Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

heltinne dzwoniłam do lekarza Franka i skonsultowalam z nią leki które jemu podałam. Jest o wiele lepiej. Jakby się jednak pogorszyło to mogę do niej podjechać do gabinetu nawet jutro wiec jestem spokojna.

nat34 wszystkie leki jakie biorę w ciazy konsultacje z lekarzem. Amolu nie żłopię i stosuje go na zmianę z nalewką bursztynową mojej mamy też ja spirytusie. Nie popadaj w paranoję i nie dajmy się zwariować. Każdy ma swój rozum i swoje zdanie. Ciąża to nie choroba a "witamin E" w tych czasach się nie uniknie.

GABRYSIA ur. 18.03.2016r. CC o godz. 13.30.waga 3030g 50 cm.

Flawia a to dobrze. Jakby bylo bakteryjne, to bez antybiotyku sie raczej nie obedzie...
Ja jestem ogolnie anty-antybioykowa. Jako dxiecko czesto i mocno chorowalam, lekarze przepisywali antybiotyki tak ochoczo, ze na koniec pomagaly podawane tylko dozylnie!
A ile zastrzykow po drodze... ROK na debecylinie!Trauma z dziecinstwa
A ja mam uczulenie na penicyline i wszelkie jej pochodne. Zmasakrowali moj organizm i tyle...

Mam nadzieje, ze teraz pediatrzy w PL nie przeginaja. Robi sie wymas z gardla na rodzaj zakazenia tak w ogole?

Jesli chodzi o leki na alkoholu w ciazy to ja jednak wole nie stosowac.
Nie bedac swiadoma bycia w 2. ciazy bralam ketonal forte na zeba, antybiotyki, a wczesniej bylam na imprezie.... Bylam w mega stresie, ze wyrzadzilam dziecku potworna krzywde...
Teraz moze na wyrost.....

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

heltinne teraz są w gabinetach dostępne szybkie testy na określenie czy infekcja jest wirusowa czy bakteryjna. Ja tez jestem przeciwniczka antybiotyków i mój syn tez jest uczulony na penicyline.w zeszłym roku niestety było krucho z jego zdrowiem bo zaczął przedszkole ale uspokoiło się jak mu wycielismy 3 migdał. W naszym przypadku było to konieczne bo miał bezdech i każdy katar kończył się zapaleniem ucha.w tym roku dostał tylko jeden antybiotyk bo złapał szkarlatyne ale w zeszłym 7; ( bo była non stop angina i uszy.chodził całe 77 dni do przedszkola.

miila tak źle z typami teściowej to nie jest; )dobrze ze nie proponuje np Czesław, Waldemar czy Eugeniusz;)

vena ja mam po Franku karuzele z projektorem na ścianie i zastanawiałam się nad kupnem żółwia który wyświetla niebo na suficie bo mały się bał spać w swoim pokoju jak go przenieśliśmy z naszej sypialni ale pomogły zwykle lampki ledowe;)

Sowy przesliczne! Sama robiłaś?

Flawia,Ciáża to nie choroba, zgadzam się jednak alkohol nawet w homeopatycznych dawkach jest szkodliwy, dziwny ten twój lekarz, skoro zrugał Cię za sól do gardła a zaaprobował etanol...

Vena, piękne sowy!!!

Miila, to dawaj w design wnętrz, wyżyjesz się artystycznie i zarobisz, teraz to w cenie jest. Nas też to z méżem kręci,jak mamy okazję to sié wyżywamy twórczo :D

Helenka❤️Ziemowit❤️Jagódka❤️

Dzisisj tez szukalam inspiracji jesli chodzi o pokoj dla maluszka:) no i wymyslilam ze zawieszke nad lozeczko zrobie sama z muszelek i kamykow, ktore przywozimy jako pamiatki z naszych podrozy:) pozniej moga posluzyc jako punkt wyjscia do bajek na dobranoc:)

zeby nie było zbyt monokolorystycznie pomyslalam zeby niektore muszelki pomalowac... no nic, zobaczymy jak to wyjdzie... najpierw musze poczytać o tym jak przedziurowiac muszelki:)

Dzisiaj tez ogladalismy wozki. Bugaboo cameleon daje rade ale draznia mnie plastikowe przyciski, chociaz pdodobno nikt sie nie skarzyl. teutonia cosmo tez mi sie podoba ale jest dosyc duza po zlozeniu...musze jeszcze sie przespac z tym tematem ale czuje ze nie bedzie łatwo :(

♡ Anielka♡ 04.05.2016

heltinne

A np.pierwsze ksiazeczki: czarno-biale obrazki

Nie tylko książeczki, dzieci we wczesnym niemowlęctwie rozpixnają tylko kontrasty i największym funem dla nich są biało czarne geometryczne plansze powieszone w zasięgu wzroku, koło łóżeczka np.Można takie kupić ale tez sa wzory do wydrukowania z netu.
Ewee, ja mam małe zboczenie nt wózków i czytałam kiedyś sporo opinii nt tego bugaboo cameleon i ludzie pisali,ze jest strasznie słaby jak za taka cenę, owszem żeby dię przylansować w galeriach handlowych to tak śle juz na oblodzonej chodniku, średnio.Wiesz wózek dla celebrytek z CA;) Teitonia to z kolei czołg nie do zdarcia , wózek na kilka pokoleń ;)

Helenka❤️Ziemowit❤️Jagódka❤️