Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Olka, strunka kurujcie się! :*
Sylwia, fajnie że już lepiej, oby jutro do domku :)
Kurde czemu Ci ludzie tak podchodzą do obcych i komentują? Mi się zdarzyło dwa razy- raz starszy pan zapytał, czy dziecku nie za ciepło (byłam między lodówkami w supermarkecie, więc okryłam ją kocykiem) odpowiedziałam "nie sądzę". A potem jakiś pan w kolejce zapytał, czy to dziewczynka, bo ma takie ładne usta :) a była ubrana w niebieski śpioch, więc nie było to takie proste do odgadnięcia :)
Mi to się w głowie nie mieści, żeby podejść tak do kogoś i komentować, niech się zajmą swoim życiem...
Przyjazna, super teksty :) dla teściowej to raczej nie jesteś "przyjazna" :D
A moja gwiazda wsadziła sobie palec do oka na spacerku i w ryk! Może to głupio zabrzmi, ale lubię jak w ten sposób płacze, bo wtedy wiem, że wystarczy ją przytulić i już jest dobrze :)
Wygrała któraś marcóweczka 20 mln wczoraj? :D

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6io4p2e2irzwe.png

https://www.suwaczki.com/tickers/zpbn6iyesqoui9t8.png

Hej dziewczyny. Chyba z 1,5 miesiąca nie pisałam ale przebrnelam przez wszystkie strony. Nie było łatwo ale jestem na bieżąco :)
I ciągle zastanawiam się jak Wy to robicie, że macie czas tyle pisać. Ja chyba nie umiem się tak zorganizować. Jak mała śpi to ogarniam siebie, obiad, pranie, prasowanie... I tak w kółko ;)

Nie przejmujcie się kilogramami, mi w sumie dużo nie zostało ale brzuszek sflaczaly niestety. Olac to, niedawno rodzilysmy.

Jak czytałam o Tosi Kamili to jak o mojej Ani. Też kłopoty z brzuszkiem, prezenie, bąki, trudności z kupą. Ma lepsze i gorsze dni. Ostatnio ciągle bąki śmierdzące puszczała. Aż w końcu zrobiła kupę po 2 dniach.

Ja ja karmię piersią i póki co nie dopajam wodą. No i w nocy jak śpi też nie zawsze sika. Tylko dopiero po przebudzeniu. Pytałam położnej i może tak być. I nas jest właśnie siku po pobudce I poźnuej po jedzeniu.

W ogóle wydawało mi się, że miałyśmy już jakiś rytm dnia i o kant dupki rozbić. Od piątku podmienili mi dziecko. W dzień nie śpi, domaga się ciągle uwagi, wczoraj non stop cyc. Nie wiem czy to znowu jakiś skok czy co??

Ja też nie lubię jak mi ja dotykają, na szczęście nikt nie całuje. Teściowa też mnie wkurza, tylko ciągle by chciała żeby mąż z wnuczka ich odwiedzał a sama do nas tyłka nie ruszy. Popsula się jakiś czas temu.

Sylwia, Olka trzymam kciuki za zdrówko.

Nie wiem co miałam jeszcze napisać.

http://www.suwaczki.com/tickers/km5s2n0accustsf9.png

Jeszcze co do leżaczka i maty to Ania korzysta z jednego i drugiego. Częściej jest w lezaku bo zabieram ja wtedy np. do kuchni i je z nami obiad. A z maty korzysta tylko w salonie. Ale potrafi czasem godzinę poleżeć a to już sukces. Akurat można trochę dom ogarnąć. Ale jakbym miała wybierać to wzielabym leżaczek bujaczek.

Gość przyjazna

Olka no pytam dlatego bo napisalas ze jeszcze chcesz iść do laryngologa to na boga u jakich Ty bylas wcześniej specjalistów??? Od ucha znam tylko laryngologa i otolaryngologa :D no mam nadzieje ze Ci w końcu ktos pomoże..

Nie zauważyłam nic na brzuszku co by wskazywało na przepukline, pediatra też nic nie mówił. U nas jest lepiej jak robimy masaż brzucha i do spania na brzuch idzie. Ale na noc się boję mimo monitora oddechu. Przekrecam ja dopiero nad ranem jak kwęka. I faktycznie wtedy puści bąka i śpi dalej.
A kupę już się nauczyła robić i nie pręży się aż tak. Tylko jak gazy czasem męczą. No ale jest lepiej niż miesiąc temu.
Ostatnie 2 -3 dni tak marudzila. Nawet na balkonie nie chciała zasnąć. Terrorystka. Tylko był cyc i cyc ;)

misiakowata30
MamaMi przeczytałam jeszcze raz,co mi napisałaś i usmiech mam od ucha do ucha :D Dziękuję...
Jejciu tez miałaś sporo przykrości :*
Ludzie są bezszczelni..i to u nas tak tylko.
Bratowa opowiada,że w Anglii to każdy ma gdzieś Twój wygląd..Tam jedynie kto "mierzy" to Polski..

Moja zła(dobra)kobieto -JESTEŚ :D
No teraz moge uznać ,że forum wróciło :)
Moje słoneczko kochane,ten dół to masakra jakaś coś???Dobrze,że wyszłysmy z tego :D
Dziekuję za komplement :*
O i fajnie,że napisałaś o tych prądach :)

Wiecie co ja to chyab przemęczona jestem..
Wstawiłam wczoraj pościel do prania..wywieszając na balkonie zczaiłam się,że wybrałam ją w samej wodzie bez detergentów :D !
Wczoraj po 22 sprawdziłam lotka,sprawdziłam swoje kupony no i dupa nic nie wygrałam..
Mój P.wrócił o 1 i mu mówię,a on ,że przeciez losowanie jutro..
Jenyyyy a ja mogłam je podrzeć !!!! Dobrze,że tego nie zrobiłam,bo to 3 kupony..
a jak wygram 60 mln :D ?
Dziś postanowiłam wiecej odpoczywać :)

Jestem duzo do tylu ale musze napisac bo pekne :D

Misiakowata jestes jedna z 3 osob do podzialu w lotto?? :D Jak tak to nie musisz sie martwic o prace :D Zycze Ci tego z calego serducha!!!!

Kalae i Anna Guzik??? Hmmm.... Ale ona ma blizniaki a nasza Kalae nie... hmmm... chyba ze sie kryje :D hehe

Dzis dalszy cisg przygod z tesciowa :D
Ale to juz tak poszlo ze moj mezulek sie wkurzyl :D
Przyjechala i przez okno w samochodzie dala mu ciasto i odjechala z piskiem opon podobno :D On do noej zadzwonil i powiedzial ze chyba przegiela...
A ona ze ja jej nienawidze i jestem zlosliwa i wszyscy to widza i ona si pogodzila ze wnuczke tylko na zdjeciach bedzie widziala. Ze nigdy z nia nie zostanie i do nas do domu ona nie przyjedzie.
Aaa i co najlepsze jak mamy weekend zajety bo ze znajomymi jestesmy umowieni to oznacza ze dla nich nie mamy czasu.
Aaa to co w majowke zrobila to ona tulko wnuczke chciala poznac...

I co najlepsze to ja jestem zlosliwa i wogole straszna. A mezulek mnie bronil (:D taka dumna jestem z niego bo balam sie ze tego nie doczekam). A ona ze jak on nie widzi jaka jestem to sie jeszcze przekona jaka jestem straszna.

Kumacie to???? Z mezulkiem ustalilismy ze musze sie z nia umowic i wszystko sobie musimy wygarnac. Az sie boje tej rozmowy. Ale mezulek ma racje ze musimy to zrobic zebysmy wiedzieli ze zrobilismy wszystko co moglismy.

A bo zapomnialam powiedziec ze ona argumentow meza juz nie sluchala a mnie w domu wogole nie bylo.

Kumacie akcje??? Bo ja nie...

Ide czytac co napisalyscie :D

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png

~kamillaaa
ja tez musze ujedrnic i umiesnic cialo. boniby jest ok, ale brzuch mam miekki. musze zaczac cwiczyc znow. zniknela wam juz linia negra??? mnie tak pierunsko wkurza...

Ja jeszcze mam dość wyraźną i nie pocieszę bo w pierwszej ciąży po pół roku jeszcze była widoczna, po prostu powoli stopniowo znikała

serce mi prawie stanelo przed chwila ze strachu... toska jadla bardzo lapczywie wlasciwie to poprostu rzucala sie na cyckka tak lapczywie ze zlapala tyle powietrza ze nie mogla tchu zlapac, ja ja do pionu a ona nic, próbowala zlapac powietrze dopiero jak z nia zeskoczylam z lozka na rowne nogi to jakos jej sie udalo, kurwa prawie sie poryczalam... kacper też wytraszony juz byl gotow ja wziac do gory nogami

Sylwia921125
Kalae kilka razy sprawdzalam czy to Ty napisałaś ten post :D taki nie podobny do Ciebie i chyba Twój najdłuższy :D niestety najgorsze jest jak facet nie chce zwrocic uwagi swojej mamusi a my sie wstydzimy. Moj jak nie raz nie zwróci jej uwagi to potem mu mowie w domu co mi nie pasowało i do niej dzwoni :D
Gosia trzymam jutro kciuki za Was :) będzie wszystko dobrze :*
Mi dzisiaj kregoslup daje w dupe bo Mala od 15 nosze na rekach. od tego antybiotyku ja kręci w brzuszku, boli i czesto kupke robi :( Biedactwo moje Malutkie :/

Zdrowka dla Malutkiej. Biedna sie meczy. Oby jej szybko przeszlo

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]

Martyna84
~kamillaaa
ja tez musze ujedrnic i umiesnic cialo. boniby jest ok, ale brzuch mam miekki. musze zaczac cwiczyc znow. zniknela wam juz linia negra??? mnie tak pierunsko wkurza...

Ja jeszcze mam dość wyraźną i nie pocieszę bo w pierwszej ciąży po pół roku jeszcze była widoczna, po prostu powoli stopniowo znikała

ehh no trudno, troche mnie denerwuje :P

kamillla
Wlasnie, dziewczyny ile razy dziennie wsze dzieci robią kupę? I czy często baki puszczają??

Moja ma 7 tyg. Kupe robi teraz raczej co 2 czy 3 dni. Codzisnnie wyglada jakby sie prezyla na kupe. A baki od jakiegos czasu puszcze bardzo czesto i najczesciej smierdza:-) nie wiem czy to normalne...

olka135
Gosia powodzenia jutro na komunii! :*
Kalae w końcu przyszła pora na Ciebie żeby się wyzalic :)
Mnie irytuje strasznie jak siostra m. Całuje Majke w usta aaaa!!!! Tylko ja i M możemy to robić... Tak to w główkę czy rączkę ok niech całują, ale też nie każdy :)
Mi jeszcze 10 kg zostało do zrzucenia... Dziewczyny co do akceptacji siebie... Czuję się podle. Odrosty, obgryzione paznokcie, te nogi... I rozstępy...
Pokaże się wam, moje zgięcia za kolanami, to zdjęcie wykonane z retuszem jakimś z makijażem, że zdjęcie ładniej wychodzi!! Codziennie patrzę na te pioruny i chce mi się wyć! Ale jestem zdecydowana iść na lasery, w czym m mnie wspiera, mama też:)
Przykro mi jest jak widzę nieraz na ulicy dziewczyny w spódnicy, czy spodniach 3/4, bo ja niestety póki nie skończę kuracji laserami to mogę o tym pomarzyć.. :((
A najgorsze jest to że gdybym tyle słodyczy nie jadła to bym tak nie wyglądała, ale nie ma co gdybać.:)
Kamilla haha no właśnie u mnie "wychodze na dwór" kojarzy się z typowym dworem, albo co lepsze z dworcem PKP czy PKS :D

Jeju rzeczywiscie masz te rozstepy nieciekawe. Nie chcę Cie urazic, dla mnie to nie ma znaczenia czy ktos ma takie czy inne ale rozumiem Cie.
Ja mam na kostkach popekane naczynka, na lydkach troche. Tez raczej juz zakladam w lato dlugie spodnice, nic krotkiego.

Gość misiakowata

Moja linia wyrazna jak w ciazy..dobrze ze pepek znow na swoim miejscu :D choc w mojej sloninie jest tak gleboko ze 1/3 palca wchodzi :D
Asik zyjesz :) brakowalo Ciebie tutaj :)
Madika,tesciowa wkurzona bo nie wie co ma robic..wez pogadaj z nia..szkoda zeby corcia miala slaby kontakt z babcią ..Powiedz jej co Cie wkurza i znajdzcie jakos kompromis :)

Nie nie wygralam niestety..trzy kupony na darmo kupione..
Dobrze,ze mam szczescie w milosci :D a kase sie zawsze skombinuje :)
Choc gdybym wygrala juz bym miala nagrana chate :D

Kamilla bylam Biedronce to z promocji tylko papryke kupilam na jutrzejsza surowe do kuraka :)
Widzialam tam z titti pare rzeczy..pieluszki nam nie sluza niestety z dady..
Zaliczylosmy dzis pierwsze lody z automatu :) mniam mniam :)

Ja juz dzis pierdolca dostaje. Toska marudzi, na rękach nie, w bujaku nie, cyc chce ale nie chce, caly czas ryk, wierzganie nogami. Nie wiem czy to brzuch czy jak, ale juz psychicznie jestem zmęczona, aż wyszłam do kibla i sobie posiedzę tu chwile żeby ochlonac bo mnie szlag trafi. Nienawidzę tego ze nie potrafię zgadnąć co jej dolega/co chce.

kamillla
Ja juz dzis pierdolca dostaje. Toska marudzi, na rękach nie, w bujaku nie, cyc chce ale nie chce, caly czas ryk, wierzganie nogami. Nie wiem czy to brzuch czy jak, ale juz psychicznie jestem zmęczona, aż wyszłam do kibla i sobie posiedzę tu chwile żeby ochlonac bo mnie szlag trafi. Nienawidzę tego ze nie potrafię zgadnąć co jej dolega/co chce.

Współczuję kochana..może K.ją zdazy uspokoić zanim wrócisz do nich..
może to kolejny skok?

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png

Byłam u otolaryngologow i laryngologa (niby to to samo, ale no) :D
Już się przyzwyczajam do zatkanegp ucha, ale słyszę nawet ok, ale i tak denerwuje mnie to więc ide :D

Sylwia super że z Martynka już lepiej! :*
Kamilla moja też dzisiaj co ja odloze to płacze, wcześniej jak mnie męczyło to też Michał co odłożył to ryk, Boje się czy nie nauczyła się na rękach, chyba że to kolejny skok? Bo nasze powinny mieć mniej więcej w tym samym czasie :)

Ciąża coś Ty czym urazić:) martwilam się tym bardziej zaraz po porodzie, teraz nie powiem, bo też ale już jest lepiej :)

Madika! Nie daj sobie w kaszę dmuchać! Teściowej powiedz co Ci leży, niech się ogarnie, bo niektórzy serio x nie widzą swojego zachowania! Wrr

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdge1jysm8f9.png

~syrunkaaa
Sylwia super :)
Przyjazna, w stopę? Jeszcze trochę i dzidzia bedzie pchać tez stopy do buzi :D

A ja mam jrlitowke z goraczka :( i zaczynam sie bać :( synuś mi sprzedal, bo chorował ostatnie dni :( boje sie o mleko bo karmie piersią i o mala,zeby jej nie chwyciło :(

Strunka ponoć my mamy przeciwciała, choć niby do pół roku dzieci chorować nie powinny,prędzej mała by złapała od brata niż od ciebie,Ale dokładnie to nie wiem jak to jest

Sylwia super,że się malutkiej poprawia:)

U Olka;)

http://s6.suwaczek.com/201011135561.png
http://s6.suwaczek.com/201603311580.png

KasiaMamusia my sie wlasnie smialysmy na oddziale, ze wszystkie karmimy piersia i mamy przeciwciala a w szpitalu. Na szczęście moja bardzo dzielnie walczyla. Uwielbiam ja :*
Dzieki dziewczyny jeszcze raz za mile slowa :*
Madika jak czytam o Twojej tesciowej to krew mnie zalewa. Nie dosc, ze zawsze dzwonila do Twojego M i gadala za Twoimi plecami to jeszcze z Ciebie robi ta zla :/
Ja jakbym wygrala w totka to bym zafundowala zlot Marcowek. Musialabym poznac te wszystkie dobre duszyczki :)
Asik super, ze jestes :)
Reni dawno tez nie bylo :/

Gość przyjazna

Olka u tylu bylas znachorów i nic? Żaden nie przepłukał tego ucha ? Masakra jakaś..

Madika cierpliwości Ci życzę! Żebyś nie udusiła cholery:D !
Moja ostatnio histerię miała:D aktualnie obrażona:D ta co " ja tam sie nie przejmuje co kto mówi..."