Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Sylwia921125
No dla mnie ten gosciu to jakis pedofil a nie transwestyta... jakby taki cpok zagladal mojej Martynce czy ma majteczki czy nie to bym mu chu.. u dupy uciela!!
MagdaLiliana witaj =)
Nesquick super, ze marchewka dzisiaj podeszla =)

Największy procent pedofilów stanowią homoseksualiści. Ale o tym się nie mówi. Tylko na inna grupe ludzi nagonka, ktora stanowi promil pedofilów. A wśród homoseksualistów ponad 40%.

Dziewczyny czy obniżacie już łóżeczko na najniższy poziom ? Ja zagoniłam mojego T i w niedziele to zrobiliśmy bo nie wiadomo kiedy młodemu przyjdzie do głowy złapać się szczebelek i wstać. Moja siostra zrobiła tak jak miała 7 mcy więc trzeba już o tym myśleć. Teraz musimy jaszcze zamontować bramkę na schody u góry chociaż. Ja go często kładę na podłodze i jak jesteśmy na górze to się boję że podpełza do schodów i spadnie. Są całkiem fajne i tanie na alegro tylko nie wiem czy rozporowa będzie dobra ?

Co do ulewania przy nowościach to ja wczoraj dałam młodemu kaszkę manną Bobovity 50ml na początek i do tego owocki ze słoika i też kilka razy ulał. Jadł już kaszki ale ryżowe i raczej Nestle. A wy jakie kaszki dajecie ? A wprowadzacie już jajko ? Stara szkoła mówi że samo żółtko na razie a nowa że od razu całe jajko. Pytaliście może o to swojego pediatry ?

No to przy okazji ujawnia się mamusia-marcówka (4.03). Też podczytuję Was od dłuższego czasu, głównie podczas nocnych karmień ;-) Stanowicie mocno zżytą grupę, ale może uda mi się wkupić w Wasze grono ;-P Nigdy wcześniej nie udzielałam się na żadnym forum, facebookowa też nie jestem, wolę kontakty twarzą w twarz, ale tutaj pojawiają się tematy bardzo mi bliskie, więc w końcu się spięłam i piszę :-)

~ANikod
No to przy okazji ujawnia się mamusia-marcówka (4.03). Też podczytuję Was od dłuższego czasu, głównie podczas nocnych karmień ;-) Stanowicie mocno zżytą grupę, ale może uda mi się wkupić w Wasze grono ;-P Nigdy wcześniej nie udzielałam się na żadnym forum, facebookowa też nie jestem, wolę kontakty twarzą w twarz, ale tutaj pojawiają się tematy bardzo mi bliskie, więc w końcu się spięłam i piszę :-)

Witaj.
Ja mialam tak samo nigdy na żadnym forum sie nie udzielalam,wogole dlugo nie mialam Internetu w komorce bo slabo korzystam z mediow (teraz trochę więcej;) ale np w domu nie mamy tv bo oboje z mezem mamy zdanie ze tv to zjadacz czasu, nie mam fb i nigdy bym o sobie nie pomysla ze np spootkam sie i zwiąże z ludzmi z forum a tak sie stało bo mimo tego ze kazda z nas jest inna i mamy czasem rozne podejścia to zawsze dbamy o siebie nawzajem i sie szanujemy.

https://www.suwaczki.com/tickers/2nn36vgcou73qeg3.png

http://fajnamama.pl/suwaczki/ic529mw.png

karolaa
~kalae
My z Tosią już w domu, rehabilitacje do końca miesiąca będziemy mieć w piątki, potem się okaże. Także może uda się zaplanować kolejne spotkanie ze strunką, a mi szkoda że tak krótko byłam :)

A co do samej rehabilitacji, to jest napięcie w barkach, głównie lewa ręka. Ale to akurat czułam przy ubieraniu lub myciu pod pachami. A co do pani Nowak, to może nie wprost ale skrytykowała ją pani rehabilitantka. Pokazałam jej te cwiczenia, ktore miałam robić i nie do końca zgodziła się że to metoda nd bobath (jakkolwiek się to piszę), ogólnie nie podobało jej się to szczególnie te 2 ostatnie których nie chciałam robić.
Także jakby ktoś na śląsku chciał rehabilitować dziecko to niezbyt polecam panią Ewelinę Nowak, fizjoterapeutę.

Ja zawsze jestem chętna na spotkania:):) to dobrze że trafiliście z Tosia na jakąś porządna babkę teraz bo z tego co pisałyście o ile dobrze pamiętam to z tą panią Nowak były problemy z kontaktem z nią rehabilitacja działa cuda widziałam na własne oczy :) a krótka relacja ze spotkania na Śląsku byłyśmy w piątkę siedziałysmy na zielonej trawce na kocykach było miło i przyjemnie Tosia wąchała Lilce włosy ponadto interesowała ja tylko trawa :) Nelcia pół spotkania przespała Ania z kolei chwaliła się że już prawie raczkuje i nam to prezentowała a jedyny kawaler Oliś pokazał dziewczynom jak się pije z kubeczka :) spotkanie uważam za udane dajcie znać dziewczyny do której siedzialyscie i czekam na kolejny termin spotkania:)

Hey dziewczyny i chlopaki :D
Nie bylo mnie pare dni bo a to bliskie spotkanie z tesciowa a to rozpakowywanie pranie.... aaaa duzo sie dzialo i jak juz byl czas to ja juz sily mie mialam....

Super ze Slaskie spotkanie tak sie udalo :D Ania to przez ta milosc i przywiazanie do swojej mamusi tak usilnie chce juz raczkowac- chce sprawdzic jak dluga jest pepowina :D hehe

My dzis bylysmy na konsultacji u rehabilitanta i od jutra znowu zaczynamy cwiczyc.
Na oddziale mowia na nia Hania kaskaderka- tak zostalam przez pana dr przywitana :D

Nooo a Hanula juz chce wszystkiego probowac co my jemy... Moze mnie spiorunujecie ale jadla juz drozdzowke cruasanta (czy jak to sie pisze) ziemniaki z czerwonego barszczu aaaa noi ryz garsciami z taleza mi porywala :D

Noooo to tyle co u nas... Mam do nadrobienia pare stron zeby zobaczyc mam nadzieje ze u Was wszystko super :D

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png

Olija
Kalae dalam wczoraj mięso i bardzo gazy szly i miałam wrazenie ze przewod pokarmowy sie zastanawial co z tym zrobic ale osatetecznie wyszla super kupka ladnie strawiona ale smierdzaca;)
Mieso wcina ladniej niz warzywka. Bo papek nie chciała i daje jej rozgniecione lub w kawalkach wszystko osobno

ja na razie daje papki, ale mozliwe, że lepiej by jej szło jedzenie kawałków, bo dawałam jej bułkę i bardzo się jej podobało.
teraz czekam aż wstanie i zrobie podejście z tym mięsem.

a kupki też śmierdzące, aż żal tych żółtych :)

Kilka razy czytałam inne fora, szukając jakiejś odpowiedzi i widziałam, że zazwyczaj po kilku stronach zaczynały się kłótnie, wyzwiska. No a tutaj chyba się to jeszcze nie zdarzyło :-) No ale dość lizusostwa ;-P
My też próbujemy rozszerzać dietę słoiczkami -warzywa, mięsko, rybka, a ok. południa na tapecie ostatnio gruszka albo maliny z bananem - to mój synek uwielbia. A jak dajecie bułkę, chrupki czy kawałki warzyw to Wasze dzieci nie sprawiają wrażenia jakby się krztusiły (wielkie załzawione i przerażone oczy, wymuszony kaszel)? Bo u mnie tak to mw wyglądało, więc narazie podaje papki. A w ogóle moja pediatra kazała nam wprowadzać wszystko po skończonym 4m-cu...

~kalae
Olija
Kalae dalam wczoraj mięso i bardzo gazy szly i miałam wrazenie ze przewod pokarmowy sie zastanawial co z tym zrobic ale osatetecznie wyszla super kupka ladnie strawiona ale smierdzaca;)
Mieso wcina ladniej niz warzywka. Bo papek nie chciała i daje jej rozgniecione lub w kawalkach wszystko osobno

ja na razie daje papki, ale mozliwe, że lepiej by jej szło jedzenie kawałków, bo dawałam jej bułkę i bardzo się jej podobało.

.

Bulke tez daje do pomemlania
podobno jak ja zabkowalam to chetnie wkladalam do buzi wlasnie bulke. Ugryz nie ugryzie ale tam.gdzie memla to mokre i napoczete. Tylko potem od razu musze wode dac bo tak jakby jej sie pic bardzo chcialo

Smieje sie z niej bo wlazla teraz pod przewijak i głową go podnosi. Wogole od naszego spotkania wiecej dupcie do gory podnosi napatrzyla sie na Wasze Dziewczyny i Kawalera i ladnie cwiczy:)

~ANikod
Kilka razy czytałam inne fora, szukając jakiejś odpowiedzi i widziałam, że zazwyczaj po kilku stronach zaczynały się kłótnie, wyzwiska. No a tutaj chyba się to jeszcze nie zdarzyło :-) No ale dość lizusostwa ;-P
My też próbujemy rozszerzać dietę słoiczkami -warzywa, mięsko, rybka, a ok. południa na tapecie ostatnio gruszka albo maliny z bananem - to mój synek uwielbia. A jak dajecie bułkę, chrupki czy kawałki warzyw to Wasze dzieci nie sprawiają wrażenia jakby się krztusiły (wielkie załzawione i przerażone oczy, wymuszony kaszel)? Bo u mnie tak to mw wyglądało, więc narazie podaje papki. A w ogóle moja pediatra kazała nam wprowadzać wszystko po skończonym 4m-cu...

U nas czasami robi tak jakby jej sie cofalo otwiera wtedy buzie i widzę ze w gardle jest wiekszy kawal-oczywiscie to jest moment kiedy ja mam przerazenie w oczach ale Nelka sie uśmiecha;) nie dotykam jej ani nic ale jestem gotowa jakby sie zakrzrusila wziąść ja na kolano z głową niżej ale do tej pory nie bylo potrzeby. Potem albo ten kawal jezykiem wypycha z buzi albo łyka a to lykanie wyglada jakby sprawialo jej dyskomfort czasami ją aż przetrzepie no ale ona do tej pory miala doczynienia z plynnymi konsystencjami wiec chyba sie dopiero uczy

ANikod, witaj!
Mnie udało sie wkupic :) mimo ze nie od poczatku :) a tez zajrzalam tu, bo kiedys tez czegos szukalam i wujek Google to forum mu wyswietlilo :)

Co do jedzenia to nie mam odwagi malej dawać dużych kawałków. Uczymy sie jeść :) a mala uwielbia gaworzyc w trakcie jedzenia.,dlatego troche obawiam sie dawać cos innego kalibru niz papki :)

Olija
~kalae
Olija

.

Bulke tez daje do pomemlania
podobno jak ja zabkowalam to chetnie wkladalam do buzi wlasnie bulke. Ugryz nie ugryzie ale tam.gdzie memla to mokre i napoczete. Tylko potem od razu musze wode dac bo tak jakby jej sie pic bardzo chcialo

Smieje sie z niej bo wlazla teraz pod przewijak i głową go podnosi. Wogole od naszego spotkania wiecej dupcie do gory podnosi napatrzyla sie na Wasze Dziewczyny i Kawalera i ladnie cwiczy:)

hehe, pewnie pomyślała, co ja tak leżeć będę, też umiem chodzić, tylko mi wygodnie jak mnie mama nosi :D

a to mięso jak jej dajesz? gotujesz w wodzie i kroisz na mniejsza kawałeczki?

Ja daję Mateuszowi takie długie kukurydziane chrupki -uwielbia je memłać bo chyba faktycznie fajnie masują mu dziąsełka. I po chrupku też zawsze dużo wody wypija. Z bułką jeszcze się wstrzymuję-jutro idziemy do alergologa to dopytam się czy już mogę wprowadzić mu gluten.
A wracając do kupek czy u Waszych Maluchów często pojawiają się w kupach niestrawione resztki?

Witaj ANikod:)ja tutaj też nie od tak dawna i wcześniej na żadnym innym forum się nie udzielałam (a jedno invitrive czytałam regularnie ale jakoś tam się nie odważyłam:)
Super Madika że wracacie do ćwiczeń :)my też pewnie jeszcze z tydzień i wrócimy na rehabilitację bo na razie przez te srająco-szpitalne komplikacje zawiesiłam zajęcia.
A po wczorajszym szczepieniu tfu,tfu,tfu wszystko dobrze i oby tak zostało:)
Olija popieram że tv to zjadacz czasu-mój M. ogląda ale jak nie ma go w domu to ja nawet nie wchodzę do pokoju gdzie jest tv.

Gość magdalenka851

ANikod chlebem o solą Cię witamy;)

Madika jak Wy z ulewaniem dzis bo ja podejrzewam zmianę pogody
bo nic nie jadłam ulewającego;)

Maddalena jak Mateuszek teraz, lepiej już z brzuszkiem?

Mamy dzieciaczków zakatarzonych ile czasu to juz trwa? Nam minął tydzień i nadal nos przytkany, buuu:(

Olija bardzo podziwiam za brak tv, zeby i mój maz mial takie zdanie to też byśmy bez tv żyli.

A poza tym nadrabiam bo zaległości mi się narobiło...

Ciekawe ile jeszcze jest marcoweczek nieujawnionych...;)

mamusie kp, jak podajecie kaszkę dzieciakom ze skazą białkowa?

Kalae dokladnie tak jak napisalas-gotuje w wody i kroje na małe kawaleczki.

Magdalena82 zawsze marchewka jest w kupce ale ani dyni ani ziemniaka ani mieska(mimo ze widzialam jak łyka większy kawałek) nie ma w pieluszce.
A my zamiast tv gramy w planszowki. Jak jest chwila to rozkladamy. Telewizor czasem sluzy do ogladania filmow ktore mamy na dysku. A antena byla zamontowana tylko dwa razy jak byly mistrzostwa swiata i euro