Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Sylwia921125
Madika napisał mi dzisiaj, ze juz nie daje rady. Wiec mu napisalam, ze ja chcialam mu pomóc, ale on tej pomocy nie chciał. I ze pod zly adres trafił zeby sie zalil kolega od picia a nie mi. Pisal tez, ze teskni za Mala, ale mu napisalam, ze ja nie pozwole zeby ona go ogladala w takim stanie. Ostatnio zawiozlam mu Mala a on ja zostawil siostrze na godzine i gdzies wyszedl. Nosz kur... juz nie bede taka głupia.

I dobrze mu nagadalas!!! Musisz byc twarda teraz! Zeby wiedzial ze z Toba nie ma zartow!! I ze nie bedziesz na kazde jego skinienie.
A o braniu Martynki to chyba moze zapomniec do puki nie zacznie sie leczyc.

Jestes SILNA babka!!!:D

Super ze siostry zajely sie mala jak sie pochorowalas. To takie wazne zeby miec kogos na kogo mozna liczyc szczegolnie jak sie jest samotnym rodzicem.

A do mnie jutro KTO przyjezdza???? :DNo kto???:D Chyba nikt nie zgadnie :D heheh

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png

Aniołek_nocy
Kochane jak wy pedzicie:-) u nas tak goraco ze mały cały dzień w pampersie i zmoczona pieluszka co chwilę na niego dla ochlody a jak mu dobrze przy tym było :-)
Mamusie pytanko kiedy mozna podac dziecku lekko schłodzone picie?

No Ciąża niestety minęło...za szybko:D
No tyle karmię,grunt że przeważnie puki co śpi;)
Nie idzie oszukać,albo ja nie umiem?

Aniołek ja dzisiaj dałam Nikoli trochę herbatki koperkowej i była lekko chłodniejsza niż mleko z piersi,bylo że chce tylko napić, a przy cycku się rwala i złościła...

Misiakowata no na szczęście nie do końca memlała,bardziej trzymała,teraz już ma wypraną i ściska,memla lub przytulona do niej położona na boczku zasypia:)

Gdy Adaś był mały byliśmy u męża kuzyna,spadła mu zabawka... Dorota do Ani-Aniu nastaw wodę aby wyparzyć...nie pozwoliłam....no ja /my mieszkamy na wsi,czysto i schludnie,ale no z zarazkami trzeba żyć,w sensie i tak nie wiadomo co po podłodze lub w kącie siedzi:)choć się sprząta i szoruje;)

Teściowa o ledwo"dzień dobry"...do wnuków nic...zero...finito... Madika błogosław swoją teściową za ingerencję, że chce być babcią:D
Tylko renta ją interesowała,bo za nią odbierałam...

Dostałam 500+...ani to 1500 ani 3000...tylko równe 2000..a decyzja dopiero przyjdzie

http://s6.suwaczek.com/201011135561.png
http://s6.suwaczek.com/201603311580.png

Olija
Madika

Hanula chyba tez ma skok bo od 2 dni budzi sie o 3:30 i nie chce juz isc spac.

A moze to te temperatury bo moje grzeczne Dziecię tez sie rozregulowalo i dzis wstalo o 3.3p a juz od ponad miesiaca nie wstajemy na nocne karmienie i tak pomyslalam ze jak jest tak gorąco to jej sie pic chciało to wstala

Wiesz co nie wiem czy pic jej sie chce bo zjada 180ml mleka... a potem spania nie bylo. Wczoraj o 2:30 sie obudzila na jedzenie i zasnela po 4 i spala do!!! (tada da da da da dam) 7:40!!! I spala by jeszcze ale my wstalismy :D

Hanula tez gdzies od miesiaca nie budzi sie na jedzenie. A teraz znowu zaczela. Mezulek mowi ze moze teraz rosnie albo cos i dlatego potrzebuje wiecej jedzenia.

Hanule w nocy klade spac w bodziaku z dlugim rekawem krotkich spodniach (od dzis bo dom nam sie nagrzal a wczesniej to spiworek kocem jeszcze nakrywalam) i pakuje ja w taki cieplejszy spiworek. Kupilam tez taki muslinowy ale to najwyzej jak bedzie cieplej :D

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png

Gość misiakowata

~kalae
~misiakowata
Izabel82
Grunt że pogadane... Mój i tak nigdy nie rozumie o co mu chodzi więc szkoda nawet gadać czasem mu wygarne coś on mi i tyle
Była u was pielęgniarka środowiskowa??, u mnie dziś była zdziwiona że nie Byłyśmy przed 1 szczepieniem bo teraz się pozmieniało i przed każdym szczepieniem pielęgniarka robi test ptsesiewowy i ogólnie ogląda dziecko sprawdza czy się prawidłowo rozwija. Do tego można zawsze pogadać o karmieniu rozszerzaniu diety i różne inne nurtujące sprawy. Dziś była u nas godzinę obejrzała malutka dokładnie. Jestem pod wrażeniem :)

ja miałam 6 wizyt patronazowych do 8 -go tygodnia Matiego...a to jeszcze ma przyjsc?

fajnie,że tak fajnie się Wami zajęła:)

A to chyba położnej, nie pielęgniarki.
W książeczce jest wpisana wizyta jeszcze pielęgniarki i lekarza. U nas tylko położna sie wywiązała

Pediatra był u nas na pierwszej wizycie u Matiego,a środowiskowej nie było.

Gość misiakowata

Izabel82
Misiakowata chodzi o pielęgniarke, składałas na nią deklaracje przy wyborze pediatry dla małego. Wiecie co z tego co mi powiedziała to takie są wytyczne, w książeczce jest na to miejsce, ale to pewnie jak z położnymi nie które olewaja.

czyli tą pielegniarka jest moja położna :)Należę do przychodni z Matim za jej namowa i ona się nami opiekowała :)
a napisze jutro do niej na fb :D

Gość misiakowata

Kalae może byc jak napisała Przyjazna..Zadzwonisz i sie dowiesz,ale to jedyne wytłumaczenie teraz..hmm.
no Strunka expertka :D

Niuniu po kapieli troszkę przy cycusiu płakał i sie szarpał,słyszałam,że w brzuszku coś tam sie dzieje..pobujałam i zmieniłam pozycję na siedzącą..dalej płacz..to go siup pod górkę...płakał płakał,gadałam do niego,że jak jest głodny to nie powinien płakać..no i chyba mu pozycja podpasowała,albo cos mu się tam poukładalo,że zjadł pieknie i spokojnie dwa cyce :D

Kasia mamusia rozumiem..u nas tez miśki spadaja na ziemie..smoczek to już myję,ale miśki?otrzepię..w końcu nie mieszkamy w oborze :D

Ernesto mieliście latania,współczuję,mam nadzieję,że dowiecie sie czegoś o tych kupkach..
U nas była tylko rano,..mozliwe ,że przez upały??nie wydala bo wypaca ha ha :D

Madika..no tak weekend..jak ja Ci wspolczuje !!!

a ja zamiast spać to ciesze się chwila dla siebie :D P.na nocce , M. spi jak suseł :D Bosko :D

Oh dzień pelen wrazeń dzisiaj...
Odwiedzily nas kolezanki z Bilbao dzięki, ktòrym się poznalismy z Claudiem :) Hania troche nerwowa ze tyle ludzi w domu. Kilka razy się poplakala jak za dlugo widziala obcą twarz nad soba.

Ale dziewczyny bardzo chcialy kupic cos z mojej ceramiki i się obkupily na prawie 300€ oooh jak milo!
Obiad potem spacer po parku. Dzień pelen wrazeń az Hania mi potem nie mogla zasnąc i padla dopiero grubo po 23 h :o

Oh... Popatrzylam na lilijkowy wykres skokòw rozwojowych i jest zagrozenie w przyszlym tyg. 15 tydzien Hani a nas czeka podròz do Polski na slub mojej siostry! (Przylatuje z Turcji zeby wziąc slub z kolumbijczykiem :D )

Boje się jak to wszystko zniesie.... Oh...

http://www.suwaczki.com/tickers/l22nqps6ybasj0fr.png

Ciaza316
Barcelona
Rok temu w ten wieczòr zrobilismy Hanię! ...ooooh <3
<br /> My tez jakos rok temu:-)
Nie zazdroszcze tych hukow
Barcelona, a jak tesciowa sie sprawuje? Grzeczna juz jest? Bo to ciagle goracy temat;-)

Hehh Ciaza tesciowa tyla tylko tydzien. Na szczescie mieszka na drugim koncu Hiszpanii :D ...ale cos juz znow chce nas odwiedzac w sierpniu na dluzej...uff męcze się na sama mysl...

Olija nooo tak jakos wyszlo ze nas wzielo na podròzowanie... Jedna się jeszcze w PL uchowala i jak narazie wydaje się ze zostanie :p

Gosia , moni no piękne swieto st juan w hiszpanii ale te stosy smieci, resztek po petardach dzisiaj to masakra...

Máxima no wrucilam wrocilam, jestem caly czas tesknilo mi się za wami nie facebookiwymi pysiaczki :* :D ... Czytam dalej jutro... A teraz lulu ... Dobranoc :*

http://www.suwaczki.com/tickers/l22nqps6ybasj0fr.png

Gość misiakowata

Madika-Mafijna,Maxima :D zawsze coś fajnego wychodzi i nie tylko Tobie Barcerona :D
Nie martw się,Hanula ma miedzynarodowa krew szybko przywyknie do podróży :D

och u nas juz 28 st..a Rossman od 10..lecimy niedługo z Matim po pieluszki..musze kupic z Babydreama 3 bo mamy darowane Pampersy i normalnie jąderka mu sie odparzają mimo częstego wietrzenia :/
Pewnie od tego gorąca każda może odparzać,ale jakoś rossmanowskie sa ok :)

Wstaliśmy po 8,po drugim kupsku Matiego,połozyłam go na kocu na podkładzie..piję kawę patrzę,a ten jak naleśnik się zawinął w podkład hehehehe
zawsze mnie czymś rozmieszy agencik mały :D

Madika
Sylwia921125
Madika napisał mi dzisiaj, ze juz nie daje rady. Wiec mu napisalam, ze ja chcialam mu pomóc, ale on tej pomocy nie chciał. I ze pod zly adres trafił zeby sie zalil kolega od picia a nie mi. Pisal tez, ze teskni za Mala, ale mu napisalam, ze ja nie pozwole zeby ona go ogladala w takim stanie. Ostatnio zawiozlam mu Mala a on ja zostawil siostrze na godzine i gdzies wyszedl. Nosz kur... juz nie bede taka głupia.

I dobrze mu nagadalas!!! Musisz byc twarda teraz! Zeby wiedzial ze z Toba nie ma zartow!! I ze nie bedziesz na kazde jego skinienie.
A o braniu Martynki to chyba moze zapomniec do puki nie zacznie sie leczyc.

Jestes SILNA babka!!!:D

Super ze siostry zajely sie mala jak sie pochorowalas. To takie wazne zeby miec kogos na kogo mozna liczyc szczegolnie jak sie jest samotnym rodzicem.

A do mnie jutro KTO przyjezdza???? :DNo kto???:D Chyba nikt nie zgadnie :D heheh

Ja wiem, ja wiem! Mamusia :D

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]

Sylwia921125
Mi niestety nie chce sie ten filmik odtworzyć :/
Strunka ona to przez przypadek zrobila :)/ nawet na bok sie nie przekrecala :/
Mamy isc do rehabilitanta, ale czekam na numer od kolezanki. Bo na dobry lekarz nikogo nie znalazlam. A chce wiedzieć jak z ta glowka postępować bo nadal spi cala noc z glowka na lewo i nic nie pomaga.
Mi tez Haneczek brakuje... ale dobrze, że reszta chociaz wrocila :)

Napisałam się,napisałam i mi zjadło posta...wrrr...
Sylwia spróbuj znaleźć ten filmik na yt wpisując "jak prawidłowo nosić niemowlę siostraania".
Dobrze że wybierasz się z Martynką do rehabilitanta bo takie układanie głowy na jedną stronę może grozić kręczem karku. A próbowałaś odwrócić jej łóżeczko tak żeby musiała odwracać głowę w drugą stronę za Twoim głosem? Staraj się też podchodzić do niej z prawej strony żeby stymulować ją do odwracania główki. U Mateusza to w dużym stopniu pomogło -przekręca głowę w obie strony a jeszcze do niedawna tylko na prawą.

~misiakowata
Madika-Mafijna,Maxima :D zawsze coś fajnego wychodzi i nie tylko Tobie Barcerona :D
Nie martw się,Hanula ma miedzynarodowa krew szybko przywyknie do podróży :D

och u nas juz 28 st..a Rossman od 10..lecimy niedługo z Matim po pieluszki..musze kupic z Babydreama 3 bo mamy darowane Pampersy i normalnie jąderka mu sie odparzają mimo częstego wietrzenia :/
Pewnie od tego gorąca każda może odparzać,ale jakoś rossmanowskie sa ok :)

Wstaliśmy po 8,po drugim kupsku Matiego,połozyłam go na kocu na podkładzie..piję kawę patrzę,a ten jak naleśnik się zawinął w podkład hehehehe
zawsze mnie czymś rozmieszy agencik mały :D

Mya chyba jednak Pampersy nie sluza. Probowalismy juz wielu, ale jednak po Pampersach ma tam wszystko czerwone, z krosteczkami. Po innych juz nie, chociaz ostatnio lekko rozowe jest, ale jest cieplej i zmieniamy pieluszki teraz czesciej:-) ale musze przyznac ze Pampersy najmilsze w dotyku.
U Was te kupy ida:-) u nas co ok 3-4 dni jedna.

Barcelona mam nadzieje ze podroz minie fajnie. Daj znac po. A beda jacys egzotyczni goscie? :-)

U nas zabawki pralam tylko na poczatku. Moze powinnam je znowu wyprac, hmm. Gryzaki pewnie bede wyparzac co jakis czas.

Nocke dobra mielismy. Jak zawsze jak tata na posterunku... mialam przykaz spac z zatyczkami:P bo odmowilam drugiej sypialni. I w nocy slyszalam Mala chwile ale nie karmilam, tata oczywiscie spal jak zabity i nic nie slyszal:-) i dopiero karmienie o 5 rano. Potem po 7 z pobudka. I po 8 zasnela ze smokiem i przytulanka znowu.
Mam nadzieje ze u Was nocki znosne?

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]

Gość przyjazna

Ja co prawda nie jestem Haniutek ani Haneczka (tez mnie ciekawi co u nich) ale napiszę:D

Na mazurach nie wyróba w domu 28 stopni na podwórku 30 w cieniu ..na jutro zapowiadają burze i od poniedzialku ochłodzenie:) chociaż jestem ciepłolubna to taki upał i mnie wykańcza:D

U nas nocka ok 22-4-6-7:30 :D

Madika udanego weekendu z mamusią:) oby nie miała zbyt częstych skurczy :D

u nas też burza nad ranem fajnie się zrobiło, ale już minęło.

strunka - czy podstawa macierzyńskiego powinna być taka sama jak podstawa chorobowego, jeżeli miałam je dłużej niż 3 miesiace? bo się już zakręciłam.

ciąża - u nas nocka chyba najgorsza, bo Tosia się obudziła przed 3 a potem spać nie chciała, a jej się to pierwszy raz zdarzyło żeby w nocy nie chciała spać. Wg mnie pampersy są najlepsze, ale Tosia nie miała podrażnień od żadnych pieluch.

Gość strunkaaa

Podstawa tak. Powinna być taka sama.
U mnie sie zmienia, ponieważ doliczana jest wysluga lat.

Ale... To wyjątkowy przypadek. Poza tym podstawa taka sama - jedynie zmienia sie procent w zależności od świadczenia za jakie zasilek jest wyplacane. Czyli chorobowe ciążowe 100% platne, a macierz 80 % jezeli zadeklarowalas od razu, ze na rok idziesz...