Skocz do zawartości
Forum

Styczeń 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Paulina 11

Pat25 posłuchaj.Miesiączkę miałem 6.kwietnia cykle mam 24 dniowe wiec do zapłodnienia doszło ok12_13.Ja będąc w 5 tyg i 6 dniu nie było zzarodka,a po tyg juz był malutki 5 mm zarodek.U ciebie do zapłodnienia doszło później... Wiec może się uda :) napewno będę ttrzymać kciuki :)

Gość Agatkova85

Witam wszystkie przyszłe mamy :)
U mnie początek 6 tygodnia a do lekarza idziemy w piątek i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze :) Terminu nie znam, ale w różnych kalkulatorach pokazuje ok.30 stycznia. Czy USG miałyście robione już na pierwszej wizycie? Pytam bo nie do końca wiem czego się spodziewać- to moja pierwsza ciąża.

Gość Agatkova85

Ani_ala89 Też się nad tym zastanawiałam, żeby pójść do lekarza później, ale w związku z tym, że moja praca jest na max stresująca i nie mogę np.wyjść kiedy potrzebuję do toalety, zdecydowałam się pójść tak wcześnie, bo nie chcę ryzykować utraty fasolki. Poza tym mój partner jak tylko usłyszał, że się udało to zabronił mi wracać do pracy ;)

cześć dziewczyny.u mnie kiepskie wieści po wczorajszej wizycie.pęcherzy o prawidłowym rozmiarze a w środku ciałko żółte 2,8 mm a powinno być już słychać serduszko:( dziś zrobiłam betę i w piątek mam powtórzyć i wtedy zapadnie decyzja... nie liczę już na nic.powtórka sprzed 1,5 roku:/ trzymam kciuki za Was,powodzenia!

Marie_c współczuje ale nie poddawaj się! Może akurat się jeszcze uda! Kurcze ja to zawsze mam nadzieje do samego końca że wszystko będzie ok... Trzymam kciuki!

Welka a czy Ty wczoraj wklejałaś fotke z usg? Bo ja tam nic nie widze i nie wiem czy tylko mi sie nie pokazało czy coś poszło nie tak?

http://www.suwaczki.com/tickers/thgfugpji9uddhtb.png
---
Aniołek - 06.06.2015

Dziewczyny a jak Wasze rodziny zareagowały na wieść o dziecku? My powiedzieliśmy dopiero wczoraj - przy okazji dnia dziecka i urodzin mojego męża :) i powiem Wam że jest mi bardzo przykro, bo pomimo że były osoby, które bardzo się cieszyły - to nasze drugie dziecko, to jednak moja teściowa z moja szwagierką (mieszkamy razem) zrobiły takie miny jakby narobily w majtki i pokrzywione poszły i "szu szu szu" miedzy sobą żeby nikt nie słyszał.

W czwartek byłam u gina - widziałam serduszko, wszystko jest w porządku :)

Pat25 i Marie_c a w którym tygodniu i dniu byłyście na wizycie? Ja w zeszłym tygodniu byłam w 6 tygodniu i drugim dniu i też mam dłuższe cykle - czasami się zdarzało nawet 35 dni. Miałam pęcherzyk 22 mm z ciałkiem żółtym. Lekarz u którego byłam kazał wrócić za tydzień, i jeśli nic nie będzie to zabieg, ale drugiego dnia byłam u innego lekarza i on powiedział, że on by jeszcze poczekał nawet dwa tygodnie. Także może po prostu wy też musicie jeszcze chwilkę poczekać. Trzymam za was kciuki - ja swoją wizytę mam jutro i liczę na to, że zarówno u was jak i u mnie wszystko będzie dobrze.

http://fajnamama.pl/suwaczki/0wpvjtv.png
http://fajnamama.pl/suwaczki/83pe5qi.png

Paula0305 daj znać co tam u gina mamy podobny termin tylko ja mam na 02.01.2016 ja byłam u gina 25.05 i serduszko było widać więc ty dzisiaj na pewno też zobaczysz :) ja mam wizyte dopiero 26.06:( Mona90 nie przejmuj się rodziną oni za Ciebie nie urodzą i nie wychowają dziecka a tylko o nich świadczy to że szepczą po kątach u mnie też szepczą co mnie bardzo denerwuje ale mam na to olewkę żyję swoim życiem i tylko czekam aż się wyprowadzimy i będę miała spokój:) myślę że jeszcze 1,5 roku się pomęczę :( pozdrawiam

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjg8ihr2zb1.png

Mam wizytę o 16.40. i w sumie to będzie JUŻ AŻ moje 4 USG :) z tym że dwa pierwsze u "pana doktora" nie były takie jakie być powinny i więcej stresu i nerwów kosztowały niż być powinno.
a o ciąży to o dużo za wcześnie dowiedzieli się wszyscy ci którzy nie powinni, mój pochwalił się jednemu koledze, który też czeka na dzidziusia, a jeszcze tego samego dnia wiedzieli wszyscy do okoła, więc moja złość była mega ogromna, bo wiadomo jak to jest nie każdy życzy dobrze.