Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Ja tez lecz tarczyce tsh obecnie 0.7 ft3 i ft4 w normie.anty tpo i tg w normie.od poczatku biore 62,5 euthyrox.jak sie dowiedzialam ze jestem w ciazy to tsh mialam 4,5 a pozostale wszystkie w normie.a hasimoto to jak wykryc? Moze po ciazy nie bede musiala tego brac.odkad biore tabletki to 1,0 tsh mi jeszcze nie przekroczylo

Wy tak o tym Rewalu, a ja planuje we wrześniu wyjazd nad morze i właśnie myślałam nad Rewalem :) czyli polecacie tę miejscowość?

Fajne bryki, ładne brzuszki :)

Dziś słuchałam serduszka Groszki, piękne dźwięki! Gin zrobił usg specjalnie dla mojego męża bo nie planował, a że P. siedział przed gabinetem to go zaprosił na oglądanie dzieciny :) Mała waży około 1750 gram. Przybrała przez 4 tygodnie 750. Ja mam za to 9,5 kg na +

Lilijka87 - no właśnie raz zrobiłam jak izaurę, tylko dałam galaretkę, ale ta galaretka taka słaba była i nie wiem czego jej brakowało :(

Madika jak Ci cenowo wyszło w mama i ja? zastanawiam się czy tam mojej mamy nie zabrać na zakupy wyprawkowe, bo mi świrować zaczyna, tylko nie wiem jak z cenami... ostatnio tam wózki tylko oglądaliśmy. Na stronie w tym sklepie jakieś straszne ceny bo wszystko markowe, np. rożki po 150zł... :/ jakieś ubranka i takie rzeczy też tam są?

http://fajnamama.pl/suwaczki/siqhmvu.png

AgaLodz http://www.kwestiasmaku.com/przepis/sernikobrownie-z-malinami chodziło mi o takie, ja dodałam truskawki, możesz na koniec zalać galaretką ale nie wiem czy akurat na takie coś masz ochotę :)

Aga, czyli z nadmorskich miejscowości polecasz Trzęsacz? Myślałam właśnie o wrześniu bo wtedy podobno jest więcej jodu. Nie szukam rozrywkowego miasta bo w końcu będziemy tam z dzieckiem (oby wypad wypalił!) ale totalnej wsi też nie chce jednak.

Aaa kalae łóżeczko przyszło ale ocenie je pewnie później bo mąż zajęty by je wyciągnąć z kartonu :)

Ufff uszylam firanki do kuchni i do corki i materacyk dodatkowy do wozeczka ,jeszcze 3 pokoje w firany zaopatrzyc i koniec ale to juz nie dzis;)
Madika bryka zajebiaszcza jak mowia w mojej branzy;)
AgaLodz tak w mama i ja znajdziesz wszystko roznych marek wiec i tansze i drozsze.
Zgubialam sie ale ktoras pytala czy czasem dziecko tez mniej ruchliwe;) tak to tak jak z nami czasem nam sie nie chce. Ale trzeba obserwowac min 10 ruchow na 2 godz podobno to bariera ktorej nie moga przekroczyc bobaski.Tez mnie ostatnio straszyl maluch bo spal wiecej.

http://s5.suwaczek.com/201603091556.png

ja osobiscie wolę rewal niz trzęsacz czy niechorze, rewal to też wieś co prawda jest siedzibą gminy, może przez to jest bardziej ruchliwe, ale we wrześniu to na pewno jest dużo bardziej wyludnione niż np w lipcu.

do niechorza trzęsacza fajnie się przejść, ale wynajmować w rewalu, poza tym jeżeli chodzi o wózek to w rewalu jest 1 zejście płaskie na plaże, w niechorzu też, a to jak sądzę duże udogodnienie.

no i tyle mojego zdania

a Lilijka ja się już doczekać nie mogłam i zamówiłam dziś :)

Haniutek
Ufff uszylam firanki do kuchni i do corki i materacyk dodatkowy do wozeczka ,jeszcze 3 pokoje w firany zaopatrzyc i koniec ale to juz nie dzis;)
Madika bryka zajebiaszcza jak mowia w mojej branzy;)
AgaLodz tak w mama i ja znajdziesz wszystko roznych marek wiec i tansze i drozsze.
Zgubialam sie ale ktoras pytala czy czasem dziecko tez mniej ruchliwe;) tak to tak jak z nami czasem nam sie nie chce. Ale trzeba obserwowac min 10 ruchow na 2 godz podobno to bariera ktorej nie moga przekroczyc bobaski.Tez mnie ostatnio straszyl maluch bo spal wiecej.

mi lekarz nie kazal liczyc więc się tym nie stresuje i nie liczę

Ale się was naczytałam szok ostatni raz pisałam tu coś chyba na początku grudnia. Brykę mamy zamówioną nawet nie drogą bo za 839 zł. Łóżeczko stoi złożone nie mogłam się powstrzymać i złożyłam od razu jak przyszło zamawialiśmy z tej strony http://allegro.pl/22el-lozeczko-dzieciece-z-szuflada-materac-posciel-i5695462884.html kolor dumbo sonoma biała z misiami taki też mamy kolor mebli w sypialni i komody dla małego i przyszedł mi też już śpiworek z poduszką do wózka. Miała już któraś z was badanie na gbs niby ma być robione między 35 a 37 tygodnia ciąży a mi lekarz pobrał już w 32 i kazał zanieść do laboratorium

My co roku w czerwcu jezdzimy do Władysławowa, teraz też już na czerwiec zarezerwowane :) Zawsze tam obchodzimy urodziny naszego syna. A zimą Zakopane.
Dziewczyny czy wy kupujecie pościel do łóżeczka od razu? Ja już nie pamiętam, ale chyba na początku i tak dziecko śpi w beciku a kołdra i poduszka jest niewskazana. Chyba kupie dopiero jak się urodzi.

http://www.suwaczki.com/tickers/gyxwl6d878ytfrqp.png

~kalae
a na jod to chyba nawet lepiej w październiku

ja tym razem Ustkę zamierzam odwidzieć byłam tam już 4 razy,

Myślałam o połowie września, a jeśli by miała jesień być taka jak ostatnio to może być i końcówka miesiąca a nawet październik :)
To, gdzie jest ładniej jeśli chodzi o miejsce i plażę? Ustka, Rewal czy Władysławowo ja pisała Renia? Ja byłam dwa razy w życiu nad naszym morze. Raz na tzw. zielonej szkole i drugi raz wczesną zimą i to na jeden dzień :(

Hej dziewczyny:-) Wy tak o tym morzu a ja jakoś nie przepadam ostatni raz to chyba z 5 lat temu byłam i to we Władku. I powiedziałam że tam już więcej nie pojadę za dużo ludzi, czułam się jak w godzinach szczytu w warszawie. Mi się marzy wyjazd z chłopakami do Krynicy Górskiej , i ja teraz wybieram gdzie jedziemy. Bo u nas jest wypad raz do roku i na przemian raz góry raz morze. Mój nie lubi gór:-( Twierdzi że zawsze go przeciągne:-)

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09piqvv3v7dr48.png

Lilijka87
~kalae
a na jod to chyba nawet lepiej w październiku

ja tym razem Ustkę zamierzam odwidzieć byłam tam już 4 razy,

Myślałam o połowie września, a jeśli by miała jesień być taka jak ostatnio to może być i końcówka miesiąca a nawet październik :)
To, gdzie jest ładniej jeśli chodzi o miejsce i plażę? Ustka, Rewal czy Władysławowo ja pisała Renia? Ja byłam dwa razy w życiu nad naszym morze. Raz na tzw. zielonej szkole i drugi raz wczesną zimą i to na jeden dzień :(

we Władysławowie to akurat nie byłam, jeszcze Świnoujście lubię

na pewno Rewal i okolice, Ustka mają tzw Błękitną flagę
http://babyonline.pl/najczystsze-plaze-nad-baltykiem-blekitna-flaga-2015,aktualnosci-artykul,17650,r1p1.html
to tzw najczystsze plaże,

tak sobie pomyślałam, że z wózkiem to bym wybrała Ustkę lub Świnoujście z tych co byłam, boj est płaskie zejście na plaże z tego co pamiętam, ewentualnie Rewal, ale z tym jest różnie

Ale się was naczytałam szok ostatni raz coś tu pisałam chyba w grudniu. Brykę mamy zamówioną czekamy aż przyjdzie łóżeczko już mam złożone nie mogłam się doczekać i złożyłam od razu jak przyszło kupiliśmy z całym zestawem 22elementy i doszedł mi już też śpiworek i poduszka do wózka. Miała może już któraś robione gbs niby ma być między 35 a 37 tygodniem a lekarz kazał już pobrał i kazał zanieść do laboratorium. Mały mój dziś mnie oszczędza nie buszuje tak strasznie ostatnio jak zaczął się ruszać to myślałam że mi przez brzuch wyskoczy. Mamy dziś 32t i 2d w poniedziałek na wizycie skopał ginekologa bo mu nie pasowało jak głowice przykładał a wagę miał lekko ponad 1800