Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Hej dziewczyny, weekend minął i odrazu strony szybciej lecą :D ją od 7 w szkole, ale jakoś mi leci, mam trochę nadzieję że szybko minie przyszły weekend bo jadę do teściów i urodziny chrzesniaka Michała... Taki niegrzeczny :( bije, krzyczy, a tam nikt nie zwraca mu na to uwagi - oprócz Michała heh...
A poza tym... Mam ochotę na gołąbki, tak już za mną 'chodzą' od kilku dni :) idziemy i dziś i jutro oglądać mieszkania z Michałem, ale coś mi się wydaje że na to z dzisiaj się zdecydujemy :)
I chyba tyle co u mnie :) Moja Maja aktywną cały czas, więc jestem spokojna:)
Miłego tygodnia, poniedziałku i w ogóle i w szczególe:*

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdge1jysm8f9.png

KotkaB
Ja swoje maleństwo bardzo rzadko i słabo czuję :-( Trochę się martwię. Zazwyczaj raz dziennie jakieś ruchy i nie wiem czy coś jest nie tak czy tak jeszcze może być na tym etapie ciąży...
Ostatnio jak byłam u lekarza to wszystko w porządku było podczas usg było ruchliwe.

Nie martw się! Ja mam więcej ciałka i również rzadko czuję maluszka. Ale wieczorem kiedy sobie odpoczywam czuję "bąbelki" w brzuchu i wiem, że to dziecko :-) przy pierwszej ciąży ruchy można zacząć czuć ok 23/24 tc.
Głowa do góry i uśmiech poproszę! :-)

http://www.suwaczki.com/tickers/l22njw4zasudaiur.png

KotkaB jesli chodzi o ruchy to ja odczuwam tak samo rzadko jak Ty dwa razy dziennie jakies wiercenie tylko.Pomimo tego ze jestem szczupła. Myślę ze na te " kopniaki " to przyjdzie czas ok 30 Tc:-) a i ja je czuje 5,6 cm od pępka w dół a najczęściej nadal nad samym spojeniem.

Dziedzińcu dooooobry!
Kolejna noc przespana. Ostatnio nie pije płynów na mniej więcej godzinę przed spaniem i może dzięki temu nie budzę się w nocy?! Może też spróbujcie bo do niedawna też miałam problemy z pobudkami w środku nocy.
Dziewczyny nie martwcie się o ruchy, dopiero od mniej więcej połowy zeszłego tygodnia czuję malutką w ciągu dnia, tak to głównie wieczorem było. Jeszcze przyjdzie czas, gdzie będziemy narzekać że kopniaki nie dają nam spać w nocy :p
Matkapolka super wiadomość z rana :)
Zu2ia czekamy na wiadomość po wizycie.
Nie pamiętam komu ale gratuluję udanej wizyty :)

Hej dziewczynki :)
Matkapolska super :D wypoczywaj kochana dużo :)
U mnie też przestój z maluchem..wczoraj myślałam,że jak tyle pochodziłam,to w domu będzie szalał,a tu cisza..w nocy też,dziś też..Odsypia pewnie ostatni fitness :)
Rano wstałam na badania i cholernie źle się czułam to nie poszłam..Jutro narzeczony ze mną pójdzie,zawsze bezpieczniej..Oj po wczorajszym boli mnie bark i plecy,jakby mnie przewiało..kość łonowa też..ajj coś czuję,że spędzę dzień na leżąco :)
Zu2ia odpocznij sobie w końcu :)
Mamy ,które czują,że już im ciężko niech idą na zwolnienie..dziecko jest ważniejsze..musimy teraz dbać o siebie :D

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png

hejka. :) ja taka spiaaaca jestem... zmeczona wczorajszym pobytem u tesciow.... wrrr :D straszne wczora mialam zaparcia, nie moglam sie wyproznic... az mnie jelita bola.. wlasnie czy wy tez tak macie?? ja czuje bol tak jakby w "rurach" :) wzielam nospe teraz bo sama juz nie wiem czy to rury czy macica.

Nie no ja też już czuję ruchy na siedząco, leżący i stojąco. Tylko jakieś 2 dni nadzwyczajnego spokoju było. Stąd lekkie nerwy.

Co do zaparć to odpukać, ale nie mam póki co. Tyle, że ja lubię płatki owsiane :)

A z wagą to startowała od 52 kg, ale ja kurdupel straszny jestem.

Dziś pierwszy dzień na zwolnieniu. Wyspałam się, zjadłam śniadanie, zrobiłam pranie a teraz gotuję pomidorową. Nie jest źle :)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5s2n0accustsf9.png

Hej dziewczyny. Ja też mam takie kamila od wczoraj problemy, brałam magnez i nospe. Ale zaraz jadę do apteki i kupuje czopki. Koniec tej męczarni. Moje dzieciaki to chyba już mi nawet rozum zabrały. Dzisiaj piorę spodnie, i czuję że jakiś dziwny ten płyn. Prałam w płynie do mycia podłogi. Do końca ciąży to ja już nawet zapomnę jak się nazywam.

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09piqvv3v7dr48.png

no wlasnie juz drugi raz mam tak podczas ciazy od tych zaparc ze mnie boli tak jakby kluje, najlepiej mi na siedzaco a jak wstaje to w pol zgieta bo troche boli... wczoraj kawal drogi przeszlam na cmentarz przez polany, wracajac zla droge obralismy i przez polane szlismy ale takie wertepy byly ze musialam wysoko nogi podnosic i powiem wam ze mnie tak brzuch ciagnal ze to poezja.. do tego wiatr, a jajak zwykle bez apaszki ani kaptura ani nic, wypizgalo mi uszy... masakra. ja mam lozysko na tylniej i wyraznie czuje ruchy, tylko od wczoraj slabiej bo mnie kichy bola :/