Skocz do zawartości
Forum

Grudnióweczki 2015 - czyli ostatnie dwupaczki tego roku :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chodzi o imię Oliwka , to syn ma koleżankę w klasie i wszyscy wołają Oliwa lub Oli. Wiec jeśli to Wam nie będzie przeszkadzać to imię samo w sobie ładne.
Ja nie jestem zwolennikiem imion z których można zrobić wiele odmian .
Ja jestem Małgorzata i tak przez całe życie byłam : Gosia, Małgosia, Goha , Gosiaczek , Małgorzata,Goska itp....
wiec ja na tym punkcie mam fiola.
Syn ma na imię Gracjan bo ciężko od tego znaleźć formę aby go wyzwac tak jak mnie Goska czy Goha....
Wiec i dla cory szukam takiego imienia.
Inga
Nadia
Nel
Ale każdemu się podoba coś innego....
i każda decyzja jest właściwa.

Co do porodu to ja jestem nastawiona na cc. Raz rodziłam naturalnie wiec teraz czas na nowe doświadczenia :)

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/23015

Nie i mąż postanowił, że jeśli nie uda nam się kupić domu, który zamierzaliśmy to zaczynamy budowę nowego jak najszybciej. Teściowa ma urlop w pracy i oszalała :/. Ja do niczego nie mogę się dotknąć w kuchni a ona mnie pyta za każdym razem jak gotuje, czy będę chciała to jeść, bo jak nie to zrobi to co ja chcę. Traktuje mnie dalej jak dziecko. Ma syna 13-letniego i jak jego w nocy woła na kolację (do której go zmusza, nawet jak już jadł a ona nie widziała) to i mi mówi: "Chodź na płatki" albo "Chodź coś zjeść bo ty musisz za dwoje"... Wszystko wokół jedzenia się obraca. Pyta mnie codziennie czy mój mąż (jak jest w pracy) pytał co będzie na obiad. Szału można dostać. A nawet jak wczoraj jechałam po niego to i ona i potem teść dopytywali, gdzie się wybieram, jak zawsze.

https://www.suwaczek.pl/cache/82ca9c3b5f.png

Natka, my w ciagu roku od fundamentow wprowadzilismy sie. Nikt nam nie wierzyl, ale tak bylo, bo wprowadzlismy sie do domu, ktory byl nie wykonczony. Na pewno meczarnia a jeszcze dodatkowa kase musielismy ladowac w druga budowe, bo stawialismy ogromny budynek na wynajem. Chociaz teraz weszlismy w kolejna inwestycje zwiazana z budowa, to smieje sie, ze teraz to pryszcz, przy tym co przechodzilismy. Takze moze warto. Choc widze, ze tesciowa nie taka zla, chce Cie wykarmic, wyreczyc w kuchni. Moja wrecz przeciwnie.

Co do imion, to uwazam, ze nie trzeba patrzec na to, czy dzieciaki tak, czy inaczej beda nazywac, przezywac. Z doswiadczenia wiem, ze jak nie od imienia, to od nazwiska zawsze cos sie wymysli,albo od jakiejs sytuacji. To tworcze stworzenia i tak cos wykombinuja:) jak nie teraz, to w gimbazie itd.A Oliwka fajnie. Malgosia, powiedz mi, czemu Ty na cc? Ja mam wade -5,5, chodze w soczewk. Lekarz przy pierwszym porodzie powiedzial mi, ze jakbym miala -8 to juz byloby wskazanie.

To wcale tak pięknie nie wygląda. Ona boi się, że jak mi nie posmakuje to ja coś ugotuję, a wtedy jej synek zje to co ja zrobiłam (bo ona ciągle robi schabowe) a ja wolę urozmaicać. Jak upiekłam ciasto to wgl nie spróbowała, twierdziła tylko, że ona musi zrobić takie samo tylko tak jak ona robi... a jak robiłam pizzę, to powiedziała mi wprost, że robi lepszą.

https://www.suwaczek.pl/cache/82ca9c3b5f.png

natka, współczuję :/ ja co prawda dużo lepiej nie mam, bo w końcu jak się wyprowadziliśmy od teściowej, to prawie codziennie chcą żebyśmy przyjeżdżali do nich na obiady. W sumie obiady dość dobre robią, a ja nie muszę stać przy garach :) choć też lubi się wtrącać w nasze sprawy :-/

A propo boli mojego brzucha. Wiecie co ostatnio zczailam? Co zjem kurczaka to mam duży twardy brzuch i umieram!!! Dzis zjadłam i zaraz wyskoczę chyba przez okno!!!! Mimo,ze nigdy przed ciaza nie miałam problemow z brzuchem ani nic to teraz masakra. Tal wam pisze to żebyście zwrocily uwagę,może którejś pomoże. :(
A propo imion. Macie racje,przezwiska zawsze sie znajda. Ja osobiście wole imię,które można zdrobnić:) i tak najczęściej jest tak,ze nikomu sie imię swoje nie podoba:p
ZaZdroszcze wam własnych domów,mieszkan. Niezależności.. Spokój będziecie miały. Ja tylko moge pomarzyć póki co:( jako studenci to tam nic nie mamy wiadomo:-(

Laura :*
http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cio4pbhyqqx6o.png

Gość kasienkka90

Hej
Do do tesciowych u mnie mojemu mezowi bardzo smakuje moja surowka z kiszonej kapusty ze smietana,a jak kiedys robilam rrybr po grecku to tesciowa do mnie z tekstem ze rafal takiego czegos nie bedzie jadl a tu co. Jadl by ja codziennia a tesciowej mina spada jaj chwali obiady moje ona wkolko to samo a ja lubie urozmaicac i szukam po necie najdziwniejszych przepisow.
A co do drobiu to moj maz przywozi kurczaki i kaczki od mamy wiec prawie swoje

Co do imion to moj ostatnio wyskoczyl z anastazja lub mariuszem, mi sie zadne nie podoba .ale u nas to nie myslimy o tym na juz przy pierwszej corce wiedzielismy odrazu ze bedzie wiktoria,a przy drugiej to miala byc ola, ale po porodzie maz spojrzal na mala i powiedzial bedzie malwinka i spodobalo mi sie i tak zostalo.

U nas dzisiaj byla kolejna burza tym razem polamalo nam jablonke. Normalnie mam dosc takiej pogody i jak nigdy pragne juz zimy.

Heja jestem po usg połowkowym. Z córcia wszystko w porządku, mój mały wiercioszek ma ok 25cm i ok 500g wagi. Póki co odpukać wszystko ok. Wyniki morfologii mogłyby być lepsze ale jeszcze nie są najgorsze jedynie co to musze zmienić dietę.na bardziej zaawansowana w żelazo bo inaczej zostaje farmakologia. No niestety ślady bakterii w moczu się pojawiły także dostałam pregne plus i żurawie. Bierze któraś ta pregne?

Annamm
szczerze to do cc nie mam.wskazań, ale wybrałam takiego lekarza ,ze nie mam z tym problemu. Wskazania się znajdą :)
juz na pierwszej wizycie poprosiłam o cc i rozmawialiśmy o tym.
i zgoda była...
Nie wiem co lepsze ????
Jak rodziłam syna to bylo bardzo szybko i treściwie. Dużo szwów ( BARDZO ) i krwotok po porodzie.
Wiec teraz się tego się panicznie boje i wolę kontrolowane cięcie.
Do tego rodzac syna byłam młoda teraz już 35+.
Wiec tez to ma znaczenie.
Annamm a Ty też chcesz cc ?

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/23015

Wodna i jak to nie brałaś żadnych suplementów? A co z kwasem foliowym, wit.D?
Mój lekarz endokrynolog zalecił mi branie osobno kwasu foliowego, jodu i witaminy D, zamiast jednej tabletki w suplemencie, ponieważ suplementy nie sa w żaden sposób kontrolowane i badane przed sprzedażą, każdy producent może sobie napisać, że w tabletce jest np.400mg kwasu foliowego, a ile jest naprawdę... nikt tego nie bada.
Dlatego ja biorę leki, tj. Folik, Jodid i Vigantoletten, które przepisał mi lekarz i on swoim podpisem na recepcie gwarantuje mi, że dawka zalecana znajduje się w kapsułce :)

Wczoraj byłam na wizycie, ponieważ miałam mieć zrobioną cytologię. Niestety mam głęboko schowaną szyjkę macicy i jak mi doktor grzebała wziernikiem to naruszyła jakieś naczynko i zaczęłam krwawić :( Byłam u innej doktor niż moja prowadząca. Powiedziała, że nie uda jej się pobrać tkanek. Wystraszyłam się trochę tym krwawieniem :(
Ale na USG bobo wierciło się fajowo, wszystko z nim ok. Chociaż ta pani doktor zasiała ziarno niepewności i powiedziała, że ona by jeszcze na 100% nie stwierdziła, że chłop się wykluwa :D No a ja jestem już tak nastawiona na Staśka... ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wl6iyeydwn0wui.png