Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Dobra, jakoś się ogarnęłam i mogę cos napisać.
Młody dziś w nocy zaszalał, obudził się o 1 i do 2 impreza. Biedaczek, zatkało go i to go wybudziło. A ja akurat wczoraj dopiero o 1 się położyłam - znaczy chciałam się położyć..
Od rana inhalacje i obsługa panów, szczęśliwie na zmianę, bo Maluszek musiał odespać. Szkoda tylko, że przez to na dwór nie wyszliśmy - teraz też się nie zbiorę, bo Starszy ma drzemkę, a tak ładnie na dworze. Katar nadal jest, ale obaj nie wyglądają na chorych, a na pewno się jak chorzy nie zachowują. Walczymy dalej.

U nas Młody ma dwie drzemki, ale zasypia różnie i różnie śpi, raczej nie ma powtarzalności. Teraz np powinien, ale czołga się po pokoju za uciekającą butelką z wodą :D

Co do jedzenia - ja gotuję dla chłopaków, ale jak się nie wyrobię to podaję Młodemu słoiki. I mięso osobno, gotowe dodaję do wywaru z warzyw. Część odkładam dla młodszego, a resztę doprawiam i mam dla Starszaka.

Modelki i padlina:)))ha, ha!!!!Kupuję te określenia, pasują do moich zwłok:)
My padlinę mamy swojską- mój szwagier sam wyrabia pyszne szyneczki, polędwice, kiełbachę itp. Dzięki temu wiemy, że z dobrego mięsa, bez żadnych ulepszaczy w środku, bez nastrzykiwania wodą itp.

Ciąża- tulę:* takie macie z Mya fazy- chwilkę lepiej i potem zjazd...ale pamiętaj że jesteś najlepszą mamą jaką Mya mogła mieć, pomimo tego że czasami myślisz wręcz przeciwnie. A chałupę olej- ważniejsze jest żebyś Ty trochę odpoczęła niż niepozmywane gary czy niestarty kurz.

przerwa w marcówkach- głównozarządzający moim czasem właśnie postanowił że drzemka dobiegła końca....

Hejka. Prawie tydzien mnie nie bylo. Ostatnio pisalam chyba po wizycie u pani doktor i szykowalam się do pracy. No i mnie wsiąklo....oj co to bedzie jak wszystkie wrocimy na pełny etat :/ pewnie forum troche zwolni:( ale jeszcze z pol roku liczac zalegle urlopy. Ja w tej pracy na umowę zlecenie-nie zamierzam wiecej niz dwa dni tyg i to tylko po kilka godzin. Tak zebym mogla dalej kp.
W pracy ok. Troche sie stresowalam. Nowe miejsce. Bardzo sie starałam ale nie ukrywam,ze teoche sie pozapominalo. Fajnie bylo ubrac się ladnie i nawet obcasik:) Bardzo szybko zlecialo. Nie mialam czasu myslec o Neli. Zreszta mąż i ona poradzili sobie świetnie. Jak wrocilam to juz grzecznie spala. Gorzej bylo przez weekend bo sob-niedz mialam szkolenie i jak mąż przywiozl mi ją na szkolenie to nie chciala cyca chwycic-tak jak Kalae napisala-tak jakby pierwszy raz go na oczy widziala i nie wiedziała co sie z nim robi-wiec w sumie w weekend jadla co 4 godziny i tak przez dwa dni nie miala za bardzo apetytu. Oprocz tego byla grzeczna i przekochana i nie dala Tacie za bardzo popalic;)
Dalej nie chce mi sie chodzic do pracy i wolalabym siedziec w domciu ale ogolnie nie bylo tak zle..
AsiaR witaj i nie opuszczaj nas na tak dlugo.
Kalae jak tam? Dalej bez kp? Niesamowite ze dzieci soe same odstawiaja..
Tangoya moze Wawrzek jeszcze Ci sie zdarzy?!:D
A wogole moka siostra jest w 12tc i Koza dopiero teraz powoedziala. Mieszka za granica a ja właśnie kupilam do niej bilety i 12.11 lecimy takze chyba wyczulam co sie swieci.
Madika jakas wyrozumialosc wobec tesciowych w Ciebie wstapila:D to sie chwali! Ja musze jeszcze nad tym popracowac:D
Jolu strasznie dzielna jestes ze tak wszystko umiesz pogodzic. Mezuś na rękach powinien nosic:)
Nie wiem kto pytal ale Nela ma 3 drzemki po ok 40-50min albo dwie: jedna-1,5h to potem druga 40min i w nocy zaczela ladnie spac. Czy to żelazo? Podajemy od tygodnia w saszetkach+jajko.....

https://www.suwaczki.com/tickers/2nn36vgcou73qeg3.png

http://fajnamama.pl/suwaczki/ic529mw.png

U nas w rodzinie jest podobnie jak u Joli. Wszyscy możemy na siebie liczyć. Brat i bratowa są chrzestnymi Starszaka i na lepszych nie mogliśmy trafić, traktują go jak trzeciego syna, dużo czasu spędzają razem. Teściów, jak pisałam wcześniej też mam super. Teściowa bez zapytania nic małemu nie da. To jej pierwszy wnuk i jak twierdzi teraz wszystko się pozmieniało, wiec o wszystko pyta mnie.

Michał w dzień śpi dwa razy po pół godziny, rzadko zdarzy się dłużej. Zasypia przed 20, choć ostatnio zaraz się wybudza albo usypianie dłużej trwa, a budzi się ok. 7, ale dosypia do 9.

Madika nie wierzę, że masz niepoprasowane :) Ja dziś prasowałam przed 7 jak jeszcze mały spał, bo później by mi nie dał. Tylko by bawił się ze mną na dywanie, jak tylko odejdę na chwilę to już marudzi i pełza za mną, a salon mamy z aneksem, wiec praktycznie cały czas jestem z nim, ale to mu nie wystarcza. Zabawa w akuku nie działa.

Rednails, Wawrzek to mądry i odpowiedzialny chłopiec, musisz być z niego dumna :)

Madika
~kalae
Ann1ee
~kalae
u nas znów bunt na jedzenie, piersi nie chce wcale, wczoraj mnie ugryzła na nocne karmienie i od tego czasu nie chce. Nie wiem czy to chwilowe jak ostatnio, nad ranem trochę zjadła z piersi, ale zaraz jej się odwidziało. A dziwne to jest bo jak ją odwracam do karmienia to otwiera buzie jak zawsze, a jak daje pierś to nagle odwrót i nie chce. No nic zobaczymy jak będzie.

A w ogóle ostatnio wszystko gryzie.

U nas właśnie tak bylo i sie odstawil, tylko dodatkowo byl nieziemski wrzask

u nas już raz tak było, tzn w dzień nie chciała, ale potem w nocy zaczęła.

teraz to chyba się jednak na dobre odstawiła, bo nie chce dalej, w ogóle jakby nie wiedziała o co mi chodzi i co ona ma zrobić z tym sutkiem..
dodatkowo tak jak pisałaś jakoś mleko odciągać się nie chce, po całej nocy to myślałam, że dużo uciągne a tu ledwo 100ml.

jakby to, że ona nie chce ssać, zatrzymalo produkcje mleka u mnie.

myślałam, że to ja zdecyduje, że koniec z kp. 7,5 miesiąca i Tosia zdecydowała, że koniec.

Kalae i tak chcialas karmic chyba krocej bo do pol roku. Wiec jak sie nie moglas zdecydowac to Tosia Ci pomogla:D

nawet do 3 mc, ale teraz to takie nagłe i niespodziewane, poza tym myslalam ze to ja zadecyduje kiedy koniec

Alexann
Wiem, że zabrzmie jak wyrodna matka, ale marzę o jednym dniu i jednej nocy odpoczynku od małego...

Nie wiem co się ostatnio dzieje, marudzi cały dzień i całą noc, w ciągu dnia śpi 2-3 razy po 20 minut, dzisiaj w nocy walczył od 23:52...
Zaczynam się martwić, czy u małego nie odzywa się nietolerancja glutenu, do tej pory zwalamy wszystko na zęby, ale ponoć u mnie zaczynało się tak samo. Nie chce się niczym bawić, wszystko jest złe, nic nie ciekawi, na rękach źle, w wózku źle, a nie daj Bóg położyć małego na podłodze. Bujaczek i wysokie krzesło też nie pasują. Z dziecka, które samo bawiło się w łóżeczku i spało całą noc zrobił się absolutnie marudny maluch, któremu nie idzie dogodzić. Nie tylko ja uważam, że coś jest nie tak, bo obie babcie tez rady dac sobie nie mogą.

Mam super męża, i o ile jest w domu to bardzo dużo pomaga, ale ostatnio biedak wiecznie w pracy, teraz jest na dyzurze 24h, wcześniej miał 4x12 dzień po dniu. On sam jest wykończony i nie mam serca tak go jeszcze wykorzystywac.

Eh, nie dość że wyrodna matka która by powoli dziecko spakowala, to jeszcze wylewa publicznie żale.

Z opoznieniem odpisuje-ale mam tygidniowe zaleglosci:(
Alexan nie mysl o sobie zle-niepotrzebne nam dokladanie sobie poczucia wina i tak duzo odpowiedzialnisci na nas ciąży-przeciez wiesz ze dla swoich dzieci-i tego siedmiomiesiecznego i tego w brzuszku jestes calym SWIATEM:*

Hej dziewczynki =) kurcze tyle mialam odpisac, ze troche mi sie zapomnialo.
Madika wlasnie tak to jest komus sie pomaga i wtedy jest super. A odwrotnie juz gorzej. W sumie ja nie narzekam bo jak chce wyjsc to zawsze mam komu mala zostawic, ale najbardziej mnie wkurza, ze tyle czasu i energii poswiecialam nad opieka nad Kubusiem a siostra stwierdzila, ze jej w niczym nie pomoglam =/
Moja znajoma ostatnio powiedziała, ze jestem wyrodna matka bo nie pozwolilam dac malej delicji =)
Rednalis super, ze w przedszkolu to jakos ogarneli. I ze Wawrzus taki madry. A co z mieszkaniem wujek juz Wam podal cene wynajmu??
Olija gratulacje dla siostry. I podziwiam, ze poszlas do pracy. Ja sie nie zdecydowala. Tylko ja musialabym wroocic na pelen etat.
Jola, Alesandra super, ze macie taka zgrana rodzinke i mozecie na sobie polegac. To sie ceni =)

Ciąża, tulę Cię mocno! Tak chciałabym Cie wesprzeć i dodać otuchy!!!
Wiesz, wczoraj z mala bylam w pracy. Szefowa powiedziała, ze jak jest pierwsze dziecko, to jest miłość, a jak ma się drugie to jest radość. To drugie tez się kocha, ale przy tym pierwszym (bardziej byly tu gesty) to człowiek jest hm... Nie,wiem jak jej gesty opisać... Taki zaabsorbowany,,taki nakręcony, nie wie co i jak. Kurczę, nie wiem jak opisać... A przy drugim juz inaczej, bo to szaleństwo bylo przy pierwszym i wie się juz jak do tematu podejść, juz spokojniej i z zapleczem jakiegoś juz doświadczenia.

A ja moge jeszcze od siebie dodac, ze z czasem dzieciątko bedzie coraz mniej wymagalo az takiego poświęcenia. W koncu dzieci rosną, uczą sie nowych rzeczy i stają sie z czasem samodzielne. A dzieki temu bedzie łatwiej.

Tyle miałam napisać ciętych ripost, żartów, i co? Jajco.

Dzis szczepienie. Mala niezmiennie 7 kg wagi. No i asymetria zniknęła. Mozemy zrezygnować z wizyty specjalisty :D
Jak sie spytałam czy dostrzega jeszcze asymetrię, to powiedzial, ze nie, bo mala kopie go obydwiema nogami :D

Ciąża tak mi przykro, że jesteś z tym wszystkim sama :( pamiętaj, że Mya nie robi tego złośliwie. Będzie w końcu dobrze. Życzę wytrwałości!

Sylwia, czyli zrezygnowałaś z oferty pracy?

Mnie dopadło choróbsko. Wczoraj 38,2 :/ mąż się urwał wcześniej z pracy i zajmował się Anią. Przynosił mi ją na karmienie. Jedzie ode mnie cebulą i czosnkiem, mycie zębów nie pomaga :p ale dzięki domowymi sposobami dziś mam tylko katar :)

Ann1ee
~kalae
Ann1ee
~kalae
u nas znów bunt na jedzenie, piersi nie chce wcale, wczoraj mnie ugryzła na nocne karmienie i od tego czasu nie chce. Nie wiem czy to chwilowe jak ostatnio, nad ranem trochę zjadła z piersi, ale zaraz jej się odwidziało. A dziwne to jest bo jak ją odwracam do karmienia to otwiera buzie jak zawsze, a jak daje pierś to nagle odwrót i nie chce. No nic zobaczymy jak będzie.

A w ogóle ostatnio wszystko gryzie.

U nas właśnie tak bylo i sie odstawil, tylko dodatkowo byl nieziemski wrzask

u nas już raz tak było, tzn w dzień nie chciała, ale potem w nocy zaczęła.

teraz to chyba się jednak na dobre odstawiła, bo nie chce dalej, w ogóle jakby nie wiedziała o co mi chodzi i co ona ma zrobić z tym sutkiem..
dodatkowo tak jak pisałaś jakoś mleko odciągać się nie chce, po całej nocy to myślałam, że dużo uciągne a tu ledwo 100ml.

jakby to, że ona nie chce ssać, zatrzymalo produkcje mleka u mnie.

myślałam, że to ja zdecyduje, że koniec z kp. 7,5 miesiąca i Tosia zdecydowała, że koniec.

Powiem Ci, że ja to nie przepadałam za kp, ale teraz jest mi smutno, ze sie odstawil :( i wlasnie tak szybko z dnia na dzien i tez myslalam ze to ja zdecyduje, a tu proszę ... ;) wczoraj sciagalam 1 raz od tygodnia bo czulam ze mam twarda piers i sciagnelam 60ml. I tak jak piszesz, tez mialam takie wrazenie jesli chodzi o produkcje mleka

też tak miałam. Ale z odciąganiem to jest tak ( przynajmniej u mnie)ze pierś sie jakby musi nauczyć, także możesz próbować.

Rednails super że Wawrzek tak świetnie sobie radzi w przedszkolu:) a co do mieszkania to mam nadzieję że uda Wam się dostać mdm i zamieszkać na swoim- lepiej płacić swój kredyt niż wywalać komuś kasę za wynajem (nam zostało jeszcze tylko...niecałe 24 lata romansu z bankiem:)

Ann1ee- baton corny!!!!Hicior:) a na beksińskiego też bym poszła. Widziałaś już film? My się wybieramy do kina tylko ostatnio ciężko nam zgrać termin z moimi rodzicami żeby mogli zostać z Mateuszem:(

Mateusz w ciągu dnia ma dwie drzemki po ok. godzince. Z ostatniej budzi się przeważnie koło 15 i przed 19 już go kąpiemy bo robi się nie do zniesienia. Butla i dzisiaj ok. 19.20 już spał:)

Co za dzień! Padam! zaczął się super, ale im później tym gorzej. Młody wrzeszczał cały wieczór, więc znowu będzie chrypa. Nawet na rękach się nie uspokajał. Oboje z mężem mamy dość. Mam nadzieję, że teraz uśnie, bo nie mam już dzisiaj siły :( Jeśli to zęby to proszę, niech już wyjdą.

Ani lilijkowej gratuluję kolejnego ząbka:)

Co do próbowania różnych rzeczy to Mateusz ostatnio ma fazę kota ze shreka- patrzy się tymi wielkimi, coraz większymi oczkami cokolwiek jemy...dlatego staram mu się wtedy dawać coś co może sobie skubnąć (za dużego wyboru to nie mamy...) żeby mu nie było przykro:) i przypomina mi się anegdotka jak podobno miałam trzy miesiące mama zostawiła mnie na chwilę z dziadkiem, wraca a ja sobie kawał boczku ciumkam:)

Maddalena u nas też ostatnia drzemka ok 15 ;) Nie byliśmy jeszcze na tym w kinie, ostatnio wybraliśmy Dziewczynę z pociągu - film bardzo mi się podobał, teraz czaję się na książkę, choć wolę odwrotną kolejność :) Ale ostatnio przeczytałam Inferno, więc może na to się do kina wybierzemy, pewnie będą piękne zdjęcia - Florencja ahhh :)
RedNails jak myślicie o kredycie z dopłatami to myślcie intensywnie, bo z tego co słyszałam, to znowu ma się ten program zmienić i ma być coś na zasadzie wynajmu mieszkania od państwa, które będzie można po jakimś czasie wykupić, ale warunki mają być gorsze niż obecne mdm. Nie orientuję się dokładnie, musisz doczytać, bo tylko słyszałam od znajomych, którzy właśnie chcą coś kupić.

maddalena82

Co do próbowania różnych rzeczy to Mateusz ostatnio ma fazę kota ze shreka- patrzy się tymi wielkimi, coraz większymi oczkami cokolwiek jemy...dlatego staram mu się wtedy dawać coś co może sobie skubnąć (za dużego wyboru to nie mamy...) żeby mu nie było przykro:) i przypomina mi się anegdotka jak podobno miałam trzy miesiące mama zostawiła mnie na chwilę z dziadkiem, wraca a ja sobie kawał boczku ciumkam:)

:D
Przeczytałam "ma faze na kota" i myślę sobie wtf :D

Nessquick-zdrówka dla chłopaków:)

Misia i jak Mati z brzuszkiem?

Olija- super że w pracy dobrze i że M. z Nelcią tak ładnie sobie radzą:) No i gratulacje dla siostry!!!!

Strunka jak dobrze że możecie pożegnać się ze specjalistami:)Spokojnej nocki poszczepiennej:)

Lilijka- zdrowiej:)Mnie też wczoraj od samego rana rozłożyło tylko ja mogłam się naszpikować różnymi świństwami i dziś jest zdecydowanie lepiej:)ale jak widać po twoim przykładzie domowe świństwa też dają radę:)

~Ann1eee
maddalena82

:D
Przeczytałam "ma faze na kota" i myślę sobie wtf :D

Uhhahahaa:) ale fazę na kota też ma- jak tylko widzi naszego sierściucha to aż się cały do niej trzęsie, pluje itp a ta jak widzi te małe rączki to spie&%$a aż się za nią kurzy...może ma traumę po tym jak kiedyś Młodemu się rzygnęło a ona akurat znalazła się w strefie zrzutu? :)

misiakowata30
AsiaR no siemano :* :D
Kasiamamusia a wez Ty tam tego skurcza ustaw..ach co za baby jedne no...po oc po co..nie z jej kieszeni to niech spada wrr

Moja tez ostatnio gada z P.i nawija,że mamy teraz uważać ,bo Mati dorasta,że bedzie guzy nabijał..no ja pierd..serio??
No patrz nie wiedziałam :D
P.już nienawidzi mi powtarzać,bo zawsze jakoś skomentuje a on się wkurza i mówi:Jeny i tobie coś powiedzieć,nie możesz powiedzieć-ach ok ok,tylko wiecznie te swoje gadania" hi hi
Nie ,nie mogę ! :D

Ciąża wspolczuje!!
Matiego wczoraj cos bolało i do 2 walczylismy..Zasnął pozno,bo drzemke mial do 18..no to zasnał o 23,ale budził się dosłownie co 15 min..ale już z takim płaczem,że obstawiam,że to brzuszek..jejuś,podałam paracetamol w końcu i po nim jakoś lepiej..i cycuś i cycuś,mimo wiszących flaków,ale niech ciumka se myślę..Spalismy razem,bo bym nie dała rady wstawac tyle razy..ach wczoraj sama ugotowałam i mu dałam,strasznie mu nie smakowało,mimo dobrej konstystencji,może coś źle ugotowałam tego fileta czy warzywa..pluł..a słoiczek zjadł ze smakiem..nie wiem..co to było..Dziś ledwo na nogach ciągnę..także tego...wspolczuje kochana!!!!

Ide dzis na ciuchy z przyjaciółką,sama,na ok 2 godziny..padam na ryj,ale się wyrwę,może mi lepiej bedzie :)

Misiakowata nie wiem czy pamietasz ale u nas bylo to samo. Na poczatku jechalam tylko ze sloiczkow bo Hanula wogole nie chciala jesc tego co ja ugotowalam. Nie wiem co sie zmienilo ale po wakacjach zaczela chciec jesc to co ugotowalam.

Wiem np ze jak w zupce nie ma tony marchewki :D to jej nie chce zjesc. I wsumie sprawdza sie bo w tych zupkach glownie dominuje marchewka. Moze tak sprobuj to Mati polubi.

Aaaa i musi u nas byc mega zblendowana bo inaczej tez nie lubi :D A szynke pozera i inne rzeczy :D Wiec nie wiem o co chodzi :D

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png

Sylwia, w końcu wyszło że do lutego mamy mieszkać na tych samych warunkach, potem za opłatą. Już pisałam wcześniej, nie wiem jakie to kwoty im chodzą po głowie, ale jeśli nawet mamy płacić tyle co za nieremontowane mieszkanie, to dokładając 200 zł mamy ratę kredytu. Co prawda na 30 lat... No ale kiedyś i tak byśmy kupowali, może właśnie lepiej że teraz, że jest ta doplata. Marcepan juz dostał namiar na doradcę, mówił ze załatwianie formalności zajmie mu około miesiąca. Byłoby super, akurat załapać się na Mdm.

Dziękuję Wam wszystkim za mile słowa o Wawrzku :D myślę że gdyby nie miał takiego imienia nie byłby już taki wyjątkowy haha :D kiedyś mi jeszcze podziękuje!

Aaa a tak w ogóle przypomniało mi się że jakieś 60 str temu pisała tu mamusia z lutowek (przepraszam nie pamiętam nicku) której synek ma na imię Edek. Jasiek też mógł być Edkiem :D bo Wawrzek jest po M dziadku, moi Dziadkowie to właśnie Edward i Stanisław, tyle że mój tato też Stanisław, wiec idąc schematem nadawania imion po pradziadkach Jasiek mógł być Edkiem. No ale dostał po prababci Janinie- żonie Edka :D

http://www.suwaczki.com/tickers/o148jw4zryx0935t.png

http://www.suwaczki.com/tickers/74dianliy9gjlbfs.png

Jeszcze Was nie nadrobiłam ale musze się wyżalić. 7.sc temu przyszedł na świat Olis dzis go wycałowałam moj skarbus:)<3<br /> Ale tak wlasnie sie poryczalam, trzepie mnie cala na myśl o porodzie byl to bol noe do zniesienia. Ja naprawde myślałam ze w tym zatrzymaniu akcji poprostu umrę a jemu stanie sie krzywda. To bylo straszne. Jakbym wiedziała ze drugie dziecko musze sn to nigdy bym się nie zdecydowala. Przy partych 5.5h pamiętam jak dzis ten bol i wrażenie ze on wyleci po prostu a nie mogłam przec. Nie umiem sie pozbyć tych emocji a chciałabym niedługo zajść w ciążę na jego roczek boje sie ze pomimo ze wez.e od siebie z pracy zaświadczenie od psychologa cos sie stanie rozwinie sie akcja i bede zmuszona urodzić sn.....:(:(zle mi...

misiakowata30
RedNails no to super :) Wawrzek samodzielniejszy ..w tym wszystkim choc tyle dobrego :D Bardzo się ciesze :D
Jola na bank mężowi o bałagan nie chodzi :)
Wiem,bo odkąd wróciło nam fiku miku co tydzień mniej wiecej to P.nie marudzi jak wczesniej :D

Madika:"nawet nie prasowałam"--NIEMOŻLIWE !!!!
hehe
hehe a mężulek dobry :)
Oglądasz "Przyjaciółki"???Tam jest taka jedna,co niedawno urodziła i szukała opiekunki do dziecka,żeby mogła sie spełniać(fryzjer,masaże)hehe i zatrudniła specjalnie starsza panią,żeby nie szczuła jej męża..i co?Starsza pani wspolpracowala z atrakcyjną córcia,bo za ciezko jej samej było :D
Hehe ta sie wkurzyła,zwolniła młodą,stara poszła za nią i co?Damula została sama hehe
Chinka??hmm może kuchnie azjatycką mężulek lubi :)

Kalae mojej koleżanki córcia odstawiła się sama od piersi w 8 miesiacu,to może byc,że Tosia juz nie chce..

Czarna.ana jak płaszczyk??wlazł na podzieciowa??
Moja kurta za duża i musze wymienić..

Madika ja tak jak Ty podziwiam mamy dzieciaków ,jedno po drugim..ja bym nie dała rady..przy jednym mi ciezko,a tu drugie jeszcze..widocznie nie czas nie czas nie czas :D

No na serio nie prasowalam :D Ale Wy widze lacha ze mnie drzecie :D heheh noi dobrze :D

A ja mam teraz sterte prania i prasowania. Mowie Wam man jakas handre i wali mi wszystko... no jie mam sily posprzatac nawet kuchni. Nie wiem o co chodzi... :(
Tak bym chciala ogarnac sypialnie ale tez nie mam kiedy.
Moze jutro po poludniu poprosze mame zeby zajela sie Hanula i ogarne troche.. Ale jakiegos "kopas w dupas" (Barcelona to dla Ciebie- szkoda ze Cie tu nie ma :( ) potrzebuje.

Aaaa z niania dobre :D hehe Fakt mezulek lubi kuchnie odientalna choc teraz ma faze na prosta kuchnie wloska :D

Powiem Wam ze sie boje nian jakos... Ale to jak zwykle z wpuszczeniem kogos obcego do wlasnego zycia. Jejku to jest takie trudne...

Ann1ee
O wlasnie Przyjaciółki! Nawet nie zauważyłam,ze juz jest nowy sezon :D musze odpalic iple w wolnej chwili ;)
Madika nie mam problemu z tym żeby Dawid próbował roznych rzeczy, ale to ja bede decydowac kiedy, a nie tesciowa :P
A z tym wywarem miesnym to gdzies czytalam że jest alergizujace i zeby nie wykorzystywac tej wody spod mieska ale każdy oczywiscie robi jak uwaza

Wiesz co a ja slyszalam ze jak mamy mieso ze sprawdzonego miejsca i wiemy jak bylo karmione to jest ok. Chodzi o to ze jak mieso jest z dziwnych miejsc to wszystko co zle zostaje uwolnione do wody. Dlatego w takim wypadku polecaja oddzielne gotowanie.

U nas jest wszystko ok wiec sie nie martwie. Podejrzewam ze gdyby bylo cos nie tak to bym szukala winowajcy :D