucie, że nie mogę usnąć - drętwienie nóg oczywiście też !
A jak sobie wstanę, pochodzę, włączę muzyczkę to co robi moje kochane dziecko ??? ŚPI ;D

cześć dziewczyny

to i ja dołączę do poniedziałkowych narzekań;()
mam problemy z wypróżnianiem, zaparacia aż obawiam się hemoroidów. Jem suszone owoce, pije namoczone sliwki i średnio to działa... ograniczam słodycze, więcej się ruszam. Help!!

z innej beczki, znacie jakies gry planszowe takie aby dorośli mogli pograc, posmiac sie, pomyslec? mamy scarble i eurobiznes, szukamy czegoś nowego

Jeeny mi też sztywnieją i mrowią ręce i co do pęcherza mam identycznie .Już po wieczornej toalecie, umoszczę się wygodnie w łóżku, z tym rogalem, podmuchami, kołdrą...a tu muszę do WC i tak jeszcze z dwa razy zanim uda mi się zasnąć.W nocy jeszcze z dwa razy, masakra :(

Co do planszowek to my w Monopoly gramy ale to chyba taki eurobiznes.Są takie gry strategiczne,planszowe i ponoć na długie godziny rozgrywek ale nie mam więcej informacji.

Helenka❤️Ziemowit❤️Jagódka❤️

majtynka88 odpoczywaj Kochana! A jak się dalej będziesz tak czuła to do lekarza marsz!

U mnie też drętwienie rąk i nóg... Na nogi pomogła poduszka pod nogi taka najzwyklejsza.

My również weekend spędzony aktywnie razem ze znajomymi :-) fajnie było.

Wózek również u Nas zamówiony. Teraz czekamy aż przyjdzie. My jednak postawiliśmy na Peg-Perego Book PlusSPop-Up Completo&Modular 4w1.

A i udało mi się zrobić mój pierwszy wianek :-)

monthly_2015_12/kwietnioweczki-2016_40847.jpg

http://www.suwaczek.pl/cache/ebe45947a3.png

Takaona co do gier dla maks 4 osób i to u mnie i znajomych swego czasu królował rummikub - podobny do gry w karty i też potrafił wciągnąć. Żeby każdy miał równe szanse to trzeba limit czasowy na zastanawianie się wprowadzić ;)
a ja mimo że nie mam zaparć to i tak hemoroidy się już odezwały od tego częstego sikania i prób wysikania gdy plecy mi się spinają, to rozluźnić się nie mogę. a w nocy to za każdym razem jak się obudzę to muszę wizytować w wc choć na małe siku. a śpię piekielnie słabo. myślałam że choć może w ciąży pośpię lepiej a tu nawet stan ciążowy zaostrza bezsenność - masakra.
nie cierpię poniedziałków ;)
pozdrawiam

Jakub Piotr urodzony 19.04.2016r. :)