Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Monimoni czy córcia nie ma Twojego usmiechu ?:)
śliczna :)

Tak piszecie o chrzcinach,my myslimy w wakacje,ale nic nie ustalone jeszcze..
Ortoda no to grubo z teściową..ech i co zmienicie termin?

Izabel dzieki za Twoja wypowiedź..wiem,że jestem normalna w takim razie :)
Mój maluszek dziś mega grzeczny :) Cos sobie tam zaczyna gaworzyc powoli..śpiocha ładnie..a jak nie spiocha to sobie w łóżeczku cuduje :)
Aniia tylko tam sie nie przetrenuj na pierwszy raz..wiesz..slow mama slow :D
choc ja też po dostaniu zielonego światła lece na zumbę :)
Dziś z przystanku do pracy umęczyłam sie drogą..normalnie szłam 6-7 min szybkim krokiem,a dziś szłam szybko(jak otyła puma)i zlałam się potem i jaka zadycha ..ja cie :)

Widzę,że pomysł na firmę kwitnie :D
obrotne babeczki :D

Monimoni to widzę chrzciny Ksawcia na całego..ochrzczona dusza i ciało he he he
a propo..z łóżeczka własnie dobiegaja steki i pierdy oho :D Mati rządzi :)

Arwena na bank mąż musi poprawić monitor..u mnie też tak zawył dwa razy..patrze a Mati sie bawi..teraz poprawione i spokój :)

Strunka a z Baydreama probowalas..my uzywamy i jestem zadowolona :)

Mojemu bomblowi chyba cos zalega w nosku albo to pryszczyk jakis..mała ta dziurka,ale jak zajrzałam to wyglada jak pryszczyk..co to takiego??
Mam polozna pojutrze..nic nie ruszam na razie..

Byłam dzis sie rozliczyc w pracy itp..nie bylo mnie 3 godziny..czaicie,ze synus poczekal na cyca??
Taus tak bujal,ze obylo sie bez mm...ale sie ucieszyłam :D :D :D

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png

My używamy pampersów, miałam też paczkę belli, tych z rossmanna i z lidla to te bella happy chyba były najmniej sztywne. Ale i tak najlepsze dla mnie są pampersy, używaliśmy premium na początku a teraz te zielone. Są cienkie miękkie i chłonne, ani synek ani córka nie mają odparzeń. A odparzenia chyba nie zależą tylko od Pieluch ale też od skory dziecka, od chusteczek (my myjemy płatkiem i wodą, po kupie pod kranem, a chusteczkami poza domem ewentualnie)częstotliwości zmiany pieluszki i jeszcze od kremów czy maści które się używa. Pampersy może są droższe (nie zawsze, są promocje) ale ten komfort że nie przeciekają, nie trzeba przebierać dziecka i pościeli:)

http://www.suwaczki.com/tickers/lprkzbmhlydqtmyx.png
http://www.suwaczki.com/tickers/17u93e5e9sf8amqv.png

Właśnie wróciłam od adwokata. Pozew na brudno napisany. Jutro siadam i pisze na czysto. Od razu o ustalenie ojcostwa i alimenty. Potrzebne mi są paragony. Mam trochę na ubranka. Ma może któraś zbędne paragony na łóżeczko wózek itp. (Chociaż teraz paragon to dowód reklamacji chyba)

Widzę że firma zaczyna mieć ręce i nogi. :) Pasowało by jeszcze żłobek otworzyć przy cukierni.

Monimoni
My używamy pampersów, miałam też paczkę belli, tych z rossmanna i z lidla to te bella happy chyba były najmniej sztywne. Ale i tak najlepsze dla mnie są pampersy, używaliśmy premium na początku a teraz te zielone. Są cienkie miękkie i chłonne, ani synek ani córka nie mają odparzeń. A odparzenia chyba nie zależą tylko od Pieluch ale też od skory dziecka, od chusteczek (my myjemy płatkiem i wodą, po kupie pod kranem, a chusteczkami poza domem ewentualnie)częstotliwości zmiany pieluszki i jeszcze od kremów czy maści które się używa. Pampersy może są droższe (nie zawsze, są promocje) ale ten komfort że nie przeciekają, nie trzeba przebierać dziecka i pościeli:)

Myjemy tez tylko platkami i woda. Chusteczki nawilżane w szpitalu się nie sprawdzily. Przy pierwszym dziecku tez tak bylo, ze krostki po chusteczkach sie pojawiały. Dopiero jak syn podrosl to lepiej tolerował...
Cobdobpieluch to przeszliśmy z najtańszych do pampersów, bo się okazalo, ze faktycznie byly najlepsze. Jak miał rok spróbowaliśmy Dada, ale problem przeciekania w nocy się pojawił :) takze cos w tym jest w tym przemakaniu ;)

No cóż, sama nie wiem czy zmieniać czy nie... zobaczymy.

Odebrałam wyniki bilirubiny 5,87 przy normie do 1,1 :( niby mniej niż na wyjściu ze szpitala, ale jeszcze za wysoko, ciekawe co jutro pediatra powie. Jeszcze morfologia średnio wyszła, niska hemoglobina, a wysokie białe krwinki :( Wysokie leukocyty to jeszcze tłumaczę sobie reakcją na szczepienie przeciwko gruźlicy, bo robi mu się czerwony odczyn i niedługo będzie się paprać. Martwią mnie te erytrocyty z hemoglobiną...

A firma widzę że się rozrasta :) fajnie :)

strunka7777
Misiakowata, otyla puma :D ja to kurka kaszalot.

Właśnie nie wiem na które pieluchy przejść... I boje się jak szanowna pupencja szanownej damy zareaguje. Nic, musimy zrobić test ;)

ne pewno nie jest tak źle :D
Powinni rozdawać próbki w drogeriach:)

my stosujemy 1 z rossmana te z wycieciem na pepek..na potem mamy zwykle 1 i jeszcze pampersy złote dane w prezencie..mam nadzieje ze nie uczula.

Aga2801
Właśnie wróciłam od adwokata. Pozew na brudno napisany. Jutro siadam i pisze na czysto. Od razu o ustalenie ojcostwa i alimenty. Potrzebne mi są paragony. Mam trochę na ubranka. Ma może któraś zbędne paragony na łóżeczko wózek itp. (Chociaż teraz paragon to dowód reklamacji chyba)

Widzę że firma zaczyna mieć ręce i nogi. :) Pasowało by jeszcze żłobek otworzyć przy cukierni.

dobrze niech gnojek płaci na Pawełka..
kurcze ja to praktycznie wszystko dostałam..pomogłabym,a nie mam jak :*

o zlobku nie pomyslalam :)

misiakowata to jak się zakochal to może jednak przyjedzie :)

arwena - u nas też morfologia jakaś niezbyt wyszła tzn czerwona, ale nie wiem czy się nad tym zastanawiac, bo nie wiem czy normy są dla niemowląt podane, do tego ta tarczyca, eh. Mam nadzieje że jednak okaże się że te normy nie dla niemowląt są podane, i ze wszystko ok.
-----
ja też używam pieluch pampersa tych zielonych i jestem zadowolona, Tosia chyba też :), wcześniej miałam belle i dade, to dada jakoś najgorzej wypada, ale nie że źle.

----
u nas chrzest będzie myślę, że za pół roku jakoś.

Z tymi pieluszkami to różnie. My używaliśmy pampersa 1 bylo ok. Potem się skończyły i otworzyłam 2 i byly ok troche wyższe przynajmniej nic nie wyciekalo na plecy. Skończyły sie a w domu mieliśmy od znajomych w prezencie beabydream 2. I tu szok one mu są za małe za krótkie pare ruchów i dupka mu wystaje. Szok a my mamy 3 duże paczki i kicha nie wykorzystamy.

Co do krostek to u nas pojawily sie czerwone ale od żurawiny odstawilam i juz ich nie ma. Może jadlyscie coś kwaśnego?

http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzi09kwa3zcvri.png

Sylwia921125
Ja od początku uzywam dad i chusteczek z pampersa. Malej nic nie bylo do dzisiaj. Wyszly jej krosty :/ no i nie wiem od czego. Zmienilam tylko masc robiona na odparzenia na bephanten. Teraz tez bede wycierac dupke platkami i woda. Bede dluzej wietrzyc po zmianie pieluszki i zobaczymy.

sylwia mam tak samo od wczoraj. pieluch i chusteczki raczej te same, w zasadzie ostatnio zaczelam uzywac zielonego pampersa i myc pupe płatkami zamiast chusteczek.

Wczoraj bylysmy z Miska w klinice. Na ulewanie dostałysmy zagestnik. Z Mała wszystko ok, przybiera na wadze i wczoraj było 4120. Oczywiscie Królewna dała popis :D Na poczatek płacz, potem bekła jak piwosz po beczce piwa, bąk tez był i jakby było mało to zrobiła kupe. A matka czerwona ze wstydu. Jedyne co na plus to pan doktor obejrzał kupkę i powiedział,że nie jest niepokojąca :) (a martwiłam się, ze sa zbyt zielone)

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3c8iik408njqat.png
przepisa Agi na gofry strona 3718

Ernesto nie ma co się wstydzić..nasze maluchy maj a jeszcze czas żeby nauczyc się manier :D
Są tego plusy:D jak nam się zdarzy jest na kogo zwalić heheheheh

no brat sie cieszył bardzo jak urodziłam,całą ciąże dopytywali o moje samopoczucie..jakby nie patrzał bardzo przeżywał moje wczesniejsze niepowodzenia.Sam ma dwójkę dzieci wiec wie co to za szczescie..a dziś to normalnie oczy takie duże wesołe robili..kij ze mną,malutki musiał być na wizji hehe i moje cycki oczywiście :)w bluzce :D
Kalae a brat no nie da rady przyjechać,ale wyrobimy małemu paszport i może w przyszłym roku pojedziemy do nich na urlop :)
choć watpie..nie wiem czy marcowe pracownice udzielą mi tydzień na wyjazd :P ??

Kalae ku mojemu zawiedzeniu Mateuszek nie toleruje białej czekolady :(..wczoraj do 1 nie spał,bolał go brzuszek..a dziś aniołek...wtedy co myslałam,ze to po chinczyku,tez okazała sie biała czekolada :( zostały mi biszkopty..
a któregoś dnia zrobie swój z jakimis owocami:)

Macie jakis sprawdzony przepis na nieskoplikowany biszkopt?

Anorka
Kalae na naszych wynikach nie bylo innych norm niz ta ogolna, a u Ciebie jest dla noworodków inna? Podalabys? U nas wyszly wyniki mieszczace sie w tych ogolnych normach, choc tsh troche wysokie 5.

TSH 6,900 µIU/ml (0,720 11,000) N

FT 3 5,80 pg/ml (2,00 4,40) H

FT4 1,45 ng/dl (0,93 1,70) N

te w nawiasie to normy, tylko nie wiem czy one dla dzieci czy dla niemowląt czy jak

i mam skierowanie do endokrynologa bo jeśli matka się leczyła na tarczyce w ciąży to do 3 miesięcy trzeba skontrolować dziecko u endokrynologa, ale jeśli wyniki będą złe to dopisze mi pilne na skierowaniu.

KasiaMamusia
misiakowata30
dziewczyny czy Wam tez tak ssie ciagle??normalnie bym ciagle cos jadla
juz marchewke chruplam kolejną..kolacje jadlam o 18
to moze znow kanapki???
bede otyła pumą :)

Oprócz biszkoptów próbowałaś herbatniki?
Dla mnie to jedyne słodycze i przekąski między posiłkami :D

tak P.mi kupił taki "wagon"malutkich w netto..pochłonełam na dwa dni :)
głodna byłam..wsunęłam grahama z jogurtem :)

wazyłam się,przytyłam od wczoraj pół kilo :/ no pieknie..jutro ruszamy na dłuzszy spacer..P musi przed pracą leciec cos pozalatwiac,to lecimy z nim :D

Ola już wiem jak to jest jak wysadza roztepy po porodzie..a myslalam ze to juz koniec..na szczescie jasne :)

to nie puma,to tygrys --- otyły tygrys :D

Kalae z tym pobieraniem krwi to u mnie w mieście norma, kuzynka jak rok temu była to też jej synka zabrali, a już większy był bo cos koło roczku miał, to jest dopiero krzywda i trauma do malucha. Pielęgniarki tłumaczą to ty m że rodzic "przeszkadza" w sprawnym pobraniu krwi, nie utrzyma tak dziecka i że dziecko wyczuwa zdenerwowanie rodzica i jeszcze bardziej jest wystraszone.

Misia fajnego masz brata, ja ze swojej strony zezwalam na urlop ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpr3e5ekflq3mjf.png