Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

arwena89
Madika
~arwena 89
Madika myślałam o tym skoku rozwojowym, bo płacze nie wiadomo czemu, a jak zdarzy się że nie płacze to wydaje mi się że jest wystraszony. Nawet przy kąpieli dzisiaj płakał a zawsze lubił. Do tego co dzień jest gorzej z kolką :( może to wszystko na raz? Dzwoniłam do swojej położnej to kazała mocz zbadać, bo jak są bakterie to dzieci są bardziej płaczliwe. W czwartek mamy kontrolną morfologię to od razu dam siusiu do zbadania.

Aga życzę zdrówka dla Pawełka!

No niby na skok to by wygladalo ale ile on ma tygodni?

Ciekawe czy cos wyjdzie w badaniach. Ale trzymam kciuki zeby szybko wszystko przeszlo!!!

Dzisiaj skończył 9 tygodni, ale urodził się 3 tygodnie za wcześnie. Teraz niby usnął, ale śpi strasznie niespokojnie, zawsze spał już tak twardo, że nawet przebieranie go nie budziło, a dzisiaj muszę chodzić na paluszkach. Może on wyczuwa że jestem ostatnio zdenerwowana... Ale jak mam nie być jak dalej wszystko na mojej głowie i wiecznie niewyspana, dochodzę już do kresu wytrzymałości fizycznej i psychicznej. Jestem wyczerpana...

A nie mozesz poprosic rodzicow o pomoc? Zeby wyszli na spacer albo zeby wzieli malucha? Wtedy polozysz sie i pospisz odpocznie Ci glowa ze nie musisz sie martwic co z malym...

Wiem co mowie bo w takim najgorszym momencie jak byl skok u malej moja mama brala ja na godzine a ja potem bylam pelna wigoru do walki :D To bardzo pomaga!!

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png

Aniołek gdzie uszka badacie?? My na gwiazdzistej syn miał to badanie na śpiąco i wszystko wyszło ok, z córką nie muszę, dopiero na roczek kontrola.
Usg robiliśmy w Medi raju i kapturskiego. Będziesz jutro na spotkaniu?? Mam nadzieję że wypróbuje czy małej taka chusta pasuje. Widziałam że robią też warsztaty.
U nas wczoraj ponad 20 Ale wiatr porywosty, body bluzeczka cienka na długi, leginsy i skarpetki, bez czapki w wózku. Z synem nie byłam odważna i nie zdejmowalam :p
Arwena 3 mam kciuki za wyniki małego.
Ja karmię przy rodzinie, przy braciach, teściu szwagrze... Bo bym musiała całe spotkanie spędzić w pokoju obok bo to taki cycus maminy.

Gość arwena 89

Madika mój ojciec pracuje fizycznie od rana do nocy, więc odpada. Mama jest po operacji kręgosłupa, która niestety nic nie dała więc też jest problem bo nie powinna go nosić, a nawet krótki spacer powoduje ból :(

Aniołek_nocy
Izabel tak będziemy jutro z Tosiem:-) uszka badamy na dekerta w audiolanie i mam nadzieję ze wyjdzie to badanie ok :-)
Arwena a wy bierzecie actiferol? Jeśli tak to on dopiero w jelitach jest pobierany do organizmu a nie z brzucha więc tu nie powinno się nic dziać.

Nie, mamy w syropku Ferrum lek. Jeśli dalej będzie trzeba brać żelazo to będę nalegać na zmianę na actiferol.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpr3e5ekflq3mjf.png

kamillla
Nie wiem o co tym ludziom starszym chodzi naprawde taka radochę maja jak patrza jak dziecko je czy,sie kapie. Pamiętam ze moja matka tak moja siostrę nachodzila jak sie jej syn urodził ze jak wpierdzielila sie do łazienki jak oni go kapali( a on zawsze darl sie podczas kąpieli) to moja siostra juz nie wytrzymala i wyrzucila mamę z łazienki i zamknela na zamek drzwi. Do mnie mama nie przychodzi często mimo ze ma 200m od siebie, bo jej powiedziałam ze nie chce nachodzenia pozatym ja nie mam oporów żeby jej powiedzieć cokolwiek. A wczoraj moj ojciec przyszedł, u nas w pokoju jest pieruńsko gorąco, 25stopni.toska leżała na łóżku w body na dlugi rękaw patrzę a ona glowke ma mokra, myślałam ze sie ulalo ale potem się okazało ze sie tak spocila.wiec ja rozebralam zalozylam body na krótko, zmierzylam temp na łóżku przy pościeli a tam 29stopni!! ,ojciec przychodzi i ze ona ma zimne ręce przykryj ja bo jej zimno. :D myślałam ze padnę. Powiedziałam ze jest jej gorąco i zaakceptował to:P ale zawsze sprawdzają ręce i nogi, jak zimne to juz trzeba opatulic.

Taaa... Moja tesciowa ciagle chodzi i by Hani skarpetki zakladala bo ma zimne stopki. Ehhh... Co za ludzie :D

~przyjazna
Zdrowia dla maluszków dziewczyny !!
Lilijka Ania ma idealna mamę to i sama będzie idealna :D glowa do góry trzymam kciuki za chustowanie! Dama zakupiłam za dwie stówki i tylko raz ja włożyłam:( może dziś?

Moja w chuscie tez nie lubi chodzic... A tak liczylam ze jej sie spodoba... :( Bo wygodniej by bylo nawet nad morzem w wakacje... Ale ona tak placze ze uspokaja sie dopiero jak ja wyjme. Nie wiem czy za mocno ja sciskam... Czy co innego... Moze tez znajde jakas kobitke od kangurowania i podpowie co i jak... Bo niby robie dobrze ale jej cos nie pasuje...

Ile wasze dzieciaczki przybierają na wadze. Mój ma 9 tygodni i w tamtym tygodniu ważył 5 kilo, ciuszki 56 już małe. Urodził się malizna jak wcześniej pisałam. Nie wiem w sumie czy to ok. Ja ubieram krótkie body, pajac, skarpetki i czapkę na to kocyk. Raz wyszłam z nim lepiej ubranym ale jak nachyliłam się do budy wózka to w szoku byłam jakie tam ciepło. No i mały może przez to się czasami wierci. Boję się czapkę ściągać ale tak jej nie lubi. Spróbuje jeszcze raz z chustą dzisiaj ale czarno to widzę.

Anna przy nastepnym badaniu jakiejs morfologii zbadam tsh..
Mój P.był dzis zamieniać skierowanie na usg bioderek,bo bez peselu miał zapytać o to,ale załatwił to przez rejestracje i zapomniał..
16go mam szczepienia to zapytam lekarza..mam wizyte u endo pod koniec maja..moze pojde z małym..
zobaczymy jak to wyjdzie..

a niedoczynnosc wyszla ci w ciazy bo zachorowalas czy tak jak ja nie wiedzialas o chorobie??

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png

misiakowata30
Ja przy 20 stopniach ubrałabym bodziaka na krótki rekawek,na to koszulkacienka z długim,pólspioszki albo spodenki i skarpeteczki :)
Zawsze mozna coś ściagnać,a jak się ochłodzi to okryć kocykiem :D

Mamamisiowa,no mój maluniu ma juz ok 62 cm i wazy ok 5300 g :)
Urodziłam go jak mial 3750 i 57cm :)
Duża Misia(ja)to duzy misiulek :D

No wujek przesadził,no ale text podziałał..wytłumaczyłam,że to jest dla mnie intymne(a jeszcze wtedy nam nie szlo)i głupio tak.
mama P.mi nie przeszkadza,to kobieta,zreszta to prosta babeczka jest,wkurzam sie jak gada co do ubioru..duzo ją uczymy słuchajcie..
np.nie pamietała zeby głowke podtrzymywać,smoczka z aventu chciała dac z osłonką :D...nie zna sie,nie pamieta..30 lat tak nie było no..a z cycusiem..ona nie karmiła piersią,bardzo mnie podziwia ,ze wywalczyłam karmienie piersią :) ja sama mam satysfakcje,bo pamietam na poczatku sie martwiła i mówiła,ze moze mam "mało wartościowy pokarm" .Kiedys sie tak gadało i ja jej wytłumaczyłam,ze nie ma czegos takiego...ze aktualnie mam mało bo dopiero ruszyłam..Wtedy prawie uwierzyłam,ze cos takiego jest i dokarmiłam....Kiedys mamy nie walczyły..skoro sie dziecko darlo to latwiej było dac butlę niz walczyc o cyca.
Sama mi się przyznała ze jej sie nie chciało,ze nie miala pokarmu,zreszta po 3 miesiacach musiala isc do pracy i sie nie oplacalo..
a niech sie patrzy,nie robi tego jakos nachalnie..widze jak sie usmiecha z miloscia patrząc na Matiego,to nie bede bronic..:)

a mi się wydaje że to zależy od kobiety, a nie od czasów.
matka M karmiła go rok, a to było prawie 40lat temu. Moja mam kp całą naszą trójką i też całkiem długo.

ja osobiście odliczam już do końca 3 miesiąca, bo wtedy chciałabym, dawać mieszanke, pod koniec 4 może zaczne wprowadzać coś nowego. No i ograniczenia kp wręcz się nie mogę doczekać. Myślę kp na wieczór i w nocy jakby się obudziła. A już na pewno przestane kp jak jej urosną zęby, ewentualnie mogę odciągać.

Ale pożyjemy zobaczymy

mamamisiowa
Ile wasze dzieciaczki przybierają na wadze. Mój ma 9 tygodni i w tamtym tygodniu ważył 5 kilo, ciuszki 56 już małe. Urodził się malizna jak wcześniej pisałam. Nie wiem w sumie czy to ok. Ja ubieram krótkie body, pajac, skarpetki i czapkę na to kocyk. Raz wyszłam z nim lepiej ubranym ale jak nachyliłam się do budy wózka to w szoku byłam jakie tam ciepło. No i mały może przez to się czasami wierci. Boję się czapkę ściągać ale tak jej nie lubi. Spróbuje jeszcze raz z chustą dzisiaj ale czarno to widzę.

Marcinek w 8 tyg ważył 5kg. teraz ma 10 tygodni. Ja na podwórko ubieram tylko body na długi, spodenki, skarpetki i czapeczke. Zawsze mam koc ze sobą jakby wiało. Mój urodził się 2930, 56 cm. Przy wyjściu 2840. My nosimy już 68 a nawet 74. połowy ubranek nawet raz nie ubrałam,a sa już spakowane:)

http://www.suwaczki.com/tickers/ibm2hdge6bntptz7.png

misiakowata30
Anna przy nastepnym badaniu jakiejs morfologii zbadam tsh..
Mój P.był dzis zamieniać skierowanie na usg bioderek,bo bez peselu miał zapytać o to,ale załatwił to przez rejestracje i zapomniał..
16go mam szczepienia to zapytam lekarza..mam wizyte u endo pod koniec maja..moze pojde z małym..
zobaczymy jak to wyjdzie..

a niedoczynnosc wyszla ci w ciazy bo zachorowalas czy tak jak ja nie wiedzialas o chorobie??

mi wyszła w ciazy tylko ze tsh miałam tylko poza granicą reszta tych ft 3,4 anty tpo w normie . .wiec tylko w ciazy brałam. teraz ze wzgledu ze miałam wysokie cisnienie w ciazy i po ciazy tez mi sie jeszcze tydzien utrzymywało to cisnienie.wiec poszłam do kardiologa i kazałm mi odstawic euthyrox bo z niedoczynnosci wpadłam na nadczynnosc. wiec odstawiłam euthyrox. teraz po miesacu od porodu badałam tsh po odstawieniu tabletek i mam 2.32.wiec nie biore juz.dzowniłam do swego endo i kazał za 2 miechy powtórzyc. jak bedzie ok to nie brac dalej.a mała chyba z tarczycą ma ok. bo z tego co czytałam to przy badaniach przesiewowych badają czy nie ma niedoczynnosci tarczycy.skoro wyniki jej nie przyszły do miesiąca to chyba jest ok.POZDRAWIAM

niuska_aw
mamamisiowa

Marcinek w 8 tyg ważył 5kg. teraz ma 10 tygodni. Ja na podwórko ubieram tylko body na długi, spodenki, skarpetki i czapeczke. Zawsze mam koc ze sobą jakby wiało. Mój urodził się 2930, 56 cm. Przy wyjściu 2840. My nosimy już 68 a nawet 74. połowy ubranek nawet raz nie ubrałam,a sa już spakowane:)

http://www.suwaczki.com/tickers/ibm2hdge6bntptz7.png

moja mała przy wypisie miała 2830 a urodziła sie 2900.teraz 7 tyg.wazy 5 kg i pani powiedziałą ze zaa dużo
no ale siatki centylowe pokazują ze jest w srodku normy.wiec nie wiem

~anna13

moja mała przy wypisie miała 2830 a urodziła sie 2900.teraz 7 tyg.wazy 5 kg i pani powiedziałą ze zaa dużo
no ale siatki centylowe pokazują ze jest w srodku normy.wiec nie wiem

Mój mały w 8 tygodniu ważył 6250g a urodził się 4250g i w sumie nie mówiła że za dużo waży. Jest też tylko na cycku...

http://www.suwaczki.com/tickers/1usahdgenypzflnq.png

Moja Marysia urodzona z waga 3950 a w 7 tygodniu 6 kg. Tylko na piersi.

Misia u mnie tez mama karmila wszystkie dzieci (4) piersia. Chociaz pracowala i urlopvtrwal chyba 3 miesiace. Ale jak pisala Kalae to od kobiety zalezy.

Ernesto bedzie dobrze :*

Kamila ja dzisiaj mialam taki pokaz przy zmuanie pieluchy, zanim 2 podlozylam to Mania zdazyla wystrzelic na mnie, łóżko, kocyk i pieluche... Masa ile bylo czyszczenia :D

http://www.suwaczki.com/tickers/l22ntv73nvew76w4.png

Ja nie wiem czy to ja jestem jakas niezorganizowana (pewnie troche tak) czy moja cora po mamusi. Nie chce spac, ciagle sie wierci. Albo karmienie, albo pielucha, w przerwie jedzenie, picie itp. No nie mam kiedy nic zrobic. Nawet Was czytac :( Dzis mam nawet goraca linie ale nie moglam wiele z nikim pogadac bo Mala zaczynala plakac. Nasza rutyne moge wyrzucic przez okno :P Jedyne co sie zgadza to wieczor. Kapiel ok 20 jakos zawsze wychodzi i spanie ok 21-22, czasami 23. Ale dzis Mya spala 5,5h :) Mega :)
Czekam na tatuska i moze wtedy bede tylko robic za mleczarnie :) no moze jeszcze tylko kucharke ;)
Trzymajta sie

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]