Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Dzien Dobry dziewczyny,
siedze z herbata i czekam na pawika wiec od razu cos napisze
majtynka88 ciezko ci doradzic bo ja plamie codziennie na brazowo Ogolnie siedze na zwolnieniu bo pracuje fizycznie i juz trzy razy mialam krwotok naszczescie ostatni jakies 3 tyg temu Niby te plamienia mialy ustac ale ciagle sa wiec pewnie zostane na zwonieniu Moge ci napisac jak to u mnie wyglada Jak ruszam sie po mieszkaniu cos wiecej typu gotuje, sprzatam, wychodze do sklepu po pieczywo widze wiecej brazowej mazi Na tyle ze przy kazdej wizycie w toalecie zmieniam wkladke, a chodze czestooo Ostatnio mialam trzy dni niby nie meczace bo przelot po sklpach z ubraniami, jakies spacerki po miescie i troche wiecej gotowania i niestety plamilam bardzo obficie W pewnym momecie widzialam jakby świeższa krew wiec wystopowalam Ogolnie czesto tez kiedy czuje bol podobny do menstruacyjnego to znaczy ze za duzo wysilku i bedzie wicej plam
Ginekolozka nie kazala mi panikowac z tym plamieniem tylko odpoczywac i ze niby kazda ciaza moze byc inna wiec moja jest
Tyle ze nie lekcewzylabym tego co napisala katarzyna1981 bo w sumie sama mnie teraz dreszczyk przeszedl

Czekalam na pawia i mam Sytuacja jak z komedi Dzwieki jakie wydaje przy zyganiu sa dosc osobliwe Podobno jak jelen na rykowisku Sama stwierdzam ze nigdy takich niie wydawalam az do ciazy W mieszkaniu pod nami wymieniaja okna dzis i kuzwa musial gosciu uslyszec w lazience chyba echo jak wale pawia do umywalki ( jest mi wygodniej bo wyzej) Wiecie zee przyszedl ssprawdzic co sie dzieje bo dziwne dzwieki Jeki, warczenie, jaies pukanie A ja faktycznie przy tych torsjach czasem jecze i kopne sobi np w szfke albo drzwi On mi puka do drzwi, ja uplakana i upocona , nie wiem czy zaraz nie bedzie poprawki i wez mu wytlumacz co sie dzieje jak on jest turkiem, ktory nie mowi za dobrze po flammandzku ani angielsku To mu pokazuje ze okey i ze brzuch mi rosnie, ciaza, zyganie, a ten nic i zaglada mi do mieszkania Naszczescie wpadl wlasciciel budynku w lekkim szoku na moj wyglad ale ten zczail o co chodzi, wyjasnil turkowi Jak zamknelam drzwi to slyszalam jak turek wydaje dzwieki ktore go zaniiepokoily i salwy smiechu Teraz jak to pisze to w sumie tez mi se smiac chce ale mimo wszystko glupio mi bedzie teraz przejsc kolo nich jak wyjde do sklepu

Agabalbina rozwaliłas system swoją opowieścią, mimo twojego rzygajacego nieszczęścia poprawiłas mi humor mimo wielkiego stresu jaki mam. Wzięłam jeszcze nosie i na razie bez splywania ciekawych barw , chociaż jak sprawdziłam głębiej palexzka kosmetyczna to jest taki lekko brązowy brudny sluz, oby się na tym skończyło, chociaż nie wiem czy sam z siebie czy że stresu mimo nospy lekko boli mnie brzuch. Boje się ze może coś z szyjka bo przy mojej dwuroznej macicy może być niewydolna, ale dotychczas nic lekarz nie mówił, chyba nawet nie sprawdzał.

Ach!
Miałam Wam pisać jeszcze o wyborze imienia :)
Na mojej liście imion dla chłopca ostatecznie znalazły się 3: Tymek, Bartuś i Julek...:)
Mąż skłaniał się ku Bartkowi, ja ku Tymkowi :)
Wczoraj pytam mojego 7-latka jakie imię podoba mu się najbardziej z tych trzech przeze mnie wybranych, a on na to:
O matko jedyna! Ale wybor mi dałaś... Innych się nie da?? :D
Po chwili mówi, no skoro już musi być z tych, to niech Bartek będzie... Tymek jest głupie, a poza tym tata ma na imię Tomek i jak będziesz go wołac to będą się mylić, a Julek to już w ogóle... Baba jak nic :D

Padłam :P :D

Ostatecznie więc póki co do brzusia mówię Bartuś :)

Chyba że po połówkowych (tak jak u mojej siostry) okaże się, że to jednak będzie dziewczynka ;)
Wtedy bezdyskusyjnie jest Tosia :)
Ale o tym przekonamy się dopiero przed samymi świętami w grudniu, więc jeszcze 2 miesiące ;)
Póki co jest Bartuś vs Tosia :)

A ja uśmiecham się na samo wspomnienie mojej rozmowy z Synkiem :D

http://www.suwaczek.pl/cache/2155b714fb.png
Trzy Aniołki 07-2014, 02-2015

Majtynka odpoczywaj, wypij jaķąś melise, a jak bedzie gorzej to podjedz na IP zobaczyc co sie dzieje. Trzymam kciuki, zeby bylo lepiej.

Miila nasz rozki sa na lekkiej wyprzedazy jak chcesz.
https://bobomio.pl/rozek-niemowlecy-lavender-dots-80-x-80-cm?gclid=CNO7rp2Z2MgCFcFsGwodU6ILAw

agabalbina ale sie usmialam z Twojej tureckiej historii. Łącze sie w bolu! Ja juz nawet wole samego pawia zrobić niz czekać na niego i 2 godziny sie męczyć trzymając pod gardłem. Po każdym sobie powtarzam ze następnym razem bede dzielniejsza... ale do tego nie można sie przyzwyczaić, ani zrobic i zapomnieć, a przynajmniej ja nie umiem...

flavia ja krew pepowinowa chcialam pobrac przy pierworodnym i tak sie nakrecilam ze az rozmawialam z francuskim specjalista w dziedzinie, ktory krytykowal wtedy sposob pobierania przez polskich lekarzy i nie wszystkie wtedy polskie banki krwi przechowywaly krew w odpowiedni sposob. Teraz nie szukalam jeszcze informacji, minelo prawie 7 lat.
jesli nie krew to napewno fundusz inwestycyjny albo polisa zabezpieczajaca ewentualne koszty leczenia.
A z ktorego banku bedziecie korzystac?

Zuzienko witaj na swiecie! 53 cm 2800gr godz.8.25 24.03.2016!

Kurcze, uważajcie dziewczyny z tymi plamieniami i proszę się oszczędzać! jeszcze kilka tygodni chociaż, niech się uspokoi.

Ja dziś zaczęłam myśleć o szkole rodzenia, zwykle zapisują od 21 tc, czy któraś z Was już o tym myślała? głównie kieruję pytanie do pierworódek, ja bym chciała, bo kompletnie nie wiem gdzie chce rodzić ani nic z tych rzeczy.

Wczoraj rozmawiałam ze znajomą, która rodziła w prywatnym szpitalu Damiana w Warszawie, co prawda mam tam 4 godziny autem aż, ale kurcze tak powinien wyglądać każdy poród, to pierwsza osoba, która mówiła pozytywne rzeczy, bo każda z koleżanek ma jakieś niemiłe wspomnienia z nfzetowskich..

@Secondtry - dzięki! zamawiasz? ja chyba tak :) choć nie wiem dalej jaka płeć.
Dziś możemy powiedzieć 16 tygodniu - WITAJ!! może już nam się poprawi?

@Flawia - A Damian nie jest Medicovera? hmm.. potrzebuje coś takiego na terenie Wrocławia, choć mój mąż nie bardzo do tematu przychylny.. O bankowaniu krwi czytałam coś na marcóweczkach albo lutówkach, bo tam się na to decydują, wtedy się oczywiscie podjarałam i czytałam na ten temat, ale nie wiem w sumie jak to będzie - czy się zdecydujemy, koszta w sumie nie są nie wiadomo jak wielkie.

@agabalbina - u nas na bank też słychać jak wymiotuje, bo przy tym lamentuje oczywiście :) i po też cała zapłakana, czerwona, ech! dziś mnie to ominęło (póki co), ja teraz żyję kolejnymi 4-ma tygodniami (do kolejnej wizyty, żeby zobaczyć moje dziecię). Mam nadzieję, że wcześniej uda się poczuć ruchy, to się trochę spokojniejsza zrobię.

Miila ja się chyba wybiorę do szkoły rodzenia, w mieście obok mam dwa szpitale z darmowymi szkołami, opinie są pozytywne, tylko, że sama będę musiała jeździć :( co do szpitala w którym będę rodzić to jeśli będzie cesarka to pojadę do Krk, żeby mój gin mi zrobił.
Nad krwią pępowinową też poważnie się zastanawiamy, ale jest jeszcze czas.
Ja cały czas mam jakieś czarne myśli, te cycki wydają się mniejsze, ale założyłam dziś dla sprawdzenia stanik, z którego wypływały i ciągle wypływają nawet chyba bardziej, więc chyba się nie zmniejszyły. Jak ja dociągnę do środy? Chciałabym być w gronie dziewczyn, które niczym się nie przejmują a ciąża to błogi stan.

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6anliryno1zd8.png

Secondtry dzięki, mi też się te rożki bardzo podobają!

Agabalbina, może trzeba trochę przystopowac i mniej latac a więcej leżec :) Historia z rzyganiem genialna! Swoją drogą to Cię podziwiam, ja jestem słaba i na myśl o wyjściu na dłuższe zakupy już jestem zmęczona :)))

Ja na ostatnią wizytę też czekałam 4 tygodnie, a teraz się wycwaniłam i zwolnienie wzięłam tylko na 3 tygodnie, także następna wizyta 05.11. :) Już za 2 tygodnie!

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjg1g1k9nhx.png

Hej dziewczyny:)
Jestem z marcówek 2016, wczoraj stworzyłam zamkniętą grupę na facebooku na której są dziewczyny na różnym etapie ciąży, też z tego forum, zadajemy pytania, rozwiewamy wątpliwości. Więc jak któraś ma ochote dołączyć to zapraszam :)
Grupa się nazywa "Ciążowa grupa wsparcia-pytamy o wszystko".

Miila czy zamawiam rozek, hm... wlasnie sie sama nad tym łamie...chcialabym i sie boje, ze to jeszcze za wczesnie. Obiecalam sobie w styczniu lutym robic zakupy. Zeby mi potem serce nie pęklo, pusty rozek ogladać...:(

Dzis moj maż ma urlop, padniety chlopina kochany, wszystko na jego glowie od 12tyg prawie i wymagajaca praca. h&m z nim odwiedzilam, kupilam spodnie i dresy, a chcialam kurtke, i koszulki... tylko nie bylo.
To na poprawe humoru kupilam malenstwu czapusie. Ladna?

Zuzienko witaj na swiecie! 53 cm 2800gr godz.8.25 24.03.2016!

No to dziś mój syn nas rano "rozwalił"… zebrało mi się w końcu na przytulanie do męża, a tu wpada syn i od drzwi mówi: tata ja zapomniałem, zapomniałem! Co? Jedynki w narysować w 19…(w przedszkolu ich uczą) No i mąż śmiejąc się, że los przeciwko niemu poszedł do garażu do auta po jego pracę… w sumie fajnie, że dziecko sumienne tylko czas sobie zły wybrał :D

Ewee tu link do otulaczka. Ja już wszystko mam, ale czekam aż skończę robić kocyk na drutach …
http://www.peekaboopages.com/2012/04/guest-post-peanut-swaddler.html

Dziewczyny z plamieniami odpoczywać! Zarządzenie ogólne ;)
Oszczędzajcie już niedługo półmetek i chce się wszytko zrobić, ale czasu jeszcze dużo,a Wasze i dzidziusia zdrowie najważniejsze.

Agabalbina powaliłaś mnie swoją historią :DD

Enseuno jak my spytaliśmy syna ( trochę dla żartu i przewrotnie) to powiedział, że Klara powinna się nazywać Josh ;)

100 lat Klaro! (Ur 17/03/2016) :)