Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Hej dziewczyny, ja dziś mimo dziadoskiej pogody prawie cały dzień poza domem. Była kawka i obiad u teściów, a później poszliśmy z mężem do kina na Listy do M. Można obejrzeć, ale pierwsza część lepsza. Powiem Wam, że odżyłam jakoś w ten weekend.

Też muszę zrobić krzywą cukrową. Boję się trochę, że Jak w czwartek w końcu usłyszałam w miarę dobre wiadomości o szyjce, to zaraz wyjdzie coś z cukrem. No zobaczymy. Najwyżej zgłoszę się do Niki po menu :)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5s2n0accustsf9.png

Asik85
Hej dziewczyny, ja dziś mimo dziadoskiej pogody prawie cały dzień poza domem. Była kawka i obiad u teściów, a później poszliśmy z mężem do kina na Listy do M. Można obejrzeć, ale pierwsza część lepsza. Powiem Wam, że odżyłam jakoś w ten weekend.

Też muszę zrobić krzywą cukrową. Boję się trochę, że Jak w czwartek w końcu usłyszałam w miarę dobre wiadomości o szyjce, to zaraz wyjdzie coś z cukrem. No zobaczymy. Najwyżej zgłoszę się do Niki po menu :)

oj to jak pierwsza część lepsza to nie mam poco iść na to do kina, bo mi się pierwsza nie specjalnie podobała

ja się boję że się jutro na wizycie dowiem, ze mam powtórzyć tą krzywą i znów to wypić

---
kamila - przy badaniu krzywej powinno się mieć normalną dietę, i zjadać węglowodany, ok 12 godz. przerwy w jedzeniu trzeba zrobić przed badaniem, wodę można pić :)

Olka jak to angina to idź do lekarza. Nie słyszałam żeby ktoś anginę dał radę wyleczyć bez antybiotyku niestety.
Na przeziębienie warto przegotować sobie min.półtora litra wody i w cieplej rozpuścić ze dwie-trzy łyżki miodu do tego wcisnąć sok z dwóch cytryn i taki letni napój popijać. A do gorącej herbaty dwa plasterki imbiru, maliny jesli masz własnej roboty w sloiczku jak nie to tez miód, plaster cytryny i plaster pomarańczy. Obiecuje ze pomoże:-) i najlepiej zrobić sobie ze dwa trzy dni wagary pod kołdrą..

olka135
Dziewczyny miała któraś syrop prenalen?i tabletki na gardło? Pomogły coś? :'( ile kosztują?
Angina mnie wzięła, katar, zatoki, jeszcze ucho mnie zaczyna bolec, niech jeszcze zapalenie ucha mi dojdzie to już w ogóle :'(
Tym bardziej że do szkoły musze chodzić, nie mogę leżeć w domu.

z tym to ty do lekarza idź jutro, a nie domowo się lecz, rozumiem przeziębienie, ale zatoki i angina to do lekarza idź

olka135
Dziewczyny miała któraś syrop prenalen?i tabletki na gardło? Pomogły coś? :'( ile kosztują?
Angina mnie wzięła, katar, zatoki, jeszcze ucho mnie zaczyna bolec, niech jeszcze zapalenie ucha mi dojdzie to już w ogóle :'(
Tym bardziej że do szkoły musze chodzić, nie mogę leżeć w domu.

Olka syrop Prenalenu jest super. Mi pomagal na przrziebienia.

A bylas z ta angina u lekarza? Bo to jest bardzo powazna sprawa i nie ma z nia zartow!!!! Ucho boli Cie od anginy a nie od zapalenia ucha. Musisz dostac antybiotyk i nie wolno Ci wychodzic z lozka!!!!
Powiklania po przeziebionej anginie sa gorsze niz po grypke!!!!

Pamietaj ze z angina nie ma zartow!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png