Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Madika
~kalae
Madika
nati91
Dla mnie z perspektywy czasu jedyne pocieszenie to takie, że jak coś się ma złego stać, to lepiej wcześniej niż później. Ale myślę, że dla tej dziewczyny to słabe pocieszenie :(

Wiecie co ja poprzednia ciaze tez w 6 lub 7 stracilam. Ale wyszlam z tego samego zalozenia co Nati.
Lepiej teraz niz pozniej... Lub gdyby mialo sie okazac ze jest jakies uposledzone lub schorowane.
Dlatego wmiare spokojnie przeszlam przez poronienie...

dla niej to na pewno słabe pociesznie, ale też każdy musi mieć czas na swój smutek, swoje łzy, a my (tzn osoby postronne, bliskie) możemy wtedy potrzymać za rękę i to daje czasem więcej niż tysiąc słów, ponadto czasem wystarczy być i nic nie mówić tym bardziej że nie wiadomo co powiedzieć to można głupio palnąć.

Wiesz co... ja za to sie wkurzalam ze ludzie boja sie ze mna rozmawiac... Chcialam sie wygadac zeby ktos mnie wysluchal... Ale wszyscy sie chyba bali...

Nie wiem moze ja jakos dziwnie przechodzilam ten czas...

nie no to co innego jezeli ty chciałas porozmawiac to uważam że tak trzeba bylo, to dlatego napisałam, że trzeba być przy tej osobie i jeżlli ona chce rozmawiac to ok, a jezeli cie wyprosi w danym momencie to też ok.
koleżanka która poronila, to tak poprostu chciała to z siebie wyrzucić opowiedzieć i mówiła dużo mowiła, aż niektórzy się dziwili, ale taką miala potrzebę, z mojej strony to wyglądało tak, że jestem jezeli chcesz pogadac to mów.
tylko, że nie wiadomo czasem czy ta osoba chce zostać sama jak przyjazna czy chce pogadac jak ty

Asik85
W Smyku drogo, tylko na promocjach zamierzam tam kupować. Póki co nie szaleje z W yprawką :) A ten kubraczek Ernesto fajny. Mogę zapytać po ile teraz w Techo tak mniej więcej te ciuszki? Bo ma być niby 30% mniej.

Aga brzuszek chyba tak na zdjęciu wyszedł, na żywo wydaje się być znacznie większy. A po obiedzie to taka mała piłeczka się robi :)

Asik przeceny są faktycznie, na czytnikach nie ma, ale jak w kasie jak już podsumowujesz zakupy to wyskakuje kasa o 30% mniejsza. U nas było tak, że w sumie było ponad 450 a do zapłaty 304PLN. Kupiłyśmy jeansy, dresy, koszulki z długim rękawem, body 5 pack (29 po rabacie 20), do tego reniferka i spiworek taki letni do spania. W sumie bardzo dużo tych ubranek wyszło.

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3c8iik408njqat.png
przepisa Agi na gofry strona 3718

Renia83
Kalae ja jestem teraz u rodziców bo niestety mój mąż od rana do wieczora w pracy więc sama nie zajełabym się 7-latkiem. Ja oprócz wstawania do wc nic nie robie. Reszte na leżąco- nauka z synem, zabawy, czytanie. My już jedną strate przezyliśmy więc każdy jest świadomy jak to moze się skończyc dlatego każdy się poświęca te pare miesięcy.

Ernesto tu nie chodzi o przesądy, w sensie że jak kupisz ubranka to się coś stanie. Nie cierpie szczerze mówiąc jak ktoś to tak nazywa.Ja nie kupuje jeszcze nie dlatego że wierze w jakieś przesądy... Tu chodzi tylko o to że jakby coś się stało to ciężej się pozbierac wracając do domu w którym czeka łóżeczko, wózek, pokoik itp. Dlatego rozsądnie jest poczekać chociaz do terminu w którym dziecko ma w ogóle szanse na życie. Bo znam przypadki że dziewczyny w 15 tc już mają wszystko. No ale wiadomo, każdy robi jak chce i co chce.

no wiadomo że jak trzeba to trzeba, ja się tylko tak zastanawiałam jak to rozwiązać logistycznie.
bo jak mieszkam w 2 osoby jedna idzie do pracy, to nie wiem jakbym to miala zrobić głównie z jedzeniem, ale jakby trzeba było to wiadomo, żeby się to zrobiło.

Asik slicznie (i zgrabnie)/wygladasz - zazdroszcze - ja za chwile stopy przestane widziec:P

Betty witamy - do marca juz niedaleko:D

Jak piszecie o tych promocjach to mam ochote jechac i pokupowac, ale dwie znajome sie zaoferowaly ze po corach maja duzo ciuszkow, u jednej nawet nie chodzona czesc (jedna ma roczek, druga 1,5) i podjelam meska, dojrzala i odpowiedzialna decyzje ze dokupie tylko to czego bedzie brakowac

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3csqvfone4cp2.png

Madika
Asik85
Spróbuję dodać fotkę ale pewnie nie wyjdzie.

Asik jaka wystrojona :D Pieknie wygladasz!

Olka lez i pachnij!!! Dziewczyny wtajemniczone w lezenie na pewno dadza Ci pare trikow jak milo i szybko przebrnac przez ten okres.

Ja trzymam kciuki za Ciebie!!! Moze za 2 tygodnie bedziesz mogla juz wstac i w domku np obiad zrobic. Bedzie dobrze!!!!:)

Dzięki! :) :*

No Michał jak się dowiedział i mu powiedziałam "ale przecież miało być dziś spaghetti" to on powiedział "zrobię ja dzisiaj spaghetti, a nawet ugotuje Ci grochówke, tylko łez skarbie" :D facet który nie umie ugotować makaronu będzie mi robił spaghetti igrochowe, zobaczymy jak to wyjdzie. :)
Dzięki dziewczyny za wsparcie.

Prawdę mówiąc wracając od lekarza nie wiedziałam jak mam się czuć, śmiać się z wiadomości że z Mają ok, czy płakać że mogę nie donosić ciąży. Ale już mi lepiej, jesteście wspaniałe!
:*

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdge1jysm8f9.png

Kamilla podziel się! :D
Witam nową Mamusie :)
Skracanie szyjki jest bezobjawowe.. Chociaż miałam takie dziwne uczucie to tam ale nie wiem czy to to, ale watpie :)

Dziewczyny super brzuszki macie!
Ja prawie 6kg na plusie, nigdy nie wazylam tyle co teraz :D

Mi też co wizytę sprawdza paluchami, a teraz 2 razy tylko dopochwowo, USG miałam 2 razy, trzeci raz będzie chyba po 30 TC.

Madika dużo miałas nadrabiania? :D

Renia nie rób smaka, też bym zjadła domowych pieroghow choć w sumie niedawno jadlam :))
Renatka haha rozbraja mnie ten Twój "cipkolog" :D

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdge1jysm8f9.png

olka135
Kamilla podziel się! :D
Witam nową Mamusie :)
Skracanie szyjki jest bezobjawowe.. Chociaż miałam takie dziwne uczucie to tam ale nie wiem czy to to, ale watpie :)

Mi też co wizytę sprawdza paluchami, a teraz 2 razy tylko dopochwowo, USG miałam 2 razy, trzeci raz będzie chyba po 30 TC.

no właśnie też miewam dziwne uczucia tam, czasem zakłuje a czasem jakby prąd przechodzil... oczywiscie nei wmawiam sobie ze to cos zlego, bo bole teraz to norma.. aczkolwiek wpienia mnie fakt ze nie mam sprawdzanej, skoro bez przyczyny moze sie skrocic i bezobjawow. usg dopochwowe mialam w 10tc albo 12tc, potem juz przez brzuch.

nawet jak go poprosilam zeby mi zobaczyl ta szyjke, to nie mierzyl tylko powiedzial ze dluuga i zamknieta.

fajfus