Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Nat34
Dziewczyny tu macie tutorial jak uszyć woombie krok po kroku, zamiast mojego zdjecia chyba bardziej sie Wam przyda ;)
http://www.peekaboopages.com/2012/04/guest-post-peanut-swaddler.html

to juz dawno mam dodane do ulubionych zakladek :D bardziej bylam ciekawa roznic miedzy tutkiem a oryginałem.

co do komody to allegro i olx mam obczajone :D mi bardziej zalezy na tym, by byla to raczej meblowa komoda a takich jest baaardzo malo a jak sa to sa pierunsko drogo. Jeszcze sie waham czy ze wzgledow estetycznych warto wydac tyle kasy ;-)

♡ Anielka♡ 04.05.2016

Ansta
Jeszcze raz się powtórzę. Zazdroszczę Wam dziewczyny talentu szycia.

w moim przypadku to raczej nie talent ale zawziecie ;-) do tej pory uszylam tylko zaslony do mieszkania, ale wierze ze metoda prob i bledow uda mi sie zrobic cos wiecej :) na razie w planach mam uszycie otulaczka, rozka, kocyka no i moze pieluch bambusowych. Niestety nie znalazlam bawelny muslinowej, wiec te muslinowe pieluszki pewnie kupie.
No i jeszcze dumam nad recznikiem z kapturkiem :)

no ale na razie to plany.. zobaczymy jak z realizacja :) nie wiem tylko czy czasu mi wystarczy na to wszystko :P bo jeszcze z miesiac, poltora pewnie bede chodzic do pracy.

♡ Anielka♡ 04.05.2016

Ok Ewee w takim razie zrobię foto.Chodzi Ci o zdjęcie przodu robione z góry?
Co dobrej komody to wg mnie strata kasy.Zwykly przewijak na łóżeczko jest wystarczsjacy , co do wanienki to w sumie u nas długo nie posłużyła, dzieci szybko zaczęły korzystać z naszej wanny :)

Helenka❤️Ziemowit❤️Jagódka❤️

Z tymi robótkami to nie jest tak źle ;) dzieci przyzwyczaiły się do widoku mamy z wełną i drutami, od dawna nie reagują jak ciekawskie koty :D choć młodszy lubi czasem jeszcze się dobrać i później rozbrajając przynosi nadprurty kocyk mówiąc: " mama o-oooo"
Maszyna do szycia to przy starszym może stać on ma bardzo zakodowane, że to rzeczy mamy, choć teraz to głównie wieczorem, bo młodszy jest nią za bardzo zafascynowany ;)
Za to wczoraj razem ze starszym robiłam wykroje: każdy ma swój paper, ołówek, nożyczki… w taki sposób uczę ich, że takie zabawy tylko przy stole, jak bezpieczne bawić się nożyczkami …a zadziwiająco straszy ma czasem fajne pomysły i chętnie z nich korzystam. Tak więc mamy czekające na synków: ja ze swoim szyję i gotuje ciasteczka, zabawa jest genialna!
No i wczoraj skręcaliśmy szafę na ich zabawki, bo już powoli dwa pudła przestały być funkcjonalne ;) podawanie śrubek żeby mama nie musiała się schylać było meeega pomocne :)

monthly_2015_12/kwietnioweczki-2016_40320.jpg

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)

Nat34
Ok Ewee w takim razie zrobię foto.Chodzi Ci o zdjęcie przodu robione z góry?

Bedzie ekstra!

Nat34
Co dobrej komody to wg mnie strata kasy.Zwykly przewijak na łóżeczko jest wystarczsjacy , co do wanienki to w sumie u nas długo nie posłużyła, dzieci szybko zaczęły korzystać z naszej wanny :)

dlatego tak jak pisalam, caly czasie waham. ale wanienka musi byc poniewaz my mamy tylko prysznic... wiec wanienka, najlepiej nie taka calkiem mikro, musi byc.

♡ Anielka♡ 04.05.2016

Ewee- ja kupie zwykla komode na przewijak (za ok 500zl) by miec pod reka potrzebne rzeczy dla małej i do tego najprostrza wanienke ze stelażem (koszt ok 70-100zl)

Ansta- U mnie tez raczej kwestia samozaparcia a nie talentu. Zaczelo sie od prezentu slubnego dla przyjaciol, ktorzy bardzo chcieli miec kota, ale nie mogli sobie pozwolic. Dostali dwa ;)

monthly_2015_12/kwietnioweczki-2016_40330.jpg

monthly_2015_12/kwietnioweczki-2016_40331.jpg

Jagoda, 56cm 3820g, 11.04 godz 23:18

Obawiam się, że nawet jak bym się zaparła to marne efekty by były :-D
Kotki przepiękne i Cathleen uwierz trzeba mieć talent aby takie cuda stworzyć :-)

Wanienka mamy już wybraną. Taką składaną ze względu na małą łazienkę plus łatwo można z nią podróżować :-)
https://www.mall.pl/wanienki-wiaderka/bebedue-wanienka-skladana-karibu-bialo-niebieska?gclid=CjwKEAjwho2xBRD0mpzUvsya6SgSJAAkRepSTmwLPWbkcYTI4OH4RJGeyumyxJtJpsBrjE-hF8z7lhoCbRvw_wcB

http://www.suwaczek.pl/cache/ebe45947a3.png

Z tymi komodami to wszytko zależy od tego kto, co lubi i jaki ma plac długoterminowego korzystania. Uwielbiam komody, teraz wymieniam u dzieci na większą, żeby zmieściły się też rzeczy Klary. W szefie są przewrotnie zabawki, bo lubię je zamknąć i mieć raz na jakiś czas złudzenie porządku :)

Gość Marty leb obdary

Ja jednak optuje za tym wiaderkiem do mycia (tummy tub). Rozmawialam z kumpela i kuzynka, obydwie uzywaly i zreszta nadal uzywaja i sa super zadowolone. Dzieciaki nigdy nie plakaly/nie baly sie kapieli.
Fajnie uslyszec, ze chlopaki zainteresowane i gotowaniem i projektami :) Ja troche sie zestresowalam jak sie okazalo, ze bedzie chlopiec, ale przeciez ja sama jako dziecko nie bylam z tych bardzo dziewczecych wiec nie ma sie czego bac :)
Dziewczyny wczoraj rozmawialyscie o bolach i dzisiaj mnie dotknely te rozciagajace i rosnace, bardzo to nieprzyjemne jest, chodze troche wolniej i staram sie jak najczesciej rozciagac zeby przeszlo. Ja zauwazylam, ze mam takie rzuty, raz na2-3 tygodnie mam 1-2 kiepskie dni gdzie czuje, ze bolesnie rosne a potem znowu spokoj.
Marta (20t2d)

poniewaz pokoj Maluszka jest maly... a lazienka jeszcze mniejsza, zalezy mi na tym aby miec jeden mebel, ktory obgoni kilka rzeczy :) marzy mi sie taka komoda (no moze bez tych kokardek :P)
http://babyluxury.pl/pl/p/Komoda-z-wanienka-i-przewijakiem-Blanche-MIBB/4747

lub takiego:

http://muppetshop.eu/meble-i-wnetrza/meble-dla-dzieci/przewijaki/przewijaki-z-wanienka-dla-dzieci/przewijak-z-wanienka-quax-comfort-detail.html
tylko ze tutaj wszystko na wierzchu i bedzie sie kurzyc

ale tak czy siak - straaasznie drogie :/

♡ Anielka♡ 04.05.2016

Ewee z tym na wierzchu to u mnie działo dopóki dzieci nie zaczęły raczkować, później jak po 10-15 razy dziennie trzeba było wszytko władać do tych koszyków to wybawieniem były szuflady z systemem zabezpieczenia przed dziećmi.

Odkąd pamiętam mnie można było w dzieciństwie ubrać w sukienkę tylko na imieniny do cioci :D
Zawsze spodnie i zawsze za chłopakami po drzewach i płotach…

Gość Marta135

Cześć dziewczyny.
Oficjalnie witam 6 miesiąc :)

Wczoraj byłam na pierwszych zajęciach ze szkoły rodzenia (to moja pierwsza ciaza). Ogólne informacje co jeść, co może mnie spotkać w 3 trymestrze, dostałam gadżety, poinformowali nas ze od 35 tygodnia mamy smarować sobie krocze oliwa z oliwek :D oraz zrobić koniecznie badania na paciorkowca (równiez w 35 tygodniu). O tym akurat nie wiedziałam. Następnie nauka oddychania i relaks, trochę jak w spa, świece, muzyka, klimat, sofy ;)

Kolejne zajęcia za tydzień z pediatra i ratownikiem medycznym - na nie czekam najbardziej.

Pozdrawiam !

Nat34 tak, dziekuje!!

heltinne bardzo ladna ta Twoja :) na OLX mam ustawione obserwowanie ogloszen ;-)

a jak długo Wasze dzieci korzystały z wanienki? lub inaczej... jak sadzicie, majac w domu tylko prosznic, do kiedy maluszek potrzebuje miec swoja wanienke?

Cathleen ja tez wybeiram sie do szkoly rodzenia, ale dopiero pewnie jakos w lutym... dawaj znac jakie tematy macie poruszane :)

co do paciorkowca to zazwyczaj szpitale przy przyjeciu potrzebuja wynikow, wiec na pewno Twoj gin bedzie o tym pamietal :)

ja dzisiaj zaczytywałam sie w opiniach nt domu narodzin... no i mam dylemat dziewicy - chce ale sie boje :P

♡ Anielka♡ 04.05.2016

Ewee u mnie starszy do 6 miesięcy, ale na koniec to już wanienka była pod prysznicem, taki był chlapacz, młodszy 3 miesiące (był taki wysoki, że tylko na tyle starczyło)
Klarę myślę, że będę kąpać w wanience do momentu kiedy będzie sama trzymać w miarę głowę (czyli też około 3 miesięcy). Mi jest wygodnie wziąć na ręce i pod prysznic ;)

Ataa, ten milkway peach to jest taki bardziej łososiowy, brzoskwiniowy. Pudrowy róż jak dla mnie na pewno nie. Ręcznik też super mięciutki.
Kurde, właśnie się dowiedziałam, że mój pracodawca zmienia ubezpieczyciela, i od nowego roku będzie nowy pakiet. Ja akurat z dotychczasowego byłam zadowolona, i trochę trafia mnie szlag, bo chodzę do ginekologa w prywatnym szpitalu, gdzie zamierzałam rodzic, a nowy ubezpieczyciel nie ma z nim umowy. Trudno, ostatnie 4 miesiące będę musiała płacic za wizyty, bo trzeci raz lekarza nie zamierzam zmieniac.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjg1g1k9nhx.png

Ataa bóle bioder,szczególnie przy nocnym przewracaniu i ciąganie nogą w dzień,to moja zmora dopiero z 3 trymestru.Duża ulga to poduszki między nogami,ale Ty chyba masz? Dla tych co nie mają,a chcą coś niedrogiego,widziałam dzisiaj w Biedronce taką gąbkową,składaną,z wcięciami na nogi,właśnie dedykowaną do spania,przeceniona na 19 zł. Myślę czy się nie skusić.
Vena może moi chłopcy nie byliby zbyt mocno zainteresowani "sprzętem" do robótek,choć do maszyny pchają się obaj,ale oni nie pozwalają mi posiedzieć dłużej niż 15 min. Pić,jeść,kupka,spięcia o tę samą zabawkę a najczęściej mam być towarzyszem zabawy. Nie mam serca cały czas odmawiać, skoro niedługo mama będzie się musiała podzielić na 3. Ale foremki i przyprawę do pierniczķów właśnie dziś kupiłam,bo obaj uwielbiają "pomagać" przy gotowaniu.

http://www.suwaczek.pl/cache/c0496431c5.png

cześć kwietnióweczki, dawno się nie odzywałam ale podczutuje regularnie(no może mam zaległości od wczoraj ale do wieczora nadrobię), piszę bo dziś pojechałam z mężem oglądać wózki, wiem że sobie nie chwlicie do końca ale mnie zauroczył bebetto torino... ale właśnie ale... bo można kupić wersje 3 w 1 ale fotelik w tej wersji to wizualnie niepodrozumienie- wygląda jakby miał się złamać za chwilę lub 2 w 1 i dokupić inny fotelik+ adeptery do wpięcia w stelaż wózka. I tu zaczynają się schody... w sumie o tym wcześniej nie myślałam... jakie macie zdanie o bazach isofix czy rzeczyiście warto wydać te niemałe pieniadze na bezpieczeństwo i komfort czy jest to trochę na wyrost?? bo taki koszt np maxi cosi to ok 1000zł dodatkowo do wózka, znalazłam ewentualnie zestaw z 2 fotelikami, jeden do 13 drugi do 18kg (3-4 lata) za ok 1200zł też z maxi cosi,
może wie ktoś/coś na ten temat... bo ja siedzę pół dnia przed kopm i mam wrażenie coraz mniej wiem...