Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Izabel82
My mamy popularne imiona dla dzieci i zupełnie mi to nie przeszkadza. I o dziwo syn Szymon mimo że w pierwszej 10-tce to w żłobku był jeden, w przedszkolu jest 2. Więc normalnie. Bywa ze tę oryginalne się zbiegają kilka w otoczeniu

Szymon - piękne :) i baaardzo popularne w zeszłym roku. Ale bardzo mi się podoba i jesli mala się okaże malym hehe to nie wiem czy się nie zdecyduje :)

Imiona ładne, ale Marysia to teściowa, a Hania jest u brata męża :/
W domu mam już Barbarę i Weronikę.

Z męskich podobają mi się takie tradycyjne: Szymon, Nikodem, Paweł, Krzysztof, Marcin, Bartłomiej i wiele innych :)

Sylwia z tą czkawką nie ma się co za wiele przejmować, ja czuję cały czas u góry, a u lekarza okazało się, że mała jest głową do dołu. No chyba, że taka cwaniara, że na wizytę lekarską się obraca do właściwej pozycji...

http://global.thebump.com/tickers/tt1d0300

~Leniiiiiiiwiec
Urodzilam dzis tylko szarlotke i pizze;) a ze nie jestem taka kucharka jak wiekszosc z Was, to troche czasu mi to zajelo ;)))
U nas ciszaaaaa az w uszach dzwoni ;)
Nowe, jeszcze lutowe mamy, gratulacje !!!!! Ale Wam zazdroszcze...
Ja juz oficjalnie przenosilam ciaze. Ale moze jutrzejszy dzien cos fajnego przyniesie... jestem nawet w stanie zaakceptowac zostanie marcowka, oby cos sie wydarzylo w tym tygodniu!! Bo jak znow bede musiala lezec na patologii to z moim psycho-somatycznym podejsciem pewnie skonczy sie cc ;) bo zadna oksytocyna nie wygra z moja glowa;)
Idziemy jeszcze do kina na Pokoj:)

Ps. Jesli chodzi o kolki, to tez czytalam, ze Joanna tak sobie radzila. Sa jeszcze sposoby z olejkami eterycznymi ale nie wiem od jakiego wieku mozna stosowac...

W kinie się zacznie..ulalala dzidzia będzie miała darmowe bilety na seanse :D

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png

Hej kobietki!
My już po remoncie u chłopaków, uff. Ciężkie to było jak na koniec ciąży. Ale pomalowane, meble wymienione, skręcone i posprzątane.

Niuska, Asik, gratulacje! Przecudowne maluszki! I jakie dopasowane :D

Teraz to już odpoczywam ile się da, trochę się wystraszyłam , bo mnie łupnęło w krzyżu jak przy pierwszym porodzie. Jednak chciałabym jeszcze trochę poczekać.

Czas na kawę i ciasteczka :D

http://www.suwaczki.com/tickers/o148jw4zryx0935t.png

http://www.suwaczki.com/tickers/74dianliy9gjlbfs.png

Gość Lilijka87

Leniwiec no wreszcie, szykujemy się na jutro? :)

Madika mój mąż nie mówił tego złośliwie, my tak się lubimy droczyć :) ja mu też dłużna nie pozostaje. Sarkazm również u nas często gości, więc z małej też pewnie agentka wyrośnie i już się boję jej tekstów :)

Wdrapałam się na czwarte piętro na obiad u teściowej, uff cóż to był za wyczyn! Ale jaki obiad był dobry po tym wysiłku :)

Gość Leniwiecccc

misiakowata30
~Leniiiiiiiwiec
Urodzilam dzis tylko szarlotke i pizze;) a ze nie jestem taka kucharka jak wiekszosc z Was, to troche czasu mi to zajelo ;)))
U nas ciszaaaaa az w uszach dzwoni ;)
Nowe, jeszcze lutowe mamy, gratulacje !!!!! Ale Wam zazdroszcze...
Ja juz oficjalnie przenosilam ciaze. Ale moze jutrzejszy dzien cos fajnego przyniesie... jestem nawet w stanie zaakceptowac zostanie marcowka, oby cos sie wydarzylo w tym tygodniu!! Bo jak znow bede musiala lezec na patologii to z moim psycho-somatycznym podejsciem pewnie skonczy sie cc ;) bo zadna oksytocyna nie wygra z moja glowa;)
Idziemy jeszcze do kina na Pokoj:)

Ps. Jesli chodzi o kolki, to tez czytalam, ze Joanna tak sobie radzila. Sa jeszcze sposoby z olejkami eterycznymi ale nie wiem od jakiego wieku mozna stosowac...

W kinie się zacznie..ulalala dzidzia będzie miała darmowe bilety na seanse :D

Taaaaaa...;))
Misiskowata, ja juz w nic nie wierze...

Gość Leniwiecccc

Lilijka87
Jam gotowa od tygodnia !;)
Madika mój mąż nie mówił tego złośliwie, my tak się lubimy droczyć :) ja mu też dłużna nie pozostaje. Sarkazm również u nas często gości, więc z małej też pewnie agentka wyrośnie i już się boję jej tekstów :)

Wdrapałam się na czwarte piętro na obiad u teściowej, uff cóż to był za wyczyn! Ale jaki obiad był dobry po tym wysiłku :)

To teraz trzeba uwazac na bole podbrzusza jak na "2" ;-)
U mnie brzuch inaczej sie zachowuje, uda ostatnio troche bola, jakby dretwieja. I brak mi tchu od wczoraj ale moze ze troche mi sie noc zblokowal. A w nocy obudzilam sie jakby mnie ktos zlal woda!
Fajny brzuszek Misiakowata
Ja tez znam przypadki ekspresowych porodow ale staram sie nie nakrecac bo pozniej sie zdoluje jak moj bedzie dlugi:-(
Moj mezulek wybral sie z kumplem ogladac mecz a ja odpoczywam w domku:-) smiac mi sie chce z niego bo on juz sam nie wie o co chodzi. Mowi ze sie nie denerwuje a ciagle jakis rozkojarzony, ja do niego mowie a on nie slyszy, zostawia rzeczy gdzie popadnie:-) i dzis stwierdzil ze chyba rzeczywiscie cos sie z nim dzieje:-) piwa nawet nie wypije, caly czas mowi ze jakby co to jest pod telefonem i takie tam:-) he he

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]

RedNails uważaj na siebie tam,no!
Elegancko,że skończyliscie :)
Ciąża dzieki :*
Mój niemąż wie,że w każdej chwili może sie zacząć,zwłaszcza ,że w czwartek skończymy 37 tyg,ale jakoś nie wiem,albo udaje spokój,albo czuje ,że u nas dotrwamy..chyba dlatego każe mi ciągle odpoczywać hehehe żeby sobie jeszcze pobyć we dwoje :)

A mnie wzięło na wspomnienia i słucham sety z manieczek hehe

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png

Gość przyjazna

Nina, Eliza, Luiza :-)

Niuska a jak to się stało ze dzidziuś byl ułożony pośladkowo? Był juz główkowo i sie przekręcił ? Jak sie czujecie? Co za historia :-) od porannej kawy, poprzez jajecznicę i przed południem dziecko na świecie:-)

Lilijka87

w końcu dwa skorpiony, zawsze lubią sie droczyć, ale kto skorpiona zrozumie jak drugi skorpion ;)

my też tak mamy z takimi docinkami

strunka7777
Izabel82
My mamy popularne imiona dla dzieci i zupełnie mi to nie przeszkadza. I o dziwo syn Szymon mimo że w pierwszej 10-tce to w żłobku był jeden, w przedszkolu jest 2. Więc normalnie. Bywa ze tę oryginalne się zbiegają kilka w otoczeniu

Szymon - piękne :) i baaardzo popularne w zeszłym roku. Ale bardzo mi się podoba i jesli mala się okaże malym hehe to nie wiem czy się nie zdecyduje :)

Strunka mi też się bardzo podoba imię Szymon. Ale właśnie w tamtym roku zrobiło się bardzo popularne. Z klasycznych to bardzo nam się podoba Adam, ale juz mamy Adasia w rodzinie i to jeszcze z tym samym nazwiskiem, tak samo wypadł z naszej listy Mateuszek (najlepsze imiona już zarezerwowane) i tak wybierając i przebierając w imionach padło na Mikołaja, a jakby jednak Mikołaj okazał się dziewczynką to będzie Amelka. Spodobał nam się pomysł żeby synuś miał imię na tą samą literę co tatuś a córeczka jak mamusia :) najgorzej jak drugi tez będzie synuś, bo Michałki i Maciusie też pozajmowane, ale to będziemy się martwić przy drugim ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpr3e5ekflq3mjf.png

arwena89
strunka7777
Izabel82

Strunka mi też się bardzo podoba imię Szymon. Ale właśnie w tamtym roku zrobiło się bardzo popularne. Z klasycznych to bardzo nam się podoba Adam, ale juz mamy Adasia w rodzinie i to jeszcze z tym samym nazwiskiem, tak samo wypadł z naszej listy Mateuszek (najlepsze imiona już zarezerwowane) i tak wybierając i przebierając w imionach padło na Mikołaja, a jakby jednak Mikołaj okazał się dziewczynką to będzie Amelka. Spodobał nam się pomysł żeby synuś miał imię na tą samą literę co tatuś a córeczka jak mamusia :) najgorzej jak drugi tez będzie synuś, bo Michałki i Maciusie też pozajmowane, ale to będziemy się martwić przy drugim ;)

Mikołaj - tez bardzo ładne. Amelka trz mi się bardzo podoba jak Emilia, ale w naszym otoczeniu juz sporo mamy Amelek i Emilek :)

~kalae
~Kucharz-leniwiec
Szarlotka wyszla o-kro-pna...
Chyba musze pogodzic sie z tym ze jestem cukierniczym beztalenciem !;)
Za to pizza pychotka...:)))

mi ostatnio mój M powiedział, że ciągle mi zakalce wychodzą :D jak nigdy,

Hehe, może to ma jakiś związek z ciążą bo mi też pierwszy raz w życiu wyszedł zakalec :P już do końca ciąży nie mam zamiaru nic piec, jak ktoś chce coś słodkiego to niestety musi się udać do cukierni :P pierwsza próbę pieczenia podejmę w kwietniu na rocznicę ślubu (chyba że mi Miki nie pozwoli) :D

~kalae
misiakowata - wydaje mi się wraca imię Małgorzata, bo już kilkoro dzieci słyszałam o tym imieniu, moze zależy od rejonu

W moim otoczeniu zawsze jest jakaś Gosia, a to w rodzinie, a to w klasie zawsze jakaś była i wszystkie bardzo fajne :) chociaż z tych najmłodszych maluchów to jeszcze nie znam, ale pewnie niedługo jakaś Małgosia się ujawni, chociażby na placu zabaw ;)