Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Ja jak zwykle nienawidze byc w ciazy!

Nie dosc ze mam od poczatku rzygociaze, potem klopot z szyjką wczoraj rano w sluzie zauwazylam taki brązowy niewielki przemaz i zaczal sie stres. Ale tym razem to juz mega stres ze cos zlego sie jednak zdazy w tej ciazy. Jestem juz tak znerwicowana ze masakra, nie moge sie ni jak uspokoic.
W nocy do tego mialam jakis atak histerii, wogole nie spalam, rzygam, ziolowe srodki uspokajajace mi nie pomagaja.... az mi cisnienie podskoczylo skoncze w kaftanie bezpieczenstwa, i jeszxze zaszkodze dziecku...

Niech ten czas szybciej leci bo zwaruje, a wlasciwie to juz mam jakas nerwice przez to wszystko.

NIENAWIDZE BYC W CIAZY! WYKONCZE SIE...

Zuzienko witaj na swiecie! 53 cm 2800gr godz.8.25 24.03.2016!

Secondtry zglos sie do lekarza Heltinne ma racje, powinnas miec wsparcie psychologa, nerwy mocno nasiliaja mdlosci i wymioty, widzę i czuje to po sobie. Zglaszajac sie do specjalisty, bedzie Ci latwiej wytrwac ten trudny czas, jestes silna kobieta i dasz rade, to bardzo dotkliwa lekcja w Twoim życiu, znajdz w sobie odrobine sily by poprosic o pomoc, potrzebujesz jej...

Hh99 za kilka do kilkunastu dni ruchy maja juz byc regularne i intensywniejsze.. i nie bedziesz miala wątpliwości, ja na Twoim miejscu uzbroilabym sie w cierpliwość :)
spiworka do wozka nie zamierzam kupować, do wozka bede miala w kaplecie przykrycie na nozki, a jesli okaze sie ze to malo bede zastanawiac sie wtedy..

Znow przez bole miednicy zle spalam, nad ranem, zadne poduszki i zadna pozycja nie sa w stanie mi pomóc. . Jeszcze troche a zaczne wstawac z mezem o 4.30 bo do tego czasu jeszcze jako tako udaje mi sie spac..

secondtry trzymaj się! Dasz rade! Pamiętam jak ja miałam stres z tym złym wynikiem pappa to zapytałam lekarza o coś na nerwy. Usłyszałam ze leki mają wpływ na układ nerwowy dziecka i mi nie przepisze jak sobie jskos radze a ryczalam na samą mysl o tym ze dziecko moze byc chore. Ale wiem ze dobre jest relanium.w Poznaniu stosują je zamiast no-spy.
Ten slyz to może być z powodu rozciągającej się macicy. Ja tez czuje ciągnięcie i dyskomfort w dole brzucha.pytałam lekarza i podobno to normalne od tego etapu ciąży bo macica jest coraz większa a ja dodatkowo jestem po cc wiec mam pewnie jeszcze zrosty.
Daj znać jak po wizycie!
Buziaki

GABRYSIA ur. 18.03.2016r. CC o godz. 13.30.waga 3030g 50 cm.

Anasta kombinezon jest z H&M ;)
Secondtry nie skończysz w kaftanie, nie damy Ci! To pewnie nic poważnego, pamiętaj że groźna jest żywa, czerwona krew. Rozumiem mega stres, bo po tym skurczu przykleiłam się do łóżka na kilkanaście godzin i mąż ma zapowiedziane, że robi zakupy do końca ciąży, a na pewno przez kolejne 10 tyg. Nie chcesz psychologa to zorganizuj sobie położną na telefon, żeby Ci za każdą sytuacją alarmową dawała wsparcie i mogą skontrolować, czy wszytko jest ok. Cudnie, że masz dziś lekarza dawaj znać co się dzieje!

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)

ja dzisiaj tez az do przesady, a najgorzej przy kaszlu. Dzisiaj na obiad kanapki w dodatku samobsluga, nie wystoje wiecej niz pare minut. Uczucie jakby Marcelek mial za chwile wypasc...
Leze, ziewam i co chwile odplywam,w nocy nie udalo mi sie przespac nawet godziny,
ale za to ile pomyslow w tym czasie do glowy przyszlo... Nie ma tego zlego ;)

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

To chyba kazda z nas biora te gorsze strony ciazy. Na dodatek powieka mi drga, musze magnez wziac.
Zaczynam zauwazac moj brzuch-cieszy mnie to i przeraza, ze zaraz bedzie wielki...
Lece kupic jakies pojemniki czy cos na ubranka ktore dostalam w roznych rozmiarach. A propo macie taka sciage z orientacyjnymi rozmiarami odpowiadajacymi do miesiecy dziecka?

Mogę zapisać się do klubu? Na 8h "snu" 6 razy wstawałam… na koniec jak kontrolnie byłam w pokoju u dzieci, gdzie włączyłam na noc nawilżacz z olejkiem tymiankowym i słyszałam jak spokojnie oddychają bez zatkanych nosów miałam ochotę się położyć na ziemi, żeby też mi na katar pomogło.
Trzecia infekcja w domu w końcu położyła też męża, ale idzie w zaparte i jedzie do pracy.
Z prezentów to na Mikołajki mąż dostanie drom (lubi takie latające bajery;)) a na Boże Narodzenie kupię mu coś z ubrania rowerowego i coś z gadżetów do jego roweru …

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)

Widze ze wiele z nas boryka sie z roznymi bolaczkami, ciaza to trudny czas, bo latwo narazic dziecko.. ale mysl o Mikołajkach moze wprowadzic troche optymizmu :) my z mężem wybieramy sie do fajnej knajpki, oboje lubimy dobrze zjesc, ciekawe potrawy, niestety to kosztuje, a dla nas to zawsze rarytas i przyjemny prezent na rozne okazje :) na sama mysl jest mi bardzo przyjemnie..

Tia.... a mówią, że ciąża to nie choroba! To powiedzenie na pewno wymyśliła osoba, która nigdy w ciąży nie była!

Secondtry musisz się wziąc w garśc, bo urodzisz znerwicowane dziecko!!! Na pewno słyszałaś o tym, że jaka matka w ciąży takie niemowlę... Myśl o pozytywnych stronach tej ciąży - masz dobre wyniki testów pappa, czyli nosisz zdrowe dziecko, któremu najbardziej mogą zaszkodzic teraz Twoje nerwy ! Skracająca się szyjka to nie koniec świata, są na to sposoby, ciążę przeleżysz i będzie wszystko dobrze! Może jakaś fajna, ciekawa i przede wszystkim lekka książka by Ci pomogła ?

Vena, fajne prezenty i pomysły dla męża. Może i ja rozejrzę się za dronem dla mojego, na pewno by mu się spodobało :) Jakby co, to mogę pomóc w wyborze gadżetów rowerowych, również odzieży.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjg1g1k9nhx.png