Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Potwierdzam zurawine, ograniczenie cukru i jogurt ale do jedzenia:) czytalam kiedys, ze przetwory mleczne nie sa wystarczajaco "czyste" zeby wprowadzac je w miejsca intymne. Tantum rosa tez warto sprobowac. Ja bym zostala przy mydle szarym i jednorazowych rcznikach papierowych,zeby uniknac ponownego zarazenia siebie i partnera. No wlasnie, wazne, aby partner dostal tez cos przeciwgrzybicznego jak Ty juz zaczniesz leczenie. A skad wiesz, ze to grzybica a nie bakteria?
Na grzybice jest clotrimazolum ale nie wiem czy w ciazy mozna (a jest bez recepty).

http://www.suwaczki.com/tickers/km5scwa1654n41yi.png

Moja siostra w ciąży też miała jakąś tam infekcje czy bakterie i lekarz kazał jej myć się szarym mydłem do okolic intymnych stosować oddzielny ręcznik, brać prysznic nie kąpiel i mówił żeby jeszcze swoją bieliznę wyprala w wysokiej temperaturze i proszku hiperalergicznym albo takim do prania ubrań dla niemowląt. Po tygodniu przeszło jej.
I dobrze by było żebyś znalazła takie prawdziwe szare mydło a nie ze sklepu typy "biały jeleń"

http://www.suwaczki.com/tickers/1usahdgenypzflnq.png

Ola1302 mam wyrzuty sumienia ;) też jestem odpowiedzialna za sprawozdania ale niestety postanowiłam pójść na zwolnienie i zostawić to koleżankom bo jak odejdę to i tak ktoś musi to robić a im wcześniej się nauczą tym lepiej. Zaproponowałam, że jeśli nie będą czegoś wiedziały to bez problemu przyjdę do pracy.

Teraz mam pytanie do dziewczyn które robiły test PAPP-a... wynik odbieram jutro ale tak się zastanawiam ... skoro lekarz po usg stwierdził ze niby póki co wszystko jest ok to czy po zestawieniu wyniku testu i wyniku z usg może się coś zmienić???

http://www.suwaczki.com/tickers/oar890bvzvloemag.png

Kochane ja tak tylko na sekundke bo obiadek sie przypala :)
Pamietam ze dopiero co byl tu poruszany temat TSH i nie moge teraz tego znalez, nawet za wasza" namową" czytaj chciałam sprawdzic jak zytuacja u mnie wyglada dzis odebrałam wynik 2,35. Powiedzcie mi czy w ciazy to jest ok ten eynik? Przed ciaza pamietam mialam 1.8 Potem doczytal co nowego sie wydarzyło i napisze cos wiecej, teraz zmykam do obiadku :)

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgg4bapzcp.png

Co do infekcji... Ja w 5 tygodniu (nie wiedząc że jestem w ciąży) dostałam jakiegoś zapalenia. Poczytałam o jogurcie naturalnym (fakt, działa znieczuleniowo ale nie stosowałam do środka). Objawy jakoś ustąpiły. W 8 tygodniu poszłam do lekarza który mi powiedział że mam drożdżycę. Rozmawiałam z nim nt. jogurtu naturalnego i innych domowych sposobów. Lekarz mi powiedział wyraźnie - przy każdej infekcji mam się do niego udać a nie działać na własną rękę. Jogurt i inne sposoby mogą spowodować ustąpienie objawów (i tak się stało w moim przypadku) ale nie wyleczą choroby. I fakt, przepisał mi Pimafucin i do dziś jest spokój. Z tym, że kazal mi co drugi dzień stosować Lactovaginal i myć się tylko i wyłącznie zwykłą wodą, ewentualnie płynem ginekologicznym (marki nie wskazał, ja używam Lactacyd). Do tego polecił mi kupienie sobie pasków do mierzenia PH pochwy i codziennie sprawdzam.
Każdy lekarz jest inny, każdy przypadek jest inny dlatego warto się do niego udać.

powiem wam, że dobre te babeczki jogurtowe i szybkie do zrobienia w jednym garnku :) nawet miksera nie trzeba :)
podam przepis jakby ktoś chciał :) z tego przepisu zrobiłam babeczki-jogurtowe-z-nutka-cytrynowa tylko nie dawałam skorki cytrynowej (bo nie miałam) i dołożyłam żurawinę i krówki pokrojone, ale w sumie co się doda to już inwencja twórcza każdego. Zamiast lukru zrobiłam słony karmel z krówek które mi zostały.

też bym się musiała zapisać na te badania drugie, ale jakoś mi się wydaje że jeszcze dużo czasu mam :) chciałabym tak pod koniec je wykonać ok 20 tygodnia, hmm to w sumie 3 tygodnie tylko

~kalae
powiem wam, że dobre te babeczki jogurtowe i szybkie do zrobienia w jednym garnku :) nawet miksera nie trzeba :)
podam przepis jakby ktoś chciał :) z tego przepisu zrobiłam babeczki-jogurtowe-z-nutka-cytrynowa tylko nie dawałam skorki cytrynowej (bo nie miałam) i dołożyłam żurawinę i krówki pokrojone, ale w sumie co się doda to już inwencja twórcza każdego. Zamiast lukru zrobiłam słony karmel z krówek które mi zostały.

też bym się musiała zapisać na te badania drugie, ale jakoś mi się wydaje że jeszcze dużo czasu mam :) chciałabym tak pod koniec je wykonać ok 20 tygodnia, hmm to w sumie 3 tygodnie tylko

Ja proszę przepis :)