Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć dziewczyny :*
Ja nie wiem jak to sie stało, ale nie weszlam tu dzis caly dzien !!!!!
A masz ! A masz! Jak ja mogłam? ?:D
Spedzilam dzis cudowny dzionek u przyjaciółki: )
Moj.P.ma same popoludniowki..nie mogl ze mna świętować, tyle co obiad zamowilismy..to poszlismy z Matim do mojej kochanej E. :D
Nagadalam sie,pojadlam lodow,bylo super :D
A Mateuszek sluchajcie dzis pierwszy raz obrocil sie z pleckow na brzuszek SAM!!! Jaki zdziwiony byl.zobaczyl ,ze sie cieszę to zaczal sie brechtać: )
Cudowny prezent :D

Kalae nie bede kotkowi juz nic doszywac..Mati uwielbia takie kropki..wpatrzony jest w ta maskotke :)
Odnalazlam szablon od Lilijki co niby mialam filcowe zwierzatka robic i na wzor zrobilam mojego kropkokotka :D
Dzis zawiesilam do palaku na macie to jejciu jaka radoche mial malutki :)
Dzieki ..szycie to nie talent moj co prawda..ale usmiech dziecka pieknie motywuje: )

Hehe to ja będę ćwiczyć z Magdalleną :D:D:D

Powodzenia dziewczyny na usg bioderek :) my mamy w piatek :)

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png

Gość Leniwieccc

Ohhh Ania jaka podobna do mamy!
Spielberg nie ma czasu czekac na szczeki- czas to pieniadz;)

Widze, ze u was ostra faza na wygibasy w toalecie:-D
Ja mam podobnie i najlepsze, ze nauczylam juz T.!
Mnie obrzydzaja ludzie, zwlaszcza dziewczyny, ktore nie myja rak po publicznej toalecie, a poprawia makijaz. I pozniej taka tesciowa Strunki wyrasta...ech...
Okropienstwo!

Na fb tempo jest ostatnio masakryczne, ale tu mam sentyment do forum. Lilijka jak mała nie jest gotowa na spanie samodzielne to przecież nic na siłę, syn spal ze mną o wiele dłużej niż córka bo koło 8mcy. Jakbym ja miała odkładać po 8-10 razy w nocy w życiu bym jej do łóżeczka nie przeniosła, bo bym padła chyba... Z córką czułam że da radę. A i w końcu sana nauczyłam samodzielnie zasypiac bez asysty. Bardzo długo potrzebował być blisko i też mu tego nie broniłam, tymbardziej że to było 15-20 minut z nim posiedzieć, czasem przytulić, miał etap że opowiadał dużo przed snem co w przedszkolu itd, cudowny czas, kiedy jak nie teraz mamy poświęcać czas dzieciom??? One tak szybko rosną :)

Gość przyjazna

Tak sobie myślę (o 5 rano :D) ze nie ma co aż tak demonizować fb. Po pierwsze to dobre jest to, ze nie trzeba czytać wszystkiego ciągiem (jak nie na czasu) tylko post-temat interesujący mnie w danym czasie. I np.jak ja nie zamieszczam zdjęć córki w profilu na fb ani nigdzuej więcej w Internetach to w grupie juz tak, bo widzi je określona liczba osób.

A jeszcze miałam napisać o zasypianiu z rodzicami..to jest super sprawa:) do dziś pamiętam jak mama kladla sie ze mną i czytałyśmy książki wieczorem..Każda swoją , to taki półgodzinny rytuał był. Później ja dla syna czytałam dlugo przed snem. Oboje to lubiliśmy:D

Gość Lilijka87

Może mnie źle zrozumiałyście z fb bo ja go nie demonizuje, żadnej ideologii też mu nie dorabiam, nie man też nic przeciwko ludziom, którzy z niego korzystają. Mnie nie przypadł do gustu, nie wiedziałam, gdzie jest jakiś nowy komentarz, czytałam post u góry, a zaraz inny wskakiwał na jego miejsce. Jednym słowem wydaje mi się tam chaotycznie. Już nawet nie wspomnę, że nie wiem w większości kto jest kto co mnie denerwuje :p choć trafiłam na post powitalny. No i chyba są tam dziewczyny, które na forum się w ogóle nie odzywały? Wczoraj się dowiedziałam, że chytruski z fb nie usuwają mi od razu konta bo dają czas na przemyślenie decyzji :D skubani! A że zalogowałam się sprawdzić czy jest usunięte to chyba jednocześnie przerwałam dezaktywacje konta.

Izabel wtedy co Ania się budziła 6 razy w nocy to właśnie spała ze mną. Odłożyłam ją do dostawki przed pierwszą pobudką tylko. I tak jak już wspominałam, nie mam parcia na to by już i w tej chwili spała sama. Po prostu próbuje co jakiś czas ją odkładać. Jeśli się od razu budzi i zaczyna płakać to ją biorę do siebie. Skłamałabym pisząc, że tego nie lubię :) a druga sprawa, że po tym jak zakończył się poród, cały czas mam uczucie, że czegoś ważnego nas pozbawiono i śpiąc z Anią to próbuje naprawić. Tak to sobie tłumacze.

Dziewczyny mam nadzieję, że wczoraj też poćwiczyłyście? Nie odpuszczacie?

Lilijka cwiczenia 3 dzien zaliczony. Chociaz wszystko boli :D ale satysfakcja tez jest.
Niuska to daleko macie. My mamy 30 km do Bielska Bialej i potem na zakupy.
Nie wiem czy ktoras tu sie orientuje bo chcialabym kupic alkomat, ale to wg nie jest takie latwe zeby kupic jakis dobry a nie jakies szajstwo chińskie. Wczoraj czytalam na forach szukalam,ale jedni na drugich jada.

Sylwia921125
Lilijka cwiczenia 3 dzien zaliczony. Chociaz wszystko boli :D ale satysfakcja tez jest.
Niuska to daleko macie. My mamy 30 km do Bielska Bialej i potem na zakupy.
Nie wiem czy ktoras tu sie orientuje bo chcialabym kupic alkomat, ale to wg nie jest takie latwe zeby kupic jakis dobry a nie jakies szajstwo chińskie. Wczoraj czytalam na forach szukalam,ale jedni na drugich jada.

Ja wczoraj mialam dzien przerwy bo bylam z mezulkiem na randce :D Ale zeby nadrobic brak tiffany musze z nia cwiczyc do konca tygodnia :D

Sylwia wklejam Ci link do dobrego alkomatu

http://alkomaty.biz/kategoria-produktu/klienci-indywidualni/

Pierwszy albo 2 mamy na wyposarzeniu w firmie i daje doskonale rade. Ta firma jest calkiem niezla i robia alkomaty od dawna. Dlatego ich polecam.

Misiakowata PRZEGAPILAM ze wczoraj byl 20!!!!! Aaaaaa chyba sobie tego nie daruje... :(

WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJlepszego!!!! Przede wszystkim zdrowka i usmiechu!!! A cala reszta jakos pojdzie sama :D

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png

I ja sie przywitam:-)
U nas nocki ostatnio nieciekawe. Pobudki na karmienie co 3h a w miedzy czasie tez smoka podajemy. W dzien karmie czesciej w razie czego bo upaly. Malej skora na ciele a szczegolnie na buzi bardzo sie poprawila a jem bardzo roznorodnie. Ja musze sie wybrac na zakupy bo nie mam w co sie ubrac ale to chyba odwieczny problem:-)
KasiaMamusia a jak u Was skora? Mowisz ze synus juz nie taki malusi;-)
Misia zachowalam sobie Twoj przepis na babeczki, rzeczywiscie prosty. Brawo dla Matiego za wygibaski:-)
Ja tez do drużyny Magdalleny sie dolaczam:D takze jaki plan na dzis? Ktora wiecej klamek noga otworzy? :D
Przyjazna podoba mi sie pomysl z czytaniem ksiazek razem:-) od kiedy zaczyna sie czytac dzieciom ksiazki przed snem?
Czekajcie...20ty? Misia, rocznice masz?

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]

Dziewczyny powodzenia na wizytach! :)

Przyjazna co do fb to ja dokladnie tak samo uwazam. I zdjecie Mani udostepniam tylko na naszej grupie.

Ja synowi zaczelam czytac jak mial pol roku i praktycznie codziennie czytałam jakas bajke. Do 7 lat, teraz juz sam sobie wybiera i czyta. Pierwsza nasza bajka to byly Dzieci z Bullerbyn :p Ale byl tylko jeden wiec czasu było duzo. Moglam tylko synowi czas poswiecic.

My z okazji rocznicy wynajelismy aartament SPA i zostajemy na nocke. Byczylismy sie w jacuzzy i w saunie. Wieczorem Mania zasnela a my romantyczna kolacja i mmmmm :D Rano spacer małą, ogladalismy konie jak ujezdzaja. Starszak chcial u babci na kilka dni zostac. Ma tam sasiada w swoim wieku wiec od rana do wieczora rowery i zabawy :)

http://www.suwaczki.com/tickers/l22ntv73nvew76w4.png

Dzięki za kciukasy dziewczyny. Bioderka już ok, jeszcze za dwa miesiące wizyta i lekarz mówił że pewnie już ostatnia. Kurcze, tak się cieszę że wcześnie zaczęliśmy leczenie, bo gdyby teraz Marcinuś miał nosić te szelki to by się chyba zapłakał w tym bezruchu. Dzieciaki śpią w aucie a my już coraz bliżej domku. A jak U Ciebie Sylwia?

Gość misiakowata

Dziękuję dziewczyny :)Madika,Magdallena82. Ja wczoraj miałam 1 rocznicę zaręczyn,1 rocznicę pozytywnego testu ciążowego i moje skromne 31 wiosenek :D Nie ma o czym mówić :D

Niuśka super ,że bioderka ok :D Będzie dobrze :)

Ciaża hehe hm..u mnie w mieszkaniu drzwi wejściowe mam na tzw "gałkę"..hmmm jaki wygibas najlepszy by był :D ??

Jejku ryba zjedzona(postanowienie zdrowszego jedzonka)..chwilke odsapnąć..olewam sprzatanie,biorę mojego akrobatę (dzieki ciąża)i lece po paczkę na pocztę..jeju ciekawość mnie zżera co to takiego :D
i potem do Rosska:)
Miłego dnia

misiakowata30
Cześć dziewczyny :*
Ja nie wiem jak to sie stało, ale nie weszlam tu dzis caly dzien !!!!!
A masz ! A masz! Jak ja mogłam? ?:D
Spedzilam dzis cudowny dzionek u przyjaciółki: )
Moj.P.ma same popoludniowki..nie mogl ze mna świętować, tyle co obiad zamowilismy..to poszlismy z Matim do mojej kochanej E. :D
Nagadalam sie,pojadlam lodow,bylo super :D
A Mateuszek sluchajcie dzis pierwszy raz obrocil sie z pleckow na brzuszek SAM!!! Jaki zdziwiony byl.zobaczyl ,ze sie cieszę to zaczal sie brechtać: )
Cudowny prezent :D

Kalae nie bede kotkowi juz nic doszywac..Mati uwielbia takie kropki..wpatrzony jest w ta maskotke :)
Odnalazlam szablon od Lilijki co niby mialam filcowe zwierzatka robic i na wzor zrobilam mojego kropkokotka :D
Dzis zawiesilam do palaku na macie to jejciu jaka radoche mial malutki :)
Dzieki ..szycie to nie talent moj co prawda..ale usmiech dziecka pieknie motywuje: )

Hehe to ja będę ćwiczyć z Magdalleną :D:D:D

Powodzenia dziewczyny na usg bioderek :) my mamy w piatek :)

A napisałam że lepsze żółte bo na fb się zastanawiałyście czy czerwone czy żółte.

Gość misiakowata

Lilijka87
Wszystkiego dobrego Misiakowata! No i miałam pisać, że kotek ładny i oczu bym mu nie dorabiała bo już ma kropki. No i kształt znajomy :)

Niuska mówiłam, że będzie dobrze na kontroli :)

Dziekuję :)*
No właśnie zostawiam kotka jak jest :D
Kalae wieeem,ale bez oczu jest ok :)i masz rację,jakbym robiła to żółte tak jak miałam zamiar :D

Czekam aż maleństwo sie obudzi i ruszamy na spacer..u nas dziś gorąc..także sandały wracają do łask :)heh

~misiakowata
Dziękuję dziewczyny :)Madika,Magdallena82. Ja wczoraj miałam 1 rocznicę zaręczyn,1 rocznicę pozytywnego testu ciążowego i moje skromne 31 wiosenek :D Nie ma o czym mówić :D

Ciaża hehe hm..u mnie w mieszkaniu drzwi wejściowe mam na tzw "gałkę"..hmmm jaki wygibas najlepszy by był :D ??

Jejku ryba zjedzona(postanowienie zdrowszego jedzonka)..chwilke odsapnąć..olewam sprzatanie,biorę mojego akrobatę (dzieki ciąża)i lece po paczkę na pocztę..jeju ciekawość mnie zżera co to takiego :D
Miłego dnia

Tak sie tymi rocznicami zajelamze o ur zapomnialam. Wszystkiego co najlepsze, zdrowia, pomyslnosci i pociechy z rodzinki!
Galka? Hmm, to powinno byc jako extra wygibas:-)
Akrobaci rzadza! Moja z ta glowado gory tak szaleje ze szok i dzis taki mostek na lezaczku zrobila jak ja odpielam ze az sie wystraszylam

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]

Hej dziewczyny :) jakoś ostatnio rzadko mam wenę, żeby pisać, ale czytam regularnie :)
Niuska, super, że z bioderkami ok, faktycznie najlepiej jest się przemęczyć na początku, gdzie dziecko jeszcze dużo śpi i nie ma takiej potrzeby ruszania się.
Sylwia, trzymam kciuki za Twoją wizytę :)
Zjadłabym rybkę, taką znad morza! Misia, ale mi smaka narobiłaś. A nad morzem będę dopiero 17.08. Jakoś wytrzymam :)
Gosia, zazdroszczę SPA :) my na rocznicę byliśmy skromnie w restauracji ;)
Mała wciąż daje popalić, strasznie dużo krzyczy... 20 tydzień kończy się w sobotę, ale urodziła się tydzień wcześniej, więc niby teraz przypada koniec skoku. No zobaczymy. Dziś mimo że mąż spał na kanapie, to odkładałam ją do łóżeczka, żeby się za bardzo nie przyzwyczaiła do spania ze mną (w sumie jest to super wygodne i fajne, dla męża też :D ale jesteśmy małżeństwem i głupio tak spać osobno...) no i nawet się udało, dopiero o 7:30 ją wzięłam do łóżka. W sobotę wesele i nie widzę opcji zostawienia jej rodzicom, więc idziemy z nią. To pół h drogi, więc dosyć daleko, w razie czego nie mogłabym szybko dojechać. No trudno, jeszcze się sami pobawimy. Za 10 albo 15 lat :D

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6io4p2e2irzwe.png

https://www.suwaczki.com/tickers/zpbn6iyesqoui9t8.png

u nas najgorsze są wieczory, po kąpieli daje do wiwatu, już przy ubieraniu, ale to była zawsze. Potem już chyba sama nie wie co chce, kończy się na tym że dostaje butelkę z mm. Cały dzień je normalnie tylko na noc jest prblem. Choć dziś w ciągu dnia też cos, ale to już nawet butelki nie chce. Ale poszłam z nią do innego pokoju i nagle cisza, już wszystko dobrze jest.

niuska_aw
Dzięki za kciukasy dziewczyny. Bioderka już ok, jeszcze za dwa miesiące wizyta i lekarz mówił że pewnie już ostatnia. Kurcze, tak się cieszę że wcześnie zaczęliśmy leczenie, bo gdyby teraz Marcinuś miał nosić te szelki to by się chyba zapłakał w tym bezruchu. Dzieciaki śpią w aucie a my już coraz bliżej domku. A jak U Ciebie Sylwia?

Mowilysmy ze wszystko bedzie ok!!:D

Ciaza316
~misiakowata

Miłego dnia

Tak sie tymi rocznicami zajelamze o ur zapomnialam. Wszystkiego co najlepsze, zdrowia, pomyslnosci i pociechy z rodzinki!
Galka? Hmm, to powinno byc jako extra wygibas:-)
Akrobaci rzadza! Moja z ta glowado gory tak szaleje ze szok i dzis taki mostek na lezaczku zrobila jak ja odpielam ze az sie wystraszylam

Hanula tez dzisiaj takie mostki zaczela robic ze wyglada jakby z Mel B cwiczyla :D heheh Nawet na foteliku do karmienia mi taki zrobila jak ja odpinalam.... No w szoku jestem ale rehabilitant mi mowil cos ze ona nie powinna sie odpychac tak. Ale moze mowil o czyms innym...