Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Noooo nareszcie nadrobilam te 18 stron... Taka jestem padnieta ale powiedzialam sobie ze nie pojde spac do poki tego nie nadrobie....

Dziewczyny slicznie wygladacie!!!

Aga ja tez uwazam jak dziewczyny ze genialnie wychowujesz cory! Oby nam sie tak udalo zebysmy mogly byc dumne z naszych pociech :)

Ja jutro na krzywa ide... Boje sie ze bede bardzo glodna i ze bedzie pawiowo lub migreny dostane... :D Ale do poki nie przezyje to nie bede wiedziala :D hehe

Tyle tematow poruszylyscie ze nie wiem co mialam napisac.... :(

Co do Olki to na prawde dziwne bo zazwyczaj pisala nawet ze szkoly... Hmmm mam nadzieje ze wszystko ok u nich.

Trzymajcie sie dziewczyny bo my idziemy spac :D

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png

misiakowata30
Renatka,prawdziwa mamuśka :) Pięknie :)
chyba forum przyspieszyło:)

Ola pisała 5 dni temu..miała glukozę teraz,nic nie wiemy..nie ładnie tak :(

5? ja myślałam, że od soboty, to faktycznie dziwne, zawsze coś napisala chociaż w przelocie

---
coś mi się długo ładują strony

Kurczę okropnie forum sie wiesza...
Wiec tak Lilijka ja jak bym z kolka nerkowa to tez na II piętrze mnoie przyjmowali wiec chyba w ogóle w ciazy tam trzeba się kierować z tego wnioskuję...
Ja chyba będę zmuszona odwiedzic znów szpital, bardzo mi się nasilila kolka nerkowa i popołudnia sa tragiczne, tylko jakby teraz jest bol wyżej chyba narządy się podniosły. Bardzo się boje ze tamten bol powróci a to byl koszmar.
Poza tym szwagier, dzieciaki od brata maja jelitowke a mnie od kilku godz w brzuchu sie przewraca i mam nudności....
Haneczka szefowie niektórzy tak maja, ja powiedziałam ze jestem w ciąży z 3 miesiącu szefowa niby gratulowała ale cala mimika chciała zabić... Na następny dzien wszedł przepis ze na psychiatrii kobiety w ciąży nie mogą pracować bo pacjent zaatakował stażystke w zaawansowanej ciąży. Wiec szefowa powiedziała ze musze iść na l4 a powinnni mi dać urlop platny. Tez byla bardzo niepocieszona...a Szefowa potrafi zapytać jak ktos ma dziecko chore i odzie na l4 czy ważniejszy np audyt czy dziecko....porażka jak dla mnie bo tutaj jest tak mila ze wszystko załatwisz a za plecami dupe za przeproszeniem obrobi...
Moze Ola pogniewała sie o zwracanie uwagi o lekceważenie leżenia ?? Chociaż pewnie wprost by napisała...ale tak pomyślałam przez chwilkę..

też mi to przeszło przez myśl że może pogniewała, no nie wiem

Jola - to jak byś poszła do tego szpitala to pisz do nas, żebyśmy się martwić nie musiały :)
a w sumie to jak cie tak boli już to moze lepiej idź do tego szpitala, zobaczysz co ci powiedzą, w sumie to i gin ci powiedzial że masz nie zwlekać jak ci się będzie nasilać, a poza tym poco ma cie boleć bardziej.
a to ty w szpitalu pracujesz?

Nie mam juz siły z ta zgaga;( zaraz sie popłacze. Poszłam sie wykapać żeby sie jakoś rozluźnić zrelaksować. Zjadłam wcześniej lekka kolacje. Popijam woda żeby nie było. Zjadłam kilka migdałów nie łuskanych. Usiadłam ale bolały mnie plecy było sie położyłam troszkę wyżej na boku. I jak mi siebidbijac zaczęło i taki okropny ból za mostkiem i w gardle aż mnie zatkało na chwile nie mogłam oddechu złapać. Mam juz tak dość .... W desperacji zrobiłam sobie w szklance siemię lniane z łyżka miodu. Ochyda... Wypiłam całość i pomogło na 20 minut. Albo dzis znów nie zasnę albo bede spać na siedzaco

Jola88
Kurczę okropnie forum sie wiesza...
Wiec tak Lilijka ja jak bym z kolka nerkowa to tez na II piętrze mnoie przyjmowali wiec chyba w ogóle w ciazy tam trzeba się kierować z tego wnioskuję...
Ja chyba będę zmuszona odwiedzic znów szpital, bardzo mi się nasilila kolka nerkowa i popołudnia sa tragiczne, tylko jakby teraz jest bol wyżej chyba narządy się podniosły. Bardzo się boje ze tamten bol powróci a to byl koszmar.
Poza tym szwagier, dzieciaki od brata maja jelitowke a mnie od kilku godz w brzuchu sie przewraca i mam nudności....
Haneczka szefowie niektórzy tak maja, ja powiedziałam ze jestem w ciąży z 3 miesiącu szefowa niby gratulowała ale cala mimika chciała zabić... Na następny dzien wszedł przepis ze na psychiatrii kobiety w ciąży nie mogą pracować bo pacjent zaatakował stażystke w zaawansowanej ciąży. Wiec szefowa powiedziała ze musze iść na l4 a powinnni mi dać urlop platny. Tez byla bardzo niepocieszona...a Szefowa potrafi zapytać jak ktos ma dziecko chore i odzie na l4 czy ważniejszy np audyt czy dziecko....porażka jak dla mnie bo tutaj jest tak mila ze wszystko załatwisz a za plecami dupe za przeproszeniem obrobi...
Moze Ola pogniewała sie o zwracanie uwagi o lekceważenie leżenia ?? Chociaż pewnie wprost by napisała...ale tak pomyślałam przez chwilkę..

Juz sie od pacjentów swoich dowiedziałam jak to te stare babuni mnie w pracy komentują, ze nie chciało mi sie pracować i stad ciąża. Masz racje Jola podgatunek poprostu

Haneczka ja bym zgłosiła ta zgagę lekarzowi..szkoda się tak męczyc wiesz..mi osobiście pomagaja orzechy włoskie,choc zgage mam barrrdzooo rzadko..Dwa dni temu pomógł mi orbit dla dzieci,ten rózowy:)
Wg.masz refluks skoro Cie zatyka i boli w mostku..Powiedz lekarzowi,może coś zapisze?

Dziewczyny nie przejmujmy sie praca..to co teraz-ciąża,dzidzia to sa najważniejsze rzeczy na świecie..Ja sie na początku martwiłam,a teraz mam gdzieś..Olać stare baby głupie..gadaja z zazdrości bo robic muszą :D
Absolutnie nie przejmujcie sie tym :D

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png

Haha, ale się uśmiałam, Haneczka :D zajść w ciążę, bo się nie chce pracować, no nie mogę, największa głupota, na jaką mogły wpaść :D te baby mają dzieci w ogóle? Na szczęście masz je z głowy na ponad rok, więc się nie przejmuj ;)
Ja miałam zgagę lekką w pierwszym trymestrze, a na początku drugiego coś jak refluks - właśnie taki ból za mostkiem, ale na szczęście mi przeszło. Poczytaj, czego nie jeść, na pewno tłuste rzeczy bardzo wzmagają, nabiał chyba no i oczywiście słodycze. Może choć trochę pomoże...

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6io4p2e2irzwe.png

https://www.suwaczki.com/tickers/zpbn6iyesqoui9t8.png

nati91
Haha, ale się uśmiałam, Haneczka :D zajść w ciążę, bo się nie chce pracować, no nie mogę, największa głupota, na jaką mogły wpaść :D te baby mają dzieci w ogóle? Na szczęście masz je z głowy na ponad rok, więc się nie przejmuj ;)
Ja miałam zgagę lekką w pierwszym trymestrze, a na początku drugiego coś jak refluks - właśnie taki ból za mostkiem, ale na szczęście mi przeszło. Poczytaj, czego nie jeść, na pewno tłuste rzeczy bardzo wzmagają, nabiał chyba no i oczywiście słodycze. Może choć trochę pomoże...

Cała noc przedemana wiec zaczynam buszować po stronach w poszukiwaniu odpowiedniego menu. Najgorsze ze zachcianki wzmogły mi sie dopiero teraz

Monimoni
Łączę sie w zgagowym bólu. Od 3 dni mi się nasiliła tak, że nie mogę się położyć. Pamietam z pierwszej ciąży, że pod koniec to juz od rana, po pierwszym łyku czy gryzie czegokolwiek, nawet wody, miałam zgagę. I nic nie pomagało:/

Witaj w klubie;)
Ja sie jutro rano zbieram w sobie i będzie bułka razowa chudy twaróg i sałata. Jak takie produkty nie złagodzą zgagi to Trzeba czekać do marca

Czytałam Was i czytałam i tak sobie myślałam dobrze, że nie mam zgagi a od wczoraj pożar :-) teraz wstałam na razie spokój. Maleństwo nawet dzisiaj się nie przekrecalo w nocy także naprawdę się wyspałam.
Wczoraj bylam w pracy zakończyć miesiąc potem id razu ns małe zakupy zwolnienie zawieść do zusu i byłam padnięta.
Dziewczyny czy któraś z Was jest na zwolnieniu już placonym z ZUS i była w szpitalu? bo zastanawiam się czy nie powinnam poinformować ZUSU o tym, że idę fo szpitala w razie kontroli domowej...

A co do maleństwa to pewnie też jutro w szpitalu mnie przepadają i powiedza jaki jest duży no najważniejsze żeby powiedzieli, że zdrowy, ginekolog mówiła.niby że jest wszystko ok. A w skierowaniu do szpitala mam napisane "wady płodu krótka Fl i Hl" więc mam nadzieje że to tylko po to żeby mnie przyjęli i przebadali... :-(

pozdrawiam dziewczyny :-)

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdskjoucvrhlin.png

A ja już nie śpię ; ( dzisiaj w ogóle jakaś bezsenna była dla mnie ta noc. A za jakąś chwile trzeba wstać i jechać na krzywa. Już się boje co to będzie trzymajcie za mnie kciuki ;) postanowiłam częściej udzielać się na forum zobaczymy jak to będzie w praktyce. A forum faktycznie chodzi strasznie, strony nie chcą się wczytywac i w ogóle.

Witam w ten jeszcze ciemny poranek.... wczoraj byłam na usg III trymestru lekarz stwierdził że mam zle przepływy w pepowinie i junior jest mniejszy o tydzien niż powinien :( Powiedział żeby przyjść do niego za dwa tygodnie sprawdzić czy jest ok. Stwierdził że niedługo święta i do szpitala nie wyśle.....może dopiero po. Powiedział że Mam się nie martwić nie jest jakoś tragicznie....ale te słowa jakoś jeszcze bardziej mnie dobily:/ a chciałam zrobić to usg żeby mieć spokojne Święta, to teraz mam 13 dni czekania.....Najgorsze jest to że moja lekarka cały czas twierdziła że wszystko cud miód :/ Idę do niej dzisiaj zobaczymy co powie na takie wyniki.......

A to nasz Krzysiulek myśliciel :)

monthly_2015_12/marcoweczki-2016_40866.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/hchy9n73muifboqy.png

felcia898
Witam w ten jeszcze ciemny poranek.... wczoraj byłam na usg III trymestru lekarz stwierdził że mam zle przepływy w pepowinie i junior jest mniejszy o tydzien niż powinien :( Powiedział żeby przyjść do niego za dwa tygodnie sprawdzić czy jest ok. Stwierdził że niedługo święta i do szpitala nie wyśle.....może dopiero po. Powiedział że Mam się nie martwić nie jest jakoś tragicznie....ale te słowa jakoś jeszcze bardziej mnie dobily:/ a chciałam zrobić to usg żeby mieć spokojne Święta, to teraz mam 13 dni czekania.....Najgorsze jest to że moja lekarka cały czas twierdziła że wszystko cud miód :/ Idę do niej dzisiaj zobaczymy co powie na takie wyniki.......

A to nasz Krzysiulek myśliciel :)

No to felcia masz tak jak ja Gin nic nie widziała dopiero po polowkowym się okazało, że jest jakaś rozbieżnośc. Ale tydzień to jeszcze nie jest dużo :-) będzie dobrze zobaczysz. Ja jutro właśnie jade do szpitala na te badania jak.pisałam choć mam nadzieję że wypuszcza mnie na święta.

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdskjoucvrhlin.png

misiakowata30
Madika powodzonka jutro:) Nie jest tak źle,a z cytryna pychotka :)Dasz radę:)

A ja obżarłam się popcornem i mi nie dobrze,bleeh :-D
Dobranoc :*

Misiakowata trzymam Cie za slowo ze nie bedzie zle :D

Ja obdzona i na 8 do lab biegne.... Tak mi sie nie chce...

Poczytam co tam przez noc naskrobalyscie i wroce do Was :)

Megi i Felcia nie dawajcie sie zlym myslom!!!! Bedzie dobrze!!!! My tu wszystkie czuwamy i trzymamy kciuki i nie ma prawa byc inaczej jak DOBRZE! No chyba ze BARDZO DOBRZE :D hehe

Co do refluksu to pamietajcie ze trzeba unikac surowizny. Jest ciezkostrawna. Trzeba jesc delikatnie i jak tylko soki poczujecie to zapchac sie chociaz kawalkiem suchego chleba albo pic duzo wody.

Ja zaraz lece sie szykowac... Bede zdawac relacje na bierzaco :D No chyba ze padne... :D hehe

Gość Lilijka87

Megi, felcia nie stresujcie się na zapas! Odbija się to na waszych szkrabach, a przecież będzie wszystko dobrze!

Położna mówiła wczoraj też o moczu noworodka. Nie wiedziałam, że jest on bezbarwny i bezzapachowy, a wy? Jeśli jest inaczej to trzeba iść do lekarza. A jeśli na dobę zużywa się mniej niż 3-4 pieluszki lub kupa jest ciemnego koloru (nie licząc pierwszych dni) tzn. Że dziecko za mało je.

I potwierdziła, że dieta mamy przy kp nie ma wpływu na ewentualne kolki. Owszem dieta powinna być zdrowa i lekko strawna a jedynie nabiał powinno się ograniczyć ale nie wykluczyć.

Hej laseczki:) Ja dzisiaj też kiepsko spałam, chyba 5 razy odwiedzałam WC, pierwszy raz mi się tak zdażyło:/ A wczorajsze forum to rzeczywiście szwankowało coś.
leniwiec_leniwiec, ja tez już +12kg na plusie, a u mnie dopiero 27 tc, wiec nie jesteś sama:)kamilla, mi się wydaje że chyba w ciąży można czystek, czytałam, ze nawet niemowlętom można podawać, ale może się mylę:/ U mnie w domu jest zawsze w szafce. U mnie z nieszczęsnych dolegliwości doszło kłucie w boku brzucha, tzn samej skóry, W poprzedniej ciąży tez to miałam i po urodzeniu przeszło. Powiedziałam o tym gin, sprawdziła, zrobiła jakieś ćwiczenia i powiedziała że wszystko jest ok. A czasami tak kluje że muszę masować chodząc. Moja córcia nie miała krwawień z dróg rodnych, a gdybym takie zobaczyła to na pewno wylądowałabym na SOR ze strachu. Zu2ia ja czasami tez czuje taki dyskomfort, jak maluszek się przeciąga, albo inaczej układa. Mój jest ułożony na każdym usg główką w dół, na razie jego wygibasy nie są jakieś szczególnie uciążliwe, poza tym przeciąganiem. aniia gratulacje nowego autka. Jakie udało Wam się kupić? Ja dziś wychodzę na dwór i niestety auto nie odpaliło, szybko na piechotę zaprowadzić córę do przedszkola i na taksówkę, ach porażka, kolejny wydatek chyba, a drugie auto od dwóch tygodni w wwarsztacie:/ brrr, jeszcze okap padł i musimy kupić nowy, szlak!
Madika - powodzenia na krzywej, nie będzie źle:)
Co do szefów, mój jak się dowiedział o ciąży to najpierw wielkie oczy, a potem szczere gratulacje! Wczoraj przy okazji wizyty klienta sam stwierdził, ze długo wytrzymuje, co innego jestem sama w biurze, a on nikogo nie szuka na moje zastępstwo jeszcze:/ Mi od paru dni boli żołądek, mojej córci też. Chyba coś wisi w powietrzu:(

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3yx8dmvllqatx.png

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9gu1r8k0bw7kp.png