Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Normalnie się we mnie zagotowało jak przeczytałam wiadomość od ciebie arwena jak cię potraktowała dokotrka! 40 min usypiałam małego na rękach by odpisać...
Kopnij babę tak by się w gołębia pocztowego zmieniła najlepiej na zawsze!!!
Płacz dziecka kochane mamy jest stworzony dla nas abyśmy nauczyły się reagować na potrzeby dzieciątka które sprowadziłyśmy. Mieliśmy świetnego profesora od psychologii dziecięcej na studiach i on to nam pięknie objaśnił. Dziecko nie zna pojęcia czasu dlatego te nasze pociechy tak dają czasami w kość jak chcemy siusi,zjeść, spać, wykąpać się itd ale to nie jest ich złośliwość! Tłumaczył, że dziecko tak jak i dorosły przeżywa stres. Hormon stresu sieje spustoszenie w organizmie dorosłego człowieka a co dopiero u takiego dziecka. Układ nerwowy się kształtuje!
My mamy jesteśmy rozchwiane emocjonalnie i tak powinno być bo jesteśmy za nasze dzieci odpowiedzialne więc musimy być takimi wykrzyknikami! Jak można tak do matki powiedzieć?! Jak mnie położna bałamuciła, że to żółte mu zejdzie i się nabijała z mojej paniki to był to ostatni raz kiedy sobie pozwoliłam..bez jej wiedzy poszłam do lekarza i w ten sam dzień byliśmy na oddziale bo od stężenia 20 bilirubiny robią tu pełną transfuzję a Młody miał 19.5. Przepraszała później przez telefon i nawet po swój laktator nie wróciła. Jak mi na oddziale pielęgniarka powiedziała, że nie będą przynosić mleka co chwilę jak mały głodny i że mam go przyuczyć do karmienia co 3/4 gpdziny bo to nawet lepiej dla jego wagi, to jej na bezczelnie odpowiedziałam, że to chłopiec i po wybiegu VS nie będzie chodził. Cała zmina była na mnie zła ale mleko przynosili.

Zmień lekarza i do nowego od razu zrób wjazd z grubej rury o co chodzi i czego oczekujesz. Mamy internet,fora i książki właśnie po to by z nas idiotów nie robili. Bądź świadomą mamą. Dziecko nie powinno tak płakać i to jest święta racja. Jak mojemu podali żelazo to od raz się jazda z brzuchem zrobiła i lecieli z medykamentami.

Ufff...no :D powodzenia

Gość misiakowata

Pospalismy sobie z malym :)
Glowa mnie dalej boli cholerka :/
Ale fajnie teraz 22 sie zrobilo i zyje :)
Kamilla u nas 25 bylo juz rano..
Ja zle znosze taka pogode ,zwlaszcza ze duszno..zbiera sie na burze co jakis czas,ale jakos nie nadchodzi..
Kiedys uwielbialam nawet jak bylo po 30 stopni,ale od dwoch trzech lat juz nie bardzo..albo sie starzeje,albo od tarczycy hmm

Gość przyjazna

Ernesto ja pierniczę..współczuję znów tego szpitala
Dobrze chociaż warunki godziwe..
Pewnie nie bylas jeszcze na krzywej cukrowej..
A moja kima na rękach u mnie, czekam na 20 jak na zbawienie :) stary dostanie córcię od progu:D

A w ogóle to chyba mam owulację tak mnie jajniki napierd...ą a okresu jeszcze nie bylo

strunka7777
Mamamisiowa, witaj.
Nie mozesz ich postraszyć sadem? Moze zsncza inaczej postępować w Wami? Ręce opadają... :(

Ale nastukałyście stron!!! Kurka!!! I jak ja Was nadrobię?

Problem w tym, że tu taka polityka nawet ten jeden świstek co dostaliśmy chciała doktorka rodzinna zabrać tylko mąż zaczął, że nie bo my do Polski jedziemy i potrzebujemy. Ale kurka polityka, politykąa my nie wszystko rozumiemy jak mówią a oni nie chcą się wysilać by nam to na papierze podać. No ale w piątek postaram się zawojować :D

Tak czytam o tym jak Wasze maluchy spia (nie spia) i jak reagują na dźwięki. Czyli nie jestesmy sami. Mala dzis tez nie chce zasnac. Wyjechalam z wozkiem to przez 15 min obudzona, zdjelam jej czapke i dopiero zasnela. Nie wiem jak ja ubierac bo dzis gorac straszny ale wieje.
Dobrze Wasze dzieciaczki przybieraja na wadze. Moja sprawdze w przyszlym tygodniu

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]

Gość przyjazna

Na dodatek zeby dzień byl jeszcze "piękniejszy" kleszcz mi się w skórę wpierdolil :( i to gdzie ? W stopę Kuźwa trzy cm pod kostką. Wlazl głęboko w życiu go sama nie wyjmę ..musze małą obejrzeć a w końcu zasnęła..

kamillla
Kurde od 19.20 toska plakala nie wiem czemu cycka nie, ale to chyba nie. Brzuch. Wydaje mi sie ze zmęczenie bo dzis prawie w ogóle nie spala, tylko po 10-15min. Przed tym poszłam zupę robic Kacper ja uspal, wracam a ona nie śpi ale leży. Tylko podeszlam i ryk do teraz aż ... Udalo mi sie ja uspokoić dzieki hipci z lamazy, jak ja widzi to aż się trzęsie. Nadal poplakiwala ale juz nie aż tak.dalam smoka polozylam ci karmienia na leżąco i,zastapilam szybko. Smoka cycem. Moze to dziwne ale do szalu doprowadza mnie. Dziecięcy placz:(

Maz wyczytal ze niby sen 15 min jest wystarczający... Hmm. To moja przy odbijaniu tyle spi i widocznie pozniej dlatego nie chce. Ale tez mi sie wydaje ze wieczorem czasami przemeczona jest po calym dniu i placze. Kto to wie...
Nie lubie jak Mya placze. Ja bym chciala zeby ona caly czas usmiechnieta byla:-)

~misiakowata
Kamilla ja tez nienawidze jak Mateuszek placze,wtedy gdy to dlugo trwa.Zaczynam sie bardzo denerwowac i szybko cos robie zeby wziac na rece czy cyca zeby byla cisza.Zauwazylam ze od razu lapie mnie migrena..Czesto zamiast najpierw na zmiane pieluchy biore do piersi zeby uniknac placzu..bo Mati jak to chlop,jak glodny to zly :D

Z ta szatka i swieca u nas tez tak :)
Aga trzymam kciuki za Pawelka :*
Magdalenka jakos mi sie skojarzylo :D Sama mam chuste..ale wyjde z nia dopiero jak maly bedzie juz mial silna glowke..bo skubany uwielbia w chuscie zadzierac ja do gory i gapic sie na sufit,lampy...o lampy uwielbia :) smiejemy sie,ze sie ciagle "lampi" :)
I kurde cos jeszcze mialam pisac..ech ten baby brain trwa dalej :)

U mnie tez baby brain trwa. Zaczelam ostatnio odpowiadac kolezance na pytanie, powiedzialam kilka slow, yyy, i pytam jej jakie bylo pytanie:D o malo nie posikalysmy sie ze smiechu

~Ernestoo
Aga trzymam kciuki za Pawelka. Jaki lek bierzecie? Moze to i lepiej, zeby go nawodnili.

Tak jak pisala Kotka u nas chrzestna ubranko i szatke a chrzestny swiece i medalik na lancuszku.

Moja Mala ma 7 tydzien i 4950. No i znowu lezymy w szpitalu. Miska miala duzo krwi w kupce i jak zdjelam pieluche puscila pruka a na przewijaku niewielka kaluza krwi. Od razu dluga do szpitala. Pobrali material do badan, dostalismy lekarstwa i czekamy :(

Ernesto wszystkiego dobrego, oby sie szybko poprawilo

~magdalenka851
Arwena Twoje nauki nie oszly w las i maz powoli ogarnia, brawo Ty!:D
Ernesto dużo zdrówka dla Paulinki trzymamy kciuki.
Aga oby Pawelkowi nic złego się nie działo i kupy wróciły do normy. Sami się obserwujemy bo też te kupy wodniste:(
Ortoda oby to skok był u Wojtusia i szybko minął a życie wróciło do normalności. Dużo cierpliwości życzę.
Ciąża mój Wojti też ciągnie za włosy .... ale moje! Auuua!

Moje wlosy tez oberwaly:P

Gość Ernestoo

U nas 21 stopni, ale bylo wielkie oberwanie chmury i burza. Mala z tego powodu i pewnie bolu brzuszka byla rozdrazniona, ale teraz juz smacznie spi a ja moge napisac. Mala ma adenowirusa, znalezli w kupce. Teraz leczenie. Objawy tego wirusa to jak przy chorobach drog oddechowych, ukladu trawiennego i ropienie oczka. Dziewczyny jak macie takie objawy (ropienie oczka, kaszelek, katar i nieladne kupy, kolki) to skonsultujcie to z lekarzem. Arwena wspolczuje lekarza, zmien jak najszybciej dla dobra dziecka. Mi w poprzednim szpitalu nie chcieli kupki obejrzec, choc mowilam wiele razy, ze sa sluzowate i zielone. Gdyby wtedy zlecili badanie na wirusy i posiew Mala juz by zdrowa byla.

Kamila nie zawsze zielone kupy to zle. Zalezy jaka to zielen, jesli musztardowa to ok jak karmisz piersia, ale jak taka ciemna zgnila zielen to juz powazna sprawa.
Przyjazna ja krzywa mam w czerwcu czyli 3 miesiace po porodzie.

~kalae
Madika
~kalae
Madika
~kalae
Madika

Mezulek zajmowal sie Hania i pojechal do swoich rodzicow... Troche wsciekla bylam na to bo dzien wczesniej rozmawialam z meza babcia ze sama nie dam rady przyjechac z mala ( niby nie daleko mieszka ale w bloku jest duszno i goraco i na 1 pietro 10kg trzeba wniesc plus torba...) No ale jak teraz on pojechal sam (a mezczyzna taki nieporadny i dal sobie rade) to ja bede zolza i suka i robie to specjalnie.

Jak powiedzialam to mezulkowi to powiedzial ze przesadzam i mam myslec pozytywnie... Myslalam ze mu kopa sprzedam...

ale ze co>? bo jakos nie rozumiem, to żart jest?

Ale co ze mam myslec pozytywnie? Czy ze co? :D

po pierwsze to mężczyźni są poradni i sami dają radę tak samo jak my

po drugie logiczne jest że on jako mężczyzna ma więcej siły żeby wnieść na pierwsze piętro

po trzecie jakby ci pomogła z tym wózkiem, to mogłabyś do niej wpaść.

a jak ona myśli inaczej to już jej problem.

przestańmy robić z facetów nieporadnych małych chłopczyków, założył rodzinę ma żonę i córkę i musi umieć zadbać o tą swoją rodzinę: zarobić na nią, uprać, posprzątać, ugotować, dzieckiem się zająć, tak samo jak ty, a jak ktoś myśli inaczej to już jego problem i nie ma się co nad nim roczulać.

Ja to wiem i Ty to wiesz i powiem wiecej nawet moj mezus tak mysli.

Aaale jego mamusia uwaza inaczej ze ja go wykozystuje i jestem zlosliwa. A on musi odpoczywac po pracy... :D

i to już jej problem.
ale powiem ci ze jak dla mnie to ty i tak święta kobieta jesteś że jedziesz z nią na działkę, bo ja po tym co pisałaś to na pewno na cały weekend bym nie pojechała, no może odwiedzić skoro się pogodziłyście, ale to na kilka godzin, i do domu

Dzieki :D Moze kiedys uslysze Santo Subito (czy jak to sie pisze:D hehe).

Dzis uslyszalam dobra nowine w prognozie pogody- ma padac od jutra przez caly weekend. Same burze i deszcze.... wiec.... nigdzie bysmy nie jechali :D

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png

Aga jaki z Pawelka duzy chlopczyk :) ladnie rosnie :)
Awerna u nas tez jest taki jeden lekarz Gnojarz. Jest tak bezczelny jak ta Twoja babka. W zyciu bym juz do niego nie poszla. A najśmieszniejsze,ze skargi sie zglasza do niego :D zmieniaj ja szybko...
Ernesto niech Paulinka wraca szybko do zdrowka.
Jola u mnie jak Mala zakaszlala 2 razy w nocy to na drugi dzień od razu polecialam do lekarza i juz sie cos u Malej zaczelo rozwijac. No, ale wcześniej miala katarek 2 tyg.

Sylwia921125
Hej :) Kubus juz po wizycie u specjalisty. Powiedziala,ze bardzo jej milo, ze miala takiego pacjenta. Oczywiscie nie ma ADHD powiedziala, ze jego problemy z koncentracja sa spowodowane tym, ze jest bardzo inteligentny jak na swoj wiek i nudza go zadania w przedszkolu. Ale sie ciesze :)

Od razu wiedzialam ze bedzie taka diagnoza :D Szczegolnie jak powiedzialas jaka ta nauczycielka jest... Kubus zawsze mowilas ze jest inteligentnym i bardzo wrazliwym chlopcem :D

Aga super ze po wizycie takie dobre wiesci!!!:D Noooo i Pawelek to taki juz prawdziwy CHŁOP :D

Monika91
Mamamisiowa u mnie jest to samo! Wczoraj ciągle poplakiwal, ale dzisiaj to przechodzi sam siebie. Ciągle na rękach, od rana kwilenie, placz lub wrzask. Dzisiaj w sumie moze 40 min spal... tragedia. Jest jakiś wystraszony i nerwowy :-(

Moja mala tez dzis nie chciala spac ale lacznie dzis moze ze 2-3h spala a jak na nia to baaaardzo malo... Potem tez byla taka niespokojna i rozdrazniona... I wogole jakby tak niespokojnie spi.