Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Ja też mam tyle do zrobienia w domu a nie mam na nic siły :'( pochodzę z 10 minut i całe krocze mnie tak naparza że szok :-(. Brzuszek mi się robi wtedy twardy i ściska mnie w środku. Już nie mogę się doczekać kiedy będę mogła normalnie sprzątać czy po sklepie się przejść. A nie jak teraz jak dysząca lokomotywa... Z nogi na nogę sapiac.... :'(
Jeszcze 2 tygodnie później jeszcze kilka dni po porodzie i może będę śmigać z wozeczkiem :-D po osiedlu.

Nawet nie mogę nic zrobić co chcę :-( taka jestem zła wtedy :-(.

http://www.suwaczki.com/tickers/1usahdgenypzflnq.png

Gość mama77777

Majka16 i mnie dokładnie te same objawy mleczna wydzielina, w nocy bolacy brzuch jak przed okresem, hemoroidy tylko 2 na szczęście i się chowają ale i tak e poniedziałek mój gin kazał smarować proktis-M po tym przynajmniej mnie nie swedza. Dziś w nocy doszedł jeszcze ból krzyża. Termin mam między 15-20 marzec choć z pierwszego usg 20 marzec i tego się trzymam. Ja leżę od poniedziałku plackiem żeby wytrzymać jeszcze z tydzien a najlepiej półtora żeby skończyć 38 tydzien ale nie wiem czy się uda. Mi na wizycie lekarz powiedział ze nie sądzi że wytrzymam do terminu ale już jest bezpiecznie dla dziecka więc mogę rodzić jak co. Walczę o każdy dzień w brzuszku a ile się uda zobaczymy :-)
Ty masz termin na 12 marzec więc już prawie 38 tydzień skończony więc możesz spokojnie rodzić ciąża donoszona :-)

KotkaB
Ja też mam tyle do zrobienia w domu a nie mam na nic siły :'( pochodzę z 10 minut i całe krocze mnie tak naparza że szok :-(. Brzuszek mi się robi wtedy twardy i ściska mnie w środku. Już nie mogę się doczekać kiedy będę mogła normalnie sprzątać czy po sklepie się przejść. A nie jak teraz jak dysząca lokomotywa... Z nogi na nogę sapiac.... :'(
Jeszcze 2 tygodnie później jeszcze kilka dni po porodzie i może będę śmigać z wozeczkiem :-D po osiedlu.

Nawet nie mogę nic zrobić co chcę :-( taka jestem zła wtedy :-(.

Nie martw sie KotkaB mnie tez fruztruje zr nic nie moge.... Z jednej strony to fajnie bo masz e dupsku wszystko. Ale jak cos chcesz zrobic i ogranicza Cie wlasne cialo lub zakazy to juz wkurza....

Ja nie pamietam kiedy bylam na zakupach zywieniowych.... Wszystko spisuje na kartce i ktos kupuje... Nawet nie mam sily pomyslec zeby pojechac do marketu albo do sklepu... A juz nosic siaty to wogole... A niestety nie mam obok siebie sklepu.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png

Madika ja nie jeżdżę sama po zakupy do sklepu też mam dosyć daleko i jak mąż wraca z pracy to czasami sama mowie żeby pojechać gdzieś do sklepu bo czasami chce mi się wyjść do sklepu chodźby na kilka minut wśród ludzi. Tak to cały dzień siedzę sama i jeszcze nie dam rady nic zrobić to szlag mnie trafia :'(

~mama77777
Majka16 i mnie dokładnie te same objawy mleczna wydzielina, w nocy bolacy brzuch jak przed okresem, hemoroidy tylko 2 na szczęście i się chowają ale i tak e poniedziałek mój gin kazał smarować proktis-M po tym przynajmniej mnie nie swedza. Dziś w nocy doszedł jeszcze ból krzyża. Termin mam między 15-20 marzec choć z pierwszego usg 20 marzec i tego się trzymam. Ja leżę od poniedziałku plackiem żeby wytrzymać jeszcze z tydzien a najlepiej półtora żeby skończyć 38 tydzien ale nie wiem czy się uda. Mi na wizycie lekarz powiedział ze nie sądzi że wytrzymam do terminu ale już jest bezpiecznie dla dziecka więc mogę rodzić jak co. Walczę o każdy dzień w brzuszku a ile się uda zobaczymy :-)
Ty masz termin na 12 marzec więc już prawie 38 tydzień skończony więc możesz spokojnie rodzić ciąża donoszona :-)

Moje hemoroidy niestety się nie chowają, a z tego co czytałam w internecie to jest to podobno najbardziej zaawansowane stadium. Obawiam się, żeby po porodzie nie było jeszcze gorzej. Na tą chwilę hemoroidy zaczynają mnie coraz bardziej boleć i nie wyobrażam sobie jeszcze przeć podczas porodu. A może dziewczyny, które już rodziły mogłyby się wypowiedzieć czy po porodzie hemeroidy mogą wrócić do normy?

Haneczkaa
Barcelona moze nie jestem specjalistka ale sama jestem Kocia mama i kilka kocich porodów miałam okazje odebrać w okolicy 3,4 i 5 roku życia, ale uważam ze moze trzeba jak do dzieciaczka z mleczkiem dla kotów one sa takie specjalne bez laktozy.
A kotalke to samotniki jak im sie cos dzieje to uciekają.
Możesz mi przypomnieć co jej sie dzieje?
Bo ja tylko zarejestrowałam ze to chyba starowinka

Haneczka z tego co mòwi weterynarz to ma rozleglą infekcje wewnątrzmaciczną. Do tengo stopnia ze powiedzial ze najlepiej by bylo jej ja usunąc. Tak juz starowinka ma 16 lat i nie jest wykastrowana. Teraz Claudio się bije w piers ze jej nie wysteryliziwal jak byla mlodsza... Wydawalo mu się ze to wbrew naturze i ze bedzie zdrowsza. No do niedawna tak brykala jak mlody kotek i wogile nie wygladala na swoj wiek...

http://www.suwaczki.com/tickers/l22nqps6ybasj0fr.png

misiakowata30
KotkaB no właśnie ja mam to samo...tylko,że ja jestem taka uparta ,że dokończę co zrobiłam..ech
Dzis już odpuściłam,nie ma co..chcę by Mati posiedział w brzuszku do marca :D
No i nie chcę by P.znów mi suszył łeb hehe

Już niedługo będziemy pełnosprawnymi usmiechniętymi mamami :D

Ja też jestem uparta robię coś a później siedzę i rycze że mnie brzuch boli i że mi ciężko. Mój tylko też później się złości że się nie oszczędzam. Że on zrobi wszystko jak wróci z pracy a posprząta w weekend.

Ja sama robię zakupy, wiozę córkę do przedszkola rano i w drodze powrotnej zajeżdżam do sklepu. Chodzić mi już coraz ciężej. Wprawdzie do sklepu mam jakieś 500metrów, ale nie chce nic nosić już. Mój K od samego rana do wieczora w pracy, a tygodniowe zakupy robimy razem,wiec tylko dokupuję w tygodniu drobiazgi.

Magdalena jaka cudna ta Twoja córeczka. Nie martw się nóżką, z pomocą specjalisty wszystko będzie.d dobrze.

Haneczkaa
I wiesz co? Ta terapia która stosuje w pracy jest tez dla zwierząt. U mnie sprawdziła sie u kota, koni i psów. W miejscu gdzie jest dysfunkcja lub ból trzeba trzymać dłońmi na kanapkę. Serio. Od góry i dołu lub od jednegoni drugiego boku.
To zwierzęciu przyniesie ulgę

To znaczy ze to dziala przeviwbolowo? Czyli w tym wypadku powinnismy ja tak trzymac za brzuszeki plecy?

Witam. Dawno się nie odzywałam ale czytam forum cały czas. Niestety z powodu obrzęków nóg wylądowałam w szpitalu. Czekam na wyniki i może jutro uda się wyjść do domu. Pani doktor która mnie przyjmowała bardzo boleśnie mnie zbadała. Niby szyjka jeszcze trzyma i ma 2 cm ale nie wiem czy to możliwe że to badanie spowodowało że zaczął odchodzić mi czop śluzowy. Odchodzi po trochu od wczoraj. Brzuch pobolewa czasami jak na okres. Kurde chyba powoli się coś zaczyna dziać.
Gratuluję wszystkim mamom a tym przyszłym życzę dużo powodzenia!

http://www.suwaczki.com/tickers/oar890bvzvloemag.png

Ewcia2016
Witam. Dawno się nie odzywałam ale czytam forum cały czas. Niestety z powodu obrzęków nóg wylądowałam w szpitalu. Czekam na wyniki i może jutro uda się wyjść do domu. Pani doktor która mnie przyjmowała bardzo boleśnie mnie zbadała. Niby szyjka jeszcze trzyma i ma 2 cm ale nie wiem czy to możliwe że to badanie spowodowało że zaczął odchodzić mi czop śluzowy. Odchodzi po trochu od wczoraj. Brzuch pobolewa czasami jak na okres. Kurde chyba powoli się coś zaczyna dziać.
Gratuluję wszystkim mamom a tym przyszłym życzę dużo powodzenia!

Trzymam kciuki za wyjście do domku :D..ech te badania na fotelu niestety już bola ;/
a z doświadczenia wiem,że baby sa niedelikatne nawet badając nie w ciąży..
Powodzonka :)

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png

Barcelona przykro mi z powodu twojej koteczki:( moj tata tez bardzo protestowal przed kastracja kotek czy psa... Jak to tak pozbawiać psa klejnotów?? ale w wieku 6lat zaczęła mu kapac krew z siurka, okazalo sie ze to byl przerost prostaty i 2wyjscia, albo proszki co pól roku i nie gwarantują poprawy, albo kastracja. Miał 6 lat i babka powiedziała ze i tak jest stary na ten zabieg i ze po narkozie to w ogóle do samochodu będzie trzeba go nieść. Jak po niego pojechałyśmy to skakal z radochy, zachowywał sie jak szczeniak. A kotki wykastrowalysmy nasze, ojciec swojej nie chcial dać na zabieg, a potem sam przyszedł i stwierdził ze jednak sie zdecyduje. I naprawde od kiedy kotki sa wykastrowane nie maja żadnych chorób. Az dziwne, noo dopóki zwierzęta nie byly kastrowane to ciągle cos im dolegalo... Nie wiem jaki to ma związek i czy w ogóle ma, ale naprawde wczesniej koty chorowaly a to koci katar a to cos innego... Twoja kotka ma 16lat i troche bym sie bala dać ja pod nsrkoze, ale może nie będzie tak zle??

majka16
~mama77777

Moje hemoroidy niestety się nie chowają, a z tego co czytałam w internecie to jest to podobno najbardziej zaawansowane stadium. Obawiam się, żeby po porodzie nie było jeszcze gorzej. Na tą chwilę hemoroidy zaczynają mnie coraz bardziej boleć i nie wyobrażam sobie jeszcze przeć podczas porodu. A może dziewczyny, które już rodziły mogłyby się wypowiedzieć czy po porodzie hemeroidy mogą wrócić do normy?

Nie wiem czy Ci coś to pomoże ale napiszę jak było u mnie z hemoroidem. W grudniu jakoś mi wyszedł, ból był po prostu nie do wytrzymania. Miałam wcześniej już hemoroidy i tak nie bolały, były takie guzki i one się chowaly normalnie. A ten teraz w grudniu to ani ciula nie chciał się schować, żadne maści, kremy nie pomagały. Z bólu płakałam, nie mogłam wstać z łóżka. Wkoncu poszłam do chirurga z tym i dobrze zrobiłam, bo okazało się że to był zakrzep odbytu czy jakoś tak, lekarz mi to nacial bez żadnego znieczulenia. Nie powiem że nie bolał ten zabieg, ale to bardziej takie uklucie było. Ale warto było bo dwa dni pobolalo i zapomniałam o tym. Także może Ty też się wybierz do chirurga i będziesz miała z głowy. Bo ja też nie wyobrażam sobie rodzic z tym. Dziadostwo takie.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjg5npte2ht.png

Hej dziewczyny, dziękuję za pomoc. Zrobiłam badania teraz czekam na wyniki.
Magdalena malutka śliczna a stopka sie nie martw. Tak jak mówią dziewczyny da się to pokonać.
Haniutek Ty nasze biedactwo ale sie to choróbsko rozhulało. Trzymamy kciuki, po za tym kogo jak kogo ale ciebie - laskę na motorze- te zarazki nie wiedza z kim mają do czynienia. Pokaż swoją moc. Caluśki.
Mamuśki z cesarka na jutro trzymamy kciuki i czekamy na wieści.
Ja dzisiaj prasuje, oczywiście tyle sie nazbierało ze skończyć nie mogę.

http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzi09kwa3zcvri.png

Gość mama77777

majka16
~mama77777

Majka a bierzesz coś na te hemoroidy? No lekarz kazał smarować i jak maść nie pomoże to również czapki też tej samej firmy co masc. Zrób coś już teraz z nimi, i mnie tylko 2 i się chowają a i tak mam je smarować.

Barcelona
Haneczkaa
I wiesz co? Ta terapia która stosuje w pracy jest tez dla zwierząt. U mnie sprawdziła sie u kota, koni i psów. W miejscu gdzie jest dysfunkcja lub ból trzeba trzymać dłońmi na kanapkę. Serio. Od góry i dołu lub od jednegoni drugiego boku.
To zwierzęciu przyniesie ulgę

To znaczy ze to dziala przeviwbolowo? Czyli w tym wypadku powinnismy ja tak trzymac za brzuszeki plecy?

Tak. Za brzuszek i za plecy . I tak trzymać kilka minut np 10. Ja zawsze jeszcze robię takie biegunowe trzymanie za kość krzyżowa i potylice, czyli z tylu głowy.
Ja tez sie wahałam przed kastracja i sterylizacja kotów.ale to jednak ważne. Moja suczka zarówno mamuśka jak i jej córka miały ropomacicze i było z nimi bardzo zle. Mimo wieku 12 lat zdecydowaliśmy sie na operacje żeby ratować im zycie.
Bardzo często u zwierząt nie sterylizowanych czyli płci żeńskiej robią sie takie groszkowate guzki w obrębie sutków i to sa przerzuty. Trzeba bardzo na to uważać... Bo to jeszcze bardziej utrudni leczenie. U mojego psa sa takie. Ale teraz jest za stara na hemimastektomie... Eh te zwierzątka

Gość przyjazna

Dziewczyny ja widzę ze my tu powoli juz wszystkie zaczynamy sie frustrować ograniczeniami.. Porobiło by się , poszło...a tu dupa :D juz niedługo !

Magdalena śliczna dzidzia !!!

Aniia czyżby córcia miała doleczek w bródce:-) ? Rozkoszna buźka!
Mi ani razu nie udalo zobaczyć dokladnie buziaka..ale jeszcze trochę :-)

Maqdallena, piekne zdjecia i piekna Inga :)
Daj znac co powie ortopeda !

My nasze kotki bardzo szybko wysterylizowalismy. Wet nam powiedzial, ze im pozniej tym wieksze prawdopodobienstwo ropomacicza i raka sutka.
U nas decyzja byla podyktowana raczej doswiadczeniami wspolpracy z fundacja, ktora znajdowala psie i kocie podrzutki, i trzeba bylo im znalezc dom. Wtedy zdecydowalam, ze reki nie przyloze do zwiekszenia problemu. No a dodatkowo wskazania medyczne i decyzja byla prosta.
Barcelona, ile u was kosztuje usuniecie macicy kotce ?
Bo moze jesli byla w dobrej formie niedawno, to przeszlaby dzielnie operacje...

http://www.suwaczki.com/tickers/km5scwa1654n41yi.png

Madika
leniwiec_leniwiec
Lilijka87
leniwiec_leniwiec
No wlasnie dlatego lepiej, zeby nacieli, niz mamy peknac gdzie popadnie ;)

Moja mama widziala dzis dwa bociany, co niby wrozy moj rychly porod ;) moze beda blizniaki ?;)

Nie bliźniaki tylko Eliza i Groszka w poniedziałek :)

A propos blizniakow :

http://zmniejszacz.pl/galeria/56cd81d5b057d/bez-nazwy

To ONE sie ROZMNAZAJA??????? O boze uwazaj bo to moze byc gorsze od plagi krolikow w Australii :D Niby takie leniwe nie pozorne a psikusa potrafia zrobuc :D

Barcrlona co do kotki.... Nie chce Cie dolowac... Ale moj kot jak byl chory i dostawal leki i kroplowki i zaczal sie chowac przed nami w jakies dziwne miejsca i nie chcial jesc.... To skonczylo sie zle...

Nie mowie ze tak musi byc ale instynkt zwierzat tak dziala ze na koniec chca byc same.... Przepraszam jesli Cie to urazilo co napisalam ale nie chcialabym azbys czula sie "rozczarowana" jak ja wtedy.... ze nikt mi tego hie powiedzial...

No Madika tez mi sie to jej chowanie wlasnie tak kojarzy ale nie chce przyjac tego do końca do mojej swiadomosci :/ Licze na cuda...