Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

kamillla
Nie wiem dla mnie on nie wygląda jakby miał odpaść, nadal jest ze tak powiem świeży... No ale juz nie leci, przyschlo. Wlasnie karmilam mala i jaka piękna kupa jest juz w pampersie. Powiem wam ze sily nie mam do tego przewijania. Pfzewijacie jak zaśnie czy nie??

moją to rozbudza, więc przerywam karmienie i ją przewijam, a potem znów karmienie.

Lilijka - moja mnie uracza takimi przygodami, ja ją juz wyczyszczę a ona wtedy ciach siku lub kupę lub 2w1, mojemu M tak nie robi.
Raz to w ogóle kupa poleciała po przewijaku, na mnie i lot skończyła na ścianie, nie wiedziałam, że kupa dziecka może mieć taki odrzut :D

Gość arwena 89

Madika
kamillla
A ja od 2sie mecze żeby mala uspac.... Przewijanie cyc pampers ona oczy jak 5zl z tatuśkiem posiedziala, ulalo sie i znów cyc i tak w kolko....teraz przysypia ale ja te raczki budzą, nusze nauczyć sie spowijac :/

My do 2 albo do 3 nie spalysmy bo bylo tak jak u Ciebie tylko w miedzyczasie jeszcze butla byla...

A teraz tak niespokojnie spi i chyba jej sie cos sni bo przebudza sie z krzykiem i zasypia na mnie... i wkolko tak az polozylam ja obok na naszym lozku. Moze bede mogla przysnac na chwile teraz...

My tez się meczylismy dzisiaj w nocy od 2 do świtu. Co chwile albo jedziecie albo przesikana pielucha. Nie wiem o co chodzi, albo te dady są do bani albo ja nie umiem mu pampersa założyć, tylko ze te rossmanowe nie przeciekaly. No i niby najedzony ale oczy szeroko otwarte i wiercenie sie w łóżeczku. Dzisiaj przyjeżdża położna a my wisimy od rana na cycku, nawet nie mam jak się ogarnac

~kamilllaa
Aa lilijka mnie tez obkurczanie macicy nie bolalo i nie boli. Raz czy dwa zacmilo mnie jak na okres przez kilka sekund.

Z tym pępkiem to przekichane
u nas calkiem sporo tej krewki poszlo, no ale teraz przyschlo i nie leci wiec zakładam ze jest w porządku. Tyle tylko ze sie osadzilo,na tym czarnym troche tej krwi i co nie wycieram patyczkiem to jest czerwony, aż strach mnie oblatuje za każdym razem. Pytalam baby czy juz nie powinien odpaść, a ona ze nienormalne by bylo gdyby po 6tygodniach nie odpadl. Narazie jest w normie. Ale przy kapaniu musimy uważać, a tak to mala by się popluskala na brzuszku

nawet jak odpadnie to trzeba uważać z tym moczeniem bo on jest taki dziwny, ale to normalne u musi się zagoić, pytałam ostatnio taty czy się dobrze goi, i położnej w poniedziałek i mówią ze ok.
Ale tak to jest z pierwszym pępkiem, ze nie wiesz jak co ma wyglądać i się martwisz czy dobrze jest

Arwena a nie mowila polozna ile tej szalwii pic żeby troche zachamowac laktacje??
A co do snu to mi siostra wytlumaczyla ze niemowlęta często śpią z otwartymi oczkami, tovta plytka faza i one maja bardzo często ja podczas snu. I jak lecialam do niej jak tylko kwilila i oczy otwarte miała tak teraz czekam i zazwyczaj znów zamyka oczka i śpi.

Kalae no ale jak juz ten kikut odpadnie to lżej na sercu bedzie, jedno, zmartwienie mniej:D a tak to sterczy i nawet brzuszka porządnie pomasować nie można

kamillla
Hehe lilijka Ania dobre żarty z taty sobie zrobila:D

Kalae ze tylko raz ci sie to przytrafiło to i tak dobrze:D moja juz ze 3razy mnie osrala, ale zwalam to na problemy z brzuszkiem.:D

raz to było tak spektakularnie z odrzutem, a tak normalnie to kilka razy mi się zdarzyło,

Nie wiem jak wy ale ja na jedno sie nie przygotowałam. Po porodzie okazało się że moja garderoba prawie nie posiada bluzek w których można karmić badz luźniej pomuscuc biust. Za to staniki do karmienia mam za Male i powodują ucisk i zastoje. Wiec dzisiaj będę próbować wydostac się z domu na szybkie zakupy.

http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzi09kwa3zcvri.png

~arwena 89
Madika
kamillla
A ja od 2sie mecze żeby mala uspac.... Przewijanie cyc pampers ona oczy jak 5zl z tatuśkiem posiedziala, ulalo sie i znów cyc i tak w kolko....teraz przysypia ale ja te raczki budzą, nusze nauczyć sie spowijac :/

My do 2 albo do 3 nie spalysmy bo bylo tak jak u Ciebie tylko w miedzyczasie jeszcze butla byla...

A teraz tak niespokojnie spi i chyba jej sie cos sni bo przebudza sie z krzykiem i zasypia na mnie... i wkolko tak az polozylam ja obok na naszym lozku. Moze bede mogla przysnac na chwile teraz...

My tez się meczylismy dzisiaj w nocy od 2 do świtu. Co chwile albo jedziecie albo przesikana pielucha. Nie wiem o co chodzi, albo te dady są do bani albo ja nie umiem mu pampersa założyć, tylko ze te rossmanowe nie przeciekaly. No i niby najedzony ale oczy szeroko otwarte i wiercenie sie w łóżeczku. Dzisiaj przyjeżdża położna a my wisimy od rana na cycku, nawet nie mam jak się ogarnac

Arwena - a wywijasz na zewnątrz to, co jest na około nóżek? Też mieliśmy ten problem, że wyciekało, a wystarczy po założeniu pieluchy włożyć palec pomiędzy nogę a pieluchę i wywinąć ;)

Haha, lilijka :) my też mieliśmy kilka takich akcji, pierwsza już w szpitalu, żeśmy się zanosili śmiechem jak głupi :D oczywiście to jest śmieszne tylko w dzień, w nocy przy takich akcjach chce się płakać ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6io4p2e2irzwe.png

https://www.suwaczki.com/tickers/zpbn6iyesqoui9t8.png

Gość Lilijka87

~kalae
Lilijka - moja mnie uracza takimi przygodami, ja ją juz wyczyszczę a ona wtedy ciach siku lub kupę lub 2w1, mojemu M tak nie robi.
Raz to w ogóle kupa poleciała po przewijaku, na mnie i lot skończyła na ścianie, nie wiedziałam, że kupa dziecka może mieć taki odrzut :D
faktycznie uroczo :) uśmiałam!
No zapomniałam dodać, że P. Też sobie rękę ustanowił kupą córki :p a jakie przy tym dźwięki wydawał :D
Dzięki dziewczyny za informacje odnośnie tego krwawienia.

KasiaMamusia
~-misiakowata30
A sprobuj Kama przemywac tak jak Ci pisalam tego kikutka..na sucho wokol patyczkiem potem oceniseptemna patyczku wokol a na koniec suchym gazikiem od gory??

Hej laseczki:)
Misiakowata bardzo mądrze mówisz ;) serio, do dzisiaj tak robię Adasiowi:)
Lilijka to ja byłam ciekawa,bo taką słońce niską miałaś.... Dobrze,że coś tam bierzesz, pilnuj aby kontrolnie zbadać czy się podnosi

Dziewczyny odwiozłam Adasia,wracam do domku i tel...moja gin rękę sobie złamała i wizyty do odwołania odwołane,i co teraz jak dam radę mam się zjawić dziś do 11!Kurde i co musiałam pojecha!
A Wituś wolne na jutro przełożył.....2osoby co na jutro miały że mną wizytę urodziły! A ja?Hm szyjka zamknięta,acz ciągle miękka,maleństwo ułożone bardzo nisko, co daje się odczuć chodząc często do kibelka lub można by cały czas siedzieć i nie schodzić, bóle podbrzusza i pleców będą już coraz częściej....
Jakby coś się ruszyło wiadomo od razu oddział, a jak nic się nie ruszy zaraz po świętach 29.03 na oddział... Liczyć ruchy za dnia około 10 min ,nie może być tak,że w ogóle się ich nie czuje
Także misiakowata życzę tobie i innym może wam co ruszy jak mi nie chce....Teraz bynajmniej znam datę stawienia do szpitala,żadnego skierowania ani nic po prostu przyjechać, nie trzeba być na czczo....eh
Myje dzisiaj okno w pokoju,dylemat jak firanke zawiesić ale coś pokombinuje.....

KasiMamusia to mamy wlasciwie taka sa sytuację:-)
U mnie tez siku co chwile po 5 kropli. Bóle podbrzusza i plecow, zwolnienie do 28.03 czyli wizyta i jakies decyzje 29.03.
Dzieciatko bardzo bardzo nisko i szyjka sie trzyma.
Najgorzej ze teraz święta, ani wizyt, ani zaszalec z wyjsciami...no pozostają spacery w te zblizajaca sie piekna pogode.

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1rdnvc3liu.png

http://www.suwaczek.pl/cache/57f2833102.png

Arwena u mnie z kolei problem z rosmanowskimi, kupiłam 5paczek fun fit jedynek. No i troche zaluje bo się strasznie te rzepy rozciągają, ja sie staram jej mocno nie zamknąć co owocuje zaraz tym ze jej ta pielucha zjeżdża z tylka. Teraz juz mocniej zaczelam zapinac bo małym incydencie... No ale tak to są spoko, i ten wskaźnik wilgoci lepszy w rossmanowskich, z dady w ogóle nie widziałam czy się zaznacza wilgoć czy nie. Ale te pieluchy idą jak woda teraz wiec bede kupować najtańsze poprostu.

Swoja droga nikt nigdy opowiadając o,macierzyństwie nie opowiada o ciemnych stronach ;D. Czyli karmienie przewijanie ulewanie i tak godzinę w kolko:D

Gość arwena 89

Kamilla coś mi się kojarzy że nawet jedna szklanka takiej herbatki już coś daje, dlatego trzeba ostrożnie żeby nie zgubić pokarmu.
Nati zawsze wywijam te falbanki przy nóżkach, a i tak czasem coś bokiem przecieka. Póki co wracam do rossmanowych pampersów i zobaczę czy też będziemy mieć takie atrakcje

Jeśli chodzi o pampersy,to ja od początku używam tylko tych z rossmann babydream fun & fit. Dla mnie są fajne i takie malutkie:) nie przeciekają,no chyba że źle je założę czyli tak jak pisała nati, nie wywinie się tych boczków. No i nie uczulają:)
Mi od porodu poszło już 5 paczek,właśnie dziś kończę ostatnią.

~arwena 89
Kamilla coś mi się kojarzy że nawet jedna szklanka takiej herbatki już coś daje, dlatego trzeba ostrożnie żeby nie zgubić pokarmu.
Nati zawsze wywijam te falbanki przy nóżkach, a i tak czasem coś bokiem przecieka. Póki co wracam do rossmanowych pampersów i zobaczę czy też będziemy mieć takie atrakcje

mi jak na razie na tych z belly 2-5kg nic nie przeciekło, a już 2 opakowanie koncze.
raz się w dadzie zdarzyło.

A bo to kwestia zapinania pewnie. Tez wywijam te falbanki i narazie nic nie przecieklo ale. Jak pieluchę zdejmuje to jest towar na falbankach czasem. No miękkie sa te fun fit tylko ja za lekko je zapinam poprostu. Moja mala ma w pachwinach takie białe jakby skoro jej popękała, babka powiedziała ze to od pocierania chusteczkami. I sie boje żeby jej nie podrażnić bardziej. Wlasnie mala się przebudzila bo kupę probowala zrobic aż z płaczem wiec ja na przewijak, a ta mnie osikala:)

KasiaMamusia
MamaMi no widzisz faktycznie ty też 29:)
Ja zwolnienie mam do 23.03,teraz mi wystawili do 5.04...
Takie żółte coś to też czop?

Nie wiem czy to czop, ale ja mam taka wydzieline już ze 3 tygodnie na wkladce. Wydaje mi sie ze to taki naturalny sluz z szyjki, ktora jest przeciez teraz miękka, nabrzmiala. Ja zmieniam wkladke ok. 5-6 razy na dobe. Czasem jest mocno zaladowana czasem lekko.

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1rdnvc3liu.png

http://www.suwaczek.pl/cache/57f2833102.png

Dziewczyny w pierwszej ciąży zbierałam pampersy i chusteczki nawilżające od połowy ciąży co miesiąc.... Pamiętacie jak Olka zbierała? Były niektóre z was zdziwione po co to robi :D no teraz już macie maleństwa to widzicie ile tego idzie prawda? Ogrom
Moja ciocia jak już moje kuzynki siadały to na nocnik uczyła i do dzisiaj jest dumna bo miały rok jak już bez pampersa chodziły :)
U mnie to do 3lat w nocy a gdy 2,5roczku udało się za dnia:)
A powiedzcie mi stojak z wanienką za 30zł to dużo czy mało?

http://s6.suwaczek.com/201011135561.png
http://s6.suwaczek.com/201603311580.png